Πολιτική Υγείας

Ιατρικό προσωπικό NSW: Απαγόρευση επικοινωνίας με τα ΜΜΕ από τα άτομα της πρώτης γραμμής

Ιατρικό προσωπικό NSW: Απαγόρευση επικοινωνίας με τα ΜΜΕ από τα άτομα της πρώτης γραμμής

Ιατρικό προσωπικό NSW: Όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή εν αναμονή ενός ακόμη μεγαλύτερου κύματος στη Νέα Νότια Ουαλία (NSW) αντιμετωπίζουν σαφή απαγόρευση επικοινωνίας με τα ΜΜΕ.

Τα νοσοκομεία της Νέας Νότιας Ουαλίας προετοιμάζονται για την κορύφωση των κρουσμάτων και των εισαγωγών στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Το παράξενο; Όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή είναι  σιωπηλοί. Συχνά τα μέλη της οικογένειας, οι εκπρόσωποι των συνδικάτων, τα εκτελεστικά όργανα και οι ασθενείς παρέχουν μια γενικότερη ιδέα για το πώς είναι η ζωή των ανθρώπων της πρώτης γραμμής. Όμως τώρα όλοι παραμένουν αμίλητοι. Ο λόγος γι’ αυτό υπάρχει και είναι απόλυτα κατανοητός. Πιο συγκεκριμένα, στο προσωπικό που εργάζεται στο νοσοκομειακό σύστημα της Νέας Νότιας Ουαλίας έχει δοθεί οδηγία να μην απευθύνονται στα ΜΜΕ.

Η απαγόρευση στην επικοινωνία με τα ΜΜΕ είναι ξεκάθαρη

Ο κώδικας δεοντολογίας της NSW Health είναι σαφής. Αναφέρει ότι εργαζόμενοι, εργολάβοι και ακόμη και φοιτητές που εργάζονται στο δημόσιο νοσοκομειακό σύστημα επιτρέπεται να παρέχουν επίσημα σχόλια για θέματα που σχετίζονται με τη NSW Health, μόνο όμως εάν έχουν εξουσιοδότηση να το πράξουν. Απαιτείται επίσης να “ενεργούν με τρόπο που προστατεύει και προάγει τα συμφέροντα της NSW Health και του συγκεκριμένου οργανισμού όπου εργάζονται…Πρέπει επίσης να αποφεύγουν συμπεριφορές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε δυσφήμιση”. Πέραν των κανόνων NSW Health, πολλά νοσοκομεία διαθέτουν επιπλέον κώδικες δεοντολογίας. Εκεί αναφέρονται εκτενώς στην επικοινωνία με τα μέσα ενημέρωσης. Πολύ συχνά αυτοί οι κώδικες είναι ενσωματωμένοι στις συμβάσεις εργασίας τους.

Καθώς το άγχος αυξάνεται και το προσωπικό λέει ότι “οδηγούνται στο χείλος του γκρεμού”, επικρατεί ένα παράδοξο. Πολλοί απευθύνονται στα ΜΜΕ, αλλά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αναγκάζονται να καμουφλάρουν την ταυτότητα των πηγών τους. Αυτή η πολιτική που έχει αναπτυχθεί οδήγησε στην ανωνυμία των πηγών, μιας και κανείς δεν θέλει να διακινδυνεύσει μια ενδεχόμενη απόλυση. Αναμένοντας το νέο κύμα με περισσότερες εισαγωγές στις μονάδες εντατικής θεραπείας, τα πράγματα προβλέπεται ότι θα χειροτερέψουν σημαντικά. Η NSW Health έχει διαθέσει ανώτερους γιατρούς, νοσηλευτές και ψυχολόγους εντατικής θεραπείας στις καθημερινές ενημερώσεις της κυβέρνησης. Έχουν περιγράψει τον μεγάλο φόρτο εργασίας. Ωστόσο, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι δεν έχουν ξεφύγει από την κυβερνητική γραμμή καθόλου στις αναφορές τους.

Οι περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες στα νοσοκομεία προέρχονται από συνδικάτα και επαγγελματικούς φορείς. Από την άλλη μεριά, τα συνδικάτα απολαμβάνουν μια κάποια μορφή ελευθερίας και δυνατότητας έκφρασης της άποψης των εργαζομένων. Εξάλλου, είναι σημαντικό οι γιατροί να έχουν φωνή και να είναι σε θέση να εγείρουν ανησυχίες όταν εκείνες προκύψουν. Διαφορετικά πρόκειται για φίμωση, μπροστά σε μια συνεχιζόμενη πρόκληση στον ιατρικό κλάδο. Αν δεν υπάρχει δυνατότητα να δημοσιοποιούνται τα κακώς κείμενα, τότε τι; Δεν πρόκειται να αλλάξουν και η κατάσταση θα συνεχίσει να υφίσταται η ίδια, χωρίς καμία διάθεση για βελτίωση.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

O FDA ενέκρινε το evolocumab για χρήση ως πρόσθετη θεραπεία μόνο στη δίαιτα ή με άλλες θεραπείες για παιδιά ηλικίας 10 ετών και άνω

Το ιατρικό προσωπικό παρουσιάζεται εξουθενωμένο & στα πρόθυρα κατάρρευσης

Εξουθένωση : Τρόποι να την αποτρέψετε

Οι περιπτώσεις burnout φαίνεται να αυξάνονται υπό την πανδημία του κορωνοϊού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κορωνοϊός: Σε εφαρμογή έκτακτο σχέδιο διάθεσης κλινών από ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη

Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Ειδικότερα, με σκοπό την αντιμετώπιση της επιβαρυμένης επιδημιολογικής εικόνας στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός υγείας, Μίνα Γκάγκα, κλίνες θα διατεθούν από ιδιωτικές κλινικές για την διαχείριση covid περιστατικών.

Νέα μέτρα σε ισχύ από σήμερα για μάσκα και αποστάσεις - Το νέο ΦΕΚ

Από την υποχρέωση χρήσης μάσκας εξαιρούνται: α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των 4 ετών.

Προσωπικό των Καναδικών Ενόπλων Δυνάμεων θα βοηθήσει το Σασκάτσουαν λόγω της κρίσης COVID-19 στα νοσοκομεία

Το δεύτερο στάδιο θα περιλάμβανε τη διαβούλευση γιατρών με ηθικολόγους σχετικά με το ποιος λαμβάνει και ποιος δεν λαμβάνει σωτήρια φροντίδα. «Είναι απολύτως σοκαριστικό και δεν υπάρχει άλλος τρόπος να περιγράψει κανείς την κατεύθυνση προς την οποία πηγαίνει το Σασκάτσουαν», είπε η Δρ Κάθριν Σμαρτ, πρόεδρος του Καναδικού Ιατρικού Συλλόγου, από το σπίτι της στο Γουάιτχορς.

Οι στρατηγικές καλοκαιρινής κατασκήνωσης των CDC που στοχεύουν στην πρόληψη της εξάπλωσης της COVID οδήγησαν σε «σχεδόν μηδενικές» μεταδόσεις.

«Τα ευρήματα αυτής της μελέτης επιβεβαιώνουν ότι οι πολυεπίπεδες στρατηγικές πρόληψης (για παράδειγμα, οι συχνές δοκιμές προσυμπτωματικού ελέγχου, η κάλυψη, η φυσική απόσταση και η τροποποίηση δραστηριότητας) συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου εισαγωγής και εξάπλωσης της COVID-19 σε χώρους θερινής κατασκήνωσης νέων.

Η αερομεταφερόμενη μετάδοση της COVID-19 στο νοσοκομείο αποτρέπεται από φίλτρα αέρα, προτείνει μια μελέτη

Ανεξάρτητα από αυτό, γράφει ο Morris, "Συνολικά πιστεύω ότι αυτή η μελέτη έχει σημαντικές επιπτώσεις στον έλεγχο των λοιμώξεων, και χρειαζόμαστε επείγουσες μελέτες για να επιβεβαιώσουμε ότι το φιλτράρισμα του αέρα μειώνει τη μόλυνση από το νοσοκομείο, και από ό,τι έχουμε διαπιστώσει φαίνεται πιθανό να συμβαίνει".

Αρνητές του εμβολίου covid-19 οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι του Κονέκτικατ

Η μεγαλύτερη εστία αναφέρθηκε στο Χάρτφορντ, όπου 69 κρατούμενοι βρέθηκαν πρόσφατα θετικοί, συμπεριλαμβανομένων 11 που νοσηλεύονται στη μονάδα απομόνωσης MacDougall-Walker του συστήματος των φυλακών και ένας άλλος που μεταφέρθηκε σε εξωτερικό νοσοκομείο, είπε ο Μπανεβίτσιους.

Ο FDA εγκρίνει χάπι για τον οξύ πόνο όταν οι εναλλακτικές θεραπείες αποτυγχάνουν να προσφέρουν επαρκή ανακούφιση

Οι συνταγογράφοι θα πρέπει να συζητήσουν τη ναλοξόνη (Narcan) με τους ασθενείς και να εξετάσουν το ενδεχόμενο να συνταγογραφήσουν τον ανταγωνιστή των οπιοειδών ναλοξόνη με βάση τους παράγοντες κινδύνου του ασθενούς για υπερδοσολογία. Πλήρεις πληροφορίες συνταγογράφησης είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο.

Μελέτη για την δυσανάλογη κατανομή κονδυλίων σε νοσοκομεία σύμφωνα με τον νόμο του Κογκρέσου των ΗΠΑ "Cares"

Για μελλοντικές εκταμιεύσεις, οι ερευνητές προτείνουν μια διαφορετική προσέγγιση. Προτείνουν ότι «καθώς εξελίσσεται η πανδημία COVID-19, οι μελλοντικές εργασίες θα πρέπει να εξετάσουν τα αποτελέσματα της διαφοροποιημένης χρηματοδότησης του νόμου CARES σχετικά με τις νοσοκομειακές επενδύσεις, τις τεχνολογίες και τη συμπεριφορά».