Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ Εκπαίδευση: Μάσκα στο σχολείο «ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού» λένε οι παιδίατροι

ΗΠΑ Εκπαίδευση: Μάσκα στο σχολείο «ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού» λένε οι παιδίατροι

Εάν οι ΗΠΑ καταφέρουν να καταστείλουν την πανδημία με την πάροδο του χρόνου, ο Fauci πιστεύει ότι τα σχολεία δεν θα απαιτήσουν εμβολιασμό COVID-19, προσθέτοντας, "αλλά αν προχωρήσουμε σε αυτό το έτος και τον επόμενο χρόνο και βλέπουμε ότι εξακολουθούμε να έχουμε πρόβλημα με αυτό, πολύ καλά μπορεί να απαιτείται."

ΗΠΑ Εκπαίδευση: Τα CDC αναφέρουν ότι «δεν σκοπεύουν να ενημερώσουν» καθοδήγηση σχολικής μάσκας μετά το διάλειμμα της ομάδας παιδιατρικής από τον Λευκό Οίκο. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) δήλωσαν στη Fox News την Τρίτη ότι ο οργανισμός «δεν σχεδιάζει να ενημερώσει» συστάσεις για τη χρήση μάσκας. Το σχόλιο έρχεται αφότου ο Δρ Anthony Fauci δήλωσε νωρίτερα την Τρίτη ότι τα CDC “κοίταξαν προσεκτικά” την καθοδήγησή του σχετικά με τη χρήση μάσκας στα σχολεία αφού η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP) έσπασε από την ομοσπονδιακή καθοδήγηση για την υγεία, συμβουλεύοντας οποιονδήποτε άνω των 2 ετών να φοράει μάσκα μέσα στο σχολείο για προστασία από την εξάπλωση του κορωνοϊού, «ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού».

“Τα CDC δεν σκοπεύουν να δώσουν καμία καθοδήγηση σχετικά με τις μάσκες”, δήλωσε η Kristen Nordlund, εκπρόσωπος των CDC στο Fox News. Τα CDC ενημέρωσαν ότι οι μάσκες πρέπει να φοριούνται σε εσωτερικούς χώρους από όλα τα άτομα ηλικίας 2 ετών και άνω που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού.

Τα CDC δήλωσαν ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως δεν χρειάζεται πλέον να φορούν μάσκα ή να τηρούν σωματική απόσταση σε οποιοδήποτε περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής σε εξωσχολικές δραστηριότητες ή κατά το φαγητό. Ωστόσο, σημείωσαν ότι βάσει των αναγκών της κοινότητας, ένα σχολείο μπορεί να επιλέξει να κάνει χρήση μάσκας που απαιτείται παγκοσμίως, ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού. “[Οι γονείς] πρέπει να κάνουν ό, τι έχει ζητηθεί τοπικά”, δήλωσε ο Fauci στους συν-οικοδεσπότες του CBS, αποκαλώντας τις συγκαλυμμένες συστάσεις της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής AAP “το επιπλέον βήμα της προσοχής.” “Αυτό είναι λίγο διαφορετικό από τις οδηγίες των CDC, αλλά τώρα τα CDC το εξετάζουν προσεκτικά και ελπίζουμε ότι θα έχουμε τώρα κάποια συμφωνία με τις συστάσεις”, πρόσθεσε ο Fauci, επικαλούμενος τον “υψηλό βαθμό δυναμικής μόλυνσης” πίσω από τις συστάσεις της παιδιατρικής ομάδας.

Ένας εκπρόσωπος της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής AAP επανέλαβε στα Fox News ότι η καθολική σύσταση κάλυψης της ομάδας προέρχεται από λόγους όπως «ένα σημαντικό μέρος του φοιτητικού πληθυσμού που δεν είναι επιλέξιμο για εμβολιασμό, για την προστασία των μη εμβολιασμένων μαθητών και τη μείωση της μετάδοσης, [ευκολία] για την πιθανή δυσκολία στην παρακολούθηση ή την επιβολή πολιτικών μάσκας, την πιθανή χαμηλή πρόσληψη εμβολίων στην κοινότητα και τις συνεχιζόμενες ανησυχίες για παραλλαγές που μεταδίδονται ευκολότερα σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες.”

Τα κρούσματα COVID-19 αυξάνονται και στις 50 πολιτείες λόγω της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Delta και η διευθύντρια των CDC Δόκτωρ Rochelle Walensky την περασμένη εβδομάδα προειδοποίησε ότι το ξέσπασμα στις ΗΠΑ γίνεται «πανδημία των μη εμβολιασμένων» επειδή σχεδόν όλες οι εισαγωγές στο νοσοκομείο και οι θάνατοι είναι μεταξύ εκείνων που δεν είχαν εμβολιαστεί.

Επί του παρόντος, μόνο το εμβόλιο Pfizer-BioNTech έχει εγκριθεί για χρήση σε παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω.

Οι εταιρείες δήλωσαν ότι σκοπεύουν να ζητήσουν άδεια έκτακτης ανάγκης για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών το φθινόπωρο.

Εάν οι ΗΠΑ καταφέρουν να καταστείλουν την πανδημία με την πάροδο του χρόνου, ο Fauci πιστεύει ότι τα σχολεία δεν θα απαιτήσουν εμβολιασμό COVID-19, προσθέτοντας, “αλλά αν προχωρήσουμε σε αυτό το έτος και τον επόμενο χρόνο και βλέπουμε ότι εξακολουθούμε να έχουμε πρόβλημα με αυτό, πολύ καλά μπορεί να απαιτείται.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Προτεραιότητα στην επιστροφή των παιδιών στα σχολεία με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια

Κορωνοϊός σχολεία : Άνοιγμα με μάσκες και καλύτερο εξαερισμό

Τα CDC λένε ότι τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν το φθινόπωρο και συνιστούν μάσκες για μη εμβολιασμένους

Πιθανό το άνοιγμα όλων των σχολειων το φθινόπωρο στις ΗΠΑ λέει ο Μπάιντεν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Δημιουργία πίεσης για τον προσδιορισμό της προέλευσης του κορωνοϊού

"Η Κίνα έχει πολύ μεγάλο κίνητρο και είναι σε θέση να μας αρνηθεί αυτές τις πληροφορίες", δήλωσε ο Κίτσεν. «Έχουν κίνητρο να μας αρνηθούν αυτές τις πληροφορίες γιατί ό, τι και να είναι - είτε ήταν υγρή αγορά είτε βιολογική εγκατάσταση ως προέλευση - είναι ντροπιαστικό για το Κινέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα".

Θεμιστοκλέους: Οι δέκα περιοχές με τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού-Με Pfizer το 74,6% των εμβολιασμών

Μάριος Θεμιστοκλέους: Όπως επεσήμανε ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στις περιοχές αυτές αναπτύσσονται στοχευμένες δράσεις για την ενίσχυση των εμβολιασμών.

Μαρία Θεοδωρίδου: Ηπιότερες οι παρενέργειες της τρίτης δόσης-Ξεκινά ο εμβολιασμός κατά της γρίπης

Μαρία Θεοδωρίδου: Τους επόμενους μήνες αναμένεται να κυκλοφορεί παράλληλα πλειάδα άλλων αναπνευστικών λοιμώξεων και του ιού της γρίπης. Ο εμβολιασμός για την γρίπη είπε ξεκινά τις επόμενες εμβομάδες, ενώ από 1η Οκτωβρίου εκκινεί η συνταγογράφηση. Ο εμβολιαμός είναι επιβεβλημένος για ευάλωτες ομάδες και δεν απαιτείται χρονική απόσταση μεταξύ εμβολίων Covid, γρίπης και άλλων αναπνευστικών λοιμώξεων. Όπως είπε, η μειωμένη κινητικότητα της γρίπης πέρισυ δεν θα πρέπει να εφησυχάζει. 

Τρεις χώρες που νίκησαν στη μάχη με τον κορωνοϊό

Ο Αντόνιο Κόστα σε συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα: «Καθώς οι περισσότεροι από τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν από τον νόμο αίρονται, εισερχόμαστε σε μια φάση που θα βασίζεται στην υπευθυνότητα καθενός. Η Πορτογαλία αλλάζει σελίδα».

Η διευθύντρια των CDC αρνείται ότι αψηφά τη συμβουλευτική επιτροπή λόγω συστάσεων ενίσχυσης έναντι της COVID-19

Με τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης για άλλη μια φορά στη μέγιστη χωρητικότητα, η Walensky είπε ότι ήταν δουλειά της να αναγνωρίσει πού οι ενέργειες μπορούν να έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο και ότι οι συστάσεις για ενισχυτικά εμβόλια έγιναν με την «πρόθεση να κάνουν το μεγαλύτερο καλό, ακόμη και σε ένα αβέβαιο περιβάλλον».

Τα σχέδια των Καναδών για ταξίδια ανατρέπονται γιατί δεν θεωρούν όλες οι κυβερνήσεις κάποιον με δύο διαφορετικές δόσεις εμβολίου ως πλήρως εμβολιασμένο.

Η Ταμ είπε ότι ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας του Καναδά (PHAC) έχει παρουσιάσει δεδομένα σε συναδέλφους διεθνώς σχετικά με την αποτελεσματικότητα του προγράμματος μικτών δόσεων, οπότε έχει πλέον στα χέρια του υπαλλήλους υγείας σε άλλες χώρες να μελετήσουν τα δεδομένα και να κάνουν τους προσδιορισμούς τους.