Πολιτική Υγείας

Ιταλία Covid-19: Υποχρεωτικό το πάσο εμβολιασμού για όλους τους εργαζομένους

Ιταλία Covid-19: Υποχρεωτικό το πάσο εμβολιασμού για όλους τους εργαζομένους

Ιταλία Covid-19: Στην Ιταλία το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι πλέον υποχρεωτικό για όλους τους εργαζομένους, με φόβο για αναταραχές.

Η κάρτα COVID -19 καθίσταται υποχρεωτική για όλους τους εργαζόμενους στην Ιταλία εν μέσω φόβων αναταραχών. Η κυβέρνηση ελπίζει ότι η κίνηση θα ενθαρρύνει τον εμβολιασμό. Όμως ορισμένοι πολιτικοί, συνδικάτα και επιχειρήσεις φοβούνται τις ελλείψεις και τις διαταραχές. Οι κάρτες υγείας COVID -19 – ή «πράσινες κάρτες» – είναι πλέον υποχρεωτικές για όλους τους εργαζόμενους στην Ιταλία. Η εγκύκλιος εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι στα μέσα Σεπτεμβρίου, αναγκάζοντας όλους τους εργαζόμενους να δείχνουν είτε απόδειξη εμβολιασμού, είτε αρνητικό τεστ εντός των προηγούμενων 48 ωρών είτε πρόσφατη ανάρρωση από τη μόλυνση.

Τι συμβαίνει στην Ιταλία τώρα

Η πιστοποίηση είναι υποχρεωτική και ισχύει για δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους εργασίας, με τους εργαζόμενους και τους εργοδότες να κινδυνεύουν με πρόστιμα εάν δεν συμμορφωθούν. Το πάσο απαιτείται ήδη στην Ιταλία για να εισέλθετε σε μουσεία, θέατρα, γυμναστήρια και εστιατόρια σε εσωτερικούς χώρους, καθώς και να πάρετε τρένα και λεωφορεία μεγάλων αποστάσεων ή πτήσεις εσωτερικού. Η απαίτηση για το χώρο εργασίας έχει πυροδοτήσει μεγάλες διαμαρτυρίες στη Ρώμη, με ορισμένους διαδηλωτές να γίνονται βίαιοι και να συγκρούονται με την αστυνομία το περασμένο Σαββατοκύριακο. Φοβούνται περισσότερες αναταραχές και οι εργαζόμενοι σε ένα κεντρικό λιμάνι απείλησαν με απεργία.

Από τη μεριά της, η κυβέρνηση ελπίζει ότι το πάσο θα ενθαρρύνει τους μη εμβολιασμένους Ιταλούς να κάνουν το εμβόλιο. Σύμφωνα με κυβερνητικό έγγραφο, το 15% των ιδιωτικών εργαζομένων και το 8% των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα δεν έχουν πράσινο δελτίο. Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, μπορούν να ανασταλούν χωρίς αμοιβή και να επιβληθούν πρόστιμα εάν εργάζονται χωρίς αυτό. Αυτή είναι μια κίνηση που έχει επικριθεί από ορισμένους. Ο Λούκα Ζάια, κυβερνήτης του Βένετο της δεξιάς Λίγκας, δήλωσε: “Δεν θα είμαστε σε θέση να χορηγούμε στυλεό κάθε 48 ώρες σε όλους τους μη εμβολιασμένους. Οι επιχειρηματίες με τους οποίους έρχομαι σε επαφή είναι εξαιρετικά ανήσυχοι”.

Το σωματείο UIL ανέφερε σε δήλωσή του: “Αυτό είναι ένα πολύ περιοριστικό μέτρο που θα μπορούσε να έχει σοβαρό αντίκτυπο στην κοινωνική σταθερότητα και να επιδεινώσει μια ήδη περίπλοκη κατάσταση”. Τα συνδικάτα είπαν ότι οι δοκιμές θα πρέπει να είναι δωρεάν για τους εργαζόμενους που δεν θέλουν να εμβολιαστούν, αλλά η κυβέρνηση είπε ότι θα έχουν ανώτατο όριο τα 15 ευρώ. Ωστόσο, πολλές ομοσπονδίες εργοδοτών υποστήριξαν το πάσο με την ελπίδα ότι θα αποτρέψει μελλοντικούς αποκλεισμούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εύκολα ιταλικά μπισκότα αμυγδάλου για όλη την οικογένεια

Τα σχέδια των Καναδών για ταξίδια ανατρέπονται γιατί δεν θεωρούν όλες οι κυβερνήσεις κάποιον με δύο διαφορετικές δόσεις εμβολίου ως πλήρως εμβολιασμένο.

Διαδηλώσεις κατά του υγειονομικού διαβατηρίου σε Γαλλία, Ιταλία και Αυστραλία

Περισσότεροι ιδιωτικοί χώροι, χώροι εργασίας και κυβερνήσεις απαιτούν απόδειξη εμβολιασμού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Φάουτσι είπε ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να επανεκτιμήσουν την ταξιδιωτική απαγόρευση ενόψει των νέων πληροφοριών - δεν είπε πότε θα μπορούσαν να την άρουν

Ένα από τα ενθαρρυντικά σημάδια που ανέφερε ο Fauci είναι ότι η σοβαρότητα της όμικρον δεν έχει ακόμη ανταποκριθεί στην σαφώς αυξημένη μεταδοτικότητά της. Ενώ τα κρούσματα αυξήθηκαν σοβαρά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με σχεδόν κάθετη άνοδο σε καθημερινά νέα κρούσματα, η Νότια Αφρική δεν έχει ακόμη αναφέρει παρόμοια αύξηση σε νοσηλείες ή θανάτους, ανέφεραν οι New York Times

Αύξηση της ανίχνευσης επαφών σε ορισμέλες πολιτείεςτων ΗΠΑ λόγω της παραλλαγής "όμικρον"

Αλλά αποφάσισαν ότι δεν ήταν απαραίτητο να επικοινωνήσουν με κάθε συμμετέχοντα, καθώς ο μολυσμένος άνδρας δεν φαινόταν να έχει στενές επαφές με έδρα τη Νέα Υόρκη. Στη Μινεσότα, εν τω μεταξύ, οι αξιωματούχοι ερευνούν «έναν κύκλο επαφών» για τον άνδρα που πιστεύεται ότι μολύνθηκε στο συνέδριο, δήλωσε ο Kris Ehresmann, διευθυντής μολυσματικών ασθενειών της πολιτείας.

Επιστήμονες και Κυβέρνηση εξετάζουν νέα αυστηρότερα μέτρα για τους ανεμβολίαστους εν όψει της "όμικρον" και των Χριστουγέννων

«Με την έλευση της παραλλαγής Όμικρον, οπωσδήποτε τα δεδομένα αλλάζουν και είναι πολύ πιθανόν να δούμε μια διαφοροποίηση σε ό,τι ισχύει τώρα, στο μέλλον» προσέθεσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Σημείωσε ότι «περιμένουμε τα δεδομένα για την Όμικρον. Μέχρι στιγμής, οι ερωτήσεις είναι πιο πολλές από τις απαντήσεις».

Ο Artur Pawlowski, Καναδός πάστορας, είχε διαταχθεί να απαγγέλει ένα σενάριο παπαγαλίζοντας απόψεις «ιατρικών ειδικών» σχετικά με την κοινωνική απόσταση

Τον Ιούνιο, ο γερουσιαστής Josh Hawley, R-Mo., κάλεσε την Επιτροπή των ΗΠΑ για τη Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία (USCIRF) να εξετάσει το ενδεχόμενο προσθήκης του Καναδά στην ειδική λίστα παρακολούθησης λόγω του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι πάστορες στη χώρα.

Μάριος Θεμιστοκλέους: Αναμνηστική δόση για όλους άνω των 18 ετών 3 μήνες μετά τον εμβολιασμό

Θεμιστοκλέους τρίτη δόση εμβόλιο: Για τους νοσήσαντες, ο εμβολιασμός θα γίνεται 3 μήνες μετά τη διάγνωση. Παράλληλα, παραμένει το διάστημα των δύο μηνών για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο της J&J.

Συνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε υγειονομικούς και ΕΜΑΚ λέει το ΣτΕ

Υγειονομικοί ΕΜΑΚ: Η απόφαση του ΣτΕ κατά πλειοψηφία ήταν πως δεν αντίκεινται στις συνταγματικές επιταγές και τις υπερνομοθετικές διατάξεις οι αποφάσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους υγειονομικούς και σε όσους υπηρετούν στην ΕΜΑΚ.