Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ Ντένβερ: Το πρόγραμμα στέγασης αστέγων της εποχής της πανδημίας τελειώνει, στέλνοντας κάποιους πίσω στους δρόμους

ΗΠΑ Ντένβερ: Το πρόγραμμα στέγασης αστέγων της εποχής της πανδημίας τελειώνει, στέλνοντας κάποιους πίσω στους δρόμους

Ο Ντόναλντ Γουάιτχεντ, εκτελεστικός διευθυντής του Εθνικού Συνασπισμού για τους Αστέγους, δήλωσε ότι, αν και είναι λυπηρό να βλέπει κανείς να κλείνουν οι προσωρινές κατοικίες σε ξενοδοχεία, παρείχε ένα σημαντικό σχέδιο για τους υποστηρικτές των αστέγων σε όλη τη χώρα.

ΗΠΑ Ντένβερ: Ο Συνασπισμός του Κολοράντο για τους αστέγους προσπαθεί να προσφέρει μακροπρόθεσμες επιλογές. Καθώς ο Τσάρλι Γκίλμορ μάζευε τα πράγματά του την Παρασκευή για να φύγει από το ξενοδοχείο του Ντένβερ, το οποίο αποτέλεσε το σπίτι του και 137 άλλων πρώην αστέγων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σκεφτόταν πού θα περάσει τη νύχτα.

 

Ο 58χρονος είναι ένας από τους χιλιάδες ανθρώπους χωρίς σπίτι σε όλη τη χώρα που βρήκαν ανακούφιση σε δωμάτια μοτέλ κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά τώρα αντιμετωπίζουν αβεβαιότητα καθώς τα ξενοδοχεία κλείνουν, η ειδική κρατική χρηματοδότηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας λιγοστεύει και οι μισθώσεις λήγουν.

Πόλεις από το Άνκορατζ μέχρι τη Νέα Ορλεάνη έχουν τερματίσει ή τερματίζουν τα προγράμματά τους ξενοδοχείων, τα οποία προσέφεραν μια καλή εναλλακτική λύση στα γεμάτα καταφύγια αστέγων εν μέσω της εξάπλωσης της COVID-19.

“Κάπου εδώ πιο κάτω στον δρόμο υπάρχει ένα μάτσο από κέδρους”, είπε ο Γκίλμορ, δείχνοντας τα κοντινά δέντρα ενώ καθόταν πάνω σε έναν υπνόσακο νέον που έχει βαθμολογηθεί για παγωνιά, καθώς ο χειμώνας του Ντένβερ πλησιάζει.

Το Quality Inn στο Ντένβερ, όπου έμενε ο Γκίλμορ, είχε μισθωθεί από τον ιδιώτη ιδιοκτήτη από τον Συνασπισμό Αστέγων του Κολοράντο.

Παρείχε δωμάτια για άτομα άνω των 65 ετών και άτομα που διέτρεχαν μεγαλύτερο κίνδυνο σοβαρής ασθένειας COVID-19 κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Το τελευταίο από τα ξενοδοχεία του Ντένβερ που φιλοξενούσε αστέγους κατά τη διάρκεια της πανδημίας έκλεισε στις 16 Σεπτεμβρίου 2022.

Ο Νιούσομ δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι το πρόγραμμα “αλλάζει ζωές σε όλη την πολιτεία” και το χαρακτήρισε “πρότυπο για το έθνος”.

Ο Γουάιτχεντ και η Ανν Ολίβα, διευθύνουσα σύμβουλος της Εθνικής Συμμαχίας για τον Τερματισμό των Αστέγων, δήλωσαν ότι το κύριο εμπόδιο για την επέκταση των ξενοδοχειακών καταλυμάτων για τους αστέγους είναι η χρηματοδότηση.

“Θα έριχνα το φταίξιμο στα πόδια της ομοσπονδιακής κυβέρνησης”, δήλωσε ο Γουάιτχεντ. “Επιστρέφουμε στη συνηθισμένη κατάσταση, δεν παρέχουμε αρκετούς πόρους για τα προβλήματα”.

Η Oliva υπογράμμισε ότι τα ιδιωτικά δωμάτια προσφέρουν στους αστέγους ασφάλεια, ιδιωτικότητα και σταθερότητα και αυξάνουν την πιθανότητα να βρουν μόνιμη στέγη.

“Πρέπει να είναι καταστροφικό για κάποιον που έχει αποκτήσει κάποιο μέτρο και τη δυνατότητα να έχει σταθερότητα και κάποια άνεση στη ζωή του να βγαίνει από ένα τέτοιο πρόγραμμα”, είπε. “Αυτό είναι που δεν θέλαμε να συμβεί”.

Το τελευταίο από τα ξενοδοχεία του Ντένβερ που φιλοξένησε αστέγους κατά τη διάρκεια της πανδημίας έκλεισε στις 16 Σεπτεμβρίου 2022.

Το ξενοδοχείο άνοιξε τον Απρίλιο του 2020, τα κονδύλια της  Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης FEMA που κατευθύνθηκαν μέσω του Ντένβερ στον Συνασπισμό βοήθησαν να λειτουργήσει το ξενοδοχείο τα τελευταία 2,5 χρόνια.

Αλλά τα 9 εκατομμύρια δολάρια που δαπανήθηκαν συνολικά για τη μίσθωση και επιπλέον 5 έως 6 εκατομμύρια δολάρια σε λειτουργικά έξοδα έγιναν μη βιώσιμα, δήλωσε ο John Parvensky, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Συνασπισμού Αστέγων του Κολοράντο.

“Βρισκόμαστε κάπως σε μια παγίδα 22”, δήλωσε ο Parvensky, ο οποίος δήλωσε ότι η διαχείριση των περιπτώσεων εξακολουθεί να παρέχεται στους κατοίκους του Quality Inn.

“Δεν σχεδιάστηκε για να είναι μια μακροπρόθεσμη λύση”.

Κάποιοι που εγκαταλείπουν το Quality Inn στο Ντένβερ έχουν βρει μόνιμη στέγη, άλλοι μετακομίζουν σε καταφύγια, κάποιοι επιστρέφουν στον δρόμο και μερικοί μετακομίζουν σε προσωρινά δωμάτια ξενοδοχείων που πληρώνονται από το Housekeys Action Network Denver, ή HAND, το οποίο ξεκίνησε μια σελίδα GoFundMe για να αγοράσει εξοπλισμό κατασκήνωσης και να χρηματοδοτήσει τη διαμονή σε ξενοδοχεία.

Ο Συνασπισμός του Κολοράντο για τους αστέγους συμμετέχει επίσης.

Από τις 12 Σεπτεμβρίου, μόνο 57 από τους 138 κατοίκους του πανδοχείου είχαν εξασφαλίσει κάποιο είδος προσωρινής ή μακροπρόθεσμης στέγασης, σύμφωνα με επιστολή του Συνασπισμού του Κολοράντο για τους Αστέγους.

Δεν υπάρχουν ακόμη ενημερωμένοι αριθμοί από την οργάνωση.

Η Anjanette Gallegos, 54 ετών, η οποία καθόταν μπροστά από το μπεζ Quality Inn την Παρασκευή στο Ντένβερ, περίμενε μια βόλτα με το Lyft για να μετακομίσει σε ένα νέο διαμέρισμα που είχε εξασφαλίσει, αλλά δήλωσε ότι η αποχώρηση από την κοινότητα ήταν γλυκόπικρη.

Έχοντας σερφάρει στον καναπέ πριν από την πανδημία, το να έχει το δικό της δωμάτιο ήταν δώρο Θεού.

“Ένα σπίτι δεν είναι σπίτι αν δεν μπορείς να το αποκαλείς δικό σου σπίτι”, είπε η Gallegos.

Ο Μπρετ Στέρμπα, ένας άλλος κάτοικος του Quality Inn, δήλωσε ότι δεν ήξερε ακόμη πού θα έστηνε τη σκηνή του το βράδυ της Παρασκευής, αλλά σκοπεύει τελικά να επιστρέψει σε μια γωνιά του δρόμου στο Ντένβερ, όπου στριφογυρίζει μια πινακίδα με χαμογελαστά πρόσωπα για λίγα μετρητά.

“Με στεναχωρεί κάπως”, είπε για το κλείσιμο του ξενοδοχείου. “Νόμιζα ότι πήγαινε πολύ καλά και είναι κρίμα που δεν έχουν κάτι πιο μόνιμο σαν αυτό”.

Η Terese Howard, διοργανώτρια του Housekeys Action Network Denver, πιστεύει ότι η λειτουργία του ξενοδοχείου θα έπρεπε να είχε παραταθεί.

“Αν πριν από ένα ή δύο χρόνια αυτή η προσπάθεια είχε στραφεί προς την εξεύρεση μόνιμης στέγασης, αυτό θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί”, δήλωσε η Χάουαρντ.

Ο Συνασπισμός Αστέγων του Κολοράντο αγόρασε ένα ξενοδοχείο στην περιοχή του Ντένβερ και βρίσκεται στη διαδικασία απόκτησης ενός δεύτερου για μόνιμη στέγαση, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης τάσης σε όλη τη χώρα – που ωθήθηκε από την επιτυχία των προγραμμάτων της εποχής της πανδημίας – να μετατρέπονται τα συνήθως τουριστικά καταλύματα σε μακροπρόθεσμες επιλογές.

Ο Ντόναλντ Γουάιτχεντ, εκτελεστικός διευθυντής του Εθνικού Συνασπισμού για τους Αστέγους, δήλωσε ότι, αν και είναι λυπηρό να βλέπει κανείς να κλείνουν οι προσωρινές κατοικίες σε ξενοδοχεία, παρείχε ένα σημαντικό σχέδιο για τους υποστηρικτές των αστέγων σε όλη τη χώρα.

“Πραγματικά μας έδωσε ένα μάθημα για το πώς θα μπορούσαμε πραγματικά να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα με τρόπο ολοκληρωμένο και θεμελιώδη”, δήλωσε.

Στην Καλιφόρνια, το πρόγραμμα “Project Homekey” του κυβερνήτη Gavin Newsom προέκυψε από αυτό που η πολιτεία ονόμασε Project Roomkey – μια πρωτοβουλία που στέγαζε αστέγους σε ξενοδοχεία σε όλη την πολιτεία.

Το “Project Homekey”, το οποίο ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2020, μετατρέπει κενά μοτέλ, ξενοδοχεία και άλλα αχρησιμοποίητα ακίνητα σε μόνιμες υποστηρικτικές κατοικίες.

Η πολιτεία αγοράζει τα ακίνητα, τα καλύπτει και τα παραχωρεί σε τοπικές κυβερνήσεις, οι οποίες στη συνέχεια συνάπτουν συμβάσεις με τοπικούς παρόχους για τις απαραίτητες υπηρεσίες.

Ο Νιούσομ ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα σχεδόν 700 εκατομμύρια δολάρια από το πρόγραμμα για 35 νέα έργα.

Αυτό ανεβάζει το σύνολο σε περισσότερα από 200 έργα που προβλέπεται να δημιουργήσουν περισσότερες από 12.500 μόνιμες και προσωρινές κατοικίες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι επιχειρήσεις του Σιάτλ παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους για την καταπολέμηση των αστέγων, εξοργίζοντας τους ακτιβιστές

Υπήρξε μια άνοδος 56% στους θανάτους μεταξύ των αστέγων της κομητείας του Λος Άντζελες κατά το πρώτο έτος της πανδημίας,

Φορητοί νιπτήρες για άστεγους στις ΗΠΑ στη μάχη με τον κοροναϊό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Προσωπικός Γιατρός: Μετατίθεται η ημερομηνία υποχρεωτικής εγγραφής των πολιτών για την 1η Δεκεμβρίου

Υπενθυμίζεται ότι στα αντικίνητρα, που πλέον θα ισχύσουν από 1ης Δεκεμβρίου, περιλαμβάνεται πρόσθετη συμμετοχή κατά ποσοστό 10%, επιπλέον του καθορισμένου κατά περίπτωση ποσοστού συμμετοχής του στη φαρμακευτική δαπάνη, στις εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις και πράξεις, στα νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές και στις λοιπές παροχές.

Δημοσιεύθηκε η εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας, με τίτλο «Οδηγίες για την Εποχική Γρίπη 2022-2023 - Αντιγριπικός Εμβολιασμός».

Όπως κάθε χρόνο και επειδή ο ιός της γρίπης μεταλλάσσεται σε διαφορετικούς υπο-ορότυπους, έτσι και για την περίοδο 2022-2023 η σύνθεση του αντιγριπικού εμβολίου περιέχει τα εγκεκριμένα στελέχη του ιού, σύμφωνα με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Η Ιαπωνία επανεξετάζει την αυστηρή της στάση απέναντι στην ιατρική μαριχουάνα.

Στην έκθεση της επιτροπής σημειώνεται ότι μόνο το 1,4% των ανθρώπων στην Ιαπωνία έχει κάνει ποτέ χρήση μαριχουάνας, σε σύγκριση με το 20-40% στις δυτικές χώρες. Η αναθεώρηση του νόμου θα ήταν απαραίτητη για τη χρήση του φαρμάκου επιληψίας Epidiolex που προέρχεται από την κάνναβη και το οποίο υποβάλλεται επί του παρόντος σε κλινικές δοκιμές στην Ιαπωνία, αναφέρει η έκθεση.

Ψηφιακές προμήθειες στο υπουργείο υγείας

Σαν ανέκδοτο ακούγεται ότι το υπουργείο υγείας θα πραγματοποιήσει ψηφιακές προμήθειες. Ωραίο  ακούγεται να το λέει κανείς σε κάποιο συνέδριο ( αφού δεν θα ρωτήσουν σίγουρα από κάτω οι παριστάμενοι) , να το γράφεις σε καμιά εφημερίδα για να καταλαμβάνει περισσότερο χώρο σ’ αυτή αλλά μέχρι εκεί.

Τα Κέντρα για τις υπηρεσίες Medicare & Medicaid (CMS) δαπάνησαν 18 δισεκατομμύρια δολάρια σε φάρμακα χωρίς επιβεβαιωμένα οφέλη

Τον Ιούνιο, η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοσχέδιο για την επανεκκίνηση του Νόμου περί Τελών Χρήσης Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (PDUFA), ο οποίος περιελάμβανε νέα εξουσία για τον FDA να διασφαλίζει καλύτερα την ταχεία ολοκλήρωση των επιβεβαιωτικών δοκιμών.

Οι Βρετανοί αξιωματούχοι υγείας συνιστούν σε όλους τους ανθρώπους άνω των 55 ετών να υποβάλλονται σε έλεγχο για καρκίνο του πνεύμονα

Η Εθνική Επιτροπή Προληπτικού Ελέγχου του Ηνωμένου Βασιλείου συνιστά να ελέγχονται για καρκίνο του πνεύμονα όλοι οι πολίτες ηλικίας μεταξύ 55 και 74 ετών, οι οποίοι έχουν καπνίσει σε οποιαδήποτε στιγμή της ζωής τους. Ο Βρετανικός Οργανισμός Έρευνας για τον καρκίνο ενέκρινε τη σύσταση και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί "το συντομότερο δυνατό".

Οι ΗΠΑ θα δαπανήσουν $266 εκατ. για προγράμματα δημόσιας υγείας

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα επενδύσει 266 εκατομμύρια δολάρια για να στηρίξει την κοινότητα και το εργατικό δυναμικό της δημόσιας υγείας χρησιμοποιώντας τη χρηματοδότηση του Αμερικανικού Σχεδίου Διάσωσης