Πολιτική Υγείας

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Το κυβερνητικό σχέδιο αναχαίτισης της Όμικρον ανακοίνωσε ο Μπάιντεν

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα αρχίσει να παραδίδει μισό δισεκατομμύριο δωρεάν rapid tests στα σπίτια των πολιτών τον Ιανουάριο. Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει δώσει έμφαση στο αυξημένο testing ως έναν από τους πυλώνες της απόκρισής της στην πανδημία, αλλά έχει επικριθεί για την αποτυχία της παροχής διαγνωστικών ελέγχων στο σπίτι με χαμηλό κόστος.

Τα σχέδια για την επέκταση των χώρων διεξαγωγής τεστ κορωνοϊού σε όλη τη χώρα, τη διανομή μισού δισεκατομμυρίου δωρεάν διαγνωστικών ελέγχων στο σπίτι και την ανάπτυξη περισσότερων ομοσπονδιακών πόρων για την υγεία για να βοηθηθούν τα φορτωμένα νοσοκομεία ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Μπάιντεν την Τρίτη 21/12, καθώς η παραλλαγή omicron οδηγεί σε ένα νέο κύμα λοιμώξεων. Μιλώντας στον Λευκό Οίκο, ο Μπάιντεν αναγνώρισε ότι οι Αμερικανοί είναι «κουρασμένοι, ανήσυχοι και απογοητευμένοι» με τον Covid-19, τον οποίο περιέγραψε ως «σκληρό αντίπαλο». Αλλά τόνισε ότι «δείξαμε ότι είμαστε πιο σκληροί. πιο σκληροί γιατί έχουμε τη δύναμη της επιστήμης και των εμβολίων που αποτρέπουν τις ασθένειες και σώζουν ζωές».

Επιπλέον, ο πρόεδρος είπε ότι οι Αμερικανοί έχουν την υποχρέωση να εμβολιαστούν, αποκαλώντας το «πατριωτικό καθήκον». Ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων Covid έχει εκτοξευθεί σε επίπεδα που δεν έχουν παρατηρηθεί από το 2020, οι προοπτικές είναι πολύ διαφορετικές με τα εμβόλια και άλλες θεραπείες, σημείωσε.

Απευθυνόμενος στους γονείς, ο Μπάιντεν ανέφερε: «Δεν χρειάζεται να κλείσουμε τα σχολεία λόγω του Covid-19. Μπορούμε να κρατήσουμε τα σχολεία ανοιχτά. Αυτό ακριβώς πρέπει να κάνουμε».

Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα αρχίσει να παρέχει μισό δισεκατομμύριο δωρεάν rapid test σε σπίτια τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με τις δηλώσεις από τον Λευκό Οίκο, και οι υγειονομικοί αξιωματούχοι θα δημιουργήσουν έναν ιστότοπο όπου οι Αμερικανοί πολίτες θα μπορούν να τα παραγγείλουν.

Επιπλέον, νέοι ομοσπονδιακοί χώροι διαγνωστικών ελέγχων θα δημιουργηθούν σε ολόκληρη τη χώρα, ξεκινώντας αυτήν την εμβομάδα με έναν στη Νέα Υόρκη.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει δώσει έμφαση στο αυξημένο testing ως έναν από τους πυλώνες της απόκρισής της στην πανδημία, αλλά έχει επικριθεί για την αποτυχία της παροχής διαγνωστικών ελέγχων στο σπίτι με χαμηλό κόστος. Οι Αμερικανοί πληρώνουν 25 $ για ένα πακέτο δύο εξετάσεων, αν μπορούν να βρουν κάποιο σε ένα φαρμακείο.

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι λένε ότι φοβούνται ότι η εμφάνιση της παραλλαγής όμικρον που εξαπλώνεται γρήγορα θα μπορούσε να κατακλύσει τις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης σε εθνικό επίπεδο. Η παραλλαγή αντιπροσώπευε το 73 τοις εκατό των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες μεταξύ 12 και 18 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με μοντελοποιημένες προβλέψεις από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Για να ανακουφίσει τα νοσοκομεία που έχουν κατακλυστεί, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα στείλει ιατρικές ομάδες έκτακτης ανάγκης στο Μίσιγκαν, την Ιντιάνα, το Ουισκόνσιν, την Αριζόνα, το Νιου Χάμσαϊρ και το Βερμόντ, είπε ο πρόεδρος. Ορισμένες από αυτές τις πολιτείες, όπως το Μίσιγκαν, υπέφεραν από αυξήσεις κρουσμάτων ακόμη και πριν από την ανακοίνωση του πρώτου κρούσματος όμικρον στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτόν τον μήνα.

Η κυβέρνηση θα στείλει επιπλέον 1.000 στρατιωτικούς γιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικούς και άλλο προσωπικό υγειονομικής περίθαλψης σε τεταμένα ιατρικά κέντρα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, όπως απαιτείται, ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Το Ισραήλ καταγράφει τον πρώτο θάνατο ασθενούς με παραλλαγή Όμικρον

Η Γερμανία ανακοινώνει νέα μέτρα κατά της COVID-19 πριν την Πρωτοχρονιά

Κυριαρχεί πλέον η παραλλαγή Όμικρον στη Δανία που κατέγραψε σήμερα ρεκόρ κρουσμάτων

Νέα εκστρατεία κατά της πολιομυελίτιδας ξεκίνησε το Πακιστάν

Πολιομυελίτιδα: Στο Πακιστάν εντοπίστηκε κι άλλο κρούσμα πολιομυελίτιδας και οι εκστρατείες εμβολιασμού έλαβαν δράση. Ο λαός αντιδρά! Το εμβόλιο θα τους προστατεύσει από τη νόσο ή αποτελεί μία δυτική συνωμοσία;

Η απειλή της ευλογιάς των πιθήκων δεν ανεβαίνει στο επίπεδο της COVID-19

Τζο Μπάιντεν: Μιλώντας στο Τόκιο μια μέρα αφότου είπε ότι ο ιός ήταν κάτι που "πρέπει να ανησυχεί όλους μας", είπε ο Μπάιντεν πως "απλώς δεν νομίζω ότι ανεβαίνει στο επίπεδο του είδους ανησυχίας που υπήρχε με την COVID-19".

Σε εγρήγορση οι αρχές για την ευλογιά των πιθήκων - Σήμερα τα επίσημα αποτελέσματα για το πρώτο ύποπτο κρούσμα στην Ελλάδα

Τα συμπτώματα εμφανίζονται μεταξύ της 5ης και της 21ης ημέρας της μόλυνσης και είναι πυρετός, πονοκέφαλος, πόνοι στους μύες, πρησμένοι λεμφαδένες, ρίγη και κόπωση.

Βρετανική έκθεση υγείας προτείνει την αύξηση της ηλικίας καπνίσματος στα 21

Ο Javid Khan, ο συγγραφέας της μελέτης, θα συστήσει στην κυβέρνηση να αυξήσει την ηλικία καπνίσματος, με δύο πηγές να λένε στην Telegraph ότι είχε εξετάσει τη σύσταση να ορίσει την ηλικία στα 25.

Ο ΠΟΥ συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση για την παγκόσμια επιδημία της ευλογιάς των πιθήκων

Το CDC, μαζί με το Υπουργείο Γεωργίας και τον FDA κινητοποιήθηκαν για να αποτρέψουν την περαιτέρω εξάπλωση του ιού με την ανάπτυξη εμβολίου κατά της ευλογιάς και θεραπειών για ασθενείς, παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, κτηνιάτρους και άλλους χειριστές ζώων.

Περισσότερα τμήματα του Πεκίνου σε lockdown από σήμερα

Κίνα κορωνοϊός: Οι αρχές επέβαλαν lockdown στην περιοχή Haidian μαζί με τις περιοχές Chaoyang, Fengtai, Shunyi και Fangshan, ενώ όλοι οι εσωτερικοί χώροι ψυχαγωγίας, τα γυμναστήρια, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τα εμπορικά κέντρα έχουν κλείσει από σήμερα.

Μπάιντεν ευλογιά των πιθήκων: Πηγή ανησυχίας για όλους, οι ΗΠΑ εξετάζουν θεραπείες και εμβόλια

Μπάιντεν ευλογιά των πιθήκων: "Εργαζόμαστε σκληρά για να καταλάβουμε τι να κάνουμε και ποιο εμβόλιο, αν υπάρχει, μπορεί να είναι διαθέσιμο για αυτό. Είναι μια ανησυχία υπό μια έννοια ότι αν επρόκειτο να εξαπλωθεί, είναι επακόλουθο ότι όλοι πρέπει να ανησυχούμε".