Πολιτική Υγείας

HΠA CDC: Aπαγορεύουν τα εισαγόμενα σκυλιά από χώρες με υψηλό κίνδυνο λύσσας

HΠA CDC: Aπαγορεύουν τα εισαγόμενα σκυλιά από χώρες με υψηλό κίνδυνο λύσσας

Τα CDC συνιστούν επίσης ότι οποιοσδήποτε αγόρασε ένα «πανδημικό κουτάβι» από μια χώρα υψηλού κινδύνου θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να το ελέγξει ή να το επανεμβολιάσει, εάν δεν το έχει ήδη πράξει.

HΠA CDC: Οι ΗΠΑ απαγορεύουν την εισαγωγή σκύλων από περισσότερες από 100 χώρες για τουλάχιστον ένα χρόνο λόγω της απότομης αύξησης του αριθμού των κουταβιών που εισάγονται στη χώρα με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά της λύσσας. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) αναφέρουν ότι από τις 14 Ιουλίου 2021, απαγορεύεται η είσοδος στις Ηνωμένες Πολιτείες σκύλων από 113 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, της Ρωσίας και της Κολομβίας. Η απαγόρευση είναι προσωρινή και θα διαρκέσει για ένα έτος. Σε εξαιρετικά περιορισμένη βάση, τα CDC έχουν την εξουσία να εκδίδουν εκ των προτέρων γραπτή έγκριση (CDC Dog Import άδεια) για να εισέλθει σκύλος από χώρα υψηλού κινδύνου. “Το κάνουμε αυτό για να διασφαλίσουμε ότι προστατεύουμε την υγεία και την ασφάλεια των σκύλων που εισάγονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και την προστασία της υγείας του κοινού“, δήλωσε η Δρ Emily Pieracci από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στο NPR.

Υπήρξε μια απότομη αύξηση του αριθμού των σκύλων που εισήχθησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID και αντίστοιχη αύξηση του αριθμού των σκύλων που έφτασαν με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά της λύσσας.

Οι Η.Π.Α. ανακηρύχθηκαν χώρα σκύλων λύσσα το 2007 και η υπηρεσία τους θέλει να το διατηρήσει έτσι, αποτρέποντας την εισαγωγή σκύλου οποιασδήποτε παραλλαγής της νόσου.

Σύμφωνα με το CBS News, το 2020, το CDC ανακάλυψε περισσότερα από 450 σκυλιά που έφτασαν στις ΗΠΑ με πλαστά ή ψευδή πιστοποιητικά λύσσας, αύξηση 52% σε σύγκριση με τα προηγούμενα δύο χρόνια.

«Δεδομένης της επίδρασης που έχει η COVID στα προγράμματα εμβολιασμού σε όλο τον κόσμο, δεν είμαστε σίγουροι για το πώς θα μοιάζει το τοπίο της λύσσας στο μέλλον.

Αλλά ανησυχούμε σίγουρα ότι θα μπορούσε να υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εισαγωγής σκύλου, “λέει η Δρ.

Τα CDC συνιστούν επίσης ότι οποιοσδήποτε αγόρασε ένα «πανδημικό κουτάβι» από μια χώρα υψηλού κινδύνου θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να το ελέγξει ή να το επανεμβολιάσει, εάν δεν το έχει ήδη πράξει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πρώτες βοήθειες για τα δαγκώματα σκύλων

Πρώτες βοήθειες για τραυματισμό από δάγκωμα σκύλου (βίντεο)

Κρούσμα λύσσας στην Ελλάδα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Αφρική ζητά στήριξη στο νέο νομοσχέδιο για τη δημόσια υγεία

Αφρική: Οι Αφρικανοί ηγέτες μεταξύ άλλων ζήτησαν υποστήριξη για την ενίσχυση των δημόσιων ιδρυμάτων υγείας της Αφρικής, όπως του Africa CDC που ηγήθηκε του συντονισμού της αντιμετώπισης της πανδημίας της Αφρικής.

Η προειδοποίηση του FDA για την πρόκληση NyQuil με κοτόπουλο του TikTok έχει αυξήσει το ενδιαφέρον

Το hashtag #SleepyChicken στο TikTok έχει 1,2 εκατομμύρια προβολές και έχει επισημανθεί με trending βίντεο αντίδρασης στα οποία οι χρήστες μοιράζονται τις σκέψεις τους σχετικά με το μαγειρεμένο με φάρμακα πιάτο - πολλά από τα οποία έχουν εκφράσει σοκ και αηδία.

Το Ιράν "στραγγαλίζει" το διαδίκτυο για να περιορίσει το υλικό από τις διαδηλώσεις

Οι Ιρανοί χρησιμοποιούν εδώ και καιρό Εικονικά Ιδιωτικά Δίκτυα VPN για να έχουν πρόσβαση σε ιστότοπους που είναι αποκλεισμένοι στο Ιράν - ακόμη και κυβερνητικοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Εξωτερικών, έχουν λογαριασμούς στο Twitter παρά το γεγονός ότι το δίκτυο είναι αποκλεισμένο στη χώρα.

Αλλαγή στη θέση των διατροφικών ετικετών προτείνει η κυβέρνηση Μπάιντεν

ΗΠΑ: Για να βοηθήσει τους καταναλωτές να προσδιορίσουν τη θρεπτική αξία των τροφίμων πιο εύκολα, η κυβέρνηση Μπάιντεν είπε ότι θα προτείνει την τοποθέτηση ετικετών διατροφής στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας αντί στο πίσω μέρος.