Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ Fauci: Λέει ότι οι αξιωματούχοι αισθάνονται «πολύ άσχημα» για την αφρικανική ταξιδιωτική απαγόρευση και ότι θα επανεκτιμήσουν την πολιτική

ΗΠΑ Fauci: Λέει ότι οι αξιωματούχοι αισθάνονται «πολύ άσχημα» για την αφρικανική ταξιδιωτική απαγόρευση και ότι θα επανεκτιμήσουν την πολιτική

Ένα από τα ενθαρρυντικά σημάδια που ανέφερε ο Fauci είναι ότι η σοβαρότητα της όμικρον δεν έχει ακόμη ανταποκριθεί στην σαφώς αυξημένη μεταδοτικότητά της. Ενώ τα κρούσματα αυξήθηκαν σοβαρά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με σχεδόν κάθετη άνοδο σε καθημερινά νέα κρούσματα, η Νότια Αφρική δεν έχει ακόμη αναφέρει παρόμοια αύξηση σε νοσηλείες ή θανάτους, ανέφεραν οι New York Times

ΗΠΑ Fauci: Η Νότια Αφρική δεν έχει ακόμη αναφέρει αύξηση θανάτων ή νοσηλειών Εμπειρογνώμονας μολυσματικών ασθενειών: Οι Αμερικανοί «δεν πρέπει να εκπλαγούν» από την εξάπλωση των κρουσμάτων όμικρον. Ο Δρ Άντονι Φάουτσι αποκάλυψε ότι οι αξιωματούχοι επανεξετάζουν την ταξιδιωτική απαγόρευση σε αρκετές χώρες της Νότιας Αφρικής αφού δώδεκα άλλες χώρες επιβεβαίωσαν κρούσματα της παραλλαγής όμικρον της COVID-19.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες – μαζί με δεκάδες άλλες σε όλη την Ευρώπη και την Ασία – εφάρμοσαν ταξιδιωτικές απαγορεύσεις σε ταξιδιώτες από επτά χώρες της Νότιας Αφρικής, αφού ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) επιβεβαίωσε την ύπαρξη μιας νέας παραλλαγής, που αργότερα ονομάστηκε όμικρον.

Αξιωματούχοι στη Νότια Αφρική, τον ΟΗΕ και τον ΠΟΥ επέκριναν την απόφαση για λουκέτο «ενός μέρους του κόσμου» ως απάντηση σε νέες πληροφορίες, με έναν αξιωματούχο να αναφέρεται στην ενέργεια ως «ταξιδιωτικό απαρτχάιντ».

Άλλα έθνη, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, έχουν πλέον επιβεβαιώσει περιπτώσεις της παραλλαγής όμικρον εντός των συνόρων τους και ο Φάουτσι είπε ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να επανεκτιμήσουν την ταξιδιωτική απαγόρευση ενόψει των νέων πληροφοριών – αλλά δεν είπε πότε θα μπορούσαν να άρουν την απαγόρευση .

Παρά την παγκόσμια ανησυχία, οι γιατροί στη Νότια Αφρική λένε ότι οι ασθενείς με την παραλλαγή όμικρον παρουσιάζουν ως επί το πλείστον ήπια συμπτώματα μέχρι στιγμής. Προειδοποιούν όμως ότι είναι νωρίς.

«Αυτή η απαγόρευση έγινε σε μια στιγμή που ήμασταν πραγματικά στο σκοτάδι – δεν είχαμε ιδέα για το τι συνέβαινε, εκτός από το ότι είχε σημειωθεί έκρηξη κρουσμάτων όμικρον στη Νότια Αφρική», είπε ο Φάουτσι στο «State of the Union .” «Επομένως, όταν τέθηκε η απαγόρευση, ήταν για να μας δοθεί χρόνος να καταλάβουμε τι συνέβαινε». «Τώρα που έχουμε όλο και περισσότερες πληροφορίες για κρούσματα στη χώρα μας και παγκοσμίως, το εξετάζουμε πολύ προσεκτικά σε καθημερινή βάση», συνέχισε ο Fauci.

«Ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσουμε να άρουμε αυτήν την απαγόρευση σε ένα αρκετά εύλογο χρονικό διάστημα». Η παραλλαγή omicron του κορωνοϊού διατήρησε ανησυχία Ο κόσμος έπεσε εκτός κλίματος την Τετάρτη 1η  Δεκεμβρίου 2021, καθώς οι αναφορές για λοιμώξεις που συνδέονται με το μεταλλαγμένο στέλεχος εμφανίστηκαν σε περισσότερα μέρη του πλανήτη και ένας αξιωματούχος είπε ότι η αναμονή για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους κινδύνους φαινόταν σαν «μια αιωνιότητα».

Ο Φάουτσι πρόσθεσε ότι οι αξιωματούχοι ένιωσαν «πολύ άσχημα» για τις «δυσκολίες» που μπορεί να έχει δημιουργήσει η ταξιδιωτική απαγόρευση για τις χώρες της Νότιας Αφρικής.

Ένα από τα ενθαρρυντικά σημάδια που ανέφερε ο Fauci είναι ότι η σοβαρότητα της όμικρον δεν έχει ακόμη ανταποκριθεί στην σαφώς αυξημένη μεταδοτικότητά της. Ενώ τα κρούσματα αυξήθηκαν σοβαρά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με σχεδόν κάθετη άνοδο σε καθημερινά νέα κρούσματα, η Νότια Αφρική δεν έχει ακόμη αναφέρει παρόμοια αύξηση σε νοσηλείες ή θανάτους, ανέφεραν οι New York Times. Οι αξιωματούχοι χρειάζονται μερικές ακόμη εβδομάδες για να παρατηρήσουν οποιαδήποτε πιθανή αλλαγή σε αυτούς τους αριθμούς, αλλά ο Fauci προέτρεψε αισιόδοξη προσοχή σχετικά με την omicron.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαίωσαν το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στην Καλιφόρνια

Tα CDC ενισχύουν τη σύστασή τους για αναμνηστικές δόσεις για άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω εν όψει της παραλλαγής "όμικρον"

Aσαφής σχετικά με την αλλαγή του ορισμού «πλήρως εμβολιασμένος» o Fauci: «Μπορεί να τον τροποποιήσουμε»

Οι νοσηλείες για την COVID-19 αυξάνονται μεταξύ των ατόμων που είναι πλήρως εμβολιασμένα, σύμφωνα με τον Δρ Άντονι Φάουτσι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα απονείμει 103 εκ.δολάρια για να βοηθήσει λόγω εξουθένωσης των εργαζομένων στον τομέα της υγείας.

"Αυτή η χρηματοδότηση αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της κυβέρνησης Μπάιντεν-Χάρις να διασφαλίσει ότι θα έχουμε αρκετούς κρίσιμους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή, υποστηρίζοντας τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης τώρα και πέρα ​​καθώς αντιμετωπίζουν προκλήσεις εξουθένωσης και ψυχικής υγείας, είπε σε δήλωση.

Απαραίτητη η τρίτη δόση κατά της παραλλαγής Όμικρον, λένε τα CDC

CDC μελέτες: Τρεις νέες μελέτες στις ΗΠΑ προσφέρουν περισσότερες ενδείξεις ότι τα εμβόλια για τον COVID-19 ανταποκρίνονται στην παραλλαγή omicron, τουλάχιστον μεταξύ των ατόμων που έχουν λάβει αναμνηστικές δόσεις. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δημοσίευσαν τις μελέτες την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022.

Περισσότεροι από 3.000.000 πολίτες αξιοποιούν την άυλη συνταγογράφηση

Άυλη συνταγογράφηση: Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από την ΗΔΙΚΑ, περισσότεροι από 3 εκατομμύρια πολίτες έχουν καταχωρίσει στην πλατφόρμα ehealth.gov.gr το τηλέφωνο και το e-mail τους και χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες αυτές.

Χαλαρώνουν οι περιορισμοί στις διεθνείς πτήσεις της Αυστραλίας από την Κυριακή

Αυστραλία ταξιδιωτικοί περιορισμοί: Δυο αλλαγές θα τεθούν σε εφαρμογή από την ερχόμενη Κυριακή στις διεθνείς πτήσεις, αφαιρώντας την αναγκαιότητα για αρνητικό PCR test 72 ωρών και μειώνοντας τον χρόνο καραντίνας σε 7 ημέρες.

"Δεν υπάρχουν στοιχεία αυτή τη στιγμή ότι υγιή παιδιά ή υγιείς έφηβοι χρειάζονται ενισχυτικά" λέει η επικεφαλής του ΠΟΥ Soumya Swaminathan

Η Swaminathan είπε ότι μια επιτροπή θα συνεδριάσει αργότερα αυτή την εβδομάδα για να εξετάσει το ερώτημα πώς οι χώρες θα πρέπει να δίνουν ενισχυτές «με σκοπό τη μείωση των θανάτων».

Γκάγκα: Επιταχύνονται οι διαδικασίες πρόσληψης υγειονομικών

Γκάγκα: Μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται να αλλάξει ο τρόπος των προκηρύξεων, ώστε οι διαδικασίες να ολοκληρώνονται πιο γρήγορα. «Διατηρούμε την πλατφόρμα για να υπάρχει ενιαίο σύστημα μοριοδότησης, αλλά οι κρίσεις θα γίνονται από το εκάστοτε νοσοκομείο ώστε να προχωρούν ταχύτερα», ανέφερε συγκεκριμένα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, ενώ πρόσθεσε ότι δημιουργείται πλατφόρμα και για τους ειδικευόμενους γιατρούς, οι τοποθετήσεις των οποίων θα γίνονται επίσης από τα νοσοκομεία.

Μαγιορκίνης: Τάση συρρίκνωσης της πανδημίας στην Ελλάδα

Μαγιορκίνης: Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για τον υψηλό αριθμό νεκρών στην χώρα μας, ο κ. Μαγιορκίνης μίλησε για το μικρό ποσοστό εμβολιασμού που καταγράφεται στους πολίτες ηλικίας άνω των 60 ετών στην Ελλάδα. «Όσο μεγαλύτερο είναι αυτό το ποσοστό, τόσο περισσότεροι είναι και οι θάνατοι» εξήγησε ο καθηγητής.