ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Πάνω από 2.400 καταγεγραμμένα κρούσματα μετάλλαξης του ιού

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Πάνω από 2.400 καταγεγραμμένα κρούσματα μετάλλαξης του ιού

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέφεραν 51.204 νέα περιστατικά Covid-19 και 1.097 σχετικούς θανάτους την Κυριακή, 28/02, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Αυτό αυξάνει το συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε τουλάχιστον 28.605.669, ενώ έχουν καταγραφεί συνολικά 513.091 θάνατοι από την έναρξη της πανδημίας. Μέχρι αυτή τη στιγμή, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έχουν αναφέρει τουλάχιστον 2.463 καταγεγραμμένες περιπτώσεις παραλλαγών του κορωνοϊού εντός της επικράτειας της χώρας.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έχουν αναφέρει τουλάχιστον 2.463 καταγεγραμμένες περιπτώσεις παραλλαγών του κορωνοϊού εντός της επικράτειας της χώρας. Πρόκειται για παραλλαγές του ιού που εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νότια Αφρική και τη Βραζιλία, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC). Το CDC προειδοποίησε ότι αυτά τα στοιχεία δεν αντιπροσωπεύουν τον συνολικό αριθμό των περιπτώσεων που κυκλοφορούν σε κρατικό επίπεδο, αλλά μόνο τις περιπτώσεις εκείνες που έχουν εντοπιστεί και καταγραφεί με ανάλυση θετικών δειγμάτων.

Η παραλλαγή του Ηνωμένου Βασιλείου: Η συντριπτική πλειονότητα αυτών των περιπτώσεων, 2.400, είναι η πιο μεταδοτική παραλλαγή του κορωνοϊού, γνωστή ως Β.1.1.7, η οποία εντοπίστηκε αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτή η παραλλαγή έχει βρεθεί σε 44 πολιτείες, Πουέρτο Ρίκο και Ουάσιγκτον, DC., ενώ περίπου το ένα τέταρτο των κρουσμάτων βρίσκονται στην πολιτεία της Φλόριντα.

Παραλλαγή της Νότιας Αφρικής: Υπάρχουν 53 περιπτώσεις της παραλλαγής, που είναι γνωστή με ως B.1.351. Για πρώτη φορά κατεγράφη στη Νότια Αφρική, και σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, μέχρι στιγμής αναφέρονται κρούσματα του παραλλαγμένου ιού σε 15 πολιτείες και στην Washington, DC.

Παραλλαγή Βραζιλίας: Τέλος, 10 περιπτώσεις της παραλλαγής P.1 που συνδέθηκε πρώτα με τη Βραζιλία έχουν ανακαλυφθεί σε 5 πολιτείες των ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ ανέφεραν περισσότερα από 51.000 κρούσματα την Κυριακή, 28/02

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέφεραν 51.204 νέα περιστατικά Covid-19 και 1.097 σχετικούς θανάτους την Κυριακή, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Αυτό αυξάνει το συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε τουλάχιστον 28.605.669, ενώ έχουν καταγραφεί συνολικά 513.091 θάνατοι από την έναρξη της πανδημίας. Τα κρούσματα περιλαμβάνουν περιπτώσεις λοιμώξεων και από τις 50 πολιτείες, την Περιφέρεια της Κολούμπια και άλλες περιοχές των ΗΠΑ, καθώς και επαναπατρισμένες υποθέσεις.

Σχέδιο εμβολιασμού: Έχουν διανεμηθεί τουλάχιστον 96.402.490 δόσεις εμβολίου, σύμφωνα με τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Εμβολίων. Τουλάχιστον 49.772.180 άτομα έλαβαν μία ή περισσότερες δόσεις του εμβολίου και τουλάχιστον 24.779.920 άτομα έλαβαν δύο δόσεις.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Προστασία από επανεμφάνιση του κορωνοϊού έχουν όσοι νόσησαν

Κορωνοϊός 28/02 - 1.269 νέα κρούσματα - 36 νεκροί - 391 διασωληνωμένοι

Το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson πήρε το πράσινο φως για χρήση στις ΗΠΑ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τέλος τα SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις με το άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου

Ένα βήμα πιο κοντά στην επιστροφή στην κανονικότητα βρίσκεται πλέον η χώρα μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος παρουσίασε τον οδικό χάρτη για την απελευθέρωση συγκεκριμένων κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων για την περίοδο αμέσως μετά το Πάσχα. Το ερώτημα που παραμένει, ωστόσο, είναι πότε θα φύγει από τη ζωή μας το SMS.

Moderna και pfiszer εμβόλια : Ασφαλή για όσες είναι σε ενδιαφέρουσα

Moderna και pfiszer εμβόλια : Νέες έρευνες φέρνουν στο φως ότι τα εμβόλια της moderna και της pfsizer είναι απόλυτα ασφαλή τόσο για τις έγκυες γυναίκες, όσο και για τα νεογνά επειδή ο εμβολιασμός κατά την κύηση προσδίδει ανοσία.

Φυτικές ίνες : Τα οφέλη τους στον οργανισμό

Φυτικές ίνες : Όπως έχει γίνει γνωστό μέσω μελετών οι φυτικές ίνες έχουν πολλά και σημαντικά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανσμό. Γι αυτό και εμείς σου παρουσιάζουμε τις τροφές που περιέχουν φυτικές ίνες για να τις εντάξεις στην διατροφή σου.

Επιδόματα ανεργίας συντάξεις: Όλες οι πληρωμές μέχρι τις 29 Απριλίου

Επιδόματα ανεργίας συντάξεις: Μέχρι τέλος Απριλίου οι δημόσιοι φορείς θα περάσουν στην καταβολή πολλών και διαφορετικών επιδομάτων τα οποία αντιστοιχούν σε αναρίθμητους δικαιούχους.

Η παύση του εμβολίου της J&J ήταν ένα μεγάλο λάθος δηλώνει ο καθηγητής ιατρικής Δρ. Marc Siegel

Δρ Marc Siegel: Τα μηνύματα κατά του φόβου είναι σημαντικά για τους κλινικούς ιατρούς που προσπαθούν να βοηθήσουν τους ασθενείς να θέσουν τους κινδύνους σε προοπτική. Siegel: «Τεράστια πυρκαγιά» στα μηνύματα εμβολίων από τον Fauci, αξιωματούχους υγείας. Ο καθηγητής Ιατρικής και ιατρικός συνεργάτης της Fox News, Dr. Marc Siegel, συζητά την εκτεταμένη κριτική για την […]

Τα εκπαιδευμένα σκυλιά μπορούν να μυρίσουν κορωνoϊό σε δείγματα ούρων

Σε μελλοντικές μελέτες, οι ερευνητές θα πρέπει να εκπαιδεύουν σκύλους σε διαφορετικά δείγματα και να μην δοκιμάζουν επανειλημμένα τα σκυλιά σε δείγματα από τα ίδια άτομα, σύμφωνα με τη δήλωση.

Οι άνω των 50 που κοιμούνται λιγότερο από 6 ώρες κινδυνεύουν περισσότερο από άνια

Άνια: Άτομα που κοιμούνται τακτικά για έξι ώρες ή λιγότερο κάθε βράδυ στη μέση ηλικία είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν άνοια σε σχέση με εκείνους που συνήθως καταφέρνουν να κοιμηθούν επτά ώρες, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη μελέτη για την ασθένεια.