Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ Μπάιντεν: Η μονοκομματική συνταγή των Δημοκρατικών για την covid πλήττει τους Αμερικανούς

ΗΠΑ Μπάιντεν: Η μονοκομματική συνταγή των Δημοκρατικών για την covid πλήττει τους Αμερικανούς

Ο αμερικανικός λαός είναι δικαιολογημένα κουρασμένος και απογοητευμένος με την COVID, αλλά επίσης χάνει γρήγορα την υπομονή του με τους Δημοκρατικούς πολιτικούς που προωθούν την κομματική εξουσία έναντι των λύσεων κοινής λογικής.

ΗΠΑ Μπάιντεν: Οι Δημοκρατικοί της Βουλής και της Γερουσίας επιμένουν στη μονοκομματική διακυβέρνηση. Αυτό είναι πολιτική αδικία Τώρα στο δεύτερο έτος της, η κυβέρνηση Μπάιντεν, μαζί με τους Δημοκρατικούς του Κογκρέσου, εξακολουθούν να συνταγογραφούν το λάθος φάρμακο για τη θεραπεία της οικονομίας κατά τη διάρκεια της COVID. Παρά τη στενότερη πλειοψηφία στη Βουλή και τη Γερουσία, οι Δημοκρατικοί επιμένουν να κυβερνούν μέσω μονοκομματικής διακυβέρνησης. Αυτό είναι πολιτική αδικία. Οι Αμερικανοί θέλουν λύσεις κοινής λογικής και πραγματικά αποτελέσματα, όχι παιχνίδια πολιτικής εξουσίας από το κόμμα της πλειοψηφίας.

Η μονοκομματική διακυβέρνηση των Δημοκρατικών στην Ουάσιγκτον τους έχει τυφλώσει σε μια θεμελιώδη αλήθεια – οι πανδημίες δεν είναι κομματικές.

Ως ηγέτης στην Επιτροπή Τρόπων και Μέσων της Βουλής, έχω δει από πρώτο χέρι πώς ο Λευκός Οίκος και οι σύμμαχοί του στο Κογκρέσο διέγνωσαν με συνέπεια λάθος τα προβλήματα που ταλαιπωρούν την οικονομία μας και επέλεξαν τον κομματισμό αντί της προόδου.

Ως αποτέλεσμα, οι αμερικανικές οικογένειες συνεχίζουν να υποφέρουν από τις επιπτώσεις του εκτοξευόμενου πληθωρισμού, της στασιμότητας της αύξησης των μισθών και μιας οικονομίας που δεν λειτουργεί πλέον για αυτές.

Σε όλη την εκστρατεία του, ο Πρόεδρος Μπάιντεν υποσχέθηκε να χρησιμοποιήσει την πολυετή πείρα του στην Ουάσιγκτον για να φέρει τη χώρα σε επαφή με ανανεωμένο σκοπό να επιτεθεί στην πανδημία.

Ωστόσο, αυτές οι αισιόδοξες διαβεβαιώσεις – και οι δεσμεύσεις του Μπάιντεν στην προεκλογική εκστρατεία – παραμερίστηκαν γρήγορα και αντικαταστάθηκαν από μια εντελώς κομματική ατζέντα. Αμέσως μετά την ορκωμοσία του, η προοδευτική αριστερά ανέλαβε τη διοίκηση του Κογκρέσου.

Με επικεφαλής την ομιλήτρια Nancy Pelosi, D-Calif., και τον ηγέτη της πλειοψηφίας της Γερουσίας Chuck Schumer, DN.Y., οι Δημοκρατικοί χρησιμοποίησαν μια διαδικασία προϋπολογισμού γνωστή ως “συμφιλίωση” για να περάσουν ένα τεράστιο, κομματικό πακέτο αποκαλούμενο “οικονομικής ανακούφισης” ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων χωρίς καμία ρεπουμπλικανική συμβολή ή υποστήριξη. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι διαφημίστηκε ως «πακέτο ανακούφισης για την COVID-19», λιγότερο από το 9% της χρηματοδότησης διατέθηκε απευθείας για την καταπολέμηση του ιού. Το υπόλοιπο επιδόθηκε σε προοδευτικές προτεραιότητες που αύξησαν δραματικά τις σπάταλες δαπάνες και τροφοδότησαν μια έξαρση του πληθωρισμού που δεν έχουμε δει εδώ και 40 χρόνια.

Αυτό το απερίσκεπτο, φιλελεύθερο ξεφάντωμα δαπανών ήταν το άμεσο αποτέλεσμα της μονοκομματικής πολιτικής.

Και είναι ο αμερικανικός λαός που πληρώνει το τίμημα καθώς το σπειροειδές κόστος για φαγητό, στέγαση και ενέργεια κατατρώει τους μισθούς του που κερδίζει με κόπο.

Ο μονοκομματικός κανόνας δεν έχει αντιμετωπίσει αυτή την πανδημία και δεν έχει βελτιώσει τη χώρα μας. Δυστυχώς, η κομματική προσέγγιση του προέδρου δεν τελείωσε με αυτό το ξεφάντωμα δαπανών.

Αντ ‘αυτού, οι Δημοκρατικοί αποφάσισαν να διπλασιάσουν και να επιβάλουν ένα άλλο εντελώς κομματικό νομοσχέδιο που θα επέβαλλε ακρωτηριαστικές αυξήσεις φόρων και ακόμη περισσότερες δαπάνες σε αυτό που αποκαλούσαν, κατά ειρωνικό τρόπο, σχέδιο Ξαναχτίστε Καλύτερα Build Back Better.

Και εδώ, οι Δημοκρατικοί είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν με τους Ρεπουμπλικάνους για να βρουν λύσεις κοινής λογικής, αλλά επέλεξαν τον κομματικό δρόμο. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια των εργασιών μας στην Επιτροπή Τρόπων και Μέσων, οι Ρεπουμπλικάνοι πρόσφεραν τροπολογίες που θα εξέτρεπαν τα φορολογικά δολάρια από τις σπάταλες δαπάνες στις δοκιμές για κορωνοϊό, την αγροτική υγεία και την προστασία των ηλικιωμένων.

Όμως, οι Δημοκρατικοί αρνήθηκαν. Επέλεξαν να δώσουν προτεραιότητα στο κόμμα έναντι της δημόσιας υγείας. Γερουσιαστής Thune:

Το λεγόμενο σχέδιο Ξαναχτίστε Καλύτερα Build Back Better πέρασε από τη Βουλή το περασμένο φθινόπωρο σε άλλη ψηφοφορία κομματικής γραμμής και – τουλάχιστον προς το παρόν – έχει σταματήσει στη Γερουσία. Και για καλό λόγο.

Αυτό το μέτρο περιέχει περίπου 2 τρισεκατομμύρια δολάρια σε αυξήσεις φόρων για την εξάλειψη θέσεων εργασίας σε ιδιώτες και μικρές επιχειρήσεις.

Ρίχνει ακόμη περισσότερες δαπάνες που θα επιδεινώσουν τον ιστορικό πληθωρισμό που μαστίζει τον αμερικανικό λαό και θα αυξήσει περαιτέρω το έλλειμμα.

Το νομοσχέδιο των Δημοκρατικών επίσης δεν συμβάλλει στην προώθηση της μακροπρόθεσμης οικονομικής ανάπτυξης.

Η κύρια έμφαση δίνεται στην πλευρά της ζήτησης της οικονομίας, τοποθετώντας βραχυπρόθεσμα χρήματα στις τσέπες των πολιτών μέσω μιας ποικιλίας προγραμμάτων κρατικών δαπανών. Αυτή η ανισορροπία – βραχυπρόθεσμα κίνητρα από την πλευρά της ζήτησης χωρίς προσοχή στην πλευρά της προσφοράς – είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο ο πληθωρισμός είναι πλέον κόκκινος.

Ως αποτέλεσμα, μια πρόσφατη έκθεση από μια μη κομματική ομάδα στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια διαπίστωσε ότι οι αμερικανικές οικογένειες ξόδεψαν 3.500 $ περισσότερα κατά μέσο όρο το 2021 από ό, τι το 2020.

Οι Δημοκρατικοί είχαν επίσης την ευκαιρία να συνεργαστούν με τους Ρεπουμπλικάνους για να βρουν λύσεις κοινής λογικής για το αυξανόμενο κόστος των συνταγογραφούμενων φαρμάκων για τους ηλικιωμένους, περιορίζοντας το κόστος τους από την τσέπη τους.

Γνωρίζω από τη θέση μου στην Επιτροπή Τρόπων και Μέσων ότι μια τέτοια λύση ήταν δυνατή.

Αντίθετα, οι Δημοκρατικοί ακολούθησαν τον δικό τους δρόμο, ακολουθώντας και πάλι κομματικές πολιτικές που επιβάλλουν ομοσπονδιακούς ελέγχους τιμών, περιορίζοντας ενδεχομένως την πρόσβαση σε ιατρικές καινοτομίες και νέες θεραπείες για να σωθούν ζωές. Art Laffer: Οι δαπάνες του Μπάιντεν οδήγησαν τον πληθωρισμό και κατέβασαν τις αγορές

Η προώθηση μεγαλύτερης συνταξιοδοτικής αποταμίευσης και ασφάλειας ήταν άλλη μια χαμένη ευκαιρία για εξερεύνηση νέων ιδεών.

Πέρυσι, η Επιτροπή Τρόπων και Μέσων ψήφισε ένα σημαντικό νομοσχέδιο για την ασφάλεια συνταξιοδότησης που το πέτυχε με ομόφωνη, δικομματική ψηφοφορία.

Αλλά για άλλη μια φορά, η ομιλήτρια Νανσι Πελόζι αποφάσισε να αγνοήσει τις προσπάθειές μας και, αντ’ αυτού, να προσεγγίσει τις συνταξιοδοτικές διατάξεις ως κομματικό ζήτημα στο νομοσχέδιο για την Ανοικοδόμηση Καλύτερης Βουλής. Ο αμερικανικός λαός είναι δικαιολογημένα κουρασμένος και απογοητευμένος με την COVID, αλλά επίσης χάνει γρήγορα την υπομονή του με τους Δημοκρατικούς πολιτικούς που προωθούν την κομματική εξουσία έναντι των λύσεων κοινής λογικής.

Ένα χρόνο μετά την προεδρία του Μπάιντεν, οι Δημοκρατικοί έχασαν πολλές ευκαιρίες να ενώσουν τη χώρα για την καταπολέμηση του ιού και την ανάπτυξη της οικονομίας.

Ο μονοκομματικός κανόνας δεν έχει αντιμετωπίσει αυτή την πανδημία και δεν έχει βελτιώσει τη χώρα μας.

Ο πρόεδρος και οι Δημοκρατικοί έχουν χάσει σημαντικά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε και τι χρειάζεται για να θεραπευτεί το έθνος.

Δυστυχώς για όλους μας, δεν καταλαβαίνουν ότι οι πανδημίες δεν είναι κομματικές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η κυβέρνηση Μπάιντεν δέχτηκε δικομματική οργή για τον προφανή λάθος χειρισμό των τεστ για την COVID-19

Eίναι πιο σημαντικό από ποτέ να θυμόμαστε τις διδασκαλίες του ιερέα Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ εν όψει της πολιτικής covid Μπάιντεν

Επιπτώσεις της όμικρον στην παγκόσμια οικονομία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Συνεδρίαση του ΠΟΥ για την ευλογιά των πιθήκων - Πιθανή παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για την υγεία

Αν και η πλειονότητα των νέων περιπτώσεων ευλογιάς των πιθήκων έχει παρατηρηθεί σε ομοφυλόφιλους ή αμφιφυλόφιλους άνδρες, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οποιοσδήποτε διατρέχει πιθανό κίνδυνο.

Η επιτροπή CDC συνιστά στους ηλικιωμένους να κάνουν νεότερα εμβόλια γρίπης

Τα άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν επιπλοκές γρίπης. Υπολογίζεται ότι, τα τελευταία χρόνια, μεταξύ 70% και 85% των θανάτων που σχετίζονται με την εποχική γρίπη έχουν συμβεί σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω.

Η ΝΥ εργάζεται να επεκτείνει την εμβολιαστική κάλυψη κατά της ευλογιάς των πίθηκων

Ευλογιά των πίθηκων: Την Πέμπτη, η πόλη της Νέας Υόρκης έγινε η πρώτη πόλη των ΗΠΑ που άρχισε να προσφέρει το εμβόλιο κατά της ευλογιάς των πιθήκων σε όσους διατρέχουν υψηλό κίνδυνο νόσησης. Όπως δήλωσε ο Επίτροπος Υγείας της πόλης, Δρ. Ashwin Vasan, στόχος είναι η επέκταση της δυνατότητας εμβολιασμού σε όλη την πόλη." 

Τζο Μπάιντεν: Mια θλιβερή μέρα για τη χώρα η απόφαση για τις αμβλώσεις

Τζο Μπάιντεν: «Τώρα με την ανατροπή της απόφασης-ορόσημο Roe v. Wade, ας είμαστε πολύ ξεκάθαροι, η υγεία και η ζωή των γυναικών σε αυτό το έθνος βρίσκονται σε κίνδυνο», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος, μιλώντας από τον Λευκό Οίκο.

Διευκρινίσεις και απαντήσεις με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα έδωσαν αξιωματούχοι υγείας

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις επαναμολύνσεις, πρόκειται για κάτι δεδομένο, τόνισε και συμπλήρωσε πως επειδή ο ιός θα παραμείνει για πολλά χρόνια, αν όχι για πάντα, θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι οι επαναμολύνσεις είναι κομμάτι της κανονικότητας που θα έχουμε τα επόμενα χρόνια.

Πώς θα συνάπτουν συμβάσεις οι ιδιώτες ιατροί με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας

Προσωπικός ιατρός: Καθορίζεται η διαδικασία σύναψης συμβάσεων του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας με τους ιδιώτες ιατρούς που θα συμβληθούν με τον Οργανισμό ως προσωπικοί ιατροί και κάθε σχετικό θέμα της συμβατικής συνεργασίας τους.

Ευλογιά πιθήκων: Το υπ. Υγείας Ν. Υόρκης εγκαινιάζει κλινική εμβολιασμού

Ευλογιά πιθήκων: Το Υπουργείο Υγείας της Ν. Υόρκης προσφέρει εμβολιασμό σε δικαιούχους Νεοϋορκέζους που μπορεί να έχουν εκτεθεί στην ευλογιά των πιθήκων, ξεκινώντας από σήμερα (23/6) στην κλινική σεξουαλικής υγείας Chelsea. 

Μεγάλη αναμονή καθώς οι ΗΠΑ εμβολιάζουν τους νεότερους κατά της Covid

Την περασμένη εβδομάδα, μια ομάδα ειδικών που συγκλήθηκε από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων εξέτασε δεδομένα από κλινικές δοκιμές που αφορούσαν χιλιάδες παιδιά που διεξήχθησαν από τη Pfizer και τη Moderna και έκρινε ότι και τα δύο εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά.