Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ Κολέγια: Ετοιμάζονται να επιβάλουν αυστηρότερες εντολές για ενισχυτές εμβολίων covid και συγκεντρώσεις

ΗΠΑ Κολέγια: Ετοιμάζονται να επιβάλουν αυστηρότερες εντολές για ενισχυτές εμβολίων covid και συγκεντρώσεις

Αυτός ο κανόνας ισχύει για όλους τους φοιτητές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων σε μεταπτυχιακό και επαγγελματικό επίπεδο, και περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκδηλώσεις με μέλη της τοπικής κοινότητας, σύμφωνα με μια ανάρτηση στον ιστότοπο της 11ης Δεκεμβρίου από το κολέγιο.

ΗΠΑ Κολέγια: Τα δύο φιλελεύθερα εξέχοντα πανεπιστήμια Cornell και George Washington θεσπίζουν αυστηρούς νέους κανόνες για τον κορωνοϊό Δημοσιογράφος του Campus Reform για τις «δρακόντειες» πολιτικές των κολεγίων για την COVID: «Το κράτος παρακολούθησης ριζώνει» Η Ophelie Jacobson προειδοποίησε ότι οι επεμβατικές πολιτικές αφορούν περισσότερο τον έλεγχο παρά την ασφάλεια, καθώς οι μαθητές χάνουν την ιδιωτική ζωή σε ολόκληρο το έθνος. Δύο εξέχοντα φιλελεύθερα κολέγια πρόκειται να επιβάλουν νέες εντολές για φοιτητές και καθηγητές σχετικά με ενισχυτικές βολές COVID-19 και συγκεντρώσεις έξω από την τάξη.

Το Πανεπιστήμιο George Washington, στην Ουάσιγκτον, DC, θα απαιτήσει μια αναμνηστική δόση εμβολιασμού COVID-19 για όλους τους επιλέξιμους φοιτητές, καθηγητές και προσωπικό σε “πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις ή εγκαταστάσεις που λειτουργούν” από την 1η Φεβρουαρίου 2022, σύμφωνα με το GW COVID- 19 ταμπλό.

Όσοι δεν υποβάλλουν τεκμηρίωση μέχρι εκείνη τη στιγμή θα πρέπει να κάνουν εβδομαδιαίες δοκιμές και να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο μέχρι να συμμορφωθούν με την εντολή.

Ωστόσο, οι φοιτητές που δεν προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία για ενίσχυση έως τις 15 Μαρτίου δεν θα έχουν δικαίωμα εγγραφής για το θερινό ή το χειμερινό εξάμηνο. Το διδακτικό προσωπικό και το προσωπικό που δεν έχουν λάβει αναμνηστική βολή μέχρι την ίδια στιγμή θα λάβουν ένα “προειδοποιητικό μήνυμα” και ενδέχεται να πραγματοποιηθούν περαιτέρω “δράσεις απασχόλησης”.

Οι “καλής πίστης” θρησκευτικές και ιατρικές εξαιρέσεις γίνονται δεκτές, αλλά πρέπει να ανεβαίνουν και να τεκμηριώνονται σωστά στις αντίστοιχες διαδικτυακές πύλες καθηγητών ή φοιτητών. Θα επιβάλλονται εβδομαδιαίες δοκιμές για όσους έχουν εξαίρεση.

Το κολεγιακό ποδόσφαιρο βοηθά την Αμερική να επιστρέψει στο κανονικό

Εν τω μεταξύ, η πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Cornell main Ithaca στη Νέα Υόρκη, ακύρωσε όλες τις φοιτητικές συγκεντρώσεις, επίσημες και ανεπίσημες, ως απάντηση στην επιβεβαίωση της ανίχνευσης της παραλλαγής όμικρον στην κοινότητα του κολεγίου.

Αυτός ο κανόνας ισχύει για όλους τους φοιτητές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων σε μεταπτυχιακό και επαγγελματικό επίπεδο, και περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκδηλώσεις με μέλη της τοπικής κοινότητας, σύμφωνα με μια ανάρτηση στον ιστότοπο της 11ης Δεκεμβρίου από το κολέγιο.

Ωστόσο, καθώς το Cornell φτάνει στο τέλος του εξαμήνου, η ανάρτηση, η οποία στάλθηκε επίσης μέσω email στους φοιτητές, δείχνει ότι οι τελικές εξετάσεις θα συνεχιστούν όπως είχε προγραμματιστεί «καθώς δεν υπάρχουν στοιχεία μετάδοσης ιού στην τάξη».

Σε ξεχωριστό τμήμα της επιστολής, το σχολείο σημειώνει ότι η συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων COVID-19 έχουν συνδεθεί με κοινωνικές συγκεντρώσεις όπου η κάλυψη και τα «άλλα μέτρα δημόσιας υγείας» δεν τηρήθηκαν σωστά.

«Το να εμβολιαζόμαστε, ακόμη και με αναμνηστικό εμβόλιο, δεν είναι άδεια για να απογοητεύσουμε τους φρουρούς μας», προειδοποίησε το σχολείο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η υποχρεωτική απαίτηση εμβολιασμού covid έχει ανοίξει την πόρτα για πλστά πιστοποιητικά

Ατμόσφαιρα με στόχο την ενθάρρυνση των μαθητών να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού στα σχολεία των ΗΠΑ

Αυτά τα κολέγια απαιτούν από τους φοιτητές να εμβολιαστούν εάν θέλουν να ζήσουν στην πανεπιστημιούπολη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γεωργιάδης: "Οι συνδικαλιστές επιμένουν να μην πειθαρχούν σε κανέναν απολύτως"

Γεωργιάδης: Οι συνδικαλιστές επιμένουν να μην πειθαρχούν σε κανέναν απολύτως, εσείς τώρα τί πιστεύετε ότι πρέπει να κάνει το Υπουργείο Υγείας και εγώ προσωπικά σε όλο αυτό, που κρατά ομήρους τα παιδιά;

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ προτρέπει τις χώρες να κλείσουν γρήγορα τη συμφωνία για την πανδημία

Οι προτεινόμενες τροποποιήσεις στον Διεθνή Κανονισμό Υγείας ΔΚΥ, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης περισσότερων αποχρώσεων σε ένα σύστημα που προορίζεται να προειδοποιεί τις χώρες για πιθανές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για την υγεία παγκόσμιας ανησυχίας, ενδέχεται να έχουν περισσότερες πιθανότητες να εγκριθούν κατά τη διάρκεια της συνέλευσης αυτής της εβδομάδας, είπαν οι παρατηρητές.

Άδωνις Γεωργιάδης: Στα Γρεβενά και στην Κοζάνη ο Υπουργός Υγείας

Άδωνις Γεωργιάδης: Στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Γρεβενά, ο Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε την Κιβωτό, όπου δεσμεύτηκε για την περαιτέρω αναβάθμιση των υγειονομικών δομών της περιοχής.

Αγαπηδάκη: Αλλάζουμε το μοντέλο με το οποίο λειτουργεί το ΕΣΥ

Αγαπηδάκη: Στόχος μας με αυτές τις δράσεις, αλλά και με τις προληπτικές εξετάσεις, είναι να αλλάξουμε το μοντέλο με το οποίο λειτουργεί το ΕΣΥ: από το να περιμένουμε να έρθει ο πολίτης στο γιατρό, πάμε εμείς στον πολίτη.

Γεωργιάδης: Ελάχιστη αναμονή για αιματολογικές εξετάσεις με τα online ραντεβού

Γεωργιάδης: Μέσα από την πλατφόρμα μπορούν όλοι οι πολίτες εύκολα και γρήγορα να κλείνουν το ραντεβού τους για αιματολογικές εξετάσεις χωρίς καμία χρέωση, χωρίς τις αναμονές που πράγματι στο παρελθόν υπήρξαν αποτρεπτικές ως προς την πραγματοποίηση των συγκεκριμένων ραντεβού. 

Επισημάνσεις για τις ελλείψεις γιατρών στο σύστημα Υγείας της Περιφέρειας σε εκδήλωση του ΙΣΑ

Καταλήγοντας ο πρόεδρος του ΙΣΑ ανέφερε τα εξής: «Θέλουμε να δημιουργήσουμε το γραφείο δικτύωσης των Ιατρικών Συλλόγων όπου θα υπάρχει αμφίδρομη σχέση των προβλημάτων και των λύσεων. Χρειαζόμαστε ενωμένους, δυνατούς Ιατρικούς Συλλόγους».

Close Icon