Πολιτική Υγείας

Κίνα: Εκατομμύρια υπό περιορισμούς αποκλεισμού από την COVID

Κίνα: Εκατομμύρια υπό περιορισμούς αποκλεισμού από την COVID

Στη συνοικία Xinjin και στην πόλη Qionglai, όπου έχει αρθεί το λουκέτο, θα απαγορευτεί η εστίαση σε εσωτερικούς χώρους, ενώ οι δημόσιες δραστηριότητες θα παραμείνουν περιορισμένες.

ADMAN

Κίνα: Οι πόλεις της Κίνας διεξάγουν νέους γύρους δοκιμών COVID εν μέσω περιορισμών. Η πόλη Shenzhen της Κίνας δήλωσε ότι θα εφαρμόσει περιορισμούς COVID-19 τη Δευτέρα. Αυτό συμβαίνει την ώρα που η Τσενγκντού χαλάρωσε το λουκέτο για τους 21 εκατομμυρίων κατοίκους της, ανακοινώνοντας την επέκταση των περιορισμών.

Στη συνοικία Xinjin και στην πόλη Qionglai, όπου έχει αρθεί το λουκέτο, θα απαγορευτεί η εστίαση σε εσωτερικούς χώρους, ενώ οι δημόσιες δραστηριότητες θα παραμείνουν περιορισμένες.

Σε ολόκληρη την Κίνα, 65 εκατομμύρια πολίτες σε περισσότερες από 30 πόλεις έχουν τεθεί υπό αυστηρά μέτρα, σύμφωνα με το κινεζικό επιχειρηματικό περιοδικό Caixin.

Οι αξιωματούχοι της Σενζέν υποσχέθηκαν να “επιστρατεύσουν όλους τους διαθέσιμους πόρους, να κινητοποιήσουν όλες τις δυνάμεις και να λάβουν όλα τα δυνατά μέτρα” για να σταματήσουν τα κρούσματα.

Η Κίνα έχει αποκλείσει 65 εκατομμύρια πολίτες της υπό αυστηρούς περιορισμούς για την COVID-19 και αποθαρρύνει τα εγχώρια ταξίδια κατά τη διάρκεια των επερχόμενων εθνικών εορτών.

Η πόλη των 18 εκατομμυρίων κατοίκων ανακοίνωσε ένα νέο γύρο δοκιμών, κατατάσσοντας περιοχές με βάση τον κίνδυνο μόλυνσης.

Ορισμένοι περιορισμοί θα αρθούν σε μέρη όπου η μετάδοση είναι χαμηλή.

Η Τσενγκντού δήλωσε ότι η νοτιοδυτική πόλη θα διατηρήσει τους περιορισμούς, διεξάγοντας δοκιμές μέχρι την Τετάρτη.

Στη συνοικία Xinjin και στην πόλη Qionglai, όπου έχει αρθεί το λουκέτο, θα απαγορευτεί η εστίαση σε εσωτερικούς χώρους, ενώ οι δημόσιες δραστηριότητες θα παραμείνουν περιορισμένες.

Τα σχολεία παραμένουν κλειστά με όλα τα μαθήματα σε απευθείας σύνδεση.

Οι αξιωματούχοι της Κίνας αποθαρρύνουν τα εγχώρια ταξίδια κατά τη διάρκεια των επερχόμενων εθνικών εορτών

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας, η Κίνα κατέγραψε 1.552 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η έκθεση του ΟΗΕ καταγράφει παραβιάσεις δικαιωμάτων στην κινεζική Xinjiang

Κινεζική πόλη 16 εκατομμυρίων θα κλείσει λόγω νέας επιδημίας Covid

Λογοκρίθηκε ιατρικό portal στην Κίνα που κατέκρινε φυτικό φάρμακο κατά της COVID-19

Η Κίνα υποσχέθηκε την Τετάρτη μηδενική ανοχή για τις «αποσχιστικές δραστηριότητες» στην Ταϊβάν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Σαγκάη πλήττεται από διαδηλώσεις για την Covid καθώς η οργή εξαπλώνεται

Κίνα: Οι διαμαρτυρίες κατά των αυστηρών περιορισμών της Κίνας για την COVID-19 εξαπλώθηκαν στην Σαγκάη, σχεδόν τρία χρόνια μετά την πανδημία, με ένα νέο κύμα οργής που πυροδότησε μια φονική πυρκαγιά στα δυτικά της χώρας.

Σχέση μεταξύ της συγκέντρωσης SARS-CoV-2 στα υγρά απόβλητα και της σωρευτικής επίπτωσης κατά τη διάρκεια των κυμάτων πανδημίας

"Το μαθηματικό μοντέλο που βασίζεται σε δεδομένα υγρών αποβλήτων έδειξε καλή συσχέτιση με τα σωρευτικά κρούσματα και μας επέτρεψε να προβλέψουμε την επίπτωση του SARS-CoV-2 σε μία εβδομάδα, γεγονός που έχει ιδιαίτερη σημασία σε καταστάσεις στις οποίες το σύστημα επιδημιολογικής παρακολούθησης δεν μπορεί να εφαρμοστεί πλήρως".

12.000 άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο γίνονται απλήρωτοι φροντιστές κάθε μέρα

Ηνωμένο Βασίλειο: Μέσα σε ένα χρόνο, περισσότεροι από 4,3 εκατομμύρια άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο γίνονται μη αμειβόμενοι φροντιστές για έναν ηλικιωμένο, ανάπηρο ή σοβαρά άρρωστο συγγενή ή φίλο.

Οι εμπειρογνώμονες συνιστούν τη χρήση των πόρων της COVID-19 για την αντιμετώπιση της "σιωπηλής πανδημίας" της μικροβιακής αντοχής

"Μια αποτελεσματική αντιμετώπιση της μικροβιακής αντοχής ΑΜΡ απαιτεί την προσέγγιση "Μία υγεία" που λαμβάνει υπόψη τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ ανθρώπων, ζώων και περιβάλλοντος, καθώς και συντονισμένη δράση σε όλες τις επαρχίες και τα εδάφη, τις δικαιοδοσίες και τους τομείς που εμπλέκονται στον μετριασμό της μικροβιακής αντοχής ΑΜΡ. Απαιτείται μια πολυδιάστατη προσέγγιση, παρόμοια με το σχέδιο δράσης για τον μετριασμό και την αποκατάσταση της COVID-19 που υποβλήθηκε το 2021".

Ο Λευκός Οίκος προτρέπει τους πολίτες να κάνουν την ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά του covid-19

ΗΠΑ: Τα τελευταία ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 προσφέρουν περισσότερη προστασία έναντι της συμπτωματικής λοίμωξης, επανέλαβαν αξιωματούχοι δημόσιας υγείας σε ενημέρωση του Λευκού Οίκου την Τρίτη.

Δήλωση Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη για απόφαση ΣτΕ για ανεμβολίαστους

Θάνος Πλεύρης: "Η απόφαση για να τεθούν σε αναστολή οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί έχει ως στόχο την προστασία της Υγείας των πολιτών και κρίθηκε αρχικά από την Ολομέλεια του ΣτΕ ως μέτρο συνταγματικό.. Διαβεβαιώνουμε τους πολίτες ότι θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεια από την εφαρμογή της αποφασης".

Τα μανιτάρια Enoki συνδέονται με την επιδημία της λιστέριας σε δύο πολιτείες των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα CDC

Το CDC συνέστησε στους ανθρώπους να καλέσουν αμέσως τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης, εάν παρουσιάσουν συμπτώματα ασθένειας Listeria μετά την κατανάλωση μανιταριών enoki.  Ορισμένα συμπτώματα περιλαμβάνουν πονοκέφαλο, δύσκαμπτο αυχένα, σύγχυση, απώλεια ισορροπίας και σπασμούς, εκτός από πυρετό και μυϊκούς πόνους σε όσους δεν είναι έγκυοι, δήλωσε το CDC