Πολιτική Υγείας

HΠA CDC: Aπαγορεύουν τα εισαγόμενα σκυλιά από χώρες με υψηλό κίνδυνο λύσσας

HΠA CDC: Aπαγορεύουν τα εισαγόμενα σκυλιά από χώρες με υψηλό κίνδυνο λύσσας

Τα CDC συνιστούν επίσης ότι οποιοσδήποτε αγόρασε ένα «πανδημικό κουτάβι» από μια χώρα υψηλού κινδύνου θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να το ελέγξει ή να το επανεμβολιάσει, εάν δεν το έχει ήδη πράξει.

HΠA CDC: Οι ΗΠΑ απαγορεύουν την εισαγωγή σκύλων από περισσότερες από 100 χώρες για τουλάχιστον ένα χρόνο λόγω της απότομης αύξησης του αριθμού των κουταβιών που εισάγονται στη χώρα με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά της λύσσας. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) αναφέρουν ότι από τις 14 Ιουλίου 2021, απαγορεύεται η είσοδος στις Ηνωμένες Πολιτείες σκύλων από 113 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, της Ρωσίας και της Κολομβίας. Η απαγόρευση είναι προσωρινή και θα διαρκέσει για ένα έτος. Σε εξαιρετικά περιορισμένη βάση, τα CDC έχουν την εξουσία να εκδίδουν εκ των προτέρων γραπτή έγκριση (CDC Dog Import άδεια) για να εισέλθει σκύλος από χώρα υψηλού κινδύνου. “Το κάνουμε αυτό για να διασφαλίσουμε ότι προστατεύουμε την υγεία και την ασφάλεια των σκύλων που εισάγονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και την προστασία της υγείας του κοινού“, δήλωσε η Δρ Emily Pieracci από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στο NPR.

Υπήρξε μια απότομη αύξηση του αριθμού των σκύλων που εισήχθησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID και αντίστοιχη αύξηση του αριθμού των σκύλων που έφτασαν με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά της λύσσας.

Οι Η.Π.Α. ανακηρύχθηκαν χώρα σκύλων λύσσα το 2007 και η υπηρεσία τους θέλει να το διατηρήσει έτσι, αποτρέποντας την εισαγωγή σκύλου οποιασδήποτε παραλλαγής της νόσου.

Σύμφωνα με το CBS News, το 2020, το CDC ανακάλυψε περισσότερα από 450 σκυλιά που έφτασαν στις ΗΠΑ με πλαστά ή ψευδή πιστοποιητικά λύσσας, αύξηση 52% σε σύγκριση με τα προηγούμενα δύο χρόνια.

«Δεδομένης της επίδρασης που έχει η COVID στα προγράμματα εμβολιασμού σε όλο τον κόσμο, δεν είμαστε σίγουροι για το πώς θα μοιάζει το τοπίο της λύσσας στο μέλλον.

Αλλά ανησυχούμε σίγουρα ότι θα μπορούσε να υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εισαγωγής σκύλου, “λέει η Δρ.

Τα CDC συνιστούν επίσης ότι οποιοσδήποτε αγόρασε ένα «πανδημικό κουτάβι» από μια χώρα υψηλού κινδύνου θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να το ελέγξει ή να το επανεμβολιάσει, εάν δεν το έχει ήδη πράξει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πρώτες βοήθειες για τα δαγκώματα σκύλων

Πρώτες βοήθειες για τραυματισμό από δάγκωμα σκύλου (βίντεο)

Κρούσμα λύσσας στην Ελλάδα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νέος νόμος για τις μεταμοσχεύσεις με σκοπό την αύξηση της δωρεάς οργάνων

Σε σχέση με τη δωρεά οργάνων, από όσους υποστήριξαν ότι δεν επιθυμούν να γίνουν δωρητές οργάνων μετά τον θάνατο, το 35% το αιτιολόγησε αναφέροντας ότι αυτό οφείλεται σε θρησκευτικούς λόγους. Το 36,4% των συμμετεχόντων στην έρευνα υποστήριξε ότι ο νόμος που θα έδινε στο κράτος το δικαίωμα να έχει πρόσβαση στα όργανα ενός εγκεφαλικά νεκρού χωρίς να απαιτείται προηγούμενη έγκριση θα αποτελούσε κατάχρηση εξουσίας. Ένα ποσοστό 30% απάντησε ότι ένας τέτοιος νόμος μπορεί να ήταν ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μην χάνονται όργανα.

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Στην Άμφισσα για τη συνεχή ενίσχυση της Υγείας & της Πρόνοιας σε όλη την Ελλάδα

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Αναφέρθηκαν στα κενά δεκαετιών που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση, καθώς και στην πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία 4 χρόνια σε αυτούς τους τομείς μέσα από ενεργητικές πολιτικές.

Οι Έλληνες έκλεισαν τον διακόπτη συντονισμένοι με εκατομμύρια πολίτες σε 190 χώρες για την «Ώρα της γης»

Αναδάσωση, να καθαρίσουμε παραλίες, να καθαρίσουμε τις όχθες των ποταμών μας και τους υγρότοπους ακόμα και να φτιάξουμε ταΐστρες για πουλιά, φωλιές για πεταλούδες ή και ξενοδοχεία μελισσών στην ίδια μας τη βεράντα. «Απλές αλλά δυνατές και συμβολικές ενέργειες οι οποίες μας στρέφουν προς αυτό που έχουμε ανάγκη», είναι οι προτάσεις του VWF. Η αποκατάσταση των υποβαθμισμένων φυσικών οικοσυστημάτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της φετινής παγκόσμιας εκστρατείας

Ερευνητές επεκτείνουν τον εντοπισμό ασθενειών στα λύματα

Η ερευνητική ομάδα μελετά ήδη τη σκοπιμότητα παρακολούθησης περισσότερων στόχων μολυσματικών ασθενειών στα λύματα, συμπεριλαμβανομένων άλλων αναπνευστικών και γαστρεντερικών ιών, όπως οι νοροϊοί, οι αδενοϊοί και οι εντεροϊοί. Συνεργάζονται, επίσης, στενά με αξιωματούχους της δημόσιας υγείας για να εντοπίσουν περισσότερους ιούς, μύκητες και βακτήρια προς μελέτη, λέει η Boehm. "Πρέπει απλώς να συνεχίσουμε να κάνουμε έρευνα και να διερευνάμε πόσο μακριά μπορούμε να πάμε την επιτήρηση των λυμάτων για στόχους μολυσματικών ασθενειών".