Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ Εκπαίδευση: Μάσκα στο σχολείο «ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού» λένε οι παιδίατροι

ΗΠΑ Εκπαίδευση: Μάσκα στο σχολείο «ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού» λένε οι παιδίατροι

Εάν οι ΗΠΑ καταφέρουν να καταστείλουν την πανδημία με την πάροδο του χρόνου, ο Fauci πιστεύει ότι τα σχολεία δεν θα απαιτήσουν εμβολιασμό COVID-19, προσθέτοντας, "αλλά αν προχωρήσουμε σε αυτό το έτος και τον επόμενο χρόνο και βλέπουμε ότι εξακολουθούμε να έχουμε πρόβλημα με αυτό, πολύ καλά μπορεί να απαιτείται."

ΗΠΑ Εκπαίδευση: Τα CDC αναφέρουν ότι «δεν σκοπεύουν να ενημερώσουν» καθοδήγηση σχολικής μάσκας μετά το διάλειμμα της ομάδας παιδιατρικής από τον Λευκό Οίκο. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) δήλωσαν στη Fox News την Τρίτη ότι ο οργανισμός «δεν σχεδιάζει να ενημερώσει» συστάσεις για τη χρήση μάσκας. Το σχόλιο έρχεται αφότου ο Δρ Anthony Fauci δήλωσε νωρίτερα την Τρίτη ότι τα CDC “κοίταξαν προσεκτικά” την καθοδήγησή του σχετικά με τη χρήση μάσκας στα σχολεία αφού η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP) έσπασε από την ομοσπονδιακή καθοδήγηση για την υγεία, συμβουλεύοντας οποιονδήποτε άνω των 2 ετών να φοράει μάσκα μέσα στο σχολείο για προστασία από την εξάπλωση του κορωνοϊού, «ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού».

“Τα CDC δεν σκοπεύουν να δώσουν καμία καθοδήγηση σχετικά με τις μάσκες”, δήλωσε η Kristen Nordlund, εκπρόσωπος των CDC στο Fox News. Τα CDC ενημέρωσαν ότι οι μάσκες πρέπει να φοριούνται σε εσωτερικούς χώρους από όλα τα άτομα ηλικίας 2 ετών και άνω που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού.

Τα CDC δήλωσαν ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως δεν χρειάζεται πλέον να φορούν μάσκα ή να τηρούν σωματική απόσταση σε οποιοδήποτε περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής σε εξωσχολικές δραστηριότητες ή κατά το φαγητό. Ωστόσο, σημείωσαν ότι βάσει των αναγκών της κοινότητας, ένα σχολείο μπορεί να επιλέξει να κάνει χρήση μάσκας που απαιτείται παγκοσμίως, ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού. “[Οι γονείς] πρέπει να κάνουν ό, τι έχει ζητηθεί τοπικά”, δήλωσε ο Fauci στους συν-οικοδεσπότες του CBS, αποκαλώντας τις συγκαλυμμένες συστάσεις της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής AAP “το επιπλέον βήμα της προσοχής.” “Αυτό είναι λίγο διαφορετικό από τις οδηγίες των CDC, αλλά τώρα τα CDC το εξετάζουν προσεκτικά και ελπίζουμε ότι θα έχουμε τώρα κάποια συμφωνία με τις συστάσεις”, πρόσθεσε ο Fauci, επικαλούμενος τον “υψηλό βαθμό δυναμικής μόλυνσης” πίσω από τις συστάσεις της παιδιατρικής ομάδας.

Ένας εκπρόσωπος της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής AAP επανέλαβε στα Fox News ότι η καθολική σύσταση κάλυψης της ομάδας προέρχεται από λόγους όπως «ένα σημαντικό μέρος του φοιτητικού πληθυσμού που δεν είναι επιλέξιμο για εμβολιασμό, για την προστασία των μη εμβολιασμένων μαθητών και τη μείωση της μετάδοσης, [ευκολία] για την πιθανή δυσκολία στην παρακολούθηση ή την επιβολή πολιτικών μάσκας, την πιθανή χαμηλή πρόσληψη εμβολίων στην κοινότητα και τις συνεχιζόμενες ανησυχίες για παραλλαγές που μεταδίδονται ευκολότερα σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες.”

Τα κρούσματα COVID-19 αυξάνονται και στις 50 πολιτείες λόγω της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Delta και η διευθύντρια των CDC Δόκτωρ Rochelle Walensky την περασμένη εβδομάδα προειδοποίησε ότι το ξέσπασμα στις ΗΠΑ γίνεται «πανδημία των μη εμβολιασμένων» επειδή σχεδόν όλες οι εισαγωγές στο νοσοκομείο και οι θάνατοι είναι μεταξύ εκείνων που δεν είχαν εμβολιαστεί.

Επί του παρόντος, μόνο το εμβόλιο Pfizer-BioNTech έχει εγκριθεί για χρήση σε παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω.

Οι εταιρείες δήλωσαν ότι σκοπεύουν να ζητήσουν άδεια έκτακτης ανάγκης για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών το φθινόπωρο.

Εάν οι ΗΠΑ καταφέρουν να καταστείλουν την πανδημία με την πάροδο του χρόνου, ο Fauci πιστεύει ότι τα σχολεία δεν θα απαιτήσουν εμβολιασμό COVID-19, προσθέτοντας, “αλλά αν προχωρήσουμε σε αυτό το έτος και τον επόμενο χρόνο και βλέπουμε ότι εξακολουθούμε να έχουμε πρόβλημα με αυτό, πολύ καλά μπορεί να απαιτείται.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Προτεραιότητα στην επιστροφή των παιδιών στα σχολεία με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια

Κορωνοϊός σχολεία : Άνοιγμα με μάσκες και καλύτερο εξαερισμό

Τα CDC λένε ότι τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν το φθινόπωρο και συνιστούν μάσκες για μη εμβολιασμένους

Πιθανό το άνοιγμα όλων των σχολειων το φθινόπωρο στις ΗΠΑ λέει ο Μπάιντεν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μάριος Θεμιστοκλέους: Πώς διαμορφώνονται τα ποσοστά εμβολιασμών ανά ηλικιακή ομάδα

Μάριος Θεμιστοκλέους: Τα ποσοστά των εμβολιασμένων ανά ηλικιακή ομάδα ανακοίνωσε σήμερα (26/07) στην ενημέρωση της Δευτέρας, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Μάριος Θεμιστοκλέους: Την Παρασκευή 30/07 ανοίγει η πλατφόρμα για εμβολιασμούς παιδιών άνω των 12 ετών

Μάριος Θεμιστοκλέους: Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ανέφερε ότι τα ραντεβού μπορούν να επιλεγούν στο emvolio.gov.gr μέσω των κωδικών Taxisnet από οποιονδήποτε από τους γονείς ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδια με το παιδί. Εναλλακτικά, οι γονείς μπορούν να απευθυνθούν στα ΚΕΠ και στα φαρμακεία.

Μαρία Θεοδωρίδου: Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών γνωμοδοτεί θετικά για τον εμβολιασμό παιδιών 12-15

Μαρία Θεοδωρίδου: Όπως διευκρίνισε η κα Θεοδωρίδου, ο εμβολιασμός των παιδιών είναι εθελοντικός και είναι απαραίτητη η συγκατάθεση μετά την ενημέρωση των γονέων.

Εμβόλια Κορωνοϊός : Αντιμετωπίζουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα

Εμβόλια Κορωνοϊός : Είναι προφανές ότι ο κίνδυνος για την έλευση νέων στελεχών κορωνοϊών που θα προκαλούν σοβαρό αναπνευστικό σύνδρομο είναι διαρκής. Ενδυναμώνεται έτσι η ανάγκη και η λογική ανάπτυξης εμβολίων που θα μπορούν να αντιμετωπίσουν ένα ευρύτερο ρεπερτόριο κορωνοϊών.

Τζέφρυ Πάιατ : Το δημόσιο ευχαριστώ στον Βασίλη Κικίλια και τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Τζέφρυ Πάιατ : Ο Πρέσβεις των ηνωμένων εθνών, συγχάρηκε δημοσίως τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Βασίλη Κικίλια για επειδή κατάφεραν να διαχειριστούν με άψογο τρόπο την πανδημία του Κορωνοιού.

Υπεγράφη από τα 53 κράτη του Π.Ο.Υ. Ευρώπης η Διακήρυξη της Συνόδου των Αθηνών

Διακήρυξη Συνόδου Αθηνών: Υπουργοί Υγείας και εκπρόσωποι των κρατών-μελών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ευρωπαϊκή Περιφέρεια, καθώς και εμπειρογνώμονες στον τομέα της Ψυχικής Υγείας και εκπρόσωποι της κοινωνίας πολιτών, υιοθέτησαν ομόφωνα την Διακήρυξη της Συνόδου των Αθηνών.

ΚΕΤΕΚΝΥ : Η επίσκεψη του Παντελή Μεσσαρόπουλου στην Λευκωσία

ΚΕΤΕΚΝΥ : Με κύριο άξονα τις προοπτικές του συστήματος και το κοινό πεδίο  συνεργασίας μεταξύ ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ και ΓΕΣΥ, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τους δύο οργανισμούς  και αναγνωρίστηκε ομόφωνα από τις δύο πλευρές η τεχνολογική αρτιότητα των μεθοδολογιών που εφαρμόζει το ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ,

Γιατροί και Φαρμακοποιοί στη μάχη με την παραλλαγή δέλτα έναντι χρημάτων λέει ο Υπουργός Υγείας

«Η κυβέρνηση δείχνει εμπιστοσύνη στους υγειονομικούς και καλεί όλους τους συμπολίτες μας να πάνε να εμβολιαστούν, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα είναι επιθετική και διασπείρεται εύκολα», τόνισε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε ότι ο εμβολιασμός λειτουργεί, γι’ αυτό και δεν είναι γεμάτες σήμερα οι ΜΕΘ.