Πολιτική Υγείας

Κίνα Σανγκάη: Το lockdown θα χαλαρώσει σε λίγες μέρες, λέει αξιωματούχος της πόλης

Κίνα Σανγκάη: Το lockdown θα χαλαρώσει σε λίγες μέρες, λέει αξιωματούχος της πόλης

Τα μετρό έκλεισαν και ορισμένες οικιστικές κοινότητες έχουν περιοριστεί. Οι κάτοικοι έχουν προειδοποιηθεί να αποφεύγουν τις μετακινήσεις μεταξύ των συνοικιών της πόλης.

Κίνα Σανγκάη: Το lockdown COVID στη Σαγκάη, τη μεγαλύτερη πόλη της Κίνας, θα χαλαρώσει σε λίγες μέρες: αξιωματούχοι Η Σαγκάη διανύει την έβδομη εβδομάδα του lockdown της Η Σαγκάη θα επιχειρήσει να ανοίξει ξανά σε λίγες μέρες αφού έχει εξαλείψει τη μετάδοση της COVID-19, σύμφωνα με αξιωματούχο της πόλης. Ο αντιδήμαρχος Γου Κινγκ είπε στους δημοσιογράφους ότι στόχος είναι να επιτευχθεί «εξάλειψη στην κοινωνία», με τυχόν νέα κρούσματα σε άτομα που βρίσκονται ήδη σε απομόνωση.

Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες εκτός από το ότι η Σαγκάη σχεδιάζει να αποκαταστήσει σταδιακά την εκπαίδευση, τη βιομηχανική παραγωγή και τις ιατρικές υπηρεσίες, αν και οι αρχές εκεί έχουν κάνει παρόμοιες δεσμεύσεις στο παρελθόν.

Η Σαγκάη βρέθηκε υπό διεθνή έλεγχο τον περασμένο μήνα, καθώς οι κάτοικοι παραπονέθηκαν για ελλείψεις κρίσιμων φαρμάκων και τροφίμων.

Η πόλη, τώρα στην έβδομη εβδομάδα του lockdown της, ανέφερε 2.096 νέα κρούσματα COVID-19 την Παρασκευή. Το Πεκίνο, η πρωτεύουσα του έθνους, ανέφερε 50 κρούσματα.

Οι αρχές εκεί αντιστάθηκαν στα σαρωτικά μέτρα καραντίνας, αν και τα εστιατόρια και τα μπαρ έχουν περιοριστεί σε πακέτο και τα γυμναστήρια είναι κλειστά.

Τα μετρό έκλεισαν και ορισμένες οικιστικές κοινότητες έχουν περιοριστεί. Οι κάτοικοι έχουν προειδοποιηθεί να αποφεύγουν τις μετακινήσεις μεταξύ των συνοικιών της πόλης.

Επιπλέον, η πρόσβαση σε ορισμένους σημαντικούς τουριστικούς χώρους έχει επίσης περιοριστεί, με προορισμό να λειτουργούν μόνο με μερική χωρητικότητα και να κλείνουν τους εσωτερικούς εκθεσιακούς χώρους.

Πόλεις στην Κίνα έχουν επίσης μετακινηθεί για να δημιουργήσουν χιλιάδες μόνιμους σταθμούς δοκιμών PCR COVID-19.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Σανγκάη αυστηροποιεί το ήδη αυστηρό lockdown για μηδενική COVID-19, μέχρι τα τέλη αυτού του μήνα

Οι Αρχές της Σανγκάης μετακινούν μόνον όσους πολίτες έχουν βγει αρνητικοί σε τεστ κορωνοϊού.

Η εξάπλωση του ιού έχει αρνητικό αντίκτυπο στην Οικονομία της Κίνας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

220.000 νέα κρούσματα "πυρετού" στη Βόρεια Κορέα καθώς συνεχίζει να μάχεται την Covid

Βόρεια Κορέα: Εν μέσω έλλειψης εργαλείων δημόσιας υγείας, ο Βορράς έχει κινητοποιήσει περισσότερους από ένα εκατομμύριο εργαζόμενους στον τομέα της υγείας για να βρουν άτομα με πυρετό και να τους απομονώσουν σε εγκαταστάσεις καραντίνας.

Χιλιάδες κάτοικοι του Πεκίνου αρνητικοί στην Covid σε καραντίνα

Κίνα κορωνοϊός: Οι χρήστες του Weibo εξέφρασαν εκτεταμένη ανησυχία ότι οι αρχές του Πεκίνου ακολουθούσαν παρόμοια προσέγγιση με τη Σαγκάη, όπου οι κάτοικοι έχουν ταλαιπωρηθεί κάτω από ένα πολύμηνο lockdown που έχει αρνηθεί σε πολλούς ανθρώπους την επαρκή πρόσβαση σε τρόφιμα και ιατρική περίθαλψη. 

Το CDC συνιστά το ενισχυτικό εμβόλιο Pfizer για παιδιά 5 έως 11 ετών

Η Pfizer και ο συνεργάτης της BioNTech κάνουν επί του παρόντος το μοναδικό εμβόλιο για την COVID-19 διαθέσιμο για παιδιά οποιασδήποτε ηλικίας στις ΗΠΑ. Αυτές οι ηλικίες 5 έως 11 λαμβάνουν δόση που είναι το ένα τρίτο της ποσότητας που χορηγείται σε όλους τους 12 ετών και άνω.

Πλησιάζουν τα 2 εκατομμύρια κρούσματα Covid-19 στη Βόρεια Κορέα

Βόρεια Κορέα: Αφού διατήρησε έναν αμφίβολο ισχυρισμό ότι είχε κρατήσει τον ιό έξω από τη χώρα για δυόμισι χρόνια, η Βόρεια Κορέα αναγνώρισε τις πρώτες μολύνσεις από την COVID-19 στις 12 Μαΐου και υφίσταται ταχεία εξάπλωση από τότε.