Πολιτική Υγείας

Γκίκας Μαγιορκίνης: Επιδείνωση κατά 38% στις νέες Covid διαγνώσεις στην Ευρώπη

Γκίκας Μαγιορκίνης: Επιδείνωση κατά 38% στις νέες Covid διαγνώσεις στην Ευρώπη

Γκίκας Μαγιορκίνης: Η επιδημία στην Ευρώπη έδειξε επιδείνωση κατά 38% στις νέες διαγνώσεις και 2% αύξηση στους θανάτους μεσοσταθμικά. Ανά ημέρα καταγράφονται 103.000 διαγνώσεις και 900 θάνατοι. 

Ο επιδημιολόγος Γκίκας Μαγιορκίνης στην ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, ανέφερε ότι σήμερα έχουμε δει 188 εκατομμ μολύνσεις σε όλον τον κόσμο. Περισσότεροι από 4 εκατομμ. άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 14% και σήμερα καταγράφονται 450 χιλιάδες νέα κρούσματα την ημέρα. Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 1%.

Η επιδημία στην Ευρώπη έδειξε επιδείνωση κατά 38% στις νέες διαγνώσεις και 2% αύξηση στους θανάτους μεσοσταθμικά. Ανά ημέρα καταγράφονται 103.000 διαγνώσεις και 900 θάνατοι.

Όπως ανέφερε ο κ. Μαγιορκίνης, 37 από τις 47 χώρες στην Ευρώπη παρουσιάζουν έξαρση στο επιδημιολογικό τους φορτίο, με τις σημαντικότερες από αυτές να καταγράφονται σε Ισπανία, Ολλανδία, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα δεδομένα στην Ελλάδα

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, ο επιδημιολόγος τόνισε ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων εξακολουθεί να αυξάνεται αν και με μικρότερο ρυθμό συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα.

Επίσης, έκανε λόγο για σταθεροποίηση της πίεσης στο σύστημα υγείας. Στις ΜΕΘ πρατηρήθηκε μείωση 15% των ασθενών, ωστόσο αυξήθηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία. Όσον αφορά το ισοζύγιο εισιτηρίων εξιτηρίων, είπε πως ξεπέρασε την μονάδα.

Το νέο επιδημιολογικό κύμα έχει όπως εκτίμησε δύο χαρακτηριστικά:

  • τις αυξημένες μολύνσεις σε νεαρές ηλικίες και
  • την διασπορά του ιού κατά τη νυχτερινή διασκέδαση.

 

Όπως ωστόσο διευκρίνισε είναι «πιο ελαφρύ το προφίλ νοσηρότητας αυτού του κύματος».

Τέλος σχετικά με την μετάλλαξη Β’, η οποία φαίνεται και αυτή να εξαπλώνεται στη χώρα μας, ανέφερε ότι δεν προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία καθώς δεν έχει φανεί να σχετίζεται με αυξημένη θνητότητα, ή νοσηρότητα. «Δύναται να διαφύγει των εμβολίων ωστόσο δεν γνωρίζουμε αν είναι πιο μεταδοτική, μόνο ότι έχει μεγαλύτερη διεισδυτικότητα. Εκτός της Νοτίους Αφρικής δεν έχει επικρατήσει σε κάποια άλλη χώρα. Μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις αλλά δεν φαίνεται αυτές να είναι βαριές », είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφερόμενος στη συμβολή του εμβολιασμού στην αναχαίτιση της πανδημίας, ο κ. Μαγιορκίνης παρακάλεσε τους νέους να εμβολιαστούν για να προστατεύσουν εαυτούς και τους συμπολίτες τους και να συνεισφέρουν στην επιστροφή της κοινωνίας στην κανονικότητα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βάνα Παπαευαγγέλου: Στο 3,5 ο δείκτης θετικότητας σήμερα

Κορωνοϊός 15/07 – 2.794 νέα κρούσματα – 6 νεκροί – 132 διασωληνωμένοι

15/07: Ο χάρτης της διασποράς των κρουσμάτων του κορωνοϊού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Τώρα η μεγάλη μας προτεραιότητα είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Σε ποιους πυλώνες στηρίζεται το σχέδιο της Υγείας και πώς πρόκειται να πορευθεί η κυβέρνηση σε σχέση με το ΕΚΑΒ, το νέο ΕΣΥ, τις προσλήψεις και τις ελλείψεις που παρατηρούνται στα φάρμακα;

Σήμερα στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού

Βουλή προϋπολογισμός: Παρά το γεγονός ότι η χρονιά που μας πέρασε και που συνεχίζουμε να διανύουμε ήταν πάρα πολύ δύσκολη λόγω των φυσικών καταστροφών, εντούτοις κλείνει με πρωτογενές πλεόνασμα που κυμαίνεται κοντά στο 1,1% κι όχι 0,7%, όπως ήταν η επίσημη στόχευση, ιδιαίτερα μετά και τη θεομηνία Daniel.

ΚΕΤΕΚΝΥ - Έχει ετοιμάσει νέο σύστημα κοστολόγησης σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας

ΚΕΤΕΚΝΥ: Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το νέο σύστημα κοστολόγησης σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας με DRGs. Ήδη το Κέντρο Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών ΚΕΤΕΚΝΥ, το Ινστιτούτο για τα DRGs, έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία ένταξης όλων των νοσοκομείων στην ενιαία ψηφιακή πλατφόρμα ώστε να καταγράφονται ηλεκτρονικά όλα τα δεδομένα. […]

Στη Μάλτα 9 ηγέτες χωρών του Ευρωπαϊκού νότου αναζητούν λύσεις για το μεταναστευτικό - Παρέμβαση Μητσοτάκη

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η στενή συνεργασία στον τομέα της άμυνας, αλλά και η κοινή στάση στο ζήτημα φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην κοινή δήλωση που συνυπέγραψαν, οι εννέα ηγέτες εκφράζουν, μεταξύ άλλων, τη στήριξή τους στις προσπάθειες επανέναρξης των συνομιλιών στο κυπριακό πρόβλημα

Κυριάκος Μητσοτάκης - Σύσκεψη για την εξέλιξη όλων των διαδικασιών υπέρ των πληγέντων της Θεσσαλίας

Στη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν, επίσης, τα θέματα που αφορούν στην αποζημίωση καλλιεργειών και στη βιωσιμότητα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, στην αποζημίωση και αναπλήρωση ζωϊκού κεφαλαίου που καταστράφηκε από τις πλημμύρες και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, καθώς και ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία και χρηματοδότηση επιχειρήσεων που έχουν υποστεί καταστροφές.

Τι απαντά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για τη σχέση του με την Ειρήνη Αγαπηδάκη;

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Με αφορμή την "αλλαγή πλεύσης" της κ. Αγαπηδάκη μετά τις διευκρινίσεις του Υπουργείου για το αντιγριπικό εμβόλιο, ο Υπουργός ένιψσε την ανάγκη να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.