Πολιτική Υγείας

Γερουσιαστής Rand Paul: Επικρίσεις για λανθασμένη προσέγγιση των αξιωματούχων υγείας κατά την αξιολόγηση των εμβολίων COVID-19

Γερουσιαστής Rand Paul: Επικρίσεις για λανθασμένη προσέγγιση των αξιωματούχων υγείας κατά την αξιολόγηση των εμβολίων COVID-19

Ο Fauci αρνήθηκε την απόρριψη της βασικής ανοσολογίας και είπε ότι "ποτέ δεν αρνήθηκε ότι υπάρχει η σημασία της προστασίας μετά τη μόλυνση". Ακόμα, είπε ότι ο FDA και το CDC υποστηρίζουν την ιδέα ότι "ο εμβολιασμός μετά τη μόλυνση δίνει μια πρόσθετη επιπλέον ώθηση".

Γερουσιαστής Rand Paul: Ο γερουσιαστής Rand Paul, R-Ky., κατηγόρησε τους κυβερνητικούς αξιωματούχους υγείας ότι υιοθέτησαν λανθασμένη προσέγγιση κατά την αξιολόγηση των εμβολίων COVID-19, καθώς δεν έλαβαν υπόψη τους τις προηγούμενες λοιμώξεις των ανθρώπων. Ο Ρεπουμπλικανός από το Κεντάκι άφησε στη συνέχεια να εννοηθεί ότι μπορεί να υπάρχει λόγος γι’ αυτό. Αναφέροντας ότι τα μέλη της κυβερνητικής επιτροπής εμβολίων δεν έχουν αποκαλύψει αν έχουν λάβει δικαιώματα από τις εταιρείες που παρασκευάζουν τα εμβόλια, ο Πολ δήλωσε ότι αν το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα πάρει τον έλεγχο της Γερουσίας στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου θα ερευνήσει το θέμα.

“Σας ρωτήσαμε και αρνηθήκατε να μας απαντήσετε αν κάποιος από τις επιτροπές εμβολίων παίρνει δικαιώματα από τις φαρμακευτικές εταιρείες”, είπε ο Πολ την Τετάρτη στον Δρ Άντονι Φάουτσι κατά τη διάρκεια ακρόασης της Επιτροπής Υγείας, Παιδείας, Εργασίας και Συντάξεων της Γερουσίας.

“Σας ρώτησα την τελευταία φορά και ποια ήταν η απάντησή σας; Δεν χρειάζεται να σας πούμε. Τις ζητήσαμε μέσω του νόμου για την ελευθερία της πληροφόρησης. Και τι απαντήσατε; Δεν πρόκειται να σας πούμε. Αλλά σας λέω το εξής, όταν αναλάβουμε εμείς την ευθύνη, θα αλλάξουμε τους κανόνες και θα πρέπει να αποκαλύψετε από πού παίρνετε τα δικαιώματα σας, από ποιες εταιρείες, και αν κάποιος στην επιτροπή έχει σύγκρουση συμφερόντων, θα το μάθουμε. Σας το υπόσχομαι αυτό”.

Ο Fauci απάντησε λέγοντας ότι οι επιτροπές αυτές είναι συμβουλευτικές επιτροπές με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) και την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), ωστόσο ο Paul συνεχίζει να ρωτάει γι’ αυτόν.

Ο Paul απάντησε λέγοντας ότι ο ίδιος ο Fauci έχει αρνηθεί να πει ποιες εταιρείες, αν υπάρχουν, του έδωσαν δικαιώματα ή πλήρωσαν δικαιώματα σε άλλους επιστήμονες.

“Δεν είναι οι επιτροπές μου”, επανέλαβε ο Fauci, χωρίς να απαντήσει στον ισχυρισμό του Paul ότι ο ίδιος ο Fauci δεν ήταν διαφανής.

Η συζήτηση για τα δικαιώματα από τις φαρμακευτικές εταιρείες προήλθε από τον ισχυρισμό του Paul ότι ο Fauci και άλλοι αξιωματούχοι δεν ακολουθούσαν την καθιερωμένη επιστήμη επειδή αγνοούσαν τις επιπτώσεις των λοιμώξεων COVID-19 όταν εξέταζαν τα εμβόλια. Ξεκίνησε το τμήμα του δείχνοντας μια συνέντευξη που έδωσε ο Fauci το 2004, στην οποία είπε σχετικά με τη γρίπη ότι “το καλύτερο εμβόλιο είναι να μολυνθείς εσύ ο ίδιος”.

Ο Paul ρώτησε τον Fauci γιατί η ίδια ιδέα δεν φαίνεται να αντικατοπτρίζεται στην προσέγγιση της κυβέρνησης για την  COVID-19.

“Επί του παρόντος, οι έρευνες αντισωμάτων δείχνουν ότι το 80 τοις εκατό των παιδιών, περίπου το 80 τοις εκατό των παιδιών, έχουν κάνει COVID και παρόλα αυτά δεν υπάρχουν κατευθυντήριες γραμμές που να προέρχονται από εσάς ή από οποιονδήποτε στην κυβέρνηση για να ληφθεί υπόψη η φυσικά αποκτηθείσα ανοσία τους”, είπε ο γερουσιαστής, προσθέτοντας ότι τα ποσοστά θανάτου από την COVID-19 είναι παρόμοια “αν όχι μικρότερα από αυτά” της γρίπης.

“Έτσι, όταν το βλέπουμε αυτό, αναρωτιόμαστε, ξέρετε, γιατί φαινόταν να αγκαλιάζετε πραγματικά τη βασική ανοσολογία το 2004, πώς ή γιατί φαίνεται να την απορρίπτετε τώρα”, δήλωσε ο Paul.

Σάλος στα μέσα ενημέρωσης για το βίντεο του Anthony Fauci

Ο Fauci αρνήθηκε την απόρριψη της βασικής ανοσολογίας και είπε ότι “ποτέ δεν αρνήθηκε ότι υπάρχει η σημασία της προστασίας μετά τη μόλυνση”. Ακόμα, είπε ότι ο FDA και το CDC υποστηρίζουν την ιδέα ότι “ο εμβολιασμός μετά τη μόλυνση δίνει μια πρόσθετη επιπλέον ώθηση”.

Το πρόβλημα, είπε ο Paul, είναι ότι “σχεδόν καμία από τις μελέτες σας από το CDC ή από την κυβέρνηση δεν έχει τη μεταβλητή του αν έχετε ή όχι προηγουμένως μολυνθεί”.

“Αν αγνοήσεις αν έχουν μολυνθεί, αγνοείς ουσιαστικά ένα εμβόλιο”, πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο Fauci οφείλει στους Αμερικανούς απαντήσεις σχετικά με την προέλευση της COVID-19 και οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής είναι αποφασισμένοι να τις λάβουν

Ο Fauci προειδοποιεί για το ξέσπασμα της ευλογιάς των πιθήκων και συγκρίνει την κατάσταση με την επιδημία HIV/AIDS

"Θα έπρεπε να είχαμε πολύ, πολύ πιο αυστηρούς περιορισμούς για την ασυμπτωματική COVID στην αρχή της πανδημίας", λέει ο Fauci

Ο Fauci διατηρεί «ανοιχτό μυαλό» στη θεωρία διαρροής του κορωνοϊού από το εργαστήριο της Γουχάν

Απαντήσεις του Άντονι Φάουτσι για την εντολή μάσκας στα μέσα μεταφοράς και για τον Έλον Μασκ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ψηφίστηκε σήμερα νέο νομοσχέδιο για διακίνηση φαρμάκων και Ενιαία Λίστα Χειρουργείων

Ψηφίστηκε σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας για το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης της διακίνησης φαρμάκων, την Ενιαία Λίστα Χειρουργείων και άλλες επείγουσες  διατάξεις.

Να δοθεί τέλος στον διαχρονικό διαχωρισμό των παιδιών Ρομά στα σχολεία

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Το Κοινοβούλιο «εκφράζει τη λύπη του για τον συνεχιζόμενο διαχωρισμό των παιδιών Ρομά σε ειδικά σχολεία, καθώς και στο πλαίσιο των βασικών εκπαιδευτικών συστημάτων».

Χρυσοχοΐδης: «Δίνουμε αγώνα για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο χώρος της υγείας»

Χρυσοχοΐδης: Ο Υπουργός Υγείας ήταν κεντρικός ομιλητής στο 22ο Συνέδριο HealthWorld, με τίτλο «Making Healthcare Reform a Political and Investment Priority», που διοργάνωσε το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Μουσική και μητρότητα: Καινοτομία ΠΟΥ στον τομέα της υγείας μέσω των τεχνών

Μουσική και μητρότητα: Μονοήμερη συνάντηση του ΠΟΥ αφιερωμένη στον ρόλο των τεχνών στην υγειονομική περίθαλψη, η οποία περιλαμβάνει μια πιλοτική μελέτη πολλών χωρών με τίτλο «Μουσική & μητρότητα».

Κυριάκος Μητσοτάκης - Επίσκεψη του πρωθυπουργού στο νέο Κέντρο φροντίδας για ΑμεΑ στο Ελληνικό

Το συγκρότημα, δωρεά ύψους 15 εκατομμυρίων της Lamda Development, θα αποτελέσει το νέο σπίτι για την «Αμυμώνη», τον «Ερμή», τη ΝΙΚΗ-Victor Artant και τον Σύλλογο για Άτομα με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, τέσσερα σωματεία που μέχρι πρότινος στεγάζονταν σε εγκαταστάσεις που χρονολογούνται από το 1970.