Πολιτική Υγείας

HΠA CDC: Aπαγορεύουν τα εισαγόμενα σκυλιά από χώρες με υψηλό κίνδυνο λύσσας

HΠA CDC: Aπαγορεύουν τα εισαγόμενα σκυλιά από χώρες με υψηλό κίνδυνο λύσσας

Τα CDC συνιστούν επίσης ότι οποιοσδήποτε αγόρασε ένα «πανδημικό κουτάβι» από μια χώρα υψηλού κινδύνου θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να το ελέγξει ή να το επανεμβολιάσει, εάν δεν το έχει ήδη πράξει.

HΠA CDC: Οι ΗΠΑ απαγορεύουν την εισαγωγή σκύλων από περισσότερες από 100 χώρες για τουλάχιστον ένα χρόνο λόγω της απότομης αύξησης του αριθμού των κουταβιών που εισάγονται στη χώρα με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά της λύσσας. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) αναφέρουν ότι από τις 14 Ιουλίου 2021, απαγορεύεται η είσοδος στις Ηνωμένες Πολιτείες σκύλων από 113 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, της Ρωσίας και της Κολομβίας. Η απαγόρευση είναι προσωρινή και θα διαρκέσει για ένα έτος. Σε εξαιρετικά περιορισμένη βάση, τα CDC έχουν την εξουσία να εκδίδουν εκ των προτέρων γραπτή έγκριση (CDC Dog Import άδεια) για να εισέλθει σκύλος από χώρα υψηλού κινδύνου. “Το κάνουμε αυτό για να διασφαλίσουμε ότι προστατεύουμε την υγεία και την ασφάλεια των σκύλων που εισάγονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και την προστασία της υγείας του κοινού“, δήλωσε η Δρ Emily Pieracci από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στο NPR.

Υπήρξε μια απότομη αύξηση του αριθμού των σκύλων που εισήχθησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID και αντίστοιχη αύξηση του αριθμού των σκύλων που έφτασαν με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά της λύσσας.

Οι Η.Π.Α. ανακηρύχθηκαν χώρα σκύλων λύσσα το 2007 και η υπηρεσία τους θέλει να το διατηρήσει έτσι, αποτρέποντας την εισαγωγή σκύλου οποιασδήποτε παραλλαγής της νόσου.

Σύμφωνα με το CBS News, το 2020, το CDC ανακάλυψε περισσότερα από 450 σκυλιά που έφτασαν στις ΗΠΑ με πλαστά ή ψευδή πιστοποιητικά λύσσας, αύξηση 52% σε σύγκριση με τα προηγούμενα δύο χρόνια.

«Δεδομένης της επίδρασης που έχει η COVID στα προγράμματα εμβολιασμού σε όλο τον κόσμο, δεν είμαστε σίγουροι για το πώς θα μοιάζει το τοπίο της λύσσας στο μέλλον.

Αλλά ανησυχούμε σίγουρα ότι θα μπορούσε να υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εισαγωγής σκύλου, “λέει η Δρ.

Τα CDC συνιστούν επίσης ότι οποιοσδήποτε αγόρασε ένα «πανδημικό κουτάβι» από μια χώρα υψηλού κινδύνου θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να το ελέγξει ή να το επανεμβολιάσει, εάν δεν το έχει ήδη πράξει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πρώτες βοήθειες για τα δαγκώματα σκύλων

Πρώτες βοήθειες για τραυματισμό από δάγκωμα σκύλου (βίντεο)

Κρούσμα λύσσας στην Ελλάδα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μάριος Θεμιστοκλέους: Πώς διαμορφώνονται τα ποσοστά εμβολιασμών ανά ηλικιακή ομάδα

Μάριος Θεμιστοκλέους: Τα ποσοστά των εμβολιασμένων ανά ηλικιακή ομάδα ανακοίνωσε σήμερα (26/07) στην ενημέρωση της Δευτέρας, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Μάριος Θεμιστοκλέους: Την Παρασκευή 30/07 ανοίγει η πλατφόρμα για εμβολιασμούς παιδιών άνω των 12 ετών

Μάριος Θεμιστοκλέους: Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ανέφερε ότι τα ραντεβού μπορούν να επιλεγούν στο emvolio.gov.gr μέσω των κωδικών Taxisnet από οποιονδήποτε από τους γονείς ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδια με το παιδί. Εναλλακτικά, οι γονείς μπορούν να απευθυνθούν στα ΚΕΠ και στα φαρμακεία.

Μαρία Θεοδωρίδου: Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών γνωμοδοτεί θετικά για τον εμβολιασμό παιδιών 12-15

Μαρία Θεοδωρίδου: Όπως διευκρίνισε η κα Θεοδωρίδου, ο εμβολιασμός των παιδιών είναι εθελοντικός και είναι απαραίτητη η συγκατάθεση μετά την ενημέρωση των γονέων.

Εμβόλια Κορωνοϊός : Αντιμετωπίζουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα

Εμβόλια Κορωνοϊός : Είναι προφανές ότι ο κίνδυνος για την έλευση νέων στελεχών κορωνοϊών που θα προκαλούν σοβαρό αναπνευστικό σύνδρομο είναι διαρκής. Ενδυναμώνεται έτσι η ανάγκη και η λογική ανάπτυξης εμβολίων που θα μπορούν να αντιμετωπίσουν ένα ευρύτερο ρεπερτόριο κορωνοϊών.

Τζέφρυ Πάιατ : Το δημόσιο ευχαριστώ στον Βασίλη Κικίλια και τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Τζέφρυ Πάιατ : Ο Πρέσβεις των ηνωμένων εθνών, συγχάρηκε δημοσίως τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Βασίλη Κικίλια για επειδή κατάφεραν να διαχειριστούν με άψογο τρόπο την πανδημία του Κορωνοιού.

Υπεγράφη από τα 53 κράτη του Π.Ο.Υ. Ευρώπης η Διακήρυξη της Συνόδου των Αθηνών

Διακήρυξη Συνόδου Αθηνών: Υπουργοί Υγείας και εκπρόσωποι των κρατών-μελών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ευρωπαϊκή Περιφέρεια, καθώς και εμπειρογνώμονες στον τομέα της Ψυχικής Υγείας και εκπρόσωποι της κοινωνίας πολιτών, υιοθέτησαν ομόφωνα την Διακήρυξη της Συνόδου των Αθηνών.

ΚΕΤΕΚΝΥ : Η επίσκεψη του Παντελή Μεσσαρόπουλου στην Λευκωσία

ΚΕΤΕΚΝΥ : Με κύριο άξονα τις προοπτικές του συστήματος και το κοινό πεδίο  συνεργασίας μεταξύ ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ και ΓΕΣΥ, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τους δύο οργανισμούς  και αναγνωρίστηκε ομόφωνα από τις δύο πλευρές η τεχνολογική αρτιότητα των μεθοδολογιών που εφαρμόζει το ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ,

Γιατροί και Φαρμακοποιοί στη μάχη με την παραλλαγή δέλτα έναντι χρημάτων λέει ο Υπουργός Υγείας

«Η κυβέρνηση δείχνει εμπιστοσύνη στους υγειονομικούς και καλεί όλους τους συμπολίτες μας να πάνε να εμβολιαστούν, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα είναι επιθετική και διασπείρεται εύκολα», τόνισε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε ότι ο εμβολιασμός λειτουργεί, γι’ αυτό και δεν είναι γεμάτες σήμερα οι ΜΕΘ.