Ειδήσεις Φαρμακοποιών

ΠΦΣ: Προτάσεις στον Υπουργό Υγείας για την διάθεση διαγνωστικών τεστ

ΠΦΣ: Προτάσεις στον Υπουργό Υγείας για την διάθεση διαγνωστικών τεστ

Προτάσεις  στον Υπουργό   Υγείας κατέθεσε ο  Πανελλήνιος Φαρμακευτικός  Σύλλογος  σχετικά με τη διάθεση διαγνωστικών  τεστ ταχέως ελέγχου που αφορούν τον κορωνοϊό SARS - CoV - 2 .

Έχουν αποκλειστεί  τα φαρμακεία από την διάθεση των rapid test για κορωνοϊό COVID-19, σύμφωνα με τον νόμο 4737 (ΦEK A’ 204/22.10.2020), όπως έχουμε γράψει στο healthweb.gr -Διαβάστε ΕΔΩ.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή αναφέρουν οι φαρμακοποιοί τα εξής :

Σε συνέχεια της από 30/3/2020 επιστολής μας και μετά τη δημοσίευση του Ν. 4737/22.10.2020  στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, σας διαβιβάζουμε τις απόψεις μας σχετικά με την επικείμενη Υπουργική απόφαση που θα καθορίσει τις λεπτομέρειες εφαρμογής του ως άνω νόμου (Παρ 2, Άρθρο 31 του Ν. 4737, ΦΕΚ A’ 204/22.10.2020).Με δεδομένη τη διασπορά του κορωνοϊού SARS – CoV – 2 σε ολόκληρη την χώρα  και με στόχο την ασφαλή και ορθή διάθεση των ως άνω ιατροτεχνολογικών προϊόντων προτείνουμε να συνταγογραφούνται τα ως άνω διαγνωστικά προϊόντα από τους θεράποντες ιατρούς μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης  και να διατίθενται από τα φαρμακεία μας με την εκτέλεση των συνταγών αυτών μέσω της πλατφόρμας του e ΔΑΠΥ.

Έτσι διασφαλίζεται η ορθή διάθεση των ως άνω ιατροτεχνολογικών προϊόντων για την κάλυψη του πληθυσμού αλλά και η δημιουργία αξιόπιστων δεδομένων  προς αξιοποίηση τους.Επιπλέον η θέσπιση του υποχρεωτικού άυλου γραμμωτού κώδικα για τη διακίνηση των εν λόγω προϊόντων, θα προσφέρει στην βέλτιστη καταγραφή όλων εκείνων που κυκλοφορούν στη χώρα μας, παρέχοντας τα εχέγγυα αποτελεσματικότητας , ασφάλειας και αξιοπιστίας των συγκεκριμένων προϊόντων. Τέλος προτείνουμε την  θέσπιση χειρόγραφης συνταγογράφησης για τους ασφαλισμένους των οποίων τα ταμεία δεν εντάσσονται στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, είτε δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ για οποιοδήποτε λόγο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Φέτος φέρσου έξυπνα - Εμβολιάσου έγκαιρα

Γιάννης Δαγρές : Τα σχέδια του κλάδου των φαρμακείων για την 3ετια 2020-2023

Ελλείψεις φαρμάκων: Ευρεία σύσκεψη φαρμακοποιών με ΕΟΦ και ΣΦΕΕ

Προτεραιότητα στον εμβολιασμό και για τους φαρμακοποιούς

Σε χθεσινή (10.1.2021) τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Απόστολος Βαλτάς με τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια και τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη για το θέμα της πλατφόρμας για τον εμβολιασμό, έθεσε το θέμα της προτεραιότητας και των φαρμακοποιών στον εμβολιασμό.

Επιστολή ΦΣΘ και ΣΥΦΑ προς πρωθυπουργό: Προσβλητικός ο αποκλεισμός των φαρμακοποιών από τον εμβολιασμό κατά της COVID-19

Προσβλητική και απαράδεκτη χαρακτηρίζουν οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης την απόφαση του υπουργού Υγείας να τους αποκλείσει από τους υγειονομικούς που θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα έναντι της COVID-19. Παρά το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επαφής με τους πολίτες, ασθενείς ή μη, ο κλάδος των φαρμακοποιών δεν περιλαμβάνεται στο Εθνικό Σχέδιο «Ελευθερία» και στις ομάδες της πρώτης φάσης στις οποίες θα χορηγηθεί το εμβόλιο.

ΠΦΣ: Οδηγίες για ασφαλή λειτουργία των φαρμακείων

Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος: Οδηγίες για ασφαλή λειτουργία των φαρμακείων απέστειλε για την εύρυθμη λειτουργία των φαρμακείων όλης της χώρας. Στην επιστολή του σημειώνει: Καθώς η χώρα μας εισέρχεται σε μία δεύτερη φάση όσον αφορά την έξαρση της πανδημίας και στην προσπάθεια περιορισμού της μετάδοσης και της διασποράς του κορωνοϊού, κρίνουμε απαραίτητο να σας αποστείλουμε τις […]

Δωρεά ενός αναπνευστήρα στο νοσοκομείο Παπανικολάου από το ΦΣΘ

Δωρεά ΦΣΘ: Φορητού αναπνευστήρα στο νοσοκομείο Παπανικολάου για την αντιμετώπιση ασθενών με COVID-19 και όχι μόνο, δώρισε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου». Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του, ο ΦΣΘ προχώρησε στην αγορά και κατόπιν στη δωρεά του συγκεκριμένου μηχανήματος το οποίο θα καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της Κλινικής Αναπνευστικής Ανεπάρκειας […]

Κορωνοϊός: Τα Rapid test εκτός φαρμακείου

Αποκλείστηκαν τα φαρμακεία από την διάθεση των rapid test που συνδέονται με τον κορωνοϊό COVID-19, παρότι ως χώρος  έχει οριστεί να  συμμετέχει ενεργά στην πρωτοβάθμια περίθαλψη.  

Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Διοργανώνει αύριο την 14η εθελοντική αιμοδοσία

Την 14η εθελοντική αιμοδοσία του διοργανώνει αύριο Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020 ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος»

Φαρμακεία: Μειωμένες οι πωλήσεις των φαρμάκων OTC τον Σεπτέμβριο

Φαρμακεία: Αυξήθηκαν οι πωλήσεις σε καλλυντικά και προϊόντα φροντίδας ασθενών αλλά υπάρχει μείωση σε φάρμακα και προϊόντα OTC τον Σεπτέμβριο στα φαρμακεία λιανικής, σύμφωνα με τα IQVIA Weekly Data .Ειδικότερα, τις εβδομάδες 31/08 – 27/09, οι κύριεςπροϊοντικές κατηγορίες που διακινούνται μέσω ιδιωτικών φαρμακείων κινήθηκαν σεπωλήσεις τεμαχίων, σε σχέση με τις αντίστοιχες εβδομάδες του 2019 (02/09 […]