Πολιτική Υγείας

Ισραήλ 4η δόση: Περισσότεροι από 500.000 πολίτες έχουν λάβει δεύτερη ενισχυτική δόση εμβολίου

Ισραήλ 4η δόση: Περισσότεροι από 500.000 πολίτες έχουν λάβει δεύτερη ενισχυτική δόση εμβολίου

Ισραήλ 4η δόση: Το Ισραήλ άρχισε να χορηγεί δεύτερη ενισχυτική δόση στους πιο ευάλωτους στα τέλη του περασμένου μήνα και αργότερα σε όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών.

Το Ισραήλ έχει χορηγήσει την 4η δόση εμβολίου ήδη σε περισσότερους από 500.000 ανθρώπους, όπως ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή το υπουργείο Υγείας. Μέσα σε ένα πλαίσιο γενικότερης αμφισβήτησης τόσο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας όσο και από πολλούς επιστήμονες εντός συνόρων, το Ισραήλ άρχισε να χορηγεί δεύτερη ενισχυτική δόση στους πιο ευάλωτους στα τέλη του περασμένου μήνα. Αργότερα άρχισε να προσφέρει το εμβόλιο σε όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών.

Γιατί τέτοια βιασύνη με την 2η ενισχυτική δόση;

Οι αρχές ελπίζουν ότι οι πρόσθετοι ενισχυτές (boosters) πρόκειται να αμβλύνουν ένα κύμα λοιμώξεων που προκαλείται από την παραλλαγή Όμικρον. Τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας δείχνουν ότι το Ισραήλ έχει επί του παρόντος περίπου 260.000 ενεργά κρούσματα. Αλλά μόνο 289 ασθενείς αναφέρονται ως σοβαρά άρρωστοι και με ανάγκη νοσηλείας, πολύ λιγότεροι σε σχέση με εκείνους κατά τα προηγούμενα κύματα. Επομένως, είναι εύλογο να συσχετίζεται ο αυξημένος αριθμός ενισχυτικών εμβολίων με τη μειωμένη νοσηρότητα των νέων κυμάτων της πανδημίας.

Το Ισραήλ ήταν μεταξύ των πρώτων χωρών που κυκλοφόρησε το εμβόλιο πριν από ένα χρόνο και άρχισε να προσφέρει ευρέως την τρίτη δόση εμβολίου το περασμένο καλοκαίρι, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την παραλλαγή Δέλτα. Σχεδόν ο μισός πληθυσμός έχει λάβει τουλάχιστον ένα αναμνηστικό εμβόλιο, γεγονός που τοποθετεί την χώρα στις κορυφαίες θέσεις αναφορικά με το ποσοστό εμβολιασμού. Τέλος, υπενθυμίζεται πως η χώρα των σχεδόν 9,5 εκατομμυρίων κατοίκων έχει αναφέρει 8.293 θανάτους από την COVID-19 από την έναρξη της πανδημίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ορισμένοι ειδικοί ανησυχούν ότι οι επαναλαμβανόμενοι ενισχυτές εμβολίων covid θα παρέχουν φθίνουσες αποδόσεις

Η Όμικρον ίσως οδηγήσει σε ανοσία το Ισραήλ

Ο συνδυασμός Covid και γρίπης Florona καταγράφηκε στο Ισραήλ

Το Ισραήλ ενέκρινε την Πέμπτη μια τέταρτη δόση εμβολίου για τους πιο ευάλωτους του εβραϊκού έθνους,

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Μπιλ Γκέιτς και ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας συζητούν την επέκταση της παγκόσμιας συνεργασίας στον τομέα της υγείας

Ο Γκέιτς συναντήθηκε επίσης με τους ηγέτες της SK Bioscience, η οποία έλαβε χρηματοδότηση 10 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Συνασπισμό για Καινοτομίες Ετοιμότητας Επιδημίας CEPI για την ανάπτυξη του εμβολίου της για την COVID-19.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συγχορηγός του 9ου Συνεδρίου ISPAH

Άμπου Ντάμπι ΠΟΥ: Η συγχρηματοδότηση της εκδήλωσης από τον ΠΟΥ ενισχύει τη σημασία της σωματικής δραστηριότητας ως προτεραιότητας για τη δημόσια υγεία και τη συμβολή της στη μείωση της επιβάρυνσης των μη μεταδοτικών ασθενειών και στη βελτίωση της καθημερινής λειτουργίας, της ψυχικής υγείας και ευεξίας. 

Η σχολική περιφέρεια της Φιλαδέλφειας επιβάλλει μάσκες για τις πρώτες 10 ημέρες του σχολικού έτους ενώ τα προνήπια πρέπει να καλύπτονται όλον τον χρόνο.

Η περιφέρεια εφαρμόζει επίσης ένα πρόγραμμα «μάσκα για να μείνει», δηλώνοντας ότι οι μαθητές και το προσωπικό που έχουν εκτεθεί στην COVID-19 μπορούν να παραμείνουν στο σχολείο αλλά πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες.

Μετάβαση ιστότοπων covid σε παρόχους στη Νέα Υόρκη για ανταπόκριση στην ευλογιά των πιθήκων

Σύμφωνα με το Fox 5 New York, τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στη Νέα Υόρκη έχουν ξεπεράσει τα 2.000. Ο ιός της πολιομυελίτιδας έχει επίσης ανιχνευθεί στα λύματα των πόλεων και σε γειτονικές κομητείες.