Πολιτική Υγείας

Ιατρικό προσωπικό NSW: Απαγόρευση επικοινωνίας με τα ΜΜΕ από τα άτομα της πρώτης γραμμής

Ιατρικό προσωπικό NSW: Απαγόρευση επικοινωνίας με τα ΜΜΕ από τα άτομα της πρώτης γραμμής

Ιατρικό προσωπικό NSW: Όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή εν αναμονή ενός ακόμη μεγαλύτερου κύματος στη Νέα Νότια Ουαλία (NSW) αντιμετωπίζουν σαφή απαγόρευση επικοινωνίας με τα ΜΜΕ.

Τα νοσοκομεία της Νέας Νότιας Ουαλίας προετοιμάζονται για την κορύφωση των κρουσμάτων και των εισαγωγών στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Το παράξενο; Όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή είναι  σιωπηλοί. Συχνά τα μέλη της οικογένειας, οι εκπρόσωποι των συνδικάτων, τα εκτελεστικά όργανα και οι ασθενείς παρέχουν μια γενικότερη ιδέα για το πώς είναι η ζωή των ανθρώπων της πρώτης γραμμής. Όμως τώρα όλοι παραμένουν αμίλητοι. Ο λόγος γι’ αυτό υπάρχει και είναι απόλυτα κατανοητός. Πιο συγκεκριμένα, στο προσωπικό που εργάζεται στο νοσοκομειακό σύστημα της Νέας Νότιας Ουαλίας έχει δοθεί οδηγία να μην απευθύνονται στα ΜΜΕ.

Η απαγόρευση στην επικοινωνία με τα ΜΜΕ είναι ξεκάθαρη

Ο κώδικας δεοντολογίας της NSW Health είναι σαφής. Αναφέρει ότι εργαζόμενοι, εργολάβοι και ακόμη και φοιτητές που εργάζονται στο δημόσιο νοσοκομειακό σύστημα επιτρέπεται να παρέχουν επίσημα σχόλια για θέματα που σχετίζονται με τη NSW Health, μόνο όμως εάν έχουν εξουσιοδότηση να το πράξουν. Απαιτείται επίσης να “ενεργούν με τρόπο που προστατεύει και προάγει τα συμφέροντα της NSW Health και του συγκεκριμένου οργανισμού όπου εργάζονται…Πρέπει επίσης να αποφεύγουν συμπεριφορές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε δυσφήμιση”. Πέραν των κανόνων NSW Health, πολλά νοσοκομεία διαθέτουν επιπλέον κώδικες δεοντολογίας. Εκεί αναφέρονται εκτενώς στην επικοινωνία με τα μέσα ενημέρωσης. Πολύ συχνά αυτοί οι κώδικες είναι ενσωματωμένοι στις συμβάσεις εργασίας τους.

Καθώς το άγχος αυξάνεται και το προσωπικό λέει ότι “οδηγούνται στο χείλος του γκρεμού”, επικρατεί ένα παράδοξο. Πολλοί απευθύνονται στα ΜΜΕ, αλλά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αναγκάζονται να καμουφλάρουν την ταυτότητα των πηγών τους. Αυτή η πολιτική που έχει αναπτυχθεί οδήγησε στην ανωνυμία των πηγών, μιας και κανείς δεν θέλει να διακινδυνεύσει μια ενδεχόμενη απόλυση. Αναμένοντας το νέο κύμα με περισσότερες εισαγωγές στις μονάδες εντατικής θεραπείας, τα πράγματα προβλέπεται ότι θα χειροτερέψουν σημαντικά. Η NSW Health έχει διαθέσει ανώτερους γιατρούς, νοσηλευτές και ψυχολόγους εντατικής θεραπείας στις καθημερινές ενημερώσεις της κυβέρνησης. Έχουν περιγράψει τον μεγάλο φόρτο εργασίας. Ωστόσο, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι δεν έχουν ξεφύγει από την κυβερνητική γραμμή καθόλου στις αναφορές τους.

Οι περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες στα νοσοκομεία προέρχονται από συνδικάτα και επαγγελματικούς φορείς. Από την άλλη μεριά, τα συνδικάτα απολαμβάνουν μια κάποια μορφή ελευθερίας και δυνατότητας έκφρασης της άποψης των εργαζομένων. Εξάλλου, είναι σημαντικό οι γιατροί να έχουν φωνή και να είναι σε θέση να εγείρουν ανησυχίες όταν εκείνες προκύψουν. Διαφορετικά πρόκειται για φίμωση, μπροστά σε μια συνεχιζόμενη πρόκληση στον ιατρικό κλάδο. Αν δεν υπάρχει δυνατότητα να δημοσιοποιούνται τα κακώς κείμενα, τότε τι; Δεν πρόκειται να αλλάξουν και η κατάσταση θα συνεχίσει να υφίσταται η ίδια, χωρίς καμία διάθεση για βελτίωση.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

O FDA ενέκρινε το evolocumab για χρήση ως πρόσθετη θεραπεία μόνο στη δίαιτα ή με άλλες θεραπείες για παιδιά ηλικίας 10 ετών και άνω

Το ιατρικό προσωπικό παρουσιάζεται εξουθενωμένο & στα πρόθυρα κατάρρευσης

Εξουθένωση : Τρόποι να την αποτρέψετε

Οι περιπτώσεις burnout φαίνεται να αυξάνονται υπό την πανδημία του κορωνοϊού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η αστυνομία του Λονδίνου έκανε έρευνα σε εκατοντάδες παιδιά: Νέα δεδομένα

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan διπλασίασε την κριτική του για το Met αφού κατέκρουσε τη δύναμη για την υπόθεση Child Q και άλλα περιστατικά. Ήταν «βαθιά ανησυχητικό» το γεγονός ότι τόσες σωματικές έρευνες γίνονταν χωρίς την παρουσία ενός ενήλικα, είπε ένας εκπρόσωπος του Khan.

Το Χονγκ Κονγκ μειώνει την καραντίνα Covid για τις αφίξεις

Οι αφίξεις από το εξωτερικό θα λαμβάνουν κίτρινο κωδικό και δεν θα επιτρέπονται σε χώρους όπως εστιατόρια, μπαρ, γυμναστήρια και κινηματογράφους κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών της αυτοπαρακολούθησής τους

Η παρακολούθηση της ψυχικής υγείας του ένοπλου προσωπικού είναι απαραίτητη

Ψυχική υγεία: Οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ ψυχικής κατάστασης και ψυχικής διαταραχής και ότι το υπάρχον κοινωνικό ταμπού που σχετίζεται με την ψυχική υγεία πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Πάλι αρνητικός στην Covid ο Μπάιντεν σταματά την απομόνωση

Μπάιντεν κορωνοϊός: Αφού βίωσε μια περίπτωση ανάκαμψης COVID, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν βρέθηκε αρνητικός σε μοριακό τεστ το Σάββατο και την Κυριακή και έφυγε από τον Λευκό Οίκο για την πολιτεία του Ντέλαγουερ.

Νομοθεσία των ΗΠΑ για την καταπολέμηση της απώλειας μάθησης που προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της covid

Οι μαθητές είχαν χαμηλότερες επιδόσεις το σχολικό έτος 2021-2022 σε σύγκριση με το σχολικό έτος 2020-2021, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας εκπαιδευτικού λογισμικού Renaissance.

Χαβάη Κίνας: Πάνω από 80.000 τουρίστες παγιδευμένοι μετά το ξέσπασμα της COVID

Χαβάη Κίνας: Οι τουρίστες που θέλουν να φύγουν πρέπει να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα σε πέντε τεστ PCR σε διάστημα επτά ημερών, ενώ τα ξενοδοχεία της πόλης κλήθηκαν να προσφέρουν στους επισκέπτες έκπτωση 50% μέχρι να χαλαρώσουν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

Το Κονέκτικατ εγκαινιάζει ιστότοπο και τηλεφωνική γραμμή για τις αμβλώσεις παρά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου

«Στο Κονέκτικατ, το δικαίωμα της γυναίκας στην επιλογή εξακολουθεί να προστατεύεται», δήλωσε η Επίτροπος του Τμήματος Δημόσιας Υγείας του Κονέκτικατ, Δρ Manisha Juthani.

Το νησί Sanya αρχίζει να κλείνει τα εμπορικά κέντρα αφορολόγητων ειδών καθώς επιδεινώνεται η πιο πρόσφατη επιδημία COVID στην Κίνα

Πέρυσι, ενισχυμένη από τις ανανεωμένες καταναλωτικές δαπάνες στην ηπειρωτική χώρα και τις πολιτικές κινήσεις, η αξία των υπεράκτιων πωλήσεων αφορολόγητων ειδών στο Χαϊνάν έφτασε περίπου τα 49,5 δισεκατομμύρια γιουάν, περίπου 7,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε τρέχουσες συναλλαγές, αυξημένη κατά 80% από έτος σε έτος. «Τώρα τον Αύγουστο ο ιός επέστρεψε, καθιστά πολύ δύσκολη την επιχειρηματική δραστηριότητα», είπε ο Dream στο Reuters.