ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Πάνω από 2.400 καταγεγραμμένα κρούσματα μετάλλαξης του ιού

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Πάνω από 2.400 καταγεγραμμένα κρούσματα μετάλλαξης του ιού

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέφεραν 51.204 νέα περιστατικά Covid-19 και 1.097 σχετικούς θανάτους την Κυριακή, 28/02, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Αυτό αυξάνει το συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε τουλάχιστον 28.605.669, ενώ έχουν καταγραφεί συνολικά 513.091 θάνατοι από την έναρξη της πανδημίας. Μέχρι αυτή τη στιγμή, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έχουν αναφέρει τουλάχιστον 2.463 καταγεγραμμένες περιπτώσεις παραλλαγών του κορωνοϊού εντός της επικράτειας της χώρας.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έχουν αναφέρει τουλάχιστον 2.463 καταγεγραμμένες περιπτώσεις παραλλαγών του κορωνοϊού εντός της επικράτειας της χώρας. Πρόκειται για παραλλαγές του ιού που εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νότια Αφρική και τη Βραζιλία, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC). Το CDC προειδοποίησε ότι αυτά τα στοιχεία δεν αντιπροσωπεύουν τον συνολικό αριθμό των περιπτώσεων που κυκλοφορούν σε κρατικό επίπεδο, αλλά μόνο τις περιπτώσεις εκείνες που έχουν εντοπιστεί και καταγραφεί με ανάλυση θετικών δειγμάτων.

Η παραλλαγή του Ηνωμένου Βασιλείου: Η συντριπτική πλειονότητα αυτών των περιπτώσεων, 2.400, είναι η πιο μεταδοτική παραλλαγή του κορωνοϊού, γνωστή ως Β.1.1.7, η οποία εντοπίστηκε αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτή η παραλλαγή έχει βρεθεί σε 44 πολιτείες, Πουέρτο Ρίκο και Ουάσιγκτον, DC., ενώ περίπου το ένα τέταρτο των κρουσμάτων βρίσκονται στην πολιτεία της Φλόριντα.

Παραλλαγή της Νότιας Αφρικής: Υπάρχουν 53 περιπτώσεις της παραλλαγής, που είναι γνωστή με ως B.1.351. Για πρώτη φορά κατεγράφη στη Νότια Αφρική, και σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, μέχρι στιγμής αναφέρονται κρούσματα του παραλλαγμένου ιού σε 15 πολιτείες και στην Washington, DC.

Παραλλαγή Βραζιλίας: Τέλος, 10 περιπτώσεις της παραλλαγής P.1 που συνδέθηκε πρώτα με τη Βραζιλία έχουν ανακαλυφθεί σε 5 πολιτείες των ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ ανέφεραν περισσότερα από 51.000 κρούσματα την Κυριακή, 28/02

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέφεραν 51.204 νέα περιστατικά Covid-19 και 1.097 σχετικούς θανάτους την Κυριακή, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Αυτό αυξάνει το συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε τουλάχιστον 28.605.669, ενώ έχουν καταγραφεί συνολικά 513.091 θάνατοι από την έναρξη της πανδημίας. Τα κρούσματα περιλαμβάνουν περιπτώσεις λοιμώξεων και από τις 50 πολιτείες, την Περιφέρεια της Κολούμπια και άλλες περιοχές των ΗΠΑ, καθώς και επαναπατρισμένες υποθέσεις.

Σχέδιο εμβολιασμού: Έχουν διανεμηθεί τουλάχιστον 96.402.490 δόσεις εμβολίου, σύμφωνα με τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Εμβολίων. Τουλάχιστον 49.772.180 άτομα έλαβαν μία ή περισσότερες δόσεις του εμβολίου και τουλάχιστον 24.779.920 άτομα έλαβαν δύο δόσεις.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Προστασία από επανεμφάνιση του κορωνοϊού έχουν όσοι νόσησαν

Κορωνοϊός 28/02 - 1.269 νέα κρούσματα - 36 νεκροί - 391 διασωληνωμένοι

Το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson πήρε το πράσινο φως για χρήση στις ΗΠΑ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέα μελέτη δείχνει ότι περίπου 1 στους 100 ασθενείς που νοσηλεύονται με COVID-19 έχουν εγκεφαλικές επιπλοκές

Κορωνοϊός: Μια μεγάλη διεθνής μελέτη δείχνει ότι περίπου 1 στους 100 ασθενείς που νοσηλεύονται με COVID-19 έχουν εγκεφαλικές επιπλοκές. Αυτές περιλαμβάνουν εγκεφαλικό επεισόδιο, εγκεφαλική αιμορραγία και άλλες δυνητικά θανατηφόρες καταστάσεις. Πολλοί από τους ασθενείς είχαν προϋπάρχουσες ασθένειες, όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιακές παθήσεις και διαβήτη. Προηγούμενη έρευνα είχε δείξει ότι ορισμένα άτομα που αναρρώνουν από την COVID-19 έχουν παρατεταμένα νευρολογικά και ψυχιατρικά συμπτώματα. Καθώς η πανδημία COVID-19 συνεχίζει, οι ειδικοί αναγνωρίζουν όλο και περισσότερο ότι ο SARS-CoV-2, ο ιός που προκαλεί την ασθένεια, επηρεάζει περιοχές πέρα ​​από τους πνεύμονες.

Η βαριατρική χειρουργική κρίνεται αποτελεσματική στον διαβήτη τύπου 2

Βαριατρική χειρουργική διαβήτης: Το πρωταρχικό αποτέλεσμα ήταν η ύφεση του διαβήτη τύπου 2. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι από τη χειρουργική επέμβαση έως την παρακολούθηση ενός έτους, η μείωση του κλάσματος λίπους του ήπατος ήταν παρόμοια μετά το γαστρικό μανίκι ή την γαστρική παράκαμψη.

Η μακρά COVID συνδέεται με δυσλετουργική αναπνοή και σύνδρομο χρόνιας κόπωσης

Μακρά COVID: Το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης είναι μια ιατρική κατάσταση που μπορεί συχνά να εμφανιστεί μετά από ιογενή λοίμωξη και να προκαλέσει πυρετό, πόνο και παρατεταμένη κόπωση και κατάθλιψη. Πολλοί ασθενείς με COVID-19, ορισμένοι εκ των οποίων δεν νοσηλεύτηκαν ποτέ, ανέφεραν επίμονα συμπτώματα αφού αναρρώσουν από την αρχική τους διάγνωση COVID-19. Η σοβαρή κόπωση, η γνωστική δυσκολία, ο μη αναζωογονητικός ύπνος και η μυαλγία έχουν όλα θεωρηθεί κύρια συμπτώματα για τους ασθενείς με μακρά Covid». 

Μειώθηκαν οι περιπτώσεις λοιμώδους επιπεφυκίτιδας εν μέσω Covid-19

Λοιμώδης επιπεφυκίτιδα: Υπήρξε μείωση του ποσοστού λοιμώδους επιπεφυκίτιδας σε όλο τον πληθυσμό σε συνδυασμό με παρεμβάσεις δημόσιας υγείας που υιοθετήθηκαν για τον περιορισμό του COVID-19, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά.