Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ Φλόριντα: Θα επιβάλλει πρόστιμο σε όποιον ζητήσει απόδειξη για τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 5.000 $

ΗΠΑ Φλόριντα: Θα επιβάλλει πρόστιμο σε όποιον ζητήσει απόδειξη για τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 5.000 $

η απαγόρευση «διαβατηρίου εμβολίου», που υπογράφηκε από τον DeSantis τον Μάιο, θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και αποτελεί αντισυνταγματική παραβίαση για τα δικαιώματα του Νορβηγού

ΗΠΑ Φλόριντα: Στις 16 Σεπτεμβρίου, το Υπουργείο Υγείας της Φλόριντα (DOH) θα αρχίσει να εκδίδει πρόστιμα 5.000 δολαρίων σε επιχειρήσεις, σχολεία και κυβερνητικές υπηρεσίες που απαιτούν από τους ανθρώπους να δείξουν αποδείξεις για τον εμβολιασμό κατά της COVID-19. Σύμφωνα με αυτόν τον τελευταίο κανόνα που εκδόθηκε από το Υπουργείο Υγείας της Φλόριντα DOH, οι παραβάτες θα έχουν την ευκαιρία να ασκήσουν έφεση, αλλά, μόλις οριστικοποιηθεί το πρόστιμο, θα έχουν 30 ημέρες για να πληρώσουν. Όσον αφορά αυτήν την τελευταία κίνηση του DeSantis, το CTV News Canada αναφέρει ότι ο εκπρόσωπος του DeSantis, Taryn Fenske, δήλωσε την Τετάρτη: «Οι υποσχέσεις έγιναν, οι υποσχέσεις τηρήθηκαν».

Η Επίτροπος Nikki Fried, η μοναδική δημοκρατική εκλεγμένη πολιτειακή και υποψήφια που ελπίζει να αμφισβητήσει τον DeSantis για κυβερνήτη το επόμενο έτος, ήταν επικριτική για τα πρόστιμα. “Ο κυβερνήτης DeSantis ανταποδίδει στους κατοίκους της Φλώριδα που προσπαθούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τις κοινότητές τους από την COVID-19”, δήλωσε η Fried σε ηλεκτρονική της δήλωση.

“Αυτό όχι μόνον έρχεται σε αντίθεση με την κοινή λογική – είναι επίσης προσβολή των αρχών της ελεύθερης αγοράς που ισχυρίζεται ότι υποστηρίζει”.

Το News Channel 8 On Your Side, αναφέρει ότι με βάση τα δεδομένα του CDC, το 68 τοις εκατό των επιλέξιμων κατοίκων της Φλόριντα 12 ετών και άνω έχουν λάβει τουλάχιστον ένα εμβόλιο και το ποσοστό εμβολιασμού της πολιτείας κατατάσσεται στην 19η θέση στη χώρα.

Η Norwegian Cruise Line μηνύει τη Φλόριντα για την απαγόρευση διαβατηρίου εμβολίου

Ο Νορβηγός πρόκειται να ξαναρχίσει τις κρουαζιέρες έξω από τη Φλόριντα στις 15 Αυγούστου, αλλά μηνύει τη Φλόριντα λόγω της απαγόρευσης της πολιτείας στα διαβατήρια εμβολίων.

Η αμφισβήτηση του εκτελεστικού διατάγματος και του νόμου

Στις 2 Απριλίου, φέτος, ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ron DeSantis υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα που απαλλάσσει από την απαίτηση οι άνθρωποι να δείχνουν αποδείξεις για τον εμβολιασμό για την COVID-19, προκειμένου να υποστηρίξουν μια επιχείρηση. Έπρεπε να τεθεί σε ισχύ αμέσως. Σαν να μην ήταν αρκετό το εκτελεστικό διάταγμα του Απριλίου, στις 8 Μαΐου, ο DeSantis υπέγραψε με βάση τον νόμο Senate Bill (SB) 2006, ένα νομοσχέδιο που στοχεύει σε αυθαίρετους αποκλεισμούς, διαβατήρια εμβολίων και ενισχύει την ετοιμότητα έκτακτης ανάγκης για μελλοντικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Στις παρατηρήσεις του μετά την υπογραφή της νομοθεσίας, ο DeSantis είπε: «Στη Φλόριντα, η προσωπική σας επιλογή όσον αφορά τον εμβολιασμό θα προστατεύεται και καμία επιχειρηματική ή κυβερνητική οντότητα δεν θα μπορεί να σας αρνηθεί τις υπηρεσίες με βάση την απόφασή σας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο Simpson, τους Speaker Sprowls και το νομοθετικό σώμα της Φλόριντα για την επίτευξη αυτής της νομοθεσίας στο τέλος.

” Τον Ιούλιο, η Norwegian Cruise Lines αμφισβήτησε το εκτελεστικό διάταγμα του DeSantis και τον νόμο που είχε υπογράψει τον Μάιο, ο οποίος θα απαγόρευε τη γραμμή κρουαζιέρας ζητώντας από τους επιβάτες να αποδείξουν την κατάσταση εμβολιασμού. Ωστόσο, σε μια προκαταρκτική απόφαση που υπογράφηκε στις 8 Αυγούστου, η αμερικανή δικαστής Κάθλιν Γουίλιαμς στο Μαϊάμι είπε ότι ο Νορβηγός πιθανότατα θα επικρατήσει στο επιχείρημά του ότι η απαγόρευση «διαβατηρίου εμβολίου», που υπογράφηκε από τον DeSantis τον Μάιο, θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και αποτελεί αντισυνταγματική παραβίαση για τα δικαιώματα του Νορβηγού. Βασικά, όλα κατέληξαν στον DeSantis ότι ο νόμος της Φλόριντα αποτρέπει τις διακρίσεις και προστατεύει το απόρρητο εμποδίζοντας επιχειρήσεις, σχολεία ή κυβερνήσεις να απαιτούν απόδειξη ανοσίας ως αντάλλαγμα για υπηρεσία, ενώ ο Νορβηγός είπε ότι ο νόμος δεν αφορούσε την προστασία των επιβατών αλλά τη βαθμολογία πολιτικών πόντων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

O «οδικός χάρτης» για ταξίδι με πλοίο – Τι ισχύει για τις πτήσεις

Covid free app : Έτσι θα λειτουργεί η εφαρμογή επαλήθευσης εμβολιασμένων

Covid free διασκέδαση : Όσα θα ισχύσουν σε εστίαση, ψυχαγωγία και νυχτερινά μαγαζιά

Εμβολιασμός ή άδεια άνευ αποδοχών – Πρόστιμα έως 200.000 ευρώ στις δομές φροντίδας

Πράσινο πιστοποιητικό : Πρεμιέρα σήμερα για το Ευρωπαϊκό "εισιτήριο"

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πολλοί οι παράγοντες που καθορίζουν εάν κάποιος πληροί τις προϋποθέσεις για ενισχυτικό πλάνο

Κανείς δεν ξέρει. Μερικοί επιστήμονες πιστεύουν ότι τελικά οι άνθρωποι μπορεί να κάνουν τακτικά εμβόλια για την COVID-19, όπως ετήσια εμβόλια γρίπης. Αλλά οι ερευνητές θα πρέπει να μελετήσουν πόσο διαρκεί η προστασία από τους τρέχοντες ενισχυτές.  

Οδηγίες μάσκας από τα CDC υπό την αίρεση της επερχόμενης ψυχρής περιόδου "αναπνευστικών ιών"

Η τρέχουσα οδηγία για τις μάσκες από το CDC συνιστά ότι τα άτομα που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένα και ηλικίας 2 ετών και άνω πρέπει να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους. Το CDC συνιστά στα άτομα που είναι πλήρως εμβολιασμένα αλλά σε περιοχή με ουσιαστική ή υψηλή μετάδοση να φορούν επίσης μάσκα, αλλά ορισμένες ιδιωτικές επιχειρήσεις δεν το απαιτούν, ειδικά σε περιοχές όπως η Νέα Υόρκη όπου απαιτείται απόδειξη εμβολιασμού για είσοδο.

Γκίκας Μαγιορκίνης για Δέλτα plus: Δεν κατατάσσεται ως στέλεχος ανησυχίας ή υπό παρακολούθηση

Γκίκας Μαγιορκίνης: Ο ίδιος μάλιστα επεσήμανε ότι τα στοιχεία από μοντέλα στα εργαστήρια, δεικνύουν ότι το εν λόγω στέλεχος δεν ξεφεύγει από τα εμβόλια, τα οποία είναι επαρκή.

Υπουργείο Υγείας: Με μάσκα οι θεατές στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου

Υπουργείο Υγείας: Την λήψη μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού στη διάρκεια των παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με την απόφαση, η χρήση μάσκας από τους θεατές είναι υποχρεωτική.

Τα CDC έχουν συστήσει διάφορους τρόπους για τις γιορτές γιατην προστασία της υγείας των Αμερικανών και των αγαπημένων τους.

Όλοι, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων που είναι πλήρως εμβολιασμένα, απαιτείται να φορούν μάσκα ενώ βρίσκονται στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τα παιδιά κάτω των 2 ετών δεν απαιτείται να φορούν μάσκα.

"Τα δεδομένα δεν υποστηρίζουν εντολές μάσκας στο σχολείο" επισημαίνει ο νέος γενικός χειρουργός της Φλόριντα

Η διευθύντρια του CDC, Rochelle Walensky, υποστήριξε την Τετάρτη ότι τα σχολεία πρέπει να τηρούν τις εντολές για μάσκες, ακόμη και αν τα παιδιά είναι εμβολιασμένα.