Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ Κυβέρνηση Μπάιντεν: Τα διοικητικά τμήματα αρνούνται να δώσουν ορισμό στον όρο «γυναίκα»

ΗΠΑ Κυβέρνηση Μπάιντεν: Τα διοικητικά τμήματα αρνούνται να δώσουν ορισμό στον όρο «γυναίκα»

Η αδυναμία του Τζάκσον να ορίσει τη λέξη προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις από τους συντηρητικούς, οι οποίοι αμφισβήτησαν πώς θα χειριζόταν θέματα που σχετίζονται ρητά με τις διαφορές των φύλων, εάν επιβεβαιωνόταν ως δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

ΗΠΑ Κυβέρνηση Μπάιντεν: Ο Κετάντζι Μπράουν Τζάκσον αρνείται να δώσει τον ορισμό της γυναίκας όταν πιέζεται από τη γερουσιαστή Μπλάκμπερν Η γερουσιαστής Marsha Blackburn πιέζει τον υποψήφιο του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τον ορισμό της γυναίκας, αφού τον ρώτησε σχετικά με μια γνώμη της πλειοψηφίας SCOTUS του 1996 από την αείμνηστη δικαστή Ruth Bader Ginsburg. Μια χούφτα ομοσπονδιακές υπηρεσίες της κυβέρνησης Μπάιντεν δεν μπόρεσαν να ορίσουν την έννοια της λέξης «γυναίκα» – σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και σε σχέση με τις δικές τους χρήσεις όρων όπως «υγεία των γυναικών» – όταν ρωτήθηκαν από το Fox News Digital.

Το Fox News Digital επικοινώνησε με το Υπουργείο Δικαιοσύνης (DOJ) της κυβέρνησης Μπάιντεν, το Υπουργείο Παιδείας, το Υπουργείο Στέγασης και Αστικής Ανάπτυξης (HUD) και το Ομοσπονδιακό Γραφείο Φυλακών, ζητώντας τον ορισμό της «γυναίκας». Κανένας από τους οργανισμούς δεν παρείχε τον ορισμό ή τα κριτήριά του για την κατηγοριοποίηση ενός ατόμου ως “γυναίκα”, παρά το γεγονός ότι ο καθένας καυχιόταν για ολόκληρες πρωτοβουλίες που αποσκοπούσαν στη βοήθεια των γυναικών και το Υπουργείο Δικαιοσύνης αρνήθηκε να σχολιάσει.

Το Fox News Digital επικοινώνησε επίσης με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (NIH) για να ζητήσει τον ορισμό της «γυναίκας» από τον οργανισμό σε σχέση με όρους όπως «δικαιώματα των γυναικών» και «υγειονομική περίθαλψη των γυναικών».

Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας NIH αυτοχαρακτηρίζεται ως «ο διαχειριστής της ιατρικής και συμπεριφορικής έρευνας για το Έθνος» και ο σκοπός του είναι η «αναζήτηση θεμελιωδών γνώσεων σχετικά με τη φύση και τη συμπεριφορά των ζωντανών συστημάτων».

Όταν ρωτήθηκε για τον ορισμό, το NIH κατεύθυνε το Fox News Digital στην ενότητα του ιστότοπού του σχετικά με τη «σεξουαλικότητα και φύλο».

Η «σεξουαλικότητα» αναφέρεται σε βιολογικές διαφορές μεταξύ θηλυκών και ανδρών, συμπεριλαμβανομένων των χρωμοσωμάτων, των γεννητικών οργάνων και των ενδογενών ορμονικών προφίλ», υποστηρίζει το NIH στον ιστότοπό του. Το “φύλο” αναφέρεται σε κοινωνικά κατασκευασμένους και θεσμοθετημένους ρόλους και συμπεριφορές που εμφανίζονται σε ένα ιστορικό και πολιτισμικό πλαίσιο και ποικίλλουν μεταξύ των κοινωνιών και με την πάροδο του χρόνου. Όλα τα άτομα ενεργούν με πολλούς τρόπους που εκπληρώνουν τις προσδοκίες του φύλου της κοινωνίας τους.

Με συνεχή αλληλεπίδραση μεταξύ της σεξουαλικότητας και του φύλου, η υγεία καθορίζεται τόσο από τη βιολογία όσο και από την έκφραση του φύλου».

Ωστόσο, η βιβλιογραφία που παρέχεται από το NIH δεν ασχολήθηκε με την έννοια του όρου «γυναίκα» ή «γυναίκες» σε σχέση με τη σεξουαλικότητα και το φύλο.

Παρά τη συχνή χρήση της λέξης στα γραπτά τους, δεν δίνεται καμία εξήγηση σχετικά με το εάν η λέξη “γυναίκες” – όπως χρησιμοποιείται από το NIH – είναι περιγραφική της σεξουαλικότητας ή του φύλου. Ζητήθηκε διευκρίνιση ενώ το NIH αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω. «Χαίρομαι που η σελίδα ήταν κάπως χρήσιμη», απάντησε το NIH, αλλά συνέχισε, «δεν έχουμε τίποτα άλλο να προσθέσουμε». Το Fox News Digital επικοινώνησε επίσης απευθείας με το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών (HHS) για σχόλια σχετικά με το θέμα.

Μετά από δύο ημέρες και πολλές απαντήσεις που δήλωναν ότι η έρευνα θα διευθετηθεί, το HHS απέτυχε να δώσει απάντηση.

Το Γραφείο Υποθέσεων Πληθυσμού του HHS δημοσίευσε ένα έγγραφο την Πέμπτη με τίτλο «Φύλα Επιβεβαίωση Φροντίδας και Νέοι».

Την ίδια ημέρα, το Εθνικό Δίκτυο Τραυματικού Παιδικού Στρες της Διοίκησης Υπηρεσιών Κατάχρησης Ουσιών και Ψυχικής Υγείας – ένα άλλο υποσύνολο του HHS – κυκλοφόρησε ένα παράλληλο έγγραφο με τίτλο «Η φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο είναι φροντίδα με τραύμα».

Τα έγγραφα του HHS περιγράφουν αυτό που αποκαλείται κατάλληλες θεραπείες για τρανσέξουαλ συμπεριλαμβανομένων των εφήβων: «Κορυφαία χειρουργική επέμβαση – για τη δημιουργία τυπικού ανδρικού σχήματος στήθους ή την ενίσχυση του μαστού» και «Χειρουργική «κάτω» – χειρουργική επέμβαση σε γεννητικά όργανα ή αναπαραγωγικά όργανα, θηλυκοποίηση προσώπου ή άλλες επεμβάσεις».

Η RAND Corporation –μια δεξαμενή σκέψης που χρηματοδοτείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για σκοπούς διαβούλευσης για τη στρατιωτική πολιτική– δήλωσε επίσης ότι δεν είχε ορισμό για τη λέξη «γυναίκα», παρά την εκτενή έρευνα για τα δικαιώματα, την υγεία και τη φυσική κατάσταση των γυναικών.

“Έχετε δίκιο στο ότι η RAND έχει κάνει μια σειρά από μελέτες που σχετίζονται με το φύλο και τις γυναίκες, αλλά οι αναφορές μας επικεντρώνονται κυρίως στις επιπτώσεις στις γυναίκες διαφόρων πολιτικών ή περιστάσεων”, δήλωσε εκπρόσωπος της RAND στο Fox News Digital.

“Δεν πιστεύω ότι η ερώτησή σας είναι μια ερώτηση που έχουμε ποτέ ρητά ερευνήσει, επομένως δεν έχω κανέναν που να μπορεί να δώσει απάντηση. Λυπούμαστε, δεν μπορούμε να σας βοηθήσουμε περισσότερο.”

Ερωτηθείσα πώς η RAND είναι σε θέση να μετρήσει ή να ερευνήσει τις επιπτώσεις στις γυναίκες διαφόρων πολιτικών χωρίς ορισμό της λέξης, η RAND δεν απάντησε. Η RAND λαμβάνει περίπου 68,4 εκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαια από το HHS και περισσότερο από το 70% των κεφαλαίων της προέρχεται από κυβερνητικούς φορείς των ΗΠΑ.

Η Κάρα Ντάνσκι, πρόεδρος του Women’s Declaration International, δήλωσε στο Fox News Digital σε συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε το Independent Women’s Voice & Independent Women’s Law Center την Πέμπτη ότι «ο Πρόεδρος Μπάιντεν άρχισε να εξαλείφει τη σεξουαλικότητα ως ξεχωριστή κατηγορία αμέσως μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του όταν υπέγραψε το εκτελεστικό διάταγμα 13988 για την πρόληψη και την καταπολέμηση των διακρίσεων με βάση τη λεγόμενη ταυτότητα φύλου και τον σεξουαλικό προσανατολισμό». Είπε ότι οι διοικητικές υπηρεσίες του Μπάιντεν, συμπεριλαμβανομένων των DOJ, HHS, HUD και άλλων «ανακοίνωσαν ότι οι γυναίκες δεν υπάρχουν πλέον ως συνεκτική κατηγορία ως θέμα του ομοσπονδιακού διοικητικού δικαίου».

Την Πέμπτη, η Independent Women’s Voice, το Independent Women’s Law Center, το Women’s Liberation Front και άλλοι υποστηρικτές εισήγαγαν μια «Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Γυναικών» για να «επιφυλάξουν το βιολογικό φύλο ως διακριτή νομική κατηγορία».

Ένα δελτίο τύπου που συνόδευε την ανακοίνωση ανέφερε ότι τα λεξικά ορίζουν συνήθως τη «γυναίκα» ως «ενήλικη γυναίκα». Οι ομάδες υπεράσπισης ανησυχούν από «ακτιβιστές» που διαστρεβλώνουν και αμφισβητούν τη «βιολογική βάση της γυναικείας ζωής». Το θέμα έχει ενταθεί καθώς η αμφιλεγόμενη τρανς κολυμβήτρια, Lia Thomas, επιτράπηκε να αγωνιστεί στο γυναικείο πρωτάθλημα κολύμβησης NCAA τον περασμένο μήνα.

Κέρδισε τα βιολογικά θηλυκά, κάτι που πολλοί λένε ότι μπορεί να αποδοθεί στο μεγαλύτερο μέγεθος και το ανάστημά της ως βιολογικό αρσενικό. Κατά τη διάρκεια των ακροάσεων της Γερουσίας για τον υποψήφιο δικαστή Ketanji Brown Jackson την περασμένη εβδομάδα, ο υποψήφιος δικαστής κλήθηκε από τη γερουσιαστή Marsha Blackburn, R-Tenn., να ορίσει τον όρο “γυναίκα”.

Μετά από ένα σύντομο πέρασμα-πίσω, ο Τζάκσον είπε στη γερουσιαστή ότι δεν μπορούσε να δώσει έναν ορισμό επειδή «δεν είναι βιολόγος». «Μπορείτε να δώσετε έναν ορισμό για τη λέξη «γυναίκα;» ρώτησε η γερουσιαστής. “Μπορώ να δώσω έναν ορισμό; Όχι”, απάντησε ο Τζάκσον. «Δεν μπορώ». “Δεν μπορείς;” ρώτησε η Μπλάκμπερν. «Όχι σε αυτό το πλαίσιο, δεν είμαι βιολόγος», απάντησε ο δικαστής.

Η αδυναμία του Τζάκσον να ορίσει τη λέξη προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις από τους συντηρητικούς, οι οποίοι αμφισβήτησαν πώς θα χειριζόταν θέματα που σχετίζονται ρητά με τις διαφορές των φύλων, εάν επιβεβαιωνόταν ως δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η τελευταία ημέρα του Μαρτίου σηματοδοτεί την «Ημέρα ορατότητας των τρανσέξουαλ»

Πως επιτυγχάνεται η γυναικεία αντίσταση κατά του φλερτ

Γυναικεία αχαλίνωτη και ανεξέλεγκτη σεξουαλική δραστηριότητα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα εμβόλια έσωσαν τουλάχιστον 154 εκατομμύρια ζωές σε 50 χρόνια δηλώνει ο επικεφαλής του ΠΟΥ

Η έλλειψη πρόσβασης στα εμβόλια αποτελούσε μείζονα ανησυχία, δήλωσε η O'Brien, αλλά μέρος της οπισθοδρόμησης οφειλόταν σε «παραπληροφόρηση και κινήματα κατά των εμβολίων».

Χαρδαλιάς: Προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού 6 εκατ. ευρώ για τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Περιφέρειας Αττικής

Όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Χαρδαλιάς, εντός του 2024 αναμένεται νέα πρόσκληση για περαιτέρω ενίσχυση και αναβάθμιση του ιατρικού εξοπλισμού και των άλλων νοσοκομείων της Αττικής.

ΝΙΜΤΣ - Παραχώρηση 50 κλινών νοσηλείας στο ΕΣΥ για την αντιμετώπιση της Covid-19

Για την αποζημίωση του ιατρικού προσωπικού του Ν.Ι.Μ.Τ.Σ., λόγω συμμετοχής του στο πρόγραμμα εφημεριών του Ε.Σ.Υ., εφαρμόζονται αναλόγως οι κείμενες διατάξεις για την αποζημίωση των εφημεριών των νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ., καθώς και οι διατάξεις της υπό στοιχεία Φ.900/9/568018/Σ.942/ 3.12.2021 (Β΄ 5821) κοινής απόφασης των υπουργών Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας και Υγείας.

Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες

Ο κ. Γεωργιάδης είχε διμερείς συναντήσεις με την Επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ε.Ε. κ. Στέλλα Κυριακίδου και με τον Υπουργό Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Μιχάλη Διαμανό.