Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ: Αλλαγή στη θέση των διατροφικών ετικετών προτείνει η κυβέρνηση Μπάιντεν

ΗΠΑ: Αλλαγή στη θέση των διατροφικών ετικετών προτείνει η κυβέρνηση Μπάιντεν

ΗΠΑ: Για να βοηθήσει τους καταναλωτές να προσδιορίσουν τη θρεπτική αξία των τροφίμων πιο εύκολα, η κυβέρνηση Μπάιντεν είπε ότι θα προτείνει την τοποθέτηση ετικετών διατροφής στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας αντί στο πίσω μέρος.

Για να βοηθήσει τους καταναλωτές να προσδιορίσουν τη θρεπτική αξία των τροφίμων πιο εύκολα, η κυβέρνηση Μπάιντεν είπε ότι θα προτείνει την τοποθέτηση ετικετών διατροφής στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας αντί στο πίσω μέρος. Η πρόταση θα συνδυαστεί με μια ενημέρωση σχετικά με τα κριτήρια για το ποια τρόφιμα μπορούν να ονομαστούν «υγιεινά». Και τα δύο αποτελούν μέρος μιας προσπάθειας «να μετατοπίσουμε το σύστημα υγειονομικής περίθαλψής μας από την απλή θεραπεία της νόσου στην πρόληψή της», είπε ένας ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος στους δημοσιογράφους σε τηλεφώνημα, ανέφερε το NBC News.

Ετικέτες στα τρόφιμα

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ θα ερευνήσει και θα προτείνει ένα τυποποιημένο σύστημα διατροφικής επισήμανσης, το οποίο θα μπορούσε να περιλαμβάνει αξιολογήσεις αστεριών ή εικόνες φαναριών. Μια έκθεση στρατηγικής που εξηγεί το σχέδιο ανέφερε ότι «θα βοηθήσει τους καταναλωτές, ιδιαίτερα εκείνους με χαμηλότερο διατροφικό αλφαβητισμό, να εντοπίζουν γρήγορα και εύκολα τα τρόφιμα που αποτελούν μέρος ενός προτύπου υγιεινής διατροφής». Η είδηση ​​ήρθε λίγο πριν από την προγραμματισμένη Διάσκεψη της Τετάρτης στον Λευκό Οίκο για την Πείνα, τη Διατροφή και την Υγεία, την πρώτη τέτοια διάσκεψη εδώ και 50 χρόνια, ανέφερε το NBC News.

Η επισήμανση των τροφίμων και οι σχετικές προτάσεις θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην επίτευξη του στόχου του Μπάιντεν για τερματισμό της πείνας, αυξάνοντας παράλληλα την υγιεινή διατροφή και τη σωματική δραστηριότητα και μειώνοντας την επίδραση ασθενειών που σχετίζονται με τη διατροφή όπως οι καρδιακές παθήσεις, η παχυσαρκία και ο διαβήτης τύπου 2 στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι το 2030.

Η διοίκηση εργάζεται επίσης για τη βελτίωση της πρόσβασης και της οικονομικής προσιτότητας των τροφίμων, αυξάνοντας σε μεγάλο βαθμό τα οφέλη στο Πρόγραμμα Συμπληρωματικής Διατροφικής Βοήθειας (SNAP), το οποίο είναι το ομοσπονδιακό πρόγραμμα διατροφικής βοήθειας. Κάθε άτομο που λαμβάνει αυτά τα οφέλη θα λαμβάνει περίπου 26 $ επιπλέον το μήνα. Περίπου 9 εκατομμύρια περισσότερα παιδιά θα έχουν επίσης πρόσβαση σε υγιεινά, δωρεάν σχολικά γεύματα έως το 2032 ως μέρος της προσπάθειας, και περισσότερα παιδιά θα λάβουν καλοκαιρινά προνόμια και επιλεξιμότητα SNAP, ανέφερε το NBC News.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εύκολο κοτόπουλο με λαχανικά!

Ποια είναι τα οφέλη του μελιού για τον οργανισμό μας;

Πώς επηρεάζει η σωστή διατροφή την γνωστική λειτουργία;

Καρύδια: Μια υπερτροφή που τονώνει την υγεία καθώς μεγαλώνουμε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα σταματά τις παραδόσεις στη βόρεια Γάζα

Ο ΟΗΕ έχει προειδοποιήσει για επικείμενο λιμό στο βορρά από τον Δεκέμβριο. Το WFP λέει ότι αυτές οι τελευταίες εκθέσεις αποτελούν απόδειξη μιας «απότομης διολίσθησης στην πείνα και τις ασθένειες».

Νέα προειδοποίηση του ΠΟΥ για το πότε θα «χτυπήσει» ένα νέο παθογόνο και μια νέα πανδημία.

«Η Covid ήταν μια ασθένεια “X”, ένα νέο παθογόνο που προκάλεσε μια νέα νόσο, αλλά θα υπάρξει μια άλλη ασθένεια “Χ”, ή νόσος “Υ” ή νόσος “Ζ”», είπε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ.

Γιατροί της Νότιας Κορέας απεργούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Η Νότια Κορέα έχει μία από τις χαμηλότερες αναλογίες γιατρού προς ασθενή μεταξύ των μεγάλων οικονομιών, επομένως η κυβέρνηση θέλει να προσθέσει περισσότερες τοποθετήσεις σε ιατρικές σχολές.

Τον Μάρτιο η έναρξη των απογευματινών χειρουργείων - Τα κόστη

Σε περιοχές όπου τα νοσοκομεία δεν μπορούν να κάνουν βραδινές χειρουργικές επεμβάσεις, ιδιωτικές κλινικές θα παρέμβουν για να εξυπηρετήσουν αυτές τις περιπτώσεις χωρίς κόστος για τους ασθενείς. 

Τεχνητή Νοημοσύνη: Πώς η ΕΕ και η Ελλάδα θα περιορίσουν εγκλήματα και απάτες

Σε εθνικό επίπεδο, μετά την ψήφιση του σχεδίου νόμου για την κυβερνοασφάλεια, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης φέρνει μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, σε δημόσια διαβούλευση, νομοσχέδιο για τις ψηφιακές υπηρεσίες. Η νομοθετική πράξη θα σηκώσει ανάχωμα απέναντι στις μεγάλες πλατφόρμες.

Ευρωπαϊκή Ένωση: Άμεση ανθρωπιστική παύση για βιώσιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα ζητά η Ε.Ε

Οι κυρώσεις σε βάρος των βίαιων εποίκων εξακολουθούν να αποτελούν αντικείμενο διαφωνίας, καθώς ορισμένα κράτη μέλη δεν επιθυμούν τη Χαμάς και τους εποίκους να τοποθετούνται δίπλα-δίπλα στη σειρά της υιοθέτησης περιοριστικών μέτρων.