Πολιτική Υγείας

Γερουσιαστής Rand Paul: Επικρίσεις για λανθασμένη προσέγγιση των αξιωματούχων υγείας κατά την αξιολόγηση των εμβολίων COVID-19

Γερουσιαστής Rand Paul: Επικρίσεις για λανθασμένη προσέγγιση των αξιωματούχων υγείας κατά την αξιολόγηση των εμβολίων COVID-19

Ο Fauci αρνήθηκε την απόρριψη της βασικής ανοσολογίας και είπε ότι "ποτέ δεν αρνήθηκε ότι υπάρχει η σημασία της προστασίας μετά τη μόλυνση". Ακόμα, είπε ότι ο FDA και το CDC υποστηρίζουν την ιδέα ότι "ο εμβολιασμός μετά τη μόλυνση δίνει μια πρόσθετη επιπλέον ώθηση".

Γερουσιαστής Rand Paul: Ο γερουσιαστής Rand Paul, R-Ky., κατηγόρησε τους κυβερνητικούς αξιωματούχους υγείας ότι υιοθέτησαν λανθασμένη προσέγγιση κατά την αξιολόγηση των εμβολίων COVID-19, καθώς δεν έλαβαν υπόψη τους τις προηγούμενες λοιμώξεις των ανθρώπων. Ο Ρεπουμπλικανός από το Κεντάκι άφησε στη συνέχεια να εννοηθεί ότι μπορεί να υπάρχει λόγος γι’ αυτό. Αναφέροντας ότι τα μέλη της κυβερνητικής επιτροπής εμβολίων δεν έχουν αποκαλύψει αν έχουν λάβει δικαιώματα από τις εταιρείες που παρασκευάζουν τα εμβόλια, ο Πολ δήλωσε ότι αν το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα πάρει τον έλεγχο της Γερουσίας στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου θα ερευνήσει το θέμα.

“Σας ρωτήσαμε και αρνηθήκατε να μας απαντήσετε αν κάποιος από τις επιτροπές εμβολίων παίρνει δικαιώματα από τις φαρμακευτικές εταιρείες”, είπε ο Πολ την Τετάρτη στον Δρ Άντονι Φάουτσι κατά τη διάρκεια ακρόασης της Επιτροπής Υγείας, Παιδείας, Εργασίας και Συντάξεων της Γερουσίας.

“Σας ρώτησα την τελευταία φορά και ποια ήταν η απάντησή σας; Δεν χρειάζεται να σας πούμε. Τις ζητήσαμε μέσω του νόμου για την ελευθερία της πληροφόρησης. Και τι απαντήσατε; Δεν πρόκειται να σας πούμε. Αλλά σας λέω το εξής, όταν αναλάβουμε εμείς την ευθύνη, θα αλλάξουμε τους κανόνες και θα πρέπει να αποκαλύψετε από πού παίρνετε τα δικαιώματα σας, από ποιες εταιρείες, και αν κάποιος στην επιτροπή έχει σύγκρουση συμφερόντων, θα το μάθουμε. Σας το υπόσχομαι αυτό”.

Ο Fauci απάντησε λέγοντας ότι οι επιτροπές αυτές είναι συμβουλευτικές επιτροπές με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) και την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), ωστόσο ο Paul συνεχίζει να ρωτάει γι’ αυτόν.

Ο Paul απάντησε λέγοντας ότι ο ίδιος ο Fauci έχει αρνηθεί να πει ποιες εταιρείες, αν υπάρχουν, του έδωσαν δικαιώματα ή πλήρωσαν δικαιώματα σε άλλους επιστήμονες.

“Δεν είναι οι επιτροπές μου”, επανέλαβε ο Fauci, χωρίς να απαντήσει στον ισχυρισμό του Paul ότι ο ίδιος ο Fauci δεν ήταν διαφανής.

Η συζήτηση για τα δικαιώματα από τις φαρμακευτικές εταιρείες προήλθε από τον ισχυρισμό του Paul ότι ο Fauci και άλλοι αξιωματούχοι δεν ακολουθούσαν την καθιερωμένη επιστήμη επειδή αγνοούσαν τις επιπτώσεις των λοιμώξεων COVID-19 όταν εξέταζαν τα εμβόλια. Ξεκίνησε το τμήμα του δείχνοντας μια συνέντευξη που έδωσε ο Fauci το 2004, στην οποία είπε σχετικά με τη γρίπη ότι “το καλύτερο εμβόλιο είναι να μολυνθείς εσύ ο ίδιος”.

Ο Paul ρώτησε τον Fauci γιατί η ίδια ιδέα δεν φαίνεται να αντικατοπτρίζεται στην προσέγγιση της κυβέρνησης για την  COVID-19.

“Επί του παρόντος, οι έρευνες αντισωμάτων δείχνουν ότι το 80 τοις εκατό των παιδιών, περίπου το 80 τοις εκατό των παιδιών, έχουν κάνει COVID και παρόλα αυτά δεν υπάρχουν κατευθυντήριες γραμμές που να προέρχονται από εσάς ή από οποιονδήποτε στην κυβέρνηση για να ληφθεί υπόψη η φυσικά αποκτηθείσα ανοσία τους”, είπε ο γερουσιαστής, προσθέτοντας ότι τα ποσοστά θανάτου από την COVID-19 είναι παρόμοια “αν όχι μικρότερα από αυτά” της γρίπης.

“Έτσι, όταν το βλέπουμε αυτό, αναρωτιόμαστε, ξέρετε, γιατί φαινόταν να αγκαλιάζετε πραγματικά τη βασική ανοσολογία το 2004, πώς ή γιατί φαίνεται να την απορρίπτετε τώρα”, δήλωσε ο Paul.

Σάλος στα μέσα ενημέρωσης για το βίντεο του Anthony Fauci

Ο Fauci αρνήθηκε την απόρριψη της βασικής ανοσολογίας και είπε ότι “ποτέ δεν αρνήθηκε ότι υπάρχει η σημασία της προστασίας μετά τη μόλυνση”. Ακόμα, είπε ότι ο FDA και το CDC υποστηρίζουν την ιδέα ότι “ο εμβολιασμός μετά τη μόλυνση δίνει μια πρόσθετη επιπλέον ώθηση”.

Το πρόβλημα, είπε ο Paul, είναι ότι “σχεδόν καμία από τις μελέτες σας από το CDC ή από την κυβέρνηση δεν έχει τη μεταβλητή του αν έχετε ή όχι προηγουμένως μολυνθεί”.

“Αν αγνοήσεις αν έχουν μολυνθεί, αγνοείς ουσιαστικά ένα εμβόλιο”, πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο Fauci οφείλει στους Αμερικανούς απαντήσεις σχετικά με την προέλευση της COVID-19 και οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής είναι αποφασισμένοι να τις λάβουν

Ο Fauci προειδοποιεί για το ξέσπασμα της ευλογιάς των πιθήκων και συγκρίνει την κατάσταση με την επιδημία HIV/AIDS

"Θα έπρεπε να είχαμε πολύ, πολύ πιο αυστηρούς περιορισμούς για την ασυμπτωματική COVID στην αρχή της πανδημίας", λέει ο Fauci

Ο Fauci διατηρεί «ανοιχτό μυαλό» στη θεωρία διαρροής του κορωνοϊού από το εργαστήριο της Γουχάν

Απαντήσεις του Άντονι Φάουτσι για την εντολή μάσκας στα μέσα μεταφοράς και για τον Έλον Μασκ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το Ιράν "στραγγαλίζει" το διαδίκτυο για να περιορίσει το υλικό από τις διαδηλώσεις

Οι Ιρανοί χρησιμοποιούν εδώ και καιρό Εικονικά Ιδιωτικά Δίκτυα VPN για να έχουν πρόσβαση σε ιστότοπους που είναι αποκλεισμένοι στο Ιράν - ακόμη και κυβερνητικοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Εξωτερικών, έχουν λογαριασμούς στο Twitter παρά το γεγονός ότι το δίκτυο είναι αποκλεισμένο στη χώρα.

Αλλαγή στη θέση των διατροφικών ετικετών προτείνει η κυβέρνηση Μπάιντεν

ΗΠΑ: Για να βοηθήσει τους καταναλωτές να προσδιορίσουν τη θρεπτική αξία των τροφίμων πιο εύκολα, η κυβέρνηση Μπάιντεν είπε ότι θα προτείνει την τοποθέτηση ετικετών διατροφής στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας αντί στο πίσω μέρος.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά αίρει την εντολή για το εμβόλιο covid στα σύνορα

Ο Καναδάς τερματίζει επίσης τον τυχαίο έλεγχο της COVID-19 στα αεροδρόμια και τη συμπλήρωση των πληροφοριών σε αυτό που έγινε η αντιδημοφιλής εφαρμογή ArriveCan, η οποία κατηγορήθηκε για καθυστερήσεις, επίσης, και δεν θα απαιτείται πλέον.

Δωρεά 20 εξοπλισμένων ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

ΕΚΑΒ: Τα 20 προσφερόμενα ασθενοφόρα που αποτελούν μέρος της καθοριστικής πρωτοβουλίας της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και της «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.