Πολιτική Υγείας

Καραμανδάνειο: Υπεγράφη έγκριση προκήρυξης θέσεων αναισθησιολόγων-2 θέσεις έχουν ήδη εγκριθεί

Καραμανδάνειο: Υπεγράφη έγκριση προκήρυξης θέσεων αναισθησιολόγων-2 θέσεις έχουν ήδη εγκριθεί

Καραμανδάνειο: Η αναπληρώτρια υπουργός υγείας Μίνα Γκάγκα υπέγραψε σήμερα την έγκριση της προκήρυξης των μόνιμων θέσεων αναισθησιολόγων. Την ίδια ώρα, έχουν ήδη εγκριθεί δύο θέσεις - μία Διευθυντή και μία Επιμελητή Α - για να επιστρέψει το νοσοκομείο στην ομαλή λειτουργία του.

Δύο θέσεις αναισθησιολόγων – μία θέση Διευθυντή και μία Επιμελητή Α – εγκρίθηκαν από το υπουργείο Υγείας για το νοσοκομείο Καραμανδάνειο, που είχε σταματήσει να εφημερεύει, καθώς οι τέσσερις αναισθησιολόγοι του έχουν ζητήσει αναρρωτική άδεια. Οι θέσεις αναμένεται να προκηρυχθούν άμεσα, ώστε να επανέλθει το νοσοκομείο στην ομαλή του λειτουργία, σύμφωνα με πληροφορίες του healthweb.gr.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης τη Δευτέρα (6/6):«Η αναπληρώτρια υπουργός υγείας Μίνα Γκάγκα, όπως είχαμε προαναγγείλει, υπέγραψε σήμερα την έγκριση της προκήρυξης των μόνιμων θέσεων αναισθησιολόγων στο Καραμανδάνειο. Διασφαλίζουμε την πλήρη, ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου και θωρακίζουμε με πράξεις την αναβάθμιση του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Δείτε την ανακοίνωση του υπουργού:


Το υπουργείο Υγείας, είχε ήδη ενημερώσει από το Σάββατο (4/6) ότι είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες για εθελοντική προσωρινή μετακίνηση αναισθησιολόγων από τα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας, ώστε το νοσοκομείο να καλυφθεί και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η φροντίδα των μικρών ασθενών. “Είναι δε σε διαδικασία προκήρυξης οι δύο (2) θέσεις αναισθησιολόγων που ζητήθηκαν από το νοσοκομείο και θα εγκριθούν τις επόμενες ημέρες. Παράλληλα έχει εκπονηθεί σχέδιο ώστε στην περίπτωση που υπάρξει ανάγκη, τα επείγοντα χειρουργικά περιστατικά να αντιμετωπίζονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, στο Ρίο”, ανέφερε χαρακτηριστικά το υπουργείο Υγείας στη σχετική του ανακοίνωση. “Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας επαναλαμβάνει ότι το Καραμανδάνειο αποτελεί προτεραιότητα ως προς την ομαλή του λειτουργία και δε τίθεται θέμα διακοπής λειτουργίας του. Κανένα νοσοκομείο δεν κλείνει. Αντίθετα, αναβαθμίζονται”, κατέληγε η ανακοίνωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι γίνεται τελικά με τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πατρών;

Γκάγκα: Επιταχύνονται οι διαδικασίες πρόσληψης υγειονομικών

Αναστολή χειρουργείων στο Καραμανδάνειο Παίδων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συγχορηγός του 9ου Συνεδρίου ISPAH

Άμπου Ντάμπι ΠΟΥ: Η συγχρηματοδότηση της εκδήλωσης από τον ΠΟΥ ενισχύει τη σημασία της σωματικής δραστηριότητας ως προτεραιότητας για τη δημόσια υγεία και τη συμβολή της στη μείωση της επιβάρυνσης των μη μεταδοτικών ασθενειών και στη βελτίωση της καθημερινής λειτουργίας, της ψυχικής υγείας και ευεξίας. 

Η σχολική περιφέρεια της Φιλαδέλφειας επιβάλλει μάσκες για τις πρώτες 10 ημέρες του σχολικού έτους ενώ τα προνήπια πρέπει να καλύπτονται όλον τον χρόνο.

Η περιφέρεια εφαρμόζει επίσης ένα πρόγραμμα «μάσκα για να μείνει», δηλώνοντας ότι οι μαθητές και το προσωπικό που έχουν εκτεθεί στην COVID-19 μπορούν να παραμείνουν στο σχολείο αλλά πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες.

Μετάβαση ιστότοπων covid σε παρόχους στη Νέα Υόρκη για ανταπόκριση στην ευλογιά των πιθήκων

Σύμφωνα με το Fox 5 New York, τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στη Νέα Υόρκη έχουν ξεπεράσει τα 2.000. Ο ιός της πολιομυελίτιδας έχει επίσης ανιχνευθεί στα λύματα των πόλεων και σε γειτονικές κομητείες.