Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ Φιλαδέλφεια: Επιβάλλει μάσκες για τις πρώτες 10 ημέρες του σχολικού έτους ενώ τα προνήπια πρέπει να καλύπτονται όλον τον χρόνο

ΗΠΑ Φιλαδέλφεια: Επιβάλλει μάσκες για τις πρώτες 10 ημέρες του σχολικού έτους ενώ τα προνήπια πρέπει να καλύπτονται όλον τον χρόνο

Η περιφέρεια εφαρμόζει επίσης ένα πρόγραμμα «μάσκα για να μείνει», δηλώνοντας ότι οι μαθητές και το προσωπικό που έχουν εκτεθεί στην COVID-19 μπορούν να παραμείνουν στο σχολείο αλλά πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες.

ΗΠΑ Φιλαδέλφεια: Η σχολική περιφέρεια της Φιλαδέλφειας επιβάλλει μάσκες για τις πρώτες 10 ημέρες του σχολικού έτους ενώ τα προνήπια πρέπει να καλύπτονται όλον τον χρόνο. Οι μαθητές της Φιλαδέλφειας στο νηπιαγωγείο εντός της περιοχής υποχρεούνται να φορούν μάσκα για ολόκληρο το σχολικό έτος. Η Σχολική Περιφέρεια της Φιλαδέλφειας επιβάλλει στους μαθητές και το προσωπικό να φορούν μάσκες για τις πρώτες 10 ημέρες του σχολικού έτους και απαιτεί από τους μαθητές της προνηπιακής ηλικίας να καλύπτονται όλον τον χρόνο.

Αξιωματούχοι από τη σχολική περιφέρεια και την πόλη έκαναν την ανακοίνωση με επιστολή προς τους γονείς την Παρασκευή, αναφέροντας ότι τις πρώτες 10 ημέρες του σχολικού έτους, από τις 29 Αυγούστου έως τις 9 Σεπτεμβρίου, τα περισσότερα σχολεία θα λειτουργήσουν με μάσκα.

Η επιστολή αναφέρει ότι όταν το επίπεδο μετάδοσης της κοινότητας των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων COVID-19 είναι υψηλό, οι μαθητές και το προσωπικό θα πρέπει να φορούν μάσκες στα σχολεία. Όταν το επίπεδο είναι μεσαίο, η κάλυψη “συνιστάται ανεπιφύλακτα”. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι μαθητές και το προσωπικό του προγράμματος προβαδίσματος των προνηπίων Pre-K Head Start της περιφέρειας, του εισοδηματικού προγράμματος προνηπιαγωγείου της περιφέρειας για ηλικίες 3-5 ετών, θα πρέπει να φορούν μάσκα για ολόκληρο το σχολικό έτος 2022-2023.

«Για τις πρώτες 10 ημέρες της νέας σχολικής χρονιάς – από τις 29 Αυγούστου έως τις 9 Σεπτεμβρίου – όλοι οι μαθητές και το προσωπικό θα πρέπει να φορούν μάσκες ενώ βρίσκονται στο σχολείο, ανεξαρτήτως κοινοτικού επιπέδου COVID-19», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Οι μαθητές και το προσωπικό των προγραμμάτων προβαδίσματος των προνηπίων Pre-K PreK Head Start εξακολουθούν να υποχρεούνται να φορούν μάσκες ανά πάσα στιγμή, ανεξάρτητα από το κοινοτικό επίπεδο». Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις όπου μπορεί να εφαρμοστεί μια απαίτηση μεμονωμένης μάσκας, όπως επιδημίες COVID-19 σε όλο το σχολείο ή στην τάξη ή κατά την επιστροφή από εκτεταμένα διαλείμματα και αργίες.

Η περιφέρεια εφαρμόζει επίσης ένα πρόγραμμα «μάσκα για να μείνει», δηλώνοντας ότι οι μαθητές και το προσωπικό που έχουν εκτεθεί στην COVID-19 μπορούν να παραμείνουν στο σχολείο αλλά πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες.

Οι μαθητές επιστρέφουν στο σχολείο καθώς οι περιορισμοί για τη νόσο του κορωνοϊού (COVID-19) αίρονται στη Φιλαδέλφεια της Πενσυλβάνια. Εάν ένας μαθητής βγει θετικός στην COVID-19, πρέπει να απομονωθεί στο σπίτι για τουλάχιστον πέντε ημέρες, αλλά μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο μετά εάν δεν έχει συμπτώματα “αλλά πρέπει να φοράει μάσκα υψηλής ποιότητας (N95 ή KN95) για επιπλέον 5 ημέρες και πρέπει να τρώει σε καθορισμένο χώρο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Δρ Marc Siegel, ιατρικός αναλυτής του Fox News και καθηγητής Ιατρικής στο Ιατρικό Κέντρο Langone του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, είπε ότι δεν έχει «καμία αξία για τη δημόσια υγεία» να κάνεις μάσκα στους μαθητές και το προσωπικό για τις πρώτες 10 ημέρες του σχολικού έτους. “Το όλο θέμα είναι ότι οι εντολές δεν λειτουργούν καθόλου.

Έτσι, ξέρετε, απλώς συσκοτίζουν την ερώτηση σχετικά με το εάν υπάρχει κάποια αξία για τη δημόσια υγεία στο να κάνετε κάτι τέτοιο. Θέλω να πω, νομίζω ότι αν είστε σε υψηλό επίπεδο κινδύνου ότι κίνδυνος υπάρχει. Επομένως, εάν βρισκόμουν σε μια περιοχή με μεγάλη εξάπλωση και διέτρεχα υψηλό κίνδυνο, μπορεί να επιλέξω να φορέσω μάσκα σε εσωτερικούς χώρους.

Αλλά δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι αυτές οι εντολές κάνουν κάτι.

Ο Σίγκελ πρόσθεσε ότι «οι εντολές για δέκα ημέρες είναι σαν σημάδι υποκρισίας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι γιατροί παροτρύνουν το CDC να αναθεωρήσει τα αυστηρά μέτρα covid για τα παιδιά

Η διευθύντρια του CDC μίλησε με αρκετούς ηγέτες συνδικάτων προτού αυστηροποιήσει τις οδηγίες κάλυψης, αποκαλύπτει το εσωτερικό ημερολόγιο

"Ανθίζουν" οι μαθητές στα σχολεία με τους λιγότερους περιορισμούς covid λέει άρθρο της Washington Post

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Λίμνη Κάρλα (ΟΦΥΠΕΚΑ) - Δεν προκύπτει σημαντικό πρόβλημα ρύπανσης, δείχνουν οι πρώτες μετρήσεις του Οργανισμού

Αναφορικά με τα βαρέα μέταλλα, παρατηρείται μικτή εικόνα (ανάλογα με το μεταλλικό στοιχείο και το σημείο δειγματοληψίας), η οποία χρήζει περαιτέρω παρακολούθησης. Συνολικά εκτιμάται ότι η ποιότητα του νερού της λίμνης Κάρλας στα όρια που ήταν πριν από την πλημμύρα δεν έχει ουσιωδώς επιβαρυνθεί, ενώ τα συσσωρευμένα ύδατα γύρω από τη λίμνη είναι σε καλύτερη κατάσταση από τα ύδατα εντός αυτής.

Προτάσεις Κώστα Μπακογιάννη για την περαιτέρω "εξυγίανση" της Αθήνας

Ο κ. Μπακογιάννης έκανε, επίσης, γνωστό ότι άνοιξε το Δημοτικό Ιατρείο στο 7ο διαμέρισμα. “Πετύχαμε τον στόχο του 7 στα 7. Όταν ξεκίνησαν τα δημοτικά ιατρεία τη δεκαετία του 80, ο Μιλτιάδης Έβερτ είχε πει ότι θα πρέπει να έχουμε ένα δημοτικό ιατρείο σε κάθε δημοτική κοινότητα. Επιτέλους τα καταφέραμε” τόνισε.

Παρουσία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στον αγώνα δρόμου ενάντια στον παιδικό καρκίνο

3rd Olympic Health Run: Φέτος ο αγώνας είχε ως σύνθημα: "Τρέχουμε ενάντια στον παιδικό καρκίνο- Δώστε πίστη στον αγώνα των παιδιών για ζωή" και είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τον παιδικό καρκίνο.

Αγώνες Δρόμου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή σε Δήμους της Αττικής για την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων

Η Τροχαία απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποτροπή πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα παραπάνω σημεία και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για επιδείνωση του καιρού με ισχυρά φαινόμενα - Περιοχές που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Επισημαίνεται ότι στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα εκδηλωθούν στον νομό Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων καθώς επίσης και στα ανατολικά τμήματα της Μαγνησίας. Ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης και στην περιοχή των Σποράδων.