Πολιτική Υγείας

Κίνα: Λογοκρίθηκε ιατρικό portal μετά από αμφιβολίες για φυτικό φάρμακο κατά της COVID-19

Κίνα: Λογοκρίθηκε ιατρικό portal μετά από αμφιβολίες για φυτικό φάρμακο κατά της COVID-19

Κίνα: Ένας δημοφιλής κινεζικός ιστότοπος ιατρικής πληροφόρησης λογοκρίθηκε από τις αρχές, μήνες μετά την κριτική του για μια θεραπεία με βότανα για την COVID-19 που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση.

Ένας δημοφιλής κινεζικός ιστότοπος ιατρικής πληροφόρησης λογοκρίθηκε από τις αρχές για “παραβίαση των σχετικών νόμων και κανονισμών”, μήνες μετά την κριτική του για μια θεραπεία με βότανα για την COVID-19 που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση, κατέστρεφοντας τις μετοχές ενός φαρμακευτικού γίγαντα. Η DXY, η οποία συγκαταλέγει τον τεχνολογικό γίγαντα Tencent στους επενδυτές της και διαχειρίζεται πλήθος υπηρεσιών που σχετίζονται με την υγεία, αμφισβήτησε στο παρελθόν την αξία του Lianhua Qingwen, ενός φυτικού φαρμάκου που διατίθεται στο εμπόριο για τον πυρετό και τον πονόλαιμο, ως θεραπεία για την COVID-19.

Η Κίνα ενέκρινε το παρασκεύασμα – που αποτελείται από συστατικά όπως αγιόκλημα και σπόρους βερίκοκου – ως θεραπεία για την COVID-19 το 2020 και διανεμήθηκε στους κατοίκους της Σαγκάης κατά τη διάρκεια της επιδημίας της πόλης φέτος. Το άρθρο της DXY, το οποίο τώρα έχει διαγραφεί από τον ιστότοπό της, ήταν μέρος ενός κύματος αναφορών που προκάλεσαν πτώση των μετοχών του παραγωγού της Lianhua Qingwen – μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραδοσιακής ιατρικής της Κίνας.

Ο ιστότοπος έχει πλέον απαγορευτεί να δημοσιεύει σε τουλάχιστον πέντε από τους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Weibo, με μια ειδοποίηση στο επάνω μέρος της επίσημης σελίδας του που λέει ότι λόγω “παραβίασης των σχετικών νόμων και κανονισμών, απαγορεύεται επί του παρόντος σε αυτόν τον χρήστη να δημοσιεύει”. Οι επίσημοι λογαριασμοί του DXY στο WeChat, οι οποίοι συνήθως δημοσιεύουν πολλά άρθρα την ημέρα για ιατρικά θέματα, δεν έχουν ενημερωθεί από τη Δευτέρα 8 Αυγούστου.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Κίνα υποσχέθηκε την Τετάρτη μηδενική ανοχή για τις «αποσχιστικές δραστηριότητες» στην Ταϊβάν

Η υπόθεση ορόσημο της Κίνας #MeToo επιστρέφει στο δικαστήριο μετά από αποτυχία

Νέος ιός προκαλεί ανησυχία στην Κίνα – 35 άτομα θετικά με πιθανή μετάδοση από ζώο

Το tweet της εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας για εστιατόριο της Ταϊβάν προκαλεί γελοιοποίηση στο διαδίκτυο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το Ιράν "στραγγαλίζει" το διαδίκτυο για να περιορίσει το υλικό από τις διαδηλώσεις

Οι Ιρανοί χρησιμοποιούν εδώ και καιρό Εικονικά Ιδιωτικά Δίκτυα VPN για να έχουν πρόσβαση σε ιστότοπους που είναι αποκλεισμένοι στο Ιράν - ακόμη και κυβερνητικοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Εξωτερικών, έχουν λογαριασμούς στο Twitter παρά το γεγονός ότι το δίκτυο είναι αποκλεισμένο στη χώρα.

Αλλαγή στη θέση των διατροφικών ετικετών προτείνει η κυβέρνηση Μπάιντεν

ΗΠΑ: Για να βοηθήσει τους καταναλωτές να προσδιορίσουν τη θρεπτική αξία των τροφίμων πιο εύκολα, η κυβέρνηση Μπάιντεν είπε ότι θα προτείνει την τοποθέτηση ετικετών διατροφής στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας αντί στο πίσω μέρος.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά αίρει την εντολή για το εμβόλιο covid στα σύνορα

Ο Καναδάς τερματίζει επίσης τον τυχαίο έλεγχο της COVID-19 στα αεροδρόμια και τη συμπλήρωση των πληροφοριών σε αυτό που έγινε η αντιδημοφιλής εφαρμογή ArriveCan, η οποία κατηγορήθηκε για καθυστερήσεις, επίσης, και δεν θα απαιτείται πλέον.

Δωρεά 20 εξοπλισμένων ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

ΕΚΑΒ: Τα 20 προσφερόμενα ασθενοφόρα που αποτελούν μέρος της καθοριστικής πρωτοβουλίας της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και της «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.