Πολιτική Υγείας

Γκάγκα: Σαφώς και δεν είναι σε ύφεση η πανδημία-Έχουμε 1000 περισσότερες νοσηλείες

Γκάγκα: Σαφώς και δεν είναι σε ύφεση η πανδημία-Έχουμε 1000 περισσότερες νοσηλείες

Γκάγκα: «Ουδέποτε ο υπουργός Υγείας είπε ότι είναι σε ύφεση η πανδημία», τόνισε χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας με αφορμή αναφορά του Ανδρέα Ξανθού, ότι κυβερνητικά στελέχη αφήνουν να εννοηθεί ότι η πανδημία βρίσκεται στο τέλος της.

«Σαφώς και δεν είναι σε ύφεση η πανδημία του κορωνοϊού. Έχουμε 1000 νοσηλείες παραπάνω σε σχέση με τις προηγούμενες 10 μέρες. Ουδέποτε ο υπουργός Υγείας είπε ότι είναι σε ύφεση η πανδημία», τόνισε χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα την Δευτέρα 28/3. Αφορμή στάθηκε αναφορά του πρώην υπουργού Υγείας και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθού, ότι κυβερνητικά στελέχη αφήνουν να εννοηθεί ότι η πανδημία βρίσκεται στο τέλος της.

«Είναι ανεπίτρεπτο κυβερνητικά στελέχη να στέλνουν λάθος μήνυμα περί τέλους της πανδημίας». «Είναι κρίσιμο να γίνει κατανοητό ότι η πανδημία είναι παρούσα, ενεργός και μας δείχνει συνεχώς τα δόντια της. Η φιλολογία περί τέλους της πανδημίας πρέπει να κοπεί μαχαίρι. Είναι ανεπίτρεπτο στελέχη της κυβέρνησης να στέλνουν το μήνυμα αυτό. Είναι ασυγχώρητη επιπολαιότητα. Δεν μπορεί ο υπουργός Υγείας, να προαναγγέλλει χαλάρωση των μέτρων μέχρι το καλοκαίρι, τα οποία θα επανεξεταστούν το φθινόπωρο. Σας το είπε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αλλά και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα θα καθορίσουν τα μέτρα. Γι’ αυτό χρειάζεται επιδημιολογική εγρήγορση και ετοιμότητα».

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα παίξει ρόλο ενισχυτή της πανδημίας με τους 3,5 εκατομμύρια πρόσφυγες και με την εμβολιαστική κάλυψη των Ουκρανών να είναι χαλαρή. Πρέπει να σταματήσουμε να στέλνουμε λάθος μηνύματα ότι είναι εντάξει τα πράγματα και η Ελλάδα είναι έτοιμη να ανοίξει τα σύνορά της», ανέφερε νωρίτερα ο κ. Ξανθός στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου με την κύρωση της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την λειτουργία δημόσιου υπερσύγχρονου νοσοκομείου στη Σπάρτη και την παράταση ισχύος των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Παράλληλα, η αναπληρώτρια υπουργός αιτιολόγησε τα μέτρα χαλάρωσης, επισημαίνοντας πως δεν γίνεται να έχουμε συνεχώς lockdown για πολλούς λόγους, όπως οικονομικούς και κοινωνικούς.

Επίσης η κα Γκάγκα, απαντώντας στις αιτιάσεις περί μόνιμων προσλήψεων επεσήμανε ότι πρέπει να γίνονται αξιολογήσεις, ώστε μετά από 2 και τρία χρόνια να δεις πως λειτουργούν στο σύστημα υγείας και να έχεις τη δυνατότητα να το ξανασκεφτείς. «Πιστεύω απόλυτα στην συνεχή αξιολόγηση στο δημόσιο σύστημα υγείας, για να είμαστε σίγουροι ότι τα νοσοκομεία δουλεύουν καλά και οι ασθενείς είναι ευχαριστημένοι. Άρα πρέπει να γίνεται αξιολόγηση συνεχώς», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας που έκλεισε την παρέμβαση της υπογραμμίζοντας ότι «στόχος μας είναι σε κάθε γωνιά της χώρας να υπάρχει γιατρός και ακόμα και τα μικρά νοσοκομεία να μπορούν να εξυπηρετούν οτιδήποτε και παντού σε όλη την Ελλάδα», ανέφερε συγκεκριμένα η αναπληρώτρια υπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γκάγκα πρόστιμο: Σταματάει η επιβολή προστίμου στους ανεμβολίαστους άνω των 60

Η 1η Μαΐου είναι η μέρα που αρχίζει η τουριστική περίοδος και το στοίχημα της κυβέρνησης είναι μια Ελλάδα ασφαλής και ελεύθερη από περιορισμούς covid

Πλεύρης: Αίρονται τα περιοριστικά μέτρα με ορίζοντα το καλοκαίρι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πάγωμα ή διόρθωση; Η κάλυψη της προληπτικής περίθαλψης στις ΗΠΑ σε σταυροδρόμι

"Εάν μελλοντικές δικαστικές αποφάσεις επαναφέρουν τις προληπτικές υπηρεσίες που έχουν επιλεγεί από αυτούς τους δύο πρόσθετους οργανισμούς στην εξέταση, τότε η πιθανότητα διακομματικής υποστήριξης για την ψήφιση νομοθεσίας που θα διασφαλίζει την κάλυψη χωρίς κόστος αυτών των βασικών προληπτικών υπηρεσιών γίνεται ακόμη λιγότερο πιθανή", δήλωσε ο Fendrick. "Και αυτό θα αυξήσει τον κίνδυνο φραγμών στην περίθαλψη και την επακόλουθη ανισότητα".

Σύμβαση 2ης ΔΥΠΕ: Ανακαίνιση – ανακατασκευή χώρων υγιεινής & εκσυγχρονισμός νοσηλευτικών μονάδων

Σύμβαση 2ης ΔΥΠΕ: Την σύμβαση υπέγραψαν ο Διοικητής κ. Χρήστος Ροϊλός, ως εκπρόσωπος της 2ης Υ.ΠΕ. Πειραιώς και Αιγαίου και ο ανάδοχος, παρουσία της Υπουργού Υγείας κ. Αναστασίας Κοτανίδου.

Νέα κίνητρα για την πλήρη εφαρμογή του απαραίτητου για την ΠΦΥ θεσμού του Προσωπικού Γιατρού

Με τον τρόπο αυτό, το υπουργείο Υγείας ευελπιστεί ότι θα προσελκύσει μεγαλύτερο αριθμό γιατρών μέχρι το τέλος του χρόνου. Ταυτόχρονα, αναμένεται να «χαλαρώσει» κάπως το δεσμευτικό πλαίσιο ώστε οι ιδιώτες γιατροί να μπορούν να εξετάζουν και ιδιωτικά κάποιους ασθενείς οι οποίοι θα πληρώνουν από την τσέπη τους.