Διατροφή

Τέσσερα συχνά λάθη στη λήψη παυσίπονου

Τέσσερα συχνά λάθη στη λήψη παυσίπονου

Δεν είναι λίγες οι φορές που αισθανόμαστε πόνο είτε στο κεφάλι, είτε στα δόντια, τη μέση ή ακόμα οι γυναίκες κατά την έμμηνο ρύση.  Η πρώτη κίνηση που κάνουμε είναι να πάρουμε ένα οποιοδήποτε παυσίπονο και να ανακουφιστούμε. Ωστόσο, το κάνουμε με το σωστό τρόπο;

Τα κόβουμε στη μέση

Είναι από τα πιο συνηθισμένα λάθη, καθώς για κάποιο λόγο θεωρούμε ότι έτσι θα πάρουμε τη μισή δόση. Ωστόσο, τα δισκία εκείνα που μπορούμε να κόψουμε στη μέση, μοιράζοντας έτσι τη δόση τους, διαθέτουν μια χαρακτηριστική εγκοπή. Όσα δεν έχουν τη γραμμή αυτή είναι σχεδιασμένα να διαλύονται στο έντερο ή με αργό ρυθμό στο στομάχι. Έτσι, αν τα κόψουμε, καταστρέφουμε το περίβλημα που τα προστατεύει από το όξινο περιβάλλον του στομάχου μας.

Τα λιώνουμε σε νερό

Όσοι δεν καταπίνουν δισκία, συχνά καταφεύγουν στη λύση αυτή. Ωστόσο, τα χάπια δεν έχουν σχεδιαστεί να λαμβάνονται στη μορφή αυτή και έτσι επηρεάζεται η δράση τους. Όσοι, λοιπόν, δυσκολευόμαστε να τα καταπιούμε, καλύτερα να τα αναζητήσουμε σε άλλες μορφές, όπως είναι το σιρόπι, το υπόθετο και τα αναβράζοντα δισκία.

Αργούμε να τα πάρουμε

Τα παυσίπονα δεν είναι άμεσης δράσης και χρειάζονται χρόνο για να… κάνουν τη δουλειά τους. Αν, λοιπόν, τα πάρουμε αφού ο πόνος έχει γίνει έντονος, ας μη βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα για το αν μας έπιασαν ή όχι. Είναι καλύτερο να τα λαμβάνουμε πριν ο πόνος γίνει αβάσταχτος.

Κατανάλωση αλκοόλ

Φάρμακα και αλκοόλ καλό είναι να μη συνδυάζονται, ακόμα και αν η λήψη τους δεν είναι ταυτόχρονη, καθώς τα φάρμακα χρειάζονται συνήθως αρκετή ώρα προκειμένου να μεταβολιστούν από τον οργανισμό μας. Αποτέλεσμα; Το αλκοόλ μπορεί να επιβραδύνει τη δράση τους, περιορίζοντας έτσι την αποτελεσματικότητά τους, ή να ενισχύσει τη δράση τους και έτσι να προκληθούν παρενέργειες (π.χ. προβλήματα στο στομάχι).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να καλλιεργήσετε τα δικά σας αγγούρια;

Πικάντικο κορεάτικο βοδινό Bulgogi

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε μια νοστιμότατη πίτα με κράνμπερι

Τα κράνμπερι είναι φρούτα, επομένως σου προσφέρουν κατά βάση υδατάνθρακες, κυρίως με τη μορφή απλών σακχάρων, προσφέροντας 46 θερμίδες στα 100 γραμμάρια φρέσκου προϊόντος. Τα κρανμπερι είναι επίσης καλή πηγή βιταμίνης C, φυτικών ινών και μαγγανίου.

Λάδια: Ποιο είναι το χειρότερο λάδι για μαγείρεμα;

Μαγειρικό λάδι: Όταν επιλέγετε ένα μαγειρικό λάδι, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το σημείο καπνού του. Για υψηλότερο μαγείρεμα, επιλέξτε λάδια με υψηλό σημείο καπνίσματος. Αποφύγετε τα έλαια χαμηλού σημείου καπνού και τα υδρογονωμένα φυτικά έλαια για να διατηρήσετε μια υγιεινή διατροφή.