Πολιτική Υγείας

Κορωνοϊός Κίνα Εμβόλιο: Στόχος ο εμβολιασμός του 40% του πληθυσμού έως τα τέλη Ιουνίου

Κορωνοϊός Κίνα Εμβόλιο: Στόχος ο εμβολιασμός του 40% του πληθυσμού έως τα τέλη Ιουνίου

Κορωνοϊός Κίνα Εμβόλιο: Με τον πληθυσμό της χώρας να αγγίζει τα 1,4 δισεκατομμυρία, το 40% αντιπροσωπεύει περίπου 548 εκατομμύρια ανθρώπους. Μέχρι στιγμής, η Κίνα έχει εμβολιάσει μόνο το 3,56% του πληθυσμού της - αυτό σημαίνει περίπου 51 εκατομμύρια άτομα -, δήλωσε ο κ. Ζονγκ και πρόσθεσε ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον τρία χρόνια προκειμένου να επιτευχθεί οποιοδήποτε είδος ανοσίας αγέλης. Ωστόσο, ο Wu Zunyou, από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Κίνας δήλωσε ότι εάν συνεχιστούν τα υφιστάμενα ποσοστά εμβολιασμού, η Κίνα και οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να είναι οι πρώτες χώρες που θα άνοιξαν ξανά τα σύνορα για τα ταξίδια.

Η Κίνα σκοπεύει να εμβολιάσει το 40% του πληθυσμού της με εμβόλια έναντι του κορωνοϊού έως και τα τέλη Ιουνίου του 2021, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο εμπειρογνώμονας Αναπνευστικών Νόσων, Zhong Nanshan. «Σήμερα ρώτησα τους φίλους μου στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων [της Κίνας] για το σχέδιο (εμβολιασμού) της Κίνας και απάντησαν ότι σκοπεύει να φτάσει το 40% του πληθυσμού έως τα τέλη του Ιουνίου του 2021», δήλωσε ο Ζονγκ τη Δευτέρα (01/03) σε μια επιτροπή που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Tsinghua και το Ίδρυμα Brookings, στις ΗΠΑ.

Με τον πληθυσμό της χώρας να αγγίζει τα 1,4 δισεκατομμυρία, το 40% αντιπροσωπεύει περίπου 548 εκατομμύρια ανθρώπους. Μέχρι στιγμής, η Κίνα έχει εμβολιάσει μόνο το 3,56% του πληθυσμού της – αυτό σημαίνει περίπου 51 εκατομμύρια άτομα -, δήλωσε ο κ. Ζονγκ και πρόσθεσε ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον τρία χρόνια προκειμένου να επιτευχθεί οποιοδήποτε είδος ανοσίας αγέλης. Ωστόσο, ο Wu Zunyou, από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Κίνας δήλωσε ότι εάν συνεχιστούν τα υφιστάμενα ποσοστά εμβολιασμού, η Κίνα και οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να είναι οι πρώτες χώρες που θα άνοιξαν ξανά τα σύνορα για ταξίδια.

«Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ας δούμε το ποσοστό εμβολιασμού», είπε ο ο κ. Wu, μιλώντας στην ίδια εκδήλωση. «Τώρα έχει ήδη φτάσει το 20%. Ας ελπίσουμε ότι μπορεί να υπερβεί το 80% έως τον Ιούνιο του 2021. Έτσι, μέχρι τον Αύγουστο θα μπορούσε να φτάσει το 90% και να έχουμε πετύχει την ανοσία της αγέλης. Με αυτόν τον τρόπο και εφόσον συμβεί αυτό, αν μπορούσαμε να εξαλείψουμε όλα τα πολιτικά εμπόδια [και λειτουργούσαμε] μόνο στη βάση της επιστήμης, οι δύο χώρες θα μπορούσαν ενδεχομένως να είναι οι πρώτες δύο χώρες που θα καταργήσουν όλα τα εμπόδια και τους περιορισμούς που ισχύουν αυτή τη στιγμή αναφορικά με τα ταξίδια. Μπορούμε να δοκιμάσουμε το καλύτερό μας και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, θα μπορούσαμε να κάνουμε το καλύτερο που είναι δυνατό».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ασφυκτική η κατάσταση με τις ΜΕΘ στην Αττική - Το plan B του υπ. Υγείας

Τα μέτρα για την στήριξη της αγοράς εργασίας το 2020

Νέο στέλεχος κορωνοϊού εντοπίστηκε στην Νέα Υόρκη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Κοινωνική Αποστολή της Νέας Υόρκης  εξυπηρετεί τα πιο αδικημένα παιδιά της πόλης από το 1812

Μέσα στην πανδημία COVID-19, η κα Shafiroff ενθαρρύνει όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν δωρεές στο τοπικό τους ντουλάπι τροφίμων. «Γνωρίζω ότι ο σύζυγός μου και εγώ πρόσφατα δωρίσαμε 10.000 γεύματα στην Καρδιά του Hamptons, το οποίο είναι ένα ντουλάπι τροφίμων στο Hamptons, επειδή αισθανόμαστε τόσο έντονα για την παροχή τροφής και για να είμαστε μέρος της λύσης»

Το ξέσπασμα του κορωνοϊού στο γηροκομείο του Κεντάκι που συνδέεται με την παραλλαγή R.1, προκαλεί ανησυχία για την επίδραση του εμβολίου

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων CDC προτρέπουν τη χρήση εμβολιασμού COVID-19 μεταξύ των παρόχων υγειονομικής περίθαλψης που εργάζονται σε εξειδικευμένες νοσηλευτικές εγκαταστάσεις για την προστασία των κατοίκων και την πρόληψη της μετάδοσης ιών.

Μάριος Θεμιστοκλέους: Χρονοδιάγραμμα εμβολιασμών – Διεύρυνση ωραρίου

Μάριος Θεμιστοκλέους: Τα εμβόλια της AstraZeneca είναι ασφαλή και οι κίνδυνοι που υπάρχουν από το εμβόλιο είναι εξαιρετικά χαμηλοί, διαβεβαίωσε o Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. Έχουμε κάνει και στη χώρα μας πάνω από 2,5 εκατ. εμβολιασμούς με ελάχιστα συμβάντα δήλωσε γενικά για τα εμβόλια.

Υπουργείο Υγείας: Πρωτοβουλίες για τη φροντίδα της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων

Ζωή Ράπτη: Η συνεργασία στοχεύει στην ανάπτυξη ενός 5ετούς επιστημονικού προγράμματος με στόχο την ενίσχυση του τομέα ψυχικής Υγείας παιδιών και εφήβων στην Ελλάδα, τη βελτίωση της ποιότητας της φροντίδας παρέχοντας πρόσβαση σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε παιδιά και εφήβους στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Βασίλης Κικίλιας: Μ. Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 30-39 με AstraZeneca – Εμβολιασμοί και σε ιδιωτικά κέντρα

Βασίλης Κικίλιας: Με έντονο συναισθηματικό τόνο, ο κ. Κικίλιας μίλησε για όλους τους ανθρώπους που έχουν χαθεί από τον φονικό ιό και το δράμα που περνούν οι οικογένειές τους, καθώς και για την αδιάκοπη προσπάθεια του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού του ΕΣΥ, καταλήγοντας ότι όλα αυτά μπορούν να αποφευχθούν αν όλοι οι πολίτες εμβολιαστούν.