Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ FDA: Εξουσιοδοτεί τους ενημερωμένους ενισχυτές COVID για να στοχεύουν τις νεότερες παραλλαγές

ΗΠΑ FDA: Εξουσιοδοτεί τους ενημερωμένους ενισχυτές COVID για να στοχεύουν τις νεότερες παραλλαγές

«Η ιδέα εδώ δεν είναι απλώς να αυξηθούν τα αντισώματα αυτή τη στιγμή, αλλά και να μας δοθεί η ελπίδα μεγαλύτερης διάρκεια προστασίας», είπε. Εάν αυτό ισχύει, τότε οι Αμερικανοί μπορεί να χρειαστούν λιγότερες ενισχυτικές βολές στο μέλλον.

ΗΠΑ FDA: Ο FDA χορήγησε την Τετάρτη άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης σε εμβόλια ειδικά για την Omicron για την COVID-19 που κατασκευάζονται από την Pfizer/BioNTech και τη Moderna. Ο οργανισμός ανέφερε δεδομένα για να υποστηρίξει την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα αυτής της επόμενης γενιάς εμβολίων mRNA που στοχεύουν σε παραλλαγές που προκαλούν ανησυχία.

Εάν περιμένατε να πάρετε μια ενισχυτική λήψη για συγκεκριμένη παραλλαγή, μπορεί να είστε τυχεροί ήδη από την επόμενη εβδομάδα. Το Pfizer Ευρωπαϊκής  Ένωσης  Πανεπιστημίων EUA αντιστοιχεί στο συνδυαστικό ενισχυτικό εμβόλιο της εταιρείας που περιλαμβάνει το αρχικό εμβόλιο COVID-19 καθώς και ένα εμβόλιο που έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει από τις πιο πρόσφατες παραλλαγές Omicron, BA.4 και BA.5.

Το συνδυαστικό εμβόλιο Moderna θα περιέχει τόσο το αρχικό εμβόλιο της εταιρείας για την COVID-19 όσο και ένα εμβόλιο για ειδική προστασία έναντι των υποπαραλλαγών Omicron BA.4 και BA.5.

Από τις 27 Αυγούστου, τα BA.4 και BA.4.6 αντιπροσώπευαν περίπου το 11% των κυκλοφορούντων παραλλαγών και το BA.5 αποτελούσε σχεδόν όλο το υπόλοιπο 89%, δείχνουν τα στοιχεία του CDC.

Το επόμενο βήμα θα είναι η ανασκόπηση των επιστημονικών δεδομένων από τη Συμβουλευτική Επιτροπή του CDC για τις Πρακτικές Ανοσοποίησης, η οποία πρόκειται να συνεδριάσει την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Το τελευταίο εμπόδιο πριν από τη διανομή των νέων εμβολίων θα είναι η υπογραφή των συστάσεων του CDC για χρήση από τη Διευθύντρια του Οργανισμού Rochelle Walensky, MD.

«Εάν δεν έχετε λάβει ακόμη αναμνηστική δόση ή έχουν περάσει αρκετοί μήνες από την τελευταία σας αναμνηστική δόση, τώρα είναι η ώρα να σκεφτείτε να πάρετε μία», δήλωσε ο Peter Marks, MD, διευθυντής του Κέντρου Βιολογικής Αξιολόγησης και Έρευνας του FDA, σε εικονική συνέντευξη τύπου του FDA. «Επίσης, εάν δεν έχετε εμβολιάσει ακόμη τα παιδιά σας, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να σκεφτείτε να τα πάρετε μαζί για να λάβουν και τον εμβολιασμό τους», είπε.

«Δυστυχώς, η COVID-19 συνεχίζει να προκαλεί καταστροφικές συνέπειες σε ολόκληρη τη χώρα με σχεδόν 400 θανάτους και περισσότερες από 5.000 νέες νοσηλείες κάθε μέρα», δήλωσε ο Επίτροπος της FDA, Robert M. Califf, MD.

«Και μόλις χθες τα προσωρινά δεδομένα του CDC έδειξαν ότι το προσδόκιμο ζωής στις ΗΠΑ μειώθηκε ξανά το 2021, σε μεγάλο βαθμό λόγω των θανάτων από την COVID». «Δυστυχώς μόνο περίπου οι μισοί από τους δικαιούχους Αμερικανούς έχουν λάβει το πρώτο τους ενισχυτικό», συνέχισε.

«Έτσι, αυτή είναι μια αξιοσημείωτη ευκαιρία να βελτιώσουμε το προσδόκιμο ζωής μας».

Τα δεδομένα του CDC δείχνουν ότι όσοι είναι ενημερωμένοι σχετικά με τα εμβόλιά τους έχουν 13 φορές λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από COVID σε σύγκριση με εκείνους που δεν έχουν λάβει το εμβόλιο και έχουν 3 φορές λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από COVID σε σύγκριση με εκείνους που έλαβαν μόνο ένα αναμνηστικό από δύο.

«Είναι απλώς οδυνηρό να βλέπεις ανθρώπους να πεθαίνουν άσκοπα όταν υπάρχει μια δωρεάν θεραπεία που θα αποτρέψει τον θάνατό τους», είπε ο Καλίφ, σημειώνοντας ότι η προστασία από τον θάνατο που σχετίζεται με τα εμβόλια για την COVID-19 «είναι πολύ πιο ξεκάθαρη από οτιδήποτε έχω δει ποτέ». Προστασία τώρα και στο μέλλον

Η επιστημονική μοντελοποίηση υποδηλώνει «ότι εξετάζουμε ένα πιθανό κύμα πτώσης με κορύφωση γύρω στην 1η Δεκεμβρίου», είπε ο Marks.

«Δίνοντας τον ενισχυτή τώρα, ελπίζουμε ότι και οι δύο θα ελέγξουμε το τρέχον οροπέδιο στο οποίο βρισκόμαστε – από το οποίο κατεβαίνουμε πολύ αργά – καθώς και θα αντιμετωπίσουμε αυτό το μελλοντικό πιθανό κύμα που διαφαίνεται εκεί έξω».

Ο Califf σημείωσε ότι τα νέα εμβόλια έχουν ένα άλλο πιθανό μακροπρόθεσμο όφελος, την προστασία από την μακροχρόνια COVID, «το οποίο για τους νέους αποτελεί ολοένα και μεγαλύτερη ανησυχία».

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι αυτοί οι ενημερωμένοι ενισχυτές μας δίνουν την ευκαιρία να προλάβουμε το επόμενο κύμα της COVID-19», είπε ο Califf.

«Και για όσους μπορεί να αναρωτιούνται, το CDC λέει ότι μπορεί να λάβετε ένα αναμνηστικό COVID-19 ταυτόχρονα με το ετήσιο εμβόλιο γρίπης».

Ο FDA θα συνεχίσει να μελετά πόσο καλά τα νέα εμβόλια προστατεύουν ξανά την COVID στο μέλλον, είπε ο Marks.

Και μια άλλη ελπίδα είναι ότι αυτά τα εμβόλια επόμενης γενιάς θα παρέχουν ισχυρότερη προστασία, είπε ο Marks.

«Η ιδέα εδώ δεν είναι απλώς να αυξηθούν τα αντισώματα αυτή τη στιγμή, αλλά και να μας δοθεί η ελπίδα μεγαλύτερης διάρκεια προστασίας», είπε. Εάν αυτό ισχύει, τότε οι Αμερικανοί μπορεί να χρειαστούν λιγότερες ενισχυτικές βολές στο μέλλον.

«Ας ελπίσουμε ότι αυτό μας κρατά για όσο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Με την εξάπλωση της υποπαραλλαγής Omicron BA.5, ο Λευκός Οίκος δεσμεύεται να εξασφαλίσει πρόσβαση σε ενισχυτές και δοκιμές

Ο FDA θέλει ενισχυτές COVID που στοχεύουν τις υποπαραλλαγές Omicron BA.4, BA.5

Το CDC δεν παρουσίασε «επιστημονικό σκεπτικό» για ενισχυτικά εμβόλια COVID για παιδιά, λέει ο Δρ. Makary

Η κυβέρνηση Μπάιντεν φέρεται να σχεδιάζει να δώσει σε Αμερικανούς ηλικίας 50 ετών και άνω την επιλογή να λάβουν μια δεύτερη αναμνηστική δόση COVID-19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εθνικό Πρόγραμμα πρόληψης Καρκίνου του Μαστού & Τραχήλου της Μήτρας

Πρόληψη καρκίνου: Οι στόχοι του Εθνικού Προγράμματος «Υγεία Μπροστά» για την πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού και του Τραχήλου της Μήτρας, παρουσιάστηκαν σε ειδικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και τον Άγιο Νικόλαο.

Ο Μπάιντεν επεκτείνει την προστασία απέλασης για τους κατοίκους του Χονγκ Κονγκ εν μέσω "αυξανόμενης καταστολής" στην Κίνα

Επιπλέον, ο Λευκός Οίκος μοιράστηκε ότι 1.200 πολιτικοί κρατούμενοι βρίσκονται πλέον πίσω από τα κάγκελα και πάνω από 10.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί με άλλες κατηγορίες σε σχέση με αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Η Κίνα ανακοινώνει την επανέναρξη της έκδοσης visa για τους Ιάπωνες

Κίνα: Η Κίνα σταμάτησε να εκδίδει νέες βίζες στην Ιαπωνία στις 10 Ιανουαρίου ως αντίποινα για την απαίτηση του Τόκιο για πρόσθετες δοκιμές για Κινέζους τουρίστες στα τέλη Δεκεμβρίου, ενόψει των διακοπών της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς.

Διπλασιάζεται ο αριθμός των ασθενών στην σουηδική επιδημία σαλμονέλας

Σουηδία: Τα τρόφιμα που είναι μολυσμένα με βακτήρια σαλμονέλας συνήθως δεν φαίνονται, δεν μυρίζουν ή δεν έχουν αλλοιωμένη γεύση. Οποιοσδήποτε μπορεί να αρρωστήσει με λοίμωξη από σαλμονέλα.

Οι κινεζικές υγειονομικές αρχές ισχυρίζονται ότι έχουν ξεπεράσει την κορύφωση της COVID-19

Κίνα Covid: Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων της Κίνας (CDC), ο αριθμός των ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση στα νοσοκομεία κορυφώθηκε την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου και στη συνέχεια μειώθηκε ραγδαία κατά περισσότερο από 70%.

Νέα λίστα με φάρμακα για την προστασία του πληθυσμού από έκτακτες καταστάσεις μόλυνσης από πυρηνικά

Ο συντονισμός των τοπικών, εθνικών και διεθνών απαντήσεων στην απειλή της ραδιενέργειας, είναι απαραίτητος για μια εναρμονισμένη απόκριση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης λόγω ακτινοβολίας. Ως Οργανισμός που είναι αρμόδιος για την καθοδήγηση των παρεμβάσεων υγειονομικής περίθαλψης παγκοσμίως, ο ΠΟΥ παρέχει συμβουλές και διασφαλίζει την πρόσβαση σε φάρμακα και υπηρεσίες υγείας για χώρες που αναπτύσσουν εθνική ικανότητα ετοιμότητας και ανταπόκρισης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης ακτινοβολίας.