Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ Φιλαδέλφεια: Επιβάλλει μάσκες για τις πρώτες 10 ημέρες του σχολικού έτους ενώ τα προνήπια πρέπει να καλύπτονται όλον τον χρόνο

ΗΠΑ Φιλαδέλφεια: Επιβάλλει μάσκες για τις πρώτες 10 ημέρες του σχολικού έτους ενώ τα προνήπια πρέπει να καλύπτονται όλον τον χρόνο

Η περιφέρεια εφαρμόζει επίσης ένα πρόγραμμα «μάσκα για να μείνει», δηλώνοντας ότι οι μαθητές και το προσωπικό που έχουν εκτεθεί στην COVID-19 μπορούν να παραμείνουν στο σχολείο αλλά πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες.

ΗΠΑ Φιλαδέλφεια: Η σχολική περιφέρεια της Φιλαδέλφειας επιβάλλει μάσκες για τις πρώτες 10 ημέρες του σχολικού έτους ενώ τα προνήπια πρέπει να καλύπτονται όλον τον χρόνο. Οι μαθητές της Φιλαδέλφειας στο νηπιαγωγείο εντός της περιοχής υποχρεούνται να φορούν μάσκα για ολόκληρο το σχολικό έτος. Η Σχολική Περιφέρεια της Φιλαδέλφειας επιβάλλει στους μαθητές και το προσωπικό να φορούν μάσκες για τις πρώτες 10 ημέρες του σχολικού έτους και απαιτεί από τους μαθητές της προνηπιακής ηλικίας να καλύπτονται όλον τον χρόνο.

Αξιωματούχοι από τη σχολική περιφέρεια και την πόλη έκαναν την ανακοίνωση με επιστολή προς τους γονείς την Παρασκευή, αναφέροντας ότι τις πρώτες 10 ημέρες του σχολικού έτους, από τις 29 Αυγούστου έως τις 9 Σεπτεμβρίου, τα περισσότερα σχολεία θα λειτουργήσουν με μάσκα.

Η επιστολή αναφέρει ότι όταν το επίπεδο μετάδοσης της κοινότητας των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων COVID-19 είναι υψηλό, οι μαθητές και το προσωπικό θα πρέπει να φορούν μάσκες στα σχολεία. Όταν το επίπεδο είναι μεσαίο, η κάλυψη “συνιστάται ανεπιφύλακτα”. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι μαθητές και το προσωπικό του προγράμματος προβαδίσματος των προνηπίων Pre-K Head Start της περιφέρειας, του εισοδηματικού προγράμματος προνηπιαγωγείου της περιφέρειας για ηλικίες 3-5 ετών, θα πρέπει να φορούν μάσκα για ολόκληρο το σχολικό έτος 2022-2023.

«Για τις πρώτες 10 ημέρες της νέας σχολικής χρονιάς – από τις 29 Αυγούστου έως τις 9 Σεπτεμβρίου – όλοι οι μαθητές και το προσωπικό θα πρέπει να φορούν μάσκες ενώ βρίσκονται στο σχολείο, ανεξαρτήτως κοινοτικού επιπέδου COVID-19», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Οι μαθητές και το προσωπικό των προγραμμάτων προβαδίσματος των προνηπίων Pre-K PreK Head Start εξακολουθούν να υποχρεούνται να φορούν μάσκες ανά πάσα στιγμή, ανεξάρτητα από το κοινοτικό επίπεδο». Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις όπου μπορεί να εφαρμοστεί μια απαίτηση μεμονωμένης μάσκας, όπως επιδημίες COVID-19 σε όλο το σχολείο ή στην τάξη ή κατά την επιστροφή από εκτεταμένα διαλείμματα και αργίες.

Η περιφέρεια εφαρμόζει επίσης ένα πρόγραμμα «μάσκα για να μείνει», δηλώνοντας ότι οι μαθητές και το προσωπικό που έχουν εκτεθεί στην COVID-19 μπορούν να παραμείνουν στο σχολείο αλλά πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες.

Οι μαθητές επιστρέφουν στο σχολείο καθώς οι περιορισμοί για τη νόσο του κορωνοϊού (COVID-19) αίρονται στη Φιλαδέλφεια της Πενσυλβάνια. Εάν ένας μαθητής βγει θετικός στην COVID-19, πρέπει να απομονωθεί στο σπίτι για τουλάχιστον πέντε ημέρες, αλλά μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο μετά εάν δεν έχει συμπτώματα “αλλά πρέπει να φοράει μάσκα υψηλής ποιότητας (N95 ή KN95) για επιπλέον 5 ημέρες και πρέπει να τρώει σε καθορισμένο χώρο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Δρ Marc Siegel, ιατρικός αναλυτής του Fox News και καθηγητής Ιατρικής στο Ιατρικό Κέντρο Langone του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, είπε ότι δεν έχει «καμία αξία για τη δημόσια υγεία» να κάνεις μάσκα στους μαθητές και το προσωπικό για τις πρώτες 10 ημέρες του σχολικού έτους. “Το όλο θέμα είναι ότι οι εντολές δεν λειτουργούν καθόλου.

Έτσι, ξέρετε, απλώς συσκοτίζουν την ερώτηση σχετικά με το εάν υπάρχει κάποια αξία για τη δημόσια υγεία στο να κάνετε κάτι τέτοιο. Θέλω να πω, νομίζω ότι αν είστε σε υψηλό επίπεδο κινδύνου ότι κίνδυνος υπάρχει. Επομένως, εάν βρισκόμουν σε μια περιοχή με μεγάλη εξάπλωση και διέτρεχα υψηλό κίνδυνο, μπορεί να επιλέξω να φορέσω μάσκα σε εσωτερικούς χώρους.

Αλλά δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι αυτές οι εντολές κάνουν κάτι.

Ο Σίγκελ πρόσθεσε ότι «οι εντολές για δέκα ημέρες είναι σαν σημάδι υποκρισίας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι γιατροί παροτρύνουν το CDC να αναθεωρήσει τα αυστηρά μέτρα covid για τα παιδιά

Η διευθύντρια του CDC μίλησε με αρκετούς ηγέτες συνδικάτων προτού αυστηροποιήσει τις οδηγίες κάλυψης, αποκαλύπτει το εσωτερικό ημερολόγιο

"Ανθίζουν" οι μαθητές στα σχολεία με τους λιγότερους περιορισμούς covid λέει άρθρο της Washington Post

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Προσωπικός Γιατρός: Μετατίθεται η ημερομηνία υποχρεωτικής εγγραφής των πολιτών για την 1η Δεκεμβρίου

Υπενθυμίζεται ότι στα αντικίνητρα, που πλέον θα ισχύσουν από 1ης Δεκεμβρίου, περιλαμβάνεται πρόσθετη συμμετοχή κατά ποσοστό 10%, επιπλέον του καθορισμένου κατά περίπτωση ποσοστού συμμετοχής του στη φαρμακευτική δαπάνη, στις εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις και πράξεις, στα νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές και στις λοιπές παροχές.

Δημοσιεύθηκε η εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας, με τίτλο «Οδηγίες για την Εποχική Γρίπη 2022-2023 - Αντιγριπικός Εμβολιασμός».

Όπως κάθε χρόνο και επειδή ο ιός της γρίπης μεταλλάσσεται σε διαφορετικούς υπο-ορότυπους, έτσι και για την περίοδο 2022-2023 η σύνθεση του αντιγριπικού εμβολίου περιέχει τα εγκεκριμένα στελέχη του ιού, σύμφωνα με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Η Ιαπωνία επανεξετάζει την αυστηρή της στάση απέναντι στην ιατρική μαριχουάνα.

Στην έκθεση της επιτροπής σημειώνεται ότι μόνο το 1,4% των ανθρώπων στην Ιαπωνία έχει κάνει ποτέ χρήση μαριχουάνας, σε σύγκριση με το 20-40% στις δυτικές χώρες. Η αναθεώρηση του νόμου θα ήταν απαραίτητη για τη χρήση του φαρμάκου επιληψίας Epidiolex που προέρχεται από την κάνναβη και το οποίο υποβάλλεται επί του παρόντος σε κλινικές δοκιμές στην Ιαπωνία, αναφέρει η έκθεση.

Ψηφιακές προμήθειες στο υπουργείο υγείας

Σαν ανέκδοτο ακούγεται ότι το υπουργείο υγείας θα πραγματοποιήσει ψηφιακές προμήθειες. Ωραίο  ακούγεται να το λέει κανείς σε κάποιο συνέδριο ( αφού δεν θα ρωτήσουν σίγουρα από κάτω οι παριστάμενοι) , να το γράφεις σε καμιά εφημερίδα για να καταλαμβάνει περισσότερο χώρο σ’ αυτή αλλά μέχρι εκεί.

Τα Κέντρα για τις υπηρεσίες Medicare & Medicaid (CMS) δαπάνησαν 18 δισεκατομμύρια δολάρια σε φάρμακα χωρίς επιβεβαιωμένα οφέλη

Τον Ιούνιο, η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοσχέδιο για την επανεκκίνηση του Νόμου περί Τελών Χρήσης Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (PDUFA), ο οποίος περιελάμβανε νέα εξουσία για τον FDA να διασφαλίζει καλύτερα την ταχεία ολοκλήρωση των επιβεβαιωτικών δοκιμών.

Οι Βρετανοί αξιωματούχοι υγείας συνιστούν σε όλους τους ανθρώπους άνω των 55 ετών να υποβάλλονται σε έλεγχο για καρκίνο του πνεύμονα

Η Εθνική Επιτροπή Προληπτικού Ελέγχου του Ηνωμένου Βασιλείου συνιστά να ελέγχονται για καρκίνο του πνεύμονα όλοι οι πολίτες ηλικίας μεταξύ 55 και 74 ετών, οι οποίοι έχουν καπνίσει σε οποιαδήποτε στιγμή της ζωής τους. Ο Βρετανικός Οργανισμός Έρευνας για τον καρκίνο ενέκρινε τη σύσταση και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί "το συντομότερο δυνατό".

Οι ΗΠΑ θα δαπανήσουν $266 εκατ. για προγράμματα δημόσιας υγείας

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα επενδύσει 266 εκατομμύρια δολάρια για να στηρίξει την κοινότητα και το εργατικό δυναμικό της δημόσιας υγείας χρησιμοποιώντας τη χρηματοδότηση του Αμερικανικού Σχεδίου Διάσωσης