Πολιτική Υγείας

Ιατρικό Συμβούλιο Όρεγκον: Γιατρός χάνει την άδειά του γιατί ισχυρίζεται ότι οι μάσκες βλάπτουν την υγεία

Ιατρικό Συμβούλιο Όρεγκον: Γιατρός χάνει την άδειά του γιατί ισχυρίζεται ότι οι μάσκες βλάπτουν την υγεία

Το ιατρικό συμβούλιο διαπίστωσε ότι ο LaTulippe συμμετείχε σε οκτώ περιπτώσεις αντιεπαγγελματικής ή παράνομης συμπεριφοράς, 22 περιπτώσεις αμέλειας στην άσκηση της ιατρικής και πέντε περιπτώσεις βαριάς αμέλειας στην άσκηση της ιατρικής.

Ιατρικό Συμβούλιο Όρεγκον: Το Ιατρικό Συμβούλιο του Όρεγκον ανακάλεσε την άδεια ενός γιατρού που δεν ακολούθησε τις οδηγίες της COVID-19 στο γραφείο του και μάλιστα είπε σε ορισμένους ασθενείς ότι η χρήση μάσκας προσώπου μπορεί να οδηγήσει σε δηλητηρίαση από διοξείδιο του άνθρακα. Οι συμβουλές του Steven Arthur LaTulippe προς τους ασθενείς σχετικά με τη μάσκα προσώπου αντιστοιχούσαν σε «βαριά αμέλεια» στην ιατρική και ήταν λόγος για να παρθούν πειθαρχικά μέτρα, ανέφερε το ιατρικό συμβούλιο σε έκθεση.

Στον LaTulippe, ο οποίος είχε οικογενειακή επιχείρηση στο Ντάλας, επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 δολαρίων, ανέφερε το Insider. Το διοικητικό συμβούλιο είπε επίσης ότι είχε υπερ -συνταγογραφήσει οπιοειδή για ορισμένους ασθενείς. Η έκθεση του ιατρικού συμβουλίου ανέφερε ότι ο LaTulippe και η σύζυγός του, που διευθύνουν την κλινική μαζί, δεν φορούσαν μάσκες προσώπου κατά τη θεραπεία ασθενών από τον Μάρτιο έως τον Δεκέμβριο του 2020. Ο LaTulippe είπε σε ηλικιωμένους και παιδιατρικούς ασθενείς ότι η χρήση μάσκας μπορεί να βλάψει την υγεία τους επιδεινώνοντας τη ΧΑΠ και το άσθμα και μπορεί να συμβάλει σε καρδιακές προσβολές και άλλα ιατρικά προβλήματα, ανέφερε η έκθεση.

“Ο κάτοχος της άδειας ισχυρίζεται ότι οι μάσκες είναι πιθανό να βλάψουν τους ασθενείς αυξάνοντας την περιεκτικότητα σε διοξείδιο του άνθρακα του σώματος μέσω της αναπνοής αερίου που έχει παγιδευτεί πίσω από μια μάσκα”, ανέφερε η έκθεση. Η έκθεση σημείωσε ότι “η ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα που αναπνέει ξανά μέσα σε μια μάσκα είναι ασήμαντη και θα μπορούσε εύκολα να αποβληθεί από μια αύξηση του λεπτού αερισμού τόσο μικρή που δεν θα μπορούσε να γίνει αντιληπτή”.

Η έκθεση αναφέρει ότι ο LaTulippe είπε στους ασθενείς ότι δεν χρειάζεται να φορούν μάσκα στην κλινική εκτός εάν είναι «βαριά άρρωστοι», «έχουν βήχα» ή «συμφόρηση», παρόλο που τα CDC και ο κυβερνήτης του Όρεγκον είχαν συστήσει να φοριούνται μάσκες για την πρόληψη και εξάπλωση του ιού.

Πριν μπουν στο ιατρείο, οι ασθενείς δεν ρωτήθηκαν αν είχαν πρόσφατη επαφή με κάποιον που είχε μολυνθεί ή παρουσίαζε συμπτώματα COVID, ανέφερε η έκθεση. Το ιατρικό συμβούλιο ανέστειλε για πρώτη φορά την άδειά του τον Σεπτέμβριο. Είπε ότι δεν θα αλλάξει τη συμπεριφορά του σχετικά με τις μάσκες προσώπου.

“Ο Δικαιούχος Άδειας Χρήσης επιβεβαίωσε ότι θα αρνηθεί να τηρήσει τα πρωτόκολλα της πολιτείας COVID-19 και στο μέλλον, επιβεβαιώνοντας ότι σε μια επιλογή μεταξύ της απώλειας της ιατρικής άδειας έναντι της χρήσης μάσκας στην κλινική του και της απαίτησης από τους ασθενείς και το προσωπικό του να φορούν μάσκα στην κλινική του, «θα επιλέξει να θυσιάσει την ιατρική του άδεια χωρίς δισταγμό», αναφέρεται στην έκθεση του ιατρικού συμβουλίου.

Ο LaTulippe είπε στο ιατρικό συμβούλιο ότι ήταν “ένα ισχυρό πλεονέκτημα για το κοινό στην εκπαίδευσή του για τα πραγματικά γεγονότα σχετικά με αυτήν την πανδημία” και ότι “τουλάχιστον το 98 τοις εκατό των ασθενών μου ήταν τόσο εξαιρετικά ευγνώμονες που δεν φορούσα μάσκα ή δεν απαιτούσα να φοράνε μια μάσκα στην κλινική μου ». Το ιατρικό συμβούλιο διαπίστωσε ότι ο LaTulippe συμμετείχε σε οκτώ περιπτώσεις αντιεπαγγελματικής ή παράνομης συμπεριφοράς, 22 περιπτώσεις αμέλειας στην άσκηση της ιατρικής και πέντε περιπτώσεις βαριάς αμέλειας στην άσκηση της ιατρικής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μελέτες σχετικά με το εάν τα εμβολιασμένα άτομα θα πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκες, ενώ είναι έξω

Μετάδοση κορωνοϊού: τα μέτρα ελέγχου και προστασίας

Η πρόοδος του κοροναϊού στις ρυθμίσεις χειρισμού αέρα του νοσοκομείου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κορωνοϊός: Σε εφαρμογή έκτακτο σχέδιο διάθεσης κλινών από ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη

Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Ειδικότερα, με σκοπό την αντιμετώπιση της επιβαρυμένης επιδημιολογικής εικόνας στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός υγείας, Μίνα Γκάγκα, κλίνες θα διατεθούν από ιδιωτικές κλινικές για την διαχείριση covid περιστατικών.

Νέα μέτρα σε ισχύ από σήμερα για μάσκα και αποστάσεις - Το νέο ΦΕΚ

Από την υποχρέωση χρήσης μάσκας εξαιρούνται: α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των 4 ετών.

Προσωπικό των Καναδικών Ενόπλων Δυνάμεων θα βοηθήσει το Σασκάτσουαν λόγω της κρίσης COVID-19 στα νοσοκομεία

Το δεύτερο στάδιο θα περιλάμβανε τη διαβούλευση γιατρών με ηθικολόγους σχετικά με το ποιος λαμβάνει και ποιος δεν λαμβάνει σωτήρια φροντίδα. «Είναι απολύτως σοκαριστικό και δεν υπάρχει άλλος τρόπος να περιγράψει κανείς την κατεύθυνση προς την οποία πηγαίνει το Σασκάτσουαν», είπε η Δρ Κάθριν Σμαρτ, πρόεδρος του Καναδικού Ιατρικού Συλλόγου, από το σπίτι της στο Γουάιτχορς.

Οι στρατηγικές καλοκαιρινής κατασκήνωσης των CDC που στοχεύουν στην πρόληψη της εξάπλωσης της COVID οδήγησαν σε «σχεδόν μηδενικές» μεταδόσεις.

«Τα ευρήματα αυτής της μελέτης επιβεβαιώνουν ότι οι πολυεπίπεδες στρατηγικές πρόληψης (για παράδειγμα, οι συχνές δοκιμές προσυμπτωματικού ελέγχου, η κάλυψη, η φυσική απόσταση και η τροποποίηση δραστηριότητας) συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου εισαγωγής και εξάπλωσης της COVID-19 σε χώρους θερινής κατασκήνωσης νέων.

Η αερομεταφερόμενη μετάδοση της COVID-19 στο νοσοκομείο αποτρέπεται από φίλτρα αέρα, προτείνει μια μελέτη

Ανεξάρτητα από αυτό, γράφει ο Morris, "Συνολικά πιστεύω ότι αυτή η μελέτη έχει σημαντικές επιπτώσεις στον έλεγχο των λοιμώξεων, και χρειαζόμαστε επείγουσες μελέτες για να επιβεβαιώσουμε ότι το φιλτράρισμα του αέρα μειώνει τη μόλυνση από το νοσοκομείο, και από ό,τι έχουμε διαπιστώσει φαίνεται πιθανό να συμβαίνει".

Αρνητές του εμβολίου covid-19 οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι του Κονέκτικατ

Η μεγαλύτερη εστία αναφέρθηκε στο Χάρτφορντ, όπου 69 κρατούμενοι βρέθηκαν πρόσφατα θετικοί, συμπεριλαμβανομένων 11 που νοσηλεύονται στη μονάδα απομόνωσης MacDougall-Walker του συστήματος των φυλακών και ένας άλλος που μεταφέρθηκε σε εξωτερικό νοσοκομείο, είπε ο Μπανεβίτσιους.

Ο FDA εγκρίνει χάπι για τον οξύ πόνο όταν οι εναλλακτικές θεραπείες αποτυγχάνουν να προσφέρουν επαρκή ανακούφιση

Οι συνταγογράφοι θα πρέπει να συζητήσουν τη ναλοξόνη (Narcan) με τους ασθενείς και να εξετάσουν το ενδεχόμενο να συνταγογραφήσουν τον ανταγωνιστή των οπιοειδών ναλοξόνη με βάση τους παράγοντες κινδύνου του ασθενούς για υπερδοσολογία. Πλήρεις πληροφορίες συνταγογράφησης είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο.

Μελέτη για την δυσανάλογη κατανομή κονδυλίων σε νοσοκομεία σύμφωνα με τον νόμο του Κογκρέσου των ΗΠΑ "Cares"

Για μελλοντικές εκταμιεύσεις, οι ερευνητές προτείνουν μια διαφορετική προσέγγιση. Προτείνουν ότι «καθώς εξελίσσεται η πανδημία COVID-19, οι μελλοντικές εργασίες θα πρέπει να εξετάσουν τα αποτελέσματα της διαφοροποιημένης χρηματοδότησης του νόμου CARES σχετικά με τις νοσοκομειακές επενδύσεις, τις τεχνολογίες και τη συμπεριφορά».