Πολιτική Υγείας

Κικίλιας: Πλήρης συντονισμός για την αντιπλημμυρική προστασία

Κικίλιας: Πλήρης συντονισμός για την αντιπλημμυρική προστασία

Κικίλιας: Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση, να ακούμε τους ειδικούς, την Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα, την Πολιτική Προστασία, σώζουν ζωές.

Ευρεία διυπουργική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας υπό τον Υπουργό Βασίλη Κικίλια. Αντικείμενο της σύσκεψης η αντιπλημμυρική προστασία και τα έργα στην Περιφέρεια Αττικής.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών – Τομέας Υποδομών Νικόλαος Ταχιάος, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Γενικός Γραμματέας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής Πέτρος Καμπούρης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γεώργιος Πατούλης και ο Αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Γεώργιος Πουρνάρας.

Ακόμη, παρευρέθησαν στελέχη των Υπουργείων Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών και Μεταφορών και της Περιφέρειας Αττικής καθώς και ο Διοικητής ΕΣΚΕΔΙΚ Θεόδωρος Βάγιας και ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Αττικής, Υποστράτηγος Παναγιώτης Νιάφας. Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα ήταν μία πολύ σημαντική σύσκεψη – υπό το συντονισμό του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας – με το Υπουργείο Υποδομών – να ευχαριστήσω τον συνάδελφο, τον Χρήστο Σταϊκούρα και τον κ. Ταχιάο – και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τον κ. Σκυλακάκη (διαδικτυακά), την Προεδρία της Κυβέρνησης, ήταν διαδικτυακά ο κ. Σκέρτσος και εδώ ο κ. Κοντογεώργης, αλλά και τις υπηρεσίες μας, για να δούμε κυρίως ό,τι έχει να κάνει με την Αττική. Πού βρίσκονται τα αντιπλημμυρικά έργα εθνικής εμβέλειας των οποίων την ευθύνη έχει το Υπουργείο Υποδομών, να δούμε τα αντιπλημμυρικά έργα σε επίπεδο Περιφέρειας, τι πρέπει να κάνουν οι Δήμοι και πώς αυτό θα συντονιστεί στο σύνολό του.

Είναι μία καθόλου εύκολη εξίσωση, καθότι, όπως γνωρίζετε, για τα μεγάλα και βαριά έργα υπάρχουν χρονοβόρες διαδικασίες, υπάρχουν ελεγκτικά συνέδρια, ενστάσεις και προσφυγές, Συμβούλια της Επικρατείας κ.ο.κ. Αλλά σε κάθε περίπτωση, η δουλειά της Πολιτικής Προστασίας και του οργανωμένου κράτους είναι να προστατεύει τους πολίτες. Οπότε, όλη αυτή η προσπάθεια πρέπει να είναι συντονισμένη και κατά το δυνατόν ταχεία, οπότε νομίζω ότι είναι χρήσιμες οι υπηρεσίες και η μεταξύ τους συνεργασία σε υψηλό επίπεδο και ως προς το επείγον. Ποιο είναι το επείγον και το πιο γρήγορο ως προς την αντιμετώπιση;

Είναι ο καθαρισμός της κοίτης του Κηφισού, των ρεμάτων σε όλη την Αττική και των φρεατίων από πλευράς Δήμων. Και βέβαια, με τις καταστροφές των τελευταίων χρόνων από τις μεγάλες πυρκαγιές και τις μεγάλες πλημμύρες που έχουμε δει εκτός της Αττικής. Αλλά, αν θυμάστε, και το 2021 έπρεπε να κλείσει κάποια στιγμή ο δρόμος στο επίπεδο του κάτω τμήματος του Κηφισού λόγω πλημμυρικών φαινόμενων. Όλα αυτά πρέπει να συνυπολογίζονται, να συντονίζονται και πρέπει κάποιος να υπάρχει που να πιέζει, προκειμένου να τρέχουν μπροστά. Για μια ακόμη φορά ευχαριστώ τους συναδέλφους.

Την άλλη Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί μια ανάλογη σύσκεψη με όλους τους παραχωρησιούχους σε ό,τι έχει να κάνει με το πώς λειτουργούμε πλέον για τον χιονιά και για τους μήνες τους οποίους έρχονται. Αλατιέρες, εκχιονισμοί, πού και ποιος έχει αρμοδιότητα, πού εμπλέκεται η Ελληνική Αστυνομία, η Τροχαία κ.ο.κ. Πάντως κλείνοντας θα ήθελα να πω και να ζητήσω από τους συμπολίτες μας, να ακολουθούν τις οδηγίες που δίνει η Πολιτική Προστασία όποτε υπάρχουν έκτακτα φαινόμενα και μέσω του χρήσιμου εργαλείου, του 112. Είναι σημαντικές αυτές οι οδηγίες στις κρίσιμες καταστάσεις. Γιατί βλέπετε ότι η κλιματική κρίση είναι εδώ και γεννά δυστυχώς όλο και πιο έντονα φαινόμενα. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση, να ακούμε τους ειδικούς, την Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα, την Πολιτική Προστασία, σώζουν ζωές. Για να μπορέσουμε να προστατέψουμε τους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας. Ευχαριστώ πολύ.»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Χρυσοχοΐδης: Απόλυτη προτεραιότητα το θέμα της αναδιοργάνωσης του χώρου της υγείας

Σε ΦΕΚ η απαλλαγή των πληγέντων στη Θεσσαλία από τη συμμετοχή σε φάρμακα και διαγνωστικές εξετάσεις

Αλλαγές καθηκόντων σε προϊστάμενους στον ΕΟΠΥΥ και μετακινήσεις υπαλλήλων

Έκτακτη σύσκεψη για την επιδείνωση του καιρού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως Υπηρεσιών Υγείας σε Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας

Η Γενική Γραμματέας αναφέρθηκε στον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας με δρομολογημένες στοχευμένες ενέργειες που αφορούν, μεταξύ άλλων, την οικονομική διαχείριση των Νοσοκομείων.

Θεανώ Καρποδίνη - ΕΟΠΥΥ: Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία

Θεανώ Καρποδίνη - ΕΟΠΥΥ: «Ο ΕΟΠΥΥ μεθοδικά, σταθερά και αποφασιστικά μετατρέπεται σε έναν σύγχρονο και αποτελεσματικό Οργανισμό εστιάζοντας πάντα στην βέλτιστη εξυπηρέτηση του ασθενή».

Μητσοτάκης: Δέσμευσή μας να εργαζόμαστε στην κατεύθυνση μιας πιο ισότιμης κοινωνίας

Μητσοτάκης: Πολύ σημαντικό για τους συμπολίτες μας που κέρδισαν τη μάχη με τον καρκίνο είναι το «Δικαίωμα στη Λήθη» που θεσπίσαμε ώστε να μην υπάρχουν πλέον οικονομικές και κοινωνικές διακρίσεις εις βάρος τους στη συνέχεια της ζωής τους.

Το CDC μοιράζεται το όραμα για το μέλλον της Δημόσιας Υγείας

Το CDC δίνει προτεραιότητα στις επικοινωνίες για την υγεία ως ζωτική δεξιότητα για το εργατικό δυναμικό της δημόσιας υγείας και αναγνωρίζει ότι ο τρόπος με τον οποίο το κοινό καταναλώνει τις πληροφορίες συνεχώς εξελίσσεται.

Κικίλιας: Ήμασταν όλοι εδώ συντονισμένοι και οργανωμένοι

Κικίλιας: Δηλώσεις για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων έκανε νωρίς το πρωί του Σαββάτου από το συντονιστικό κέντρο των επιχειρήσεων στη Θεσσαλία έκανε ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής Βασίλης Κικίλιας.