Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ Εκπαίδευση: Μάσκα στο σχολείο «ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού» λένε οι παιδίατροι

ΗΠΑ Εκπαίδευση: Μάσκα στο σχολείο «ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού» λένε οι παιδίατροι

Εάν οι ΗΠΑ καταφέρουν να καταστείλουν την πανδημία με την πάροδο του χρόνου, ο Fauci πιστεύει ότι τα σχολεία δεν θα απαιτήσουν εμβολιασμό COVID-19, προσθέτοντας, "αλλά αν προχωρήσουμε σε αυτό το έτος και τον επόμενο χρόνο και βλέπουμε ότι εξακολουθούμε να έχουμε πρόβλημα με αυτό, πολύ καλά μπορεί να απαιτείται."

ΗΠΑ Εκπαίδευση: Τα CDC αναφέρουν ότι «δεν σκοπεύουν να ενημερώσουν» καθοδήγηση σχολικής μάσκας μετά το διάλειμμα της ομάδας παιδιατρικής από τον Λευκό Οίκο. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) δήλωσαν στη Fox News την Τρίτη ότι ο οργανισμός «δεν σχεδιάζει να ενημερώσει» συστάσεις για τη χρήση μάσκας. Το σχόλιο έρχεται αφότου ο Δρ Anthony Fauci δήλωσε νωρίτερα την Τρίτη ότι τα CDC “κοίταξαν προσεκτικά” την καθοδήγησή του σχετικά με τη χρήση μάσκας στα σχολεία αφού η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP) έσπασε από την ομοσπονδιακή καθοδήγηση για την υγεία, συμβουλεύοντας οποιονδήποτε άνω των 2 ετών να φοράει μάσκα μέσα στο σχολείο για προστασία από την εξάπλωση του κορωνοϊού, «ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού».

“Τα CDC δεν σκοπεύουν να δώσουν καμία καθοδήγηση σχετικά με τις μάσκες”, δήλωσε η Kristen Nordlund, εκπρόσωπος των CDC στο Fox News. Τα CDC ενημέρωσαν ότι οι μάσκες πρέπει να φοριούνται σε εσωτερικούς χώρους από όλα τα άτομα ηλικίας 2 ετών και άνω που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού.

Τα CDC δήλωσαν ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως δεν χρειάζεται πλέον να φορούν μάσκα ή να τηρούν σωματική απόσταση σε οποιοδήποτε περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής σε εξωσχολικές δραστηριότητες ή κατά το φαγητό. Ωστόσο, σημείωσαν ότι βάσει των αναγκών της κοινότητας, ένα σχολείο μπορεί να επιλέξει να κάνει χρήση μάσκας που απαιτείται παγκοσμίως, ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού. “[Οι γονείς] πρέπει να κάνουν ό, τι έχει ζητηθεί τοπικά”, δήλωσε ο Fauci στους συν-οικοδεσπότες του CBS, αποκαλώντας τις συγκαλυμμένες συστάσεις της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής AAP “το επιπλέον βήμα της προσοχής.” “Αυτό είναι λίγο διαφορετικό από τις οδηγίες των CDC, αλλά τώρα τα CDC το εξετάζουν προσεκτικά και ελπίζουμε ότι θα έχουμε τώρα κάποια συμφωνία με τις συστάσεις”, πρόσθεσε ο Fauci, επικαλούμενος τον “υψηλό βαθμό δυναμικής μόλυνσης” πίσω από τις συστάσεις της παιδιατρικής ομάδας.

Ένας εκπρόσωπος της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής AAP επανέλαβε στα Fox News ότι η καθολική σύσταση κάλυψης της ομάδας προέρχεται από λόγους όπως «ένα σημαντικό μέρος του φοιτητικού πληθυσμού που δεν είναι επιλέξιμο για εμβολιασμό, για την προστασία των μη εμβολιασμένων μαθητών και τη μείωση της μετάδοσης, [ευκολία] για την πιθανή δυσκολία στην παρακολούθηση ή την επιβολή πολιτικών μάσκας, την πιθανή χαμηλή πρόσληψη εμβολίων στην κοινότητα και τις συνεχιζόμενες ανησυχίες για παραλλαγές που μεταδίδονται ευκολότερα σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες.”

Τα κρούσματα COVID-19 αυξάνονται και στις 50 πολιτείες λόγω της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Delta και η διευθύντρια των CDC Δόκτωρ Rochelle Walensky την περασμένη εβδομάδα προειδοποίησε ότι το ξέσπασμα στις ΗΠΑ γίνεται «πανδημία των μη εμβολιασμένων» επειδή σχεδόν όλες οι εισαγωγές στο νοσοκομείο και οι θάνατοι είναι μεταξύ εκείνων που δεν είχαν εμβολιαστεί.

Επί του παρόντος, μόνο το εμβόλιο Pfizer-BioNTech έχει εγκριθεί για χρήση σε παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω.

Οι εταιρείες δήλωσαν ότι σκοπεύουν να ζητήσουν άδεια έκτακτης ανάγκης για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών το φθινόπωρο.

Εάν οι ΗΠΑ καταφέρουν να καταστείλουν την πανδημία με την πάροδο του χρόνου, ο Fauci πιστεύει ότι τα σχολεία δεν θα απαιτήσουν εμβολιασμό COVID-19, προσθέτοντας, “αλλά αν προχωρήσουμε σε αυτό το έτος και τον επόμενο χρόνο και βλέπουμε ότι εξακολουθούμε να έχουμε πρόβλημα με αυτό, πολύ καλά μπορεί να απαιτείται.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Προτεραιότητα στην επιστροφή των παιδιών στα σχολεία με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια

Κορωνοϊός σχολεία : Άνοιγμα με μάσκες και καλύτερο εξαερισμό

Τα CDC λένε ότι τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν το φθινόπωρο και συνιστούν μάσκες για μη εμβολιασμένους

Πιθανό το άνοιγμα όλων των σχολειων το φθινόπωρο στις ΗΠΑ λέει ο Μπάιντεν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η κυβέρνηση προαναγγέλλει ευθύνες και κυρώσεις της Αττικής Οδού ανεξάρτητα από την αποζημίωση των 2.000 ευρώ σε κάθε ακινητοποιημένο όχημα

Ανακοίνωση για την αποζημίωση των 2.000 ευρώ για κάθε εγκλωβισμένο όχημα εξέδωσε η Αττική Οδός και αναφέρει πως θα τοποθετηθεί για τα γεγονότα και τις ευθύνες που αναλογούν στον κάθε εμπλεκόμενο φορέα όταν απεγκλωβιστεί και ο τελευταίος οδηγός.

Τι ισχύει με τους εμβολιασμούς που ακυρώθηκαν;

Για τα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία στο Σύστημα Υγείας .Σύμφωνα με τον Θάνο Πλεύρη που η λειτουργία των νοσοκομείων γίνεται κανονικά καθώς έγινε αλλαγή στις βάρδιες των εργαζομένων, ώστε να πραγματοποιηθούν χωρίς προβλήματα οι εφημερίες.

Ο νέος νόμος της Γαλλίας απαιτεί ένα «πάσο εμβολίου» για την COVID που είναι κεντρικό στη στρατηγική της κυβέρνησης κατά των ιών

Η κυβέρνηση ελπίζει ότι προστατεύει τους πιο ευάλωτους και μειώνει την πίεση στις πολυσύχναστες ΜΕΘ, όπου οι περισσότεροι ασθενείς είναι ανεμβολίαστοι.

Γιατί τα κράτη πολεμούν τις εντολές εμβολίων του Μπάιντεν

Τι έπεται; Να απαγορεύσουμε την κατανάλωση μπύρας και να περιορίσουμε τον καφέ μας; Πρέπει να σταθούμε όλοι μαζί για να διαφυλάξουμε το Σύνταγμά μας και τις ατομικές μας ελευθερίες, ειδικά σε περιόδους έκτακτης ανάγκης. Όσον αφορά την πανδημία της COVID-19, η απόφαση για τον εμβολιασμό ή όχι πρέπει να επαφίεται στα άτομα και στους γιατρούς τους.

Την Κυριακή, η πορεία «Νίκησε τις Εντολές» - βγήκε στους δρόμους και τα μνημεία της Ουάσιγκτον, DC, ζητώντας να τερματιστούν οι εντολές εμβολίων

Και αυτό είναι συναρπαστικό γιατί συνειδητοποιούν ότι το έχουν στριμώξει όπως όλα τα άλλα, και οι Αμερικανοί το έχουν αναγνωρίσει. Και αυτό που θέλουμε είναι αυτό που πάντα θέλαμε, που είναι η ικανότητα να έχουμε ιδιωτική σχέση με τους γιατρούς μας, να λαμβάνουμε αποφάσεις για την υγειονομική μας περίθαλψη με πληροφορίες που παρέχονται από το CDC, κάτι που είναι εντάξει.

Κακοκαιρία Ελπίδα: Σε ετοιμότητα ΕΚΑΒ και ΕΣΥ-Ποια αττικά νοσοκομεία εφημερεύουν

Κακοκαιρία Ελπίδα: Έκτακτη σύσκεψη υπό τον υπ. Υγείας για την ετοιμότητα του ΕΣΥ - Σε πλήρη ετοιμότητα και το ΕΚΑΒ - Ομαλά εξελίσσονται οι εφημερίες των νοσοκομείων, με πληρότητα προσωπικού - Ποια Νοσοκομεία εφημερεύουν στην Αττική