Πολιτική Υγείας

Γκίκας Μαγιορκίνης: 4% αύξηση των θανάτων μεσοσταθμικά στην Ευρώπη

Γκίκας Μαγιορκίνης: 4% αύξηση των θανάτων μεσοσταθμικά στην Ευρώπη

Γκίκας Μαγιορκίνης: Όπως είπε ο επιδημιολόγος μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 185 εκατομμ. μολύνσεις και περισσότεροι από 4 εκατομμ. θάνατοι παγκοσμίως, ενώ ειδικότερα στην Ευρώπη καταγράφονται 44% περισσότερες διαγνώσεις και 4 % αύξηση των θανάτων μεσοσταθμικά. 

Ο επιδημιολόγος Γκίκας Μαγιορκίνης στην ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, ανακοίνωσε τα στοιχεία της πανδημίας ανά τον κόσμο. Όπως είπε μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 185 εκατομμ. μολύνσεις και περισσότεροι από 4 εκατομμ. θάνατοι. Στην Ευρώπη καταγράφονται 44% περισσότερες διαγνώσεις και 4 % αύξηση των θανάτων μεσοσταθμικά.

Ειδικότερα, όπως είπε καταγράφονται 52.000 διαγνώσεις ανά ημέρα και 870 θάνατοι ανά ημέρα. Αυτή την εβδομάδα 33 από τις 47 ευρωπαϊκές χώρες έδειξαν επιδεινωμένη επιδημιολογική κατάσταση, ενώ κρισιμότερη όπως είπε είναι η κατάσταση σε Ισπανία, Η.Β και Πορτογαλία

Σημαντικότατη η αύξηση σε κρούσματα στην Ελλάδα, ωστόσο αποσυμπιέζεται το σύστημα υγείας, όπως είπε. Παράλληλα, ο αριθμός των ασθενών στις ΜΕΘ μειώθηκε κατά 21%.

Χαρακτηριστικό της αύξησης στα κρούσματα, όπως υπογράμμισε, είναι ότι καταγράφηκαν 2,5 φορές περισσότερες διαγνώσεις σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα

Κυρίαρχη η μετάλλαξη δέλτα σε ΗΠΑ και Αγγλία

Σχετικά με την μετάλλαξη δέλτα, ο επιδημιολόγος ανέφερε πως εντοπίζεται πλέον σε τουλάχιστον 100 χώρες, ενώ έχει επικρατήσει στις ΗΠΑ και την Αγγλία. Η μετάλλαξη δέλτα θα επικρατήσει στις περισσότερες χώρες, εκτίμησε ο κ. Μαγιορκίνης. Φαίνεται πως ο εμβολιασμός έχει προστατέψει σε μεγάλο βαθμό τα συστήματα υγείας αρκετών χωρών από εισροή βεβαρυμμένων περιστατικών ακόμα και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η επιστροφή στην κανονικότητα ισοδυναμεί με την επιτάχυνση του εμβολιασμού και την συμμετοχή μας σε αυτόν, είπε ο επιδημιλόγος, καλώντας όσους δεν το έχουν κάνει ήδη να εμβολιαστούν.

Η μάσκα δεν υποκαθιστά τον εμβολιασμό

Αναφορικά με τη χρήση μάσκας ο κ. Μαγιορκίνης επεσήμανε ότι όποιος φοράει μάσκα συμβάλλει λιγότερο στον έλεγχο της πανδημίας από έναν εμβολιασμένο. «Να μην έχουμε την εντύπωση ότι η μάσκα υποκαθιστά τον εμβολιασμό. Τίποτα δεν τον υποκαθιστά και πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι σε αυτό», υπογράμμισε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βάνα Παπαευαγγέλου: Το 75% των νέων κρουσμάτων αφορά τις ηλικίες κάτω των 35 ετών

Αντιμετωπίστε το PMS με γιόγκα και αερόβια άσκηση

Κορωνοϊός 08/07 – 2.107 νέα κρούσματα – 10 νεκροί – 153 διασωληνωμένοι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πρόβλημα με τη στατικότητα του στεγάστρου Καλατράβα αναστέλλει κάθε δραστηριότητα στο ΟΑΚΑ

Θα ακολουθήσει τάχιστα και δεύτερη Μελέτη, προκειμένου να ερευνηθούν διεξοδικότερα και να επιβεβαιωθούν ή όχι τα στοιχεία της σημερινής Μελέτης. Συμμεριζόμαστε την αναστάτωση στην αθλητική οικογένεια, όμως, είναι κατανοητό ότι πρέπει να λειτουργήσουμε με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια αθλητών, αθλουμένων και φιλάθλων.

Χρυσοχοΐδης Πάτρα: Επίσκεψη Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στις δομές υγείας της Πάτρας

Χρυσοχοΐδης Πάτρα: Ο υπουργός ανακοίνωσε πως θα γίνουν προσλήψεις νοσηλευτών και γιατρών, ιδίως πανεπιστημιακών, στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας, ώστε να ενισχυθούν με προσωπικό.

Η Βιρτζίνια χτίζει ένα εθνικό μοντέλο για την αντιμετώπιση της ψυχικής υγείας των εφήβων

Βιρτζίνια υγεία: Αυτός ο μήνας είναι  ο Εθνικός Μήνας Πρόληψης της Αυτοκτονίας, μια σημαντική εστίαση εν μέσω μιας καταστροφικής κρίσης ψυχικής υγείας σε αυτή τη χώρα. 

Από το κόσκινο του Υπουργείου υγείας θα περάσουν και οι Διοικητές των 7 Υγειονομικών Περιφερειών

Παρότι οι αρχικές σκέψεις ήταν να ενοποιηθούν η 1η με την 2η Υγειονομική Περιφέρεια της Αττικής, δεν φαίνεται η 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου να μπορεί να διαχωριστεί από τα νησιά. Και αυτό διότι σήμερα τα κενά στις νησιωτικές περιοχές της χώρας μας καλύπτονται με μετακίνηση προσωπικού από τα νοσοκομεία του Πειραιά. Εάν συγχωνευθεί η 2η ΥΠΕ στην 1η ΥΠΕ, δεν θα μπορούν να καλυφθούν οι υγειονομικές μονάδες στα νησιά.

Μητσοτάκης - Πρώτη μετά τη ΔΕΘ συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου - Ίδρυση ειδικών μονάδων για την αντιμετώπιση των εγκεφαλικών.

Κυβερνητική επανεκκίνηση επιδιώκει το Μέγαρο Μαξίμου με διπλό υπουργικό σε διάστημα μόνο 14 ημερών, καθώς αναμένεται νέα συνεδρίαση στις 11 Οκτωβρίου. Ο πρωθυπουργός έδωσε το σήμα της μεταρρυθμιστικής επιτάχυνσης με «οδηγίες» προς τους υπουργούς για ταχύτητες, συνεργασία και αποτελεσματικότητα.