Πολιτική Υγείας

Κίνα: Ανακοινώνει την επανέναρξη της έκδοσης visa για τους Ιάπωνες

Κίνα: Ανακοινώνει την επανέναρξη της έκδοσης visa για τους Ιάπωνες

Κίνα: Η Κίνα σταμάτησε να εκδίδει νέες βίζες στην Ιαπωνία στις 10 Ιανουαρίου ως αντίποινα για την απαίτηση του Τόκιο για πρόσθετες δοκιμές για Κινέζους τουρίστες στα τέλη Δεκεμβρίου, ενόψει των διακοπών της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς.

Η Κίνα ανακοίνωσε ότι ξεκινά εκ νέου την έκδοση βίζας για Ιάπωνες ταξιδιώτες από σήμερα, τερματίζοντας την αναστολή σχεδόν τριών εβδομάδων σε μια προφανή διαμαρτυρία για τις αυστηρότερες απαιτήσεις εισόδου του Τόκιο για την COVID-19 για τους τουρίστες από την Κίνα.
Η απόφαση κοινοποιήθηκε σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της κινεζικής πρεσβείας. Η Κίνα σταμάτησε να εκδίδει νέες βίζες στην Ιαπωνία στις 10 Ιανουαρίου ως προφανώς αντίποινα για την απαίτηση του Τόκιο για πρόσθετες δοκιμές για Κινέζους τουρίστες στα τέλη Δεκεμβρίου, ενόψει των διακοπών της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς.

Η Ιαπωνία ανέφερε την αύξηση των μολύνσεων στην Κίνα αφού χαλάρωσε απότομα τους περιορισμούς του κορωνοϊού καθώς και τα σπάνια δεδομένα COVID-19 από το Πεκίνο. Η Ιαπωνία άνοιξε εκ νέου τα σύνορά της για μεμονωμένους τουρίστες τον Οκτώβριο, επιτρέποντας σε ταξιδιώτες με απόδειξη εμβολιασμού αντί να κάνουν τεστ στα αεροδρόμια, εκτός εάν εμφανίσουν συμπτώματα. Burt στις 30 Δεκεμβρίου, η Ιαπωνία ζήτησε από όλους τους ταξιδιώτες από την Κίνα να δείξουν αρνητικά τεστ πριν από την αναχώρηση και να κάνουν ένα επιπλέον τεστ κατά την άφιξή τους.

Η Κίνα σταμάτησε επίσης να εκδίδει βίζα σε Νοτιοκορεάτες αφού η Νότια Κορέα στις αρχές Ιανουαρίου έκανε το ίδιο για τους ταξιδιώτες μικρής διάρκειας από την Κίνα. Την περασμένη Παρασκευή, η Νότια Κορέα δήλωσε ότι θα διατηρήσει το μέτρο σε ισχύ μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, λόγω ανησυχιών ότι η εξάπλωση της COVID-19 στην Κίνα μπορεί να επιδεινωθεί μετά τα ταξίδια της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς. Οι υγειονομικές αρχές στην Κίνα έχουν πει ότι οι μολύνσεις έχουν κορυφωθεί, αλλά υπάρχουν ανησυχίες στο εξωτερικό ότι το Πεκίνο δεν μοιράζεται αρκετά δεδομένα.

Το τελευταίο κύμα μολύνσεων στην Ιαπωνία φαίνεται να υποχωρεί τις τελευταίες εβδομάδες, με τα επιβεβαιωμένα καθημερινά κρούσματα να πέφτουν περίπου στο ένα πέμπτο της κορύφωσης στις αρχές Ιανουαρίου. Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα σχέδια υποβάθμισης της COVID-19 σε ισοδύναμο της εποχικής γρίπης τον Μάιο, μια κίνηση που θα χαλαρώσει περαιτέρω τη χρήση μάσκας και άλλα προληπτικά μέτρα καθώς η χώρα επιδιώκει να επιστρέψει στην κανονικότητα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

H Κίνα λέει ότι οι θάνατοι από covid μειώθηκαν κατά σχεδόν 80 τοις εκατό

Οι κινεζικές υγειονομικές αρχές ισχυρίζονται ότι έχουν ξεπεράσει την κορύφωση της COVID-19

Η Νότια Κορέα επεκτείνει τους περιορισμούς στους ταξιδιώτες από την Κίνα

Η Wuhan γυρίζει σελίδα στην covid τρία χρόνια μετά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Aυξημένο τέλος μη προσέλευσης παρακινεί τους ασθενείς να προσέρχονται στα ραντεβού υγειονομικής περίθαλψης;

"Τα τέλη μη προσέλευσης δεν έχουν εισαχθεί σε δημόσια νοσοκομεία στη Δανία, μέχρι σήμερα", λέει ο Fystro. "Θα κάνουμε επίσης μια έρευνα όπου θα ρωτήσουμε πώς αντιλαμβάνεται ένα δείγμα του πληθυσμού το τέλος μη προσέλευσης, προτού κάνουμε μια ηθική ανάλυση των συστημάτων τέλους μη προσέλευσης".

Ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νέος νόμος για τις μεταμοσχεύσεις με σκοπό την αύξηση της δωρεάς οργάνων

Σε σχέση με τη δωρεά οργάνων, από όσους υποστήριξαν ότι δεν επιθυμούν να γίνουν δωρητές οργάνων μετά τον θάνατο, το 35% το αιτιολόγησε αναφέροντας ότι αυτό οφείλεται σε θρησκευτικούς λόγους. Το 36,4% των συμμετεχόντων στην έρευνα υποστήριξε ότι ο νόμος που θα έδινε στο κράτος το δικαίωμα να έχει πρόσβαση στα όργανα ενός εγκεφαλικά νεκρού χωρίς να απαιτείται προηγούμενη έγκριση θα αποτελούσε κατάχρηση εξουσίας. Ένα ποσοστό 30% απάντησε ότι ένας τέτοιος νόμος μπορεί να ήταν ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μην χάνονται όργανα.

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Στην Άμφισσα για τη συνεχή ενίσχυση της Υγείας & της Πρόνοιας σε όλη την Ελλάδα

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Αναφέρθηκαν στα κενά δεκαετιών που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση, καθώς και στην πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία 4 χρόνια σε αυτούς τους τομείς μέσα από ενεργητικές πολιτικές.