Πολιτική Υγείας

Κακοκαιρία Daniel: Στη Θεσσαλία ο Μητσοτάκης – Αναβολή της μετάβασης στη ΔΕΘ

Κακοκαιρία Daniel: Στη Θεσσαλία ο Μητσοτάκης – Αναβολή της μετάβασης στη ΔΕΘ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί διαρκείς συσκέψεις με τους επιτελείς του έτσι ώστε να εξευρεθούν επιπλέον μέσα αλλά και πόροι που θα διατεθούν για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων αλλά κυρίως για την διάσωση όσων πολιτών είναι σε κίνδυνο.

Κακοκαιρία Daniel: Η Θεσσαλία και ιδιαίτερα ο Βόλος, η Καρδίτσα, τα Τρίκαλα και η Λάρισα ζουν μια καταστροφή χωρίς προηγούμενο Δίπλα στους κατοίκους των πληγεισών περιοχών που τα τελευταία 24ωρα βλέπουν τις περιουσίες τους στον Θεσσαλικό κάμπο να «βυθίζονται» βρέθηκε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη φονική κακοκαιρία να αφήνει πίσω της 10 νεκρούς, άγνωστο αριθμό αγνοουμένων και εκατοντάδες εγκλωβισμένους.

Η Θεσσαλία και ιδιαίτερα ο Βόλος, η Καρδίτσα, τα Τρίκαλα και η Λάρισα ζουν μια καταστροφή χωρίς προηγούμενο με τα σωστικά συνεργεία να μην μπορούν να προσεγγίσουν πολλά χωριά, με κατοίκους να παραμένουν εγκλωβισμένοι. Όλο το χθεσινό βράδυ τα σωστικά συνεργεία, τα οποία ενισχύονται διαρκώς, επιχειρούσαν σε περιοχές που ήταν προσεγγίσιμες, ενώ το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχε δώσει εντολή στην ΕΛ. ΑΣ. να γίνονται περιπολίες στις περιοχές που ο κόσμος έχει εγκαταλείψει τις εστίες του. Η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με ακόμα μια πρωτοφανή κρίση η οποία ακολουθεί εκείνη των καταστροφικών πυρκαγιών του Ιουλίου και του Αυγούστου. Από χθες, με εντολή του πρωθυπουργού στήθηκε ένα Κέντρο Επιχειρήσεων στην έδρα της Περιφέρειας στη Λάρισα, για τον καλύτερο συντονισμό όλων των δράσεων σε Μαγνησία, Καρδίτσα, Τρίκαλα και Λάρισα, το οποίο θα βρίσκεται σε άμεση συνεργασία και συντονισμό, κεντρικά, με το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων ΕΣΚΕΔΙΚ της Πολιτικής Προστασίας. Κυβερνητικό κλιμάκιο που μετέβη από χθες το απόγευμα στην περιοχή συντονίζει τις διαδικασίες: απεγκλωβισμών, αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης και της υδροδότησης, των μεταφορών και των υποδομών, των εφοδιασμών αποκλεισμένων περιοχών αλλά και την πρόσβαση στις δομές υγείας.

Ανατροπή στους σχεδιασμούς

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη που είχε ανακοινωθεί στις αρχές της εβδομάδας προέβλεπε ότι ο πρωθυπουργός χθες θα μετέβαινε στον Έβρο προκειμένου να ανακοινώσει μέτρα ενίσχυσης ειδικά του πρωτογενούς τομέα έτσι ώστε οι πολίτες να αρχίσουν να επουλώνουν τις πληγές τους μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές. Στη συνέχεια, θα μετέβαινε στην Θεσσαλονίκη για να εγκαινιάσει τη ΔΕΘ και το Σαββατοκύριακο θα περιστρεφόταν γύρω από τις εξαγγελίες και την ανάλυση της μεταρρυθμιστικής ατζέντας της κυβέρνησης. Ωστόσο, ο σχεδιασμός άλλαξε ριζικά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί διαρκείς συσκέψεις με τους επιτελείς του έτσι ώστε να εξευρεθούν επιπλέον μέσα αλλά και πόροι που θα διατεθούν για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων αλλά κυρίως για την διάσωση όσων πολιτών είναι σε κίνδυνο.

Ταυτόχρονα, αναζητείται η καλύτερη δυνατή ημερομηνία προκειμένου ο πρωθυπουργός να μεταβεί στην Θεσσαλονίκη και από εκεί να εκφωνήσει την ομιλία του στη ΔΕΘ αλλά και να πραγματοποιήσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. Αυτή προσδιορίζεται πιθανότατα στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας και πληροφορίες αναφέρουν ότι με τις προτεραιότητες να αλλάζουν μέρα με την ημέρα, μεγάλο βάρος στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού θα δοθεί στον εκσυγχρονισμό της πολιτικής προστασίας και της προσαρμογής των υπηρεσιών διάσωσης στα δεδομένα που διαρκώς αλλάζουν και αναγκάζουν ακόμη και πιο προηγμένες χώρες να αναπροσαρμόζουν τις προτεραιότητές τους. Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν) έτσι ώστε να εξασφαλιστεί περαιτέρω βοήθεια προς την χώρα μας η οποία βρίσκεται σε διαρκή «πόλεμο» με ακραία και πρωτοφανούς σφοδρότητας φυσικά φαινόμενα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Με απόφαση του πρωθυπουργού δημιουργείται Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα

Κικίλιας: 6 αγνοούμενοι στην Αγία Τριάδα - Νεκρός ο 49χρονος κτηνοτρόφος στο Δομοκό

Συνεχίζονται οι ισχυρές καταιγίδες - τεράστιος όγκος νερού στη Μαγνησία

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία Daniel τις επόμενες ώρες;

Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός για την κακοκαιρία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως Υπηρεσιών Υγείας σε Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας

Η Γενική Γραμματέας αναφέρθηκε στον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας με δρομολογημένες στοχευμένες ενέργειες που αφορούν, μεταξύ άλλων, την οικονομική διαχείριση των Νοσοκομείων.

Θεανώ Καρποδίνη - ΕΟΠΥΥ: Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία

Θεανώ Καρποδίνη - ΕΟΠΥΥ: «Ο ΕΟΠΥΥ μεθοδικά, σταθερά και αποφασιστικά μετατρέπεται σε έναν σύγχρονο και αποτελεσματικό Οργανισμό εστιάζοντας πάντα στην βέλτιστη εξυπηρέτηση του ασθενή».

Μητσοτάκης: Δέσμευσή μας να εργαζόμαστε στην κατεύθυνση μιας πιο ισότιμης κοινωνίας

Μητσοτάκης: Πολύ σημαντικό για τους συμπολίτες μας που κέρδισαν τη μάχη με τον καρκίνο είναι το «Δικαίωμα στη Λήθη» που θεσπίσαμε ώστε να μην υπάρχουν πλέον οικονομικές και κοινωνικές διακρίσεις εις βάρος τους στη συνέχεια της ζωής τους.

Το CDC μοιράζεται το όραμα για το μέλλον της Δημόσιας Υγείας

Το CDC δίνει προτεραιότητα στις επικοινωνίες για την υγεία ως ζωτική δεξιότητα για το εργατικό δυναμικό της δημόσιας υγείας και αναγνωρίζει ότι ο τρόπος με τον οποίο το κοινό καταναλώνει τις πληροφορίες συνεχώς εξελίσσεται.

Κικίλιας: Ήμασταν όλοι εδώ συντονισμένοι και οργανωμένοι

Κικίλιας: Δηλώσεις για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων έκανε νωρίς το πρωί του Σαββάτου από το συντονιστικό κέντρο των επιχειρήσεων στη Θεσσαλία έκανε ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής Βασίλης Κικίλιας.