Πολιτική Υγείας

Κίνα Πεκίνο: Προετοιμάζει νοσοκομειακές εγκαταστάσεις για την COVID-19 – Παραγγέλνει περισσότερες δοκιμές

Κίνα Πεκίνο: Προετοιμάζει νοσοκομειακές εγκαταστάσεις για την COVID-19 – Παραγγέλνει περισσότερες δοκιμές

Την περασμένη εβδομάδα, το Γραφείο Παιδείας του Πεκίνου διέταξε όλα τα σχολεία να τερματίσουν τα μαθήματα, δεν είχε καθοριστεί πότε θα ξαναρχίσουν. Δεν ήταν σαφές εάν τα σχολεία θα μπορούσαν να προσφέρουν εικονικά μαθήματα ή να επιτρέψουν στους μαθητές που δίνουν κρίσιμες εξετάσεις να επιστρέψουν.

Κίνα Πεκίνο: Το Πεκίνο προετοιμάζει νέες νοσοκομειακές εγκαταστάσεις για να αντιμετωπίσει την έκρηξη της COVID-19. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την Τρίτη ότι ένα νοσοκομείο 1.000 κλινών στο Xiaotangshan, που χτίστηκε για το ξέσπασμα του SARS το 2003, έχει ανακαινιστεί και αξιωματούχοι της πόλης δήλωσαν το Σάββατο ότι δημιουργούσαν μια εγκατάσταση καραντίνας 10.000 κλινών στο Εθνικό Εκθεσιακό Κέντρο της Κίνας. Σύμφωνα με το Associated Press, οι αναφορές έχουν σε μεγάλο βαθμό εξαφανιστεί και ενώ τα νέα κρούσματα παραμένουν σταθερά, οι αριθμοί είναι χαμηλοί.

Οι αρχές του Πεκίνου δήλωσαν ότι υπήρχαν άλλα 62 κρούσματα την Τρίτη.

Η κινεζική πρωτεύουσα έχει αναφέρει περίπου 450 κρούσματα κατά τη διάρκεια της επιδημίας δύο εβδομάδων.

Με 21 εκατομμύρια κατοίκους, το Πεκίνο έχει ήδη παραγγείλει πολλαπλούς γύρους μαζικών δοκιμών. Έχουν παραγγελθεί άλλοι τρεις γύροι δοκιμών από την Τρίτη και απαιτείται ένα αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής που λήφθηκε εντός των προηγούμενων 48 ωρών για την είσοδο στους περισσότερους δημόσιους χώρους. Για να μετριαστεί η εξάπλωση, ορισμένες κοινότητες έχουν αποκλειστεί.

Την περασμένη εβδομάδα, το Γραφείο Παιδείας του Πεκίνου διέταξε όλα τα σχολεία να τερματίσουν τα μαθήματα, δεν είχε καθοριστεί πότε θα ξαναρχίσουν.

Δεν ήταν σαφές εάν τα σχολεία θα μπορούσαν να προσφέρουν εικονικά μαθήματα ή να επιτρέψουν στους μαθητές που δίνουν κρίσιμες εξετάσεις να επιστρέψουν.

Το Πεκίνο διέταξε τα εστιατόρια και τα γυμναστήρια να κλείσουν για την εθνική εορτή της Πρωτομαγιάς που διαρκεί μέχρι την Τετάρτη.

Επιπλέον, ορισμένες σημαντικές τουριστικές τοποθεσίες στην πόλη, συμπεριλαμβανομένης της Απαγορευμένης Πόλης και του Ζωολογικού Κήπου του Πεκίνου, θα κλείσουν τους εσωτερικούς εκθεσιακούς τους χώρους από την Τρίτη.

Ενώ η Κίνα έχει επιμείνει σε μια προσέγγιση «μηδενικής COVID», το Πεκίνο δεν έχει ακόμη εφαρμόσει σαρωτικά μέτρα σε όλη την πόλη.

Όλα αυτά έρχονται καθώς η Σαγκάη αρχίζει σιγά-σιγά να χαλαρώνει τους περιορισμούς του lockdown που έχουν περιορίσει τα περισσότερα από τα 26 εκατομμύρια ανθρώπους της πόλης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ενώ οι περισσότεροι Αμερικανοί ταξιδεύουν χωρίς μάσκες στη χώρα τους, εκατομμύρια Κινέζοι πολίτες είναι κλειδωμένοι στα διαμερίσματά τους

Πολλοί Κινέζοι γιορτάζουν φέτος μια ήρεμη Πρωτομαγιά λόγω της κυβερνητικής προσέγγισης «μηδενικής covid»

Η μηδενική Covid της Κίνας περιορίζει τα ταξίδια την 1η Μαΐου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την 4η δόση - Ποιους αφορά

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τα άτομα άνω των 65 ετών, για τα οποία η πλατφόρμα έχει ανοίξει από τον Μάιο, δεν έχουν προσέλθει σε ικανό αριθμό να εμβολιαστούν με το ποσοστό τους να αγγίζει μόλις το 15%.

3ος γύρος υποχρεωτικών τεστ Covid στο Μακάο καθώς τα κρούσματα αυξάνονται

Μακάο Covid: Το Μακάο τηρεί την πολιτική της Κίνας για μηδενική COVID που στοχεύει στην εξάλειψη όλων των εστιών, σχεδόν με οποιοδήποτε κόστος, αντίθετη με μια παγκόσμια τάση προσπάθειας συνύπαρξης με τον ιό. 

Τέλος στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού κατά της Covid-19 ανακοίνωσε η Αυστριακή Κυβέρνηση

Αυστρία: Η αυστριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα την πλήρη εγκατάλειψη της πολιτικής της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού κατά της Covid-19, μια πολιτική που είχε θέσει σε αναστολή τον Μάρτιο μόλις ένα μήνα μετά την έναρξη ισχύος της. «Πλέον, πρέπει να ζήσουμε με την Covid, επομένως θα εφαρμόσουμε μια σειρά μέτρων, το οποίο σημαίνει τον τερματισμό της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού», […]

Ο κυβερνήτης του Νιου Χάμσαϊρ εμποδίζει τους φαρμακοποιούς να χορηγούν ιβερμεκτίνη για τη θεραπεία της COVID-19 χωρίς ιατρική συνταγή

«Οι ασθενείς θα πρέπει πάντα να συμβουλεύονται τον γιατρό τους πριν πάρουν φάρμακα, ώστε να έχουν πλήρη επίγνωση των θεραπευτικών επιλογών και των πιθανών ακούσιων συνεπειών από τη λήψη ενός φαρμάκου που μπορεί να περιορίσει άλλες επιλογές θεραπείας στο μέλλον», είπε ο Sununu.

Τα χάπια για την άμβλωση θα γίνουν το επόμενο πεδίο μάχης στον αναπαραγωγικό αγώνα των ΗΠΑ

Καθώς αυτές οι νομικές μάχες ετοιμάζονται να γίνουν, η συνήγορος κατά των αμβλώσεων Savannah Craven είπε ότι αυτή και οι συνάδελφοί της θα εργαστούν για να απαγορευθούν όλες οι μέθοδοι άμβλωσης, συμπεριλαμβανομένων των χαπιών, σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

'Εγκριση δαπάνης για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS & απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων

ΗΔΙΚΑ: Εγκρίθηκε από την ΗΔΙΚΑ η δαπάνη για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS και απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων και γνωματεύσεων στα δημόσια Νοσοκομεία και τις δομές ΠΦΥ της χώρας.

Τα ευρωπαϊκά φεστιβάλ δεν πρέπει να καταργηθούν λόγω της ευλογιάς των πιθήκων λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Η Meg Doherty, από τα παγκόσμια προγράμματα HIV, ηπατίτιδας και σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων στον ΠΟΥ, δήλωσε: «Δεν το ονομάζουμε σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη. «Ο στιγματισμός δεν βοηθά ποτέ σε ένα ξέσπασμα ασθένειας», πρόσθεσε. «Αυτή δεν είναι μια γκέι ασθένεια. Ωστόσο, θέλουμε οι άνθρωποι να γνωρίζουν ποιοι είναι οι κίνδυνοι».

Η Σαγκάη αναφέρει μηδενικά κρούσματα COVID για πρώτη φορά εδώ και μήνες

Κίνα κορωνοϊός: Η Κίνα ανέφερε μηδενικά νέα κρούσματα COVID-19 στη Σαγκάη για πρώτη φορά από τον Μάρτιο σήμερα, καθώς το τελευταίο ξέσπασμα της χώρας υποχωρεί μετά από μήνες καραντίνας και άλλους περιορισμούς.