Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ FDA: Εγκρίνει χάπι για τη θεραπεία ενηλίκων με οξύ πόνο αρκετά σοβαρό

ΗΠΑ FDA: Εγκρίνει χάπι για τη θεραπεία ενηλίκων με οξύ πόνο αρκετά σοβαρό

Οι συνταγογράφοι θα πρέπει να συζητήσουν τη ναλοξόνη (Narcan) με τους ασθενείς και να εξετάσουν το ενδεχόμενο να συνταγογραφήσουν τον ανταγωνιστή των οπιοειδών ναλοξόνη με βάση τους παράγοντες κινδύνου του ασθενούς για υπερδοσολογία. Πλήρεις πληροφορίες συνταγογράφησης είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο.

ΗΠΑ FDA: Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ενέκρινε ένα χάπι συνδυασμού που περιέχει celecoxib και τραμαδόλη (Seglentis) για τη θεραπεία ενηλίκων με οξύ πόνο αρκετά σοβαρό ώστε να απαιτείται ένα οπιοειδές αναλγητικό και για τους οποίους οι εναλλακτικές θεραπείες αποτυγχάνουν να προσφέρουν επαρκή ανακούφιση από τον πόνο.

Το Celecoxib είναι ένα μη στεροειδές αντιφλεγμονώδες φάρμακο και η τραμαδόλη είναι ένας οπιοειδής αγωνιστής. Το Seglentis περιέχει 56 mg celecoxib και 44 mg τραμαδόλη. “Η μοναδική σύνθεση συν-κρυστάλλου του Seglentis παρέχει αποτελεσματική ανακούφιση από τον πόνο μέσω μιας πολυτροπικής προσέγγισης”, δήλωσε ο Craig A. Sponseller, MD, επικεφαλής ιατρικός διευθυντής της Kowa Pharmaceuticals America, σε δελτίο τύπου.

Η Esteve Pharmaceuticals έχει συνάψει συμφωνία με την Kowa Pharmaceuticals America για την εμπορευματοποίηση του παυσίπονου στις Ηνωμένες Πολιτείες, με την κυκλοφορία του να προγραμματίζεται για τις αρχές του 2022. ”

Το Seglentis χρησιμοποιεί τέσσερις διαφορετικούς και συμπληρωματικούς μηχανισμούς αναλγησίας και προσφέρει στους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης μια σημαντική επιλογή για τη θεραπεία του οξέος πόνου σε ενήλικες που είναι αρκετά σοβαρός ώστε να απαιτεί οπιοειδή θεραπεία και για τους οποίους οι εναλλακτικές θεραπείες είναι ανεπαρκείς”, δήλωσε ο Sponseller.

Λόγω των κινδύνων εθισμού, κατάχρησης και κακής χρήσης οπιοειδών, ακόμη και σε συνιστώμενες δόσεις, ο FDA θα απαιτήσει μια Στρατηγική Αξιολόγησης Κινδύνου και Μετριασμού (REMS) για το Seglentis.

Η ετικέτα αναφέρει ότι το φάρμακο πρέπει να ξεκινά ως δύο δισκία κάθε 12 ώρες, όπως απαιτείται και θα πρέπει να συνταγογραφείται για τη συντομότερη διάρκεια, σύμφωνα με τους μεμονωμένους θεραπευτικούς στόχους του ασθενούς.

Οι ασθενείς θα πρέπει να παρακολουθούνται για αναπνευστική καταστολή, ιδιαίτερα εντός των πρώτων 24 έως 72 ωρών από την έναρξη της θεραπείας με Seglentis.

Οι συνταγογράφοι θα πρέπει να συζητήσουν τη ναλοξόνη (Narcan) με τους ασθενείς και να εξετάσουν το ενδεχόμενο να συνταγογραφήσουν τον ανταγωνιστή των οπιοειδών ναλοξόνη με βάση τους παράγοντες κινδύνου του ασθενούς για υπερδοσολογία. Πλήρεις πληροφορίες συνταγογράφησης είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Έρευνες FDA των ΗΠΑ για πιθανή σύνδεση μεταξύ της χρήσης παρακεταμόλης στην εγκυμοσύνη και διαταραχών στους απογόνους

Ο ρόλος της ενυδάτωσης στην αποφυγή του πονοκέφαλου

Πρωτοποριακό εμφύτευμα απελευθερώνει τοπικά παυσίπονα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μάριος Θεμιστοκλέους: Από τις 20/12 και μετά το εμβόλιο της Pfizer για τα παιδιά 5 έως 11 ετών

Μάριος Θεμιστοκλέους: Για το εμβόλιο 10 milligram της Pfizer για τα παιδιά 5 έως 11 ετών, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι δεν μπορεί να είναι νωρίτερα από τις 20 Δεκεμβρίου στη χώρα μας.

Μαρία Θεοδωρίδου: Αναμενόμενη η κατάσταση που βιώνουμε - Μονόδρομος είναι ο εμβολιασμός

Μαρία Θεοδωρίδου: Για την προστασία των εμβολίων έναντι της νέας παραλλαγής Όμικρον, η κα Θεοδωρίδου είπε, ότι σύμφωνα με τον ΠΟΥ αναμένονται λοιμώξεις και επαναλοιμώξεις εμβολιασμένων, καθώς ο ιός μπορεί να ξεφεύγει από τα εξουδετερωτικά αντισώματα που παράγει ο εμβολιασμός. Ωστόσο, προσέθεσε ότι σύμφωνα με μελέτη, φαίνεται ότι η κυτταρική ανοσία έχει καθοριστικό ρόλο στην προστασία από τον ιό. Συνεπώς, ο εμβολιασμός παρά την ενδεχόμενη μείωση της αποτελεσματικότητας του λόγω των παραλλαγών, είναι η ασπίδα προστασίας έναντι του.

Γιάννης Οικονόμου: Δεν υπάρχει περίπτωση για νέο lockdown, παρακολουθούμε τις εξελίξεις για την μετάλλαξη Όμικρον

Γιάννης Οικονόμου Όμικρον: Γίνονται συνεχείς κυβερνητικές συσκέψεις για τη μετάλλαξη Όμικρον. Αποκλείεται νέο lockdown. Ωστόσο ήδη έχουν τεθεί σε ισχύ οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και παρακολουθούνται στενά οι διεθνείς εξελίξεις.

Συνεδριάζει η G7 εκτάκτως για τη νέα μετάλλαξη Όμικρον

G7 Όμικρον: Οι υπουργοί Υγείας της G7 θα πραγματοποιήσουν έκτακτη συνεδρίαση σήμερα Δευτέρα σχετικά με τη νέα μετάλλαξη Όμικρον, καθώς οι ειδικοί αγωνίζονται να καθορίσουν το επίπεδο απειλής που δημιουργεί το νέο στέλεχος.

Το Ηνωμένο Βασίλειο σκληραίνει τους κανόνες Covid καθώς έρχεται το νέο στέλεχος "όμικρον"

Έξι χώρες προστέθηκαν στην «Κόκκινη Λίστα» της Βρετανίας. Η Νότια Αφρική, η Ναμίμπια, η Ζιμπάμπουε, η Μποτσουάνα, το Λεσότο και η Εσουατίνι προστέθηκαν στην κόκκινη λίστα ταξιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου την Παρασκευή και από τις 04:00 GMT της Κυριακής, η λίστα θα περιλαμβάνει επίσης την Αγκόλα, τη Μοζαμβίκη, το Μαλάουι και τη Ζάμπια.

Οι Ελβετοί καταψήφισαν την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Ελβετία δημοψήφισμα κορωνοϊός: Το 62% των ψηφοφόρων είπε "Ναι" στη διατήρηση του πιστοποιητικού υγείας, το οποίο εισήχθη τον Σεπτέμβριο, χωρίς να επιδιώκουν σημαντικές τροποποιήσεις στη νομοθεσία της Ελβετίας για την COVID.

Πού εντοπίζονται τα κρούσματα της νέας μετάλλαξης Omicron μέχρι τώρα;

Μετάλλαξη Omicron: Καθώς οι φόβοι αυξάνονται για τη νέα μετάλλαξη Omicron που είναι δυνητικά πιο μεταδοτική και ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στην Μποτσουάνα οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να προστατεύσουν τους πολίτες τους από ένα ενδεχόμενο ξέσπασμα.

Το 100% του πληθυσμού στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εμβόλιο: Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατέγραψαν την Παρασκευή ένα ορόσημο στον αγώνα τους κατά της πανδημίας Covid-19. Πιο συγκεκριμένα, το 100% του επιλέξιμου πληθυσμού τους έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου κατά της Covid.