Πολιτική Υγείας

Κομητεία Sacramento:  Συμβουλεύει τους εμβολιασμένους ανθρώπους να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς χώρους

Κομητεία Sacramento:  Συμβουλεύει τους εμβολιασμένους ανθρώπους να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς χώρους

"Η καλύτερη προστασία μας από την COVID-19 εξακολουθεί να είναι το εμβόλιο. Προτρέπουμε όλους τους επιλέξιμους κατοίκους να εμβολιαστούν προκειμένου να προστατευθούν, και η οικογένεια και οι φίλοι τους."

Κομητεία Sacramento: Η κομητεία του Λος Άντζελες αυτήν την εβδομάδα θα επιστρέψει σε μια εσωτερική εντολή μάσκας. Η Κομητεία του Λος Άντζελες αποκαθιστά την εντολή μάσκας εσωτερικού εν μέσω της αύξησης των κρουσμάτων COVID. Οι υπάλληλοι υγείας της Κομητείας του Sacramento συμβουλεύουν τους κατοίκους να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς χώρους ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού, αναφέροντας ανησυχίες σχετικά με την ταχεία εξάπλωση της παραλλαγής Delta COVID-19.

Η καθοδήγηση, η οποία έρχεται καθώς η κομητεία του Λος Άντζελες επαναφέρει την εντολή μάσκας εσωτερικού χώρου, δεν ταιριάζει με την καθοδήγηση των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ή με την καθοδήγηση δημόσιας υγείας του κράτους, σύμφωνα με την οποία τα εμβολιασμένα άτομα δεν χρειάζεται να φορούν καλύμματα προσώπου. “Λόγω των πρόσφατων ημερήσιων αυξήσεων του ποσοστού της COVID-19 από την εξαιρετικά μολυσματική παραλλαγή Δέλτα, ο Υπεύθυνος Δημόσιας Υγείας της Κομητείας του Σακραμέντο συνιστά έντονα την κάλυψη σε εσωτερικούς χώρους”, ανέφερε ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη.

“Σε λιγότερο από ένα μήνα, το καθημερινό ποσοστό περιστατικών του Σακραμέντο έχει αυξηθεί δραστικά, από 3,8 στις 20 Ιουνίου στις 10 Ιουλίου στις 14 Ιουλίου.”

Το δελτίο ειδήσεων ανέφερε ότι έως ότου αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμού στην περιοχή και εν μέσω αύξησης σε νέα κρούσματα, “οι εμβολιασμένοι κάτοικοι συνιστάται να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς χώρους όπου δεν απαιτείται επαλήθευση εμβολιασμού και η κατάσταση εμβολιασμού άλλων είναι άγνωστη.”

Το δελτίο ειδήσεων σημείωσε ότι ενώ το Sacramento έχει μόνο 101 επιβεβαιωμένα κρούσμτα της παραλλαγής Delta, ο αριθμός μπορεί να είναι πολύ υψηλότερος καθώς δεν δοκιμάζεται κάθε θετικό δείγμα COVID-19 για παραλλαγές ποικιλιών.

“Η δραστική αύξηση των κρουσμάτων είναι ανησυχητική – όπως και ο αριθμός των ατόμων που επιλέγουν να μην εμβολιαστούν”, δήλωσε η Olivia Kasirye, υπάλληλος δημόσιας υγείας του Σακραμέντο.

“Η καλύτερη προστασία μας από την COVID-19 εξακολουθεί να είναι το εμβόλιο.

Προτρέπουμε όλους τους επιλέξιμους κατοίκους να εμβολιαστούν προκειμένου να προστατευθούν, και η οικογένεια και οι φίλοι τους.”

Σε όλη την πολιτεία Statewide, η California έχει εμβολιάσει πλήρως το 60,9% του πληθυσμού της. Το Sacramento έχει χορηγήσει 1,5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων COVID-19.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η παγκόσμια ανησυχία για την παραλλαγή δέλτα οδηγεί σε μάσκες και στους πλήρως εμβολιασμένους σε εσωτερικούς χώρους

CDC μάσκα : κανόνες για να αποφευχθεί η αναζωπύρωση

Η Walensky αναφέρει τα "εξελισσόμενα δεδομένα" ως αιτία αλλαγής της πολιτικής της μάσκας

Τα εμβολιασμένα άτομα πρέπει να καλύπτονται με μάσκα σε αυτές τις τοποθεσίες, λένε τα Κέντρα Ελέγχου και πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ 

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Συστάσεις της διευθύντριας των CDC για το Halloween

Πέρυσι, οι προφυλάξεις που σχετίζονται με την COVID και τα όρια συγκέντρωσης είχαν ως αποτέλεσμα να ακυρωθούν οι εκδηλώσεις του Halloween σε 37 πολιτείες, ανέφερε το USA Today, ενώ το CDC είχε αποθαρρύνει τους Αμερικανούς να συμμετάσχουν σε παραδοσιακά κόλπα  μέσα σε κοστούμια.

"Ναι" στο νομοσχέδιο για την παιδική κακοποίηση είπαν οι βουλευτες της ΝΔ

Με τον τρόπο αυτό, καλύπτονται οι ανάγκες της οικογένειας μέσω μιας ευέλικτης και οργανωμένης διαδικασίας φροντίδας των παιδιών και προωθείται η εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.

Δημιουργία πίεσης για τον προσδιορισμό της προέλευσης του κορωνοϊού

"Η Κίνα έχει πολύ μεγάλο κίνητρο και είναι σε θέση να μας αρνηθεί αυτές τις πληροφορίες", δήλωσε ο Κίτσεν. «Έχουν κίνητρο να μας αρνηθούν αυτές τις πληροφορίες γιατί ό, τι και να είναι - είτε ήταν υγρή αγορά είτε βιολογική εγκατάσταση ως προέλευση - είναι ντροπιαστικό για το Κινέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα".

Θεμιστοκλέους: Οι δέκα περιοχές με τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού-Με Pfizer το 74,6% των εμβολιασμών

Μάριος Θεμιστοκλέους: Όπως επεσήμανε ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στις περιοχές αυτές αναπτύσσονται στοχευμένες δράσεις για την ενίσχυση των εμβολιασμών.

Μαρία Θεοδωρίδου: Ηπιότερες οι παρενέργειες της τρίτης δόσης-Ξεκινά ο εμβολιασμός κατά της γρίπης

Μαρία Θεοδωρίδου: Τους επόμενους μήνες αναμένεται να κυκλοφορεί παράλληλα πλειάδα άλλων αναπνευστικών λοιμώξεων και του ιού της γρίπης. Ο εμβολιασμός για την γρίπη είπε ξεκινά τις επόμενες εμβομάδες, ενώ από 1η Οκτωβρίου εκκινεί η συνταγογράφηση. Ο εμβολιαμός είναι επιβεβλημένος για ευάλωτες ομάδες και δεν απαιτείται χρονική απόσταση μεταξύ εμβολίων Covid, γρίπης και άλλων αναπνευστικών λοιμώξεων. Όπως είπε, η μειωμένη κινητικότητα της γρίπης πέρισυ δεν θα πρέπει να εφησυχάζει.