Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ FDA: Δύο αναθεωρήσεις στην άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης του εμβολίου της Moderna

ΗΠΑ FDA: Δύο αναθεωρήσεις στην άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης του εμβολίου της Moderna

"Εάν ένα φιαλίδιο μολυνθεί κατά τη χρήση, οι συγκεντρώσεις δόσεων από πολλά φιαλίδια μπορούν να μεταδώσουν τη μόλυνση σε άλλα φιαλίδια", προειδοποίησε η Υπηρεσία FDA. "Η χρήση μολυσμένων φιαλιδίων μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βακτηριακές λοιμώξεις σε εμβολιασμένα άτομα."

ΗΠΑ FDA: Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων FDA προειδοποιεί κατά της  συγκέντρωσης του εναπομείναντος εμβολίου από πολλαπλά φιαλίδια για να αποτελέσουν πλήρη δόση εμβολίου της Moderna για την καταπολέμηση και της COVID-19 και της γρίπης. Ο ιατρικός συνεργάτης της Fox News, Dr. Janette Nesheiwat, λέει ότι οι εξελίξεις της Moderna είναι «απίστευτες» και υποστηρίζει ότι το διπλό εμβόλιο πιθανότατα θα «σώσει ζωές». H Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων FDA ανακοίνωσε δύο αναθεωρήσεις στην άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης (EUA) που χορηγήθηκε στο εμβόλιο COVID-19 της Moderna, με την ελπίδα ότι θα βοηθήσουν στην επιτάχυνση της διάθεσης.

Οι ενημερώσεις, που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη, αποσαφηνίζουν τον αριθμό των εκχυλίσιμων δόσεων ανά φιαλίδιο για τα φιαλίδια που διατίθενται σήμερα και που είναι είναι 11 και επιτρέπει επίσης τη διαθεσιμότητα ενός επιπλέον φιαλιδίου πολλαπλών δόσεων που θα μπορούσε να περιέχει έως 15 δόσεις.

Η FDA σημείωσε ότι παρά την ενημέρωση, ανάλογα με τον τύπο των συρίγγων και των βελονών που χρησιμοποιούνται για την εξαγωγή κάθε δόσης, ενδέχεται να μην υπάρχει επαρκής όγκος για την εξαγωγή περισσότερων από 10 δόσεις από το φιαλίδιο που περιέχει το πολύ 11 δόσεις ή περισσότερες από 13 δόσεις από το φιαλίδιο που περιέχει το πολύ 15 δόσεις.

Ως εκ τούτου, το πρακτορείο προειδοποιεί να μην συγκεντρώνεται το εναπομένον εμβόλιο από πολλαπλά φιαλίδια ώστε να αποτελεί πλήρη δόση.

“Εάν ένα φιαλίδιο μολυνθεί κατά τη χρήση, οι συγκεντρώσεις δόσεων από πολλά φιαλίδια μπορούν να μεταδώσουν τη μόλυνση σε άλλα φιαλίδια”, προειδοποίησε η Υπηρεσία FDA. “Η χρήση μολυσμένων φιαλιδίων μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βακτηριακές λοιμώξεις σε εμβολιασμένα άτομα.”

Η ενημέρωση σημειώνει επίσης ότι το δοσολογικό σχήμα παραμένει αμετάβλητο και το εμβόλιο θα συνεχίσει να χορηγείται ως σειρά δύο δόσεων στα 0,5 mL σε κάθε δόση σε απόσταση ενός μηνός. “Και οι δύο αυτές αναθεωρήσεις επηρεάζουν θετικά την προσφορά του εμβολίου της Moderna COVID-19, το οποίο θα βοηθήσει στην παροχή περισσότερων δόσεων εμβολίου σε κοινότητες και θα επιτρέψει την ταχύτερη λήψη εμβολίων”, δήλωσε ο Peter Marcks, MD, Ph.D., διευθυντής του Κέντρου Αξιολόγησης και Έρευνας Βιολογικών Προϊόντων της FDA σε δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη.

“Τελικά, περισσότερα εμβόλια που έρχονται στο κοινό εγκαίρως θα πρέπει να συμβάλουν στον τερματισμό της πανδημίας πιο γρήγορα.” Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών CDC, περισσότερες από 71,3 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Moderna έχουν παραδοθεί στις ΗΠΑ. Ήταν το δεύτερο τέτοιο εμβόλιο COVID-19 που έλαβε εξουσιοδότηση έκτακτης ανάγκης EUA στις ΗΠΑ, μετά από αυτήν που χορηγήθηκε στο εμβόλιο της Pfizer και της BioNTech.

Ξεχωριστά, η Moderna, σε συνεργασία με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, ξεκίνησε επίσης δοκιμές πρώτου σταδίου ενός ερευνητικού εμβολίου για την προστασία έναντι της παραλλαγής κορωνοϊού της Νότιας Αφρικής. Η δοκιμή ξεκίνησε την κλινική δοκιμή Φάσης 1 σε ενήλικες εθελοντές και αναμένει να εγγράψει περίπου 210 συμμετέχοντες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα εμβόλια COVID-19 είναι ανοικτά σε παιδιά 16 ετών σε αυτές τις 20 πολιτείες και σε ακόμα 18 την επόμενη εβδομάδα

Σπάνια παρενέργεια στο μπράτσο από εμβόλιο θεωρείται εντελώς ακίνδυνη από τους ειδικούς

Στον Καναδά άρχισε η διανομή του εμβολίου της Moderna

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΠΟΥ: Πολιτική εγγραφή και ζωτικής σημασίας στατιστικές

ΠΟΥ: Για την παρακολούθηση και τη βελτίωση της παγκόσμιας υγείας, ο ΠΟΥ έχει δημιουργήσει τη Βάση Δεδομένων Θνησιμότητας του ΠΟΥ από το 1950 με στόχο τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τους θανάτους και τις αιτίες θανάτου.

ΠΟΥ: Η προσέγγιση One Health χτίζει ανθεκτικότητα στο Κόσοβο

ΠΟΥ: Η επένδυση στο One Health δεν είναι απλώς θέμα δημόσιας υγείας, αλλά ηθική επιταγή. Πρόκειται για τη διαφύλαξη της υγείας και της ευημερίας των σημερινών και των μελλοντικών γενεών, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του πλανήτη μας.

ΕΙΝΑΠ & ΠΟΕΔΗΝ: Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ

«Για να ανακοπεί το κύμα μαζικών αποχωρήσεων από το ΕΣΥ, την Πρόνοια, το ΕΚΑΒ χρειάζεται αυξήσεις στους μισθούς, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επίσπευση των διαδικασιών από το ΑΣΕΠ, έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία» επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ.

6η Υγειονομική Περιφέρεια: Αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών υγείας στο καρναβάλι της Πάτρας

Από την πλευρά της, η 6η Υ.ΠΕ, θα συνδράμει με ιατρικό προσωπικό, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και υγειονομικό υλικό, ενώ για την ανάπτυξη του επιχειρησιακού σχεδίου θα υπάρχει συνεργασία με το ΕΚΑΒ.

Πάνω από το ήμισυ του κόσμου κινδυνεύει από κρούσματα ιλαράς μέχρι το τέλος του 2024

ΠOY προειδοποίηση: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει προειδοποιήσει ότι περισσότερο από το ήμισυ του κόσμου θα βρίσκεται σε «υψηλό ή πολύ υψηλό κίνδυνο» κρουσμάτων ιλαράς μέχρι το τέλος του 2024.

Kaizen Foundation: Ανακαίνιση του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης

Kaizen Foundation: Το έργο, ύψους 3,8 εκατομμυρίων ευρώ, περιλαμβάνει την ανακαίνιση χειρουργείων που αποτελούν την καρδιά του νοσοκομείου, των κλινικών του πρώτου ορόφου και του ισογείου, την προσθήκη συστημάτων πυρασφάλειας, καθώς και την ανάπλαση του εξωτερικού του χώρου.

Δράσεις της ΕΛΑΣ για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας ανηλίκων

Εξειδικευμένες επιχειρήσεις με στόχο τον περιορισμό της παραβατικότητας ανηλίκων σε Αττική και Πειραιά πραγματοποίησε η Αστυνομία, με επίκεντρο τις περιοχές όπου επικρατούν τέτοια περιστατικά.