Πολιτική Υγείας

Καναδάς: Η υπουργός Υγείας της Αλμπέρτα δέχεται πυρά για “ψευδοεπιστήμη”

Καναδάς: Η υπουργός Υγείας της Αλμπέρτα δέχεται πυρά για “ψευδοεπιστήμη”

Καναδάς: "Δεν πρόκειται να λύσουμε τα προβλήματα του συστήματος υγειονομικής μας περίθαλψης αγκαλιάζοντας την εναλλακτική ιατρική ή υιοθετώντας μη αποδεδειγμένες θεραπείες".

Η υπουργός Υγείας της Αλμπέρτα αντιμετωπίζει απώθηση μετά από μια συνάντηση που επικεντρώθηκε στον ρόλο της φυσικοπαθητικής ιατρικής στην πρωτοβάθμια περίθαλψη της επαρχίας. Η Adriana Lagrange δημοσίευσε μια φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτή την εβδομάδα με τον Rob Roth, τον πρόεδρο του College of Naturopathic Doctors of Alberta. Οι επαγγελματίες υγείας προβληματίζονται από τη συνάντηση.

«Η φυσικοπαθητική ιατρική δεν έχει θέση στην πρωτοβάθμια περίθαλψη», δήλωσε ο καθηγητής δημόσιας υγείας του Πανεπιστημίου της Αλμπέρτα, Τίμοθι Κάουφιλντ. “Δεν πρόκειται να λύσουμε τα προβλήματα του συστήματος υγειονομικής μας περίθαλψης αγκαλιάζοντας την εναλλακτική ιατρική ή υιοθετώντας μη αποδεδειγμένες θεραπείες. Χρειαζόμαστε καλά στοιχεία για να φωτίσουμε την πορεία μας προς τα εμπρός.” Ο Caufield, ο οποίος μελέτησε εκτενώς το επάγγελμα, πιστεύει ότι η δημόσια χρηματοδότηση δεν πρέπει να πλησιάζει πουθενά τη μέθοδο θεραπείας – αλλά ανησυχεί.

Ο πρωθυπουργός της Αλμπέρτα έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι η επαρχία χρειάζεται περισσότερο χώρο για εναλλακτική φροντίδα στο σύστημά της. «Μόλις κάναμε μια συζήτηση για το ρόλο που έχουν οι φυσιοπαθητικοί γιατροί στην Αλμπέρτα», είπε ο Lagrange, τονίζοντας όλη τη σπουδαία δουλειά που κάνουν. Και αυτή ήταν η έκταση της συζήτησης.” «Δεν έχω προωθήσει τίποτα».

Οι φυσικοπαθητικοί λαμβάνουν ασθενείς που αναζητούν βοήθεια σχετικά με την υγεία και συνήθως τους συμβουλεύουν να χρησιμοποιούν μεθόδους “φυσικής κλίσης”, χωρίς φάρμακα. Η Καναδική Ένωση Φυσικοπαθητικών Ιατρών λέει ότι η φροντίδα στοχεύει να διεγείρει τη θεραπευτική δύναμη του ίδιου του σώματος για την καταπολέμηση των υποκείμενων αιτιών της νόσου. Η θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει συμβουλές διατροφής και τρόπου ζωής, βοτανική ιατρική, υδροθεραπεία, ομοιοπαθητική, παραδοσιακή κινεζική ιατρική και βελονισμό.

Ο Caufield ισχυρίζεται ότι οι στρατηγικές είναι «ελεύθερες επιστήμης»«Είναι μια πρακτική που βασίζεται στην ψευδοεπιστήμη και σε αυτήν την ιδέα του βιταλισμού, που η φύση θεραπεύει», είπε. “Είναι μια πρακτική που σχεδόν σε όλη την ιστορία της ασπάζεται αναπόδεικτες θεραπείες. Ένας φυσιοπαθητικός σήμερα εξακολουθεί να παρέχει πράγματα όπως η ομοιοπαθητική – η οποία είναι επιστημονικά παράλογη – θεραπείες με όζον, αποτοξίνωση.”

«Είναι πραγματικά ριζωμένο στην ψευδοεπιστήμη». Ο Ροθ αντιτίθεται σε αυτήν την ιδέα. «(Η συνάντηση ήταν) απλώς για να μπορέσουμε να προσθέσουμε αντικείμενα στη φροντίδα ασθενών εάν το θέλουν», είπε. «Και αυτό είναι απλώς να καταλάβουμε ότι οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές αξίες για το πώς θέλουν να αντιμετωπίσουν την υγεία τους». Ο Roth λέει ότι το κολέγιο προσέγγισε τον Lagrange σχετικά με τη συνάντηση, ως έναν τρόπο «συμπλήρωσης» της πρωτοβάθμιας περίθαλψης καθώς το AHS αναδιαρθρώνεται.

«Μπορούμε να βοηθήσουμε να καλυφθούν μερικά από τα κενά που υπάρχουν αυτή τη στιγμή», είπε. «Η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν και νομίζω ότι έχει σίγουρα μια τόλμη, ένα θάρρος και μια καινοτόμο στρατηγική για να το κάνει». Περισσότεροι από 300 φυσικοπαθητικοί ιατροί εργάζονται στην Αλμπέρτα. Το επάγγελμα είναι αυτορυθμιζόμενο και οι επισκέψεις δεν καλύπτονται από δημόσια ασφάλιση υγείας. «Είναι ένα νόμιμο επάγγελμα και έχει στιβαρή εκπαίδευση πίσω του», είπε ο Roth.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο ΠΟΥ διοργανώνει την 1η σύνοδο κορυφής για την παραδοσιακή ιατρική

Πώς μπορείτε να εντάξετε την λεβάντα στη διατροφή σας;

Τα εκπληκτικά οφέλη του να ξεκινάτε την ημέρα σας με ένα ποτήρι νερό με κάρδαμο

Γιατί οι Ιάπωνες αγαπούν τόσο πολύ τις πατάτες;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα σταματά τις παραδόσεις στη βόρεια Γάζα

Ο ΟΗΕ έχει προειδοποιήσει για επικείμενο λιμό στο βορρά από τον Δεκέμβριο. Το WFP λέει ότι αυτές οι τελευταίες εκθέσεις αποτελούν απόδειξη μιας «απότομης διολίσθησης στην πείνα και τις ασθένειες».

Νέα προειδοποίηση του ΠΟΥ για το πότε θα «χτυπήσει» ένα νέο παθογόνο και μια νέα πανδημία.

«Η Covid ήταν μια ασθένεια “X”, ένα νέο παθογόνο που προκάλεσε μια νέα νόσο, αλλά θα υπάρξει μια άλλη ασθένεια “Χ”, ή νόσος “Υ” ή νόσος “Ζ”», είπε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ.

Γιατροί της Νότιας Κορέας απεργούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Η Νότια Κορέα έχει μία από τις χαμηλότερες αναλογίες γιατρού προς ασθενή μεταξύ των μεγάλων οικονομιών, επομένως η κυβέρνηση θέλει να προσθέσει περισσότερες τοποθετήσεις σε ιατρικές σχολές.

Τον Μάρτιο η έναρξη των απογευματινών χειρουργείων - Τα κόστη

Σε περιοχές όπου τα νοσοκομεία δεν μπορούν να κάνουν βραδινές χειρουργικές επεμβάσεις, ιδιωτικές κλινικές θα παρέμβουν για να εξυπηρετήσουν αυτές τις περιπτώσεις χωρίς κόστος για τους ασθενείς. 

Τεχνητή Νοημοσύνη: Πώς η ΕΕ και η Ελλάδα θα περιορίσουν εγκλήματα και απάτες

Σε εθνικό επίπεδο, μετά την ψήφιση του σχεδίου νόμου για την κυβερνοασφάλεια, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης φέρνει μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, σε δημόσια διαβούλευση, νομοσχέδιο για τις ψηφιακές υπηρεσίες. Η νομοθετική πράξη θα σηκώσει ανάχωμα απέναντι στις μεγάλες πλατφόρμες.

Ευρωπαϊκή Ένωση: Άμεση ανθρωπιστική παύση για βιώσιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα ζητά η Ε.Ε

Οι κυρώσεις σε βάρος των βίαιων εποίκων εξακολουθούν να αποτελούν αντικείμενο διαφωνίας, καθώς ορισμένα κράτη μέλη δεν επιθυμούν τη Χαμάς και τους εποίκους να τοποθετούνται δίπλα-δίπλα στη σειρά της υιοθέτησης περιοριστικών μέτρων.