Πολιτική Υγείας

Δρ. Makary: Το CDC δεν παρουσίασε «επιστημονικό σκεπτικό» για παιδικά ενισχυτικά εμβόλια COVID

Δρ. Makary: Το CDC δεν παρουσίασε «επιστημονικό σκεπτικό» για παιδικά ενισχυτικά εμβόλια COVID

Και η επιτροπή είπε στην πραγματικότητα, θέλουμε ένα απλό μήνυμα. Ανησυχούμε μήπως έχουμε ένα μπερδεμένο μήνυμα εάν αυτά τα παιδιά δεν παίρνουν αναμνηστικό και οι ηλικιωμένοι παίρνουν. Αυτό δεν είναι επιστημονικό σκεπτικό.

Δρ. Makary: Ο FDA «παρακάμπτεται πλήρως» καθώς ο διαχειριστής του Μπάιντεν συνιστά ενισχυτές Pfizer για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών Δρ. Makary Ο διαχειριστής του Μπάιντεν δεν παρουσίασε κλινικά δεδομένα για ενισχυτικά εμβολίων για παιδιά. Ο ιατρικός συνεργάτης του Fox News, Dr. Marty Makary, επικρίνει τη διαδικασία της συμβουλευτικής επιτροπής εμβολίων CDC για τη σύσταση αναμνηστικών εμβολίων για την COVID σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών.

Ο Δρ Μάρτι Μάκαρι είπε ότι ο Οργανισμός Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων FDA της κυβέρνησης Μπάιντεν «παρέκαμψε πλήρως» τη σύγκληση μιας «συμβουλευτικής επιτροπής» προτού συστήσει στα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών να λάβουν ενισχυτικό εμβόλιο για την COVID.

Ο Makary εντάχθηκε στο “Fox & Friends First” την Τρίτη για να εξηγήσει γιατί διαφωνεί με τη διαδικασία που χρησιμοποιήθηκε. DR. ΜΑΡΤΥ ΜΑΚΑΡΥ: Λοιπόν, και πάλι ο FDA της κυβέρνησης Μπάιντεν παρακάμπτεται εντελώς στη σύγκληση των τεχνικών εμπειρογνωμόνων, της συμβουλευτικής επιτροπής τους. Αυτοί είναι οι κορυφαίοι εμπειρογνώμονες εμβολίων στη χώρα. Πολλοί είχαν επισημάνει ότι δεν συμφωνούν με αυτήν τη σύσταση να δοθεί ενίσχυση σε 24 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.

Και έτσι, όταν κάνετε μια τόσο σαρωτική σύσταση για ολόκληρη τη χώρα με τόσο έντονο σθένος, δίνοντας εντολή και στα 24 εκατομμύρια παιδιά στη χώρα, από πέντε έως τα 11 να λάβουν ένα ενισχυτικό, θα πρέπει να συγκαλέσετε τους τεχνικούς σας ειδικούς.

Αντίθετα, το έβαλαν μπροστά σε μια επιτροπή CDC, η οποία είναι γνωστό ότι απολύει άτομα που έχουν αντίθετες απόψεις.

Το έκαναν αυτό με τον Δρ Μάρτιν Κούλντορφ από το Χάρβαρντ πέρυσι και η συζήτηση ήταν απίστευτη.

Δεν υπήρχαν κλινικά δεδομένα που να υποστηρίζουν το αναμνηστικό για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.

Αντίθετα, ανέφεραν μια μικρή μελέτη που διεξήχθη από τη Pfizer σε 140 παιδιά αυτής της ηλικιακής ομάδας, η οποία δεν έβλεπε κανένα αποτέλεσμα, αλλά αντίθετα το χτύπημα των αντισωμάτων που εμφανίζεται μετά την αναμνηστική.

Και η επιτροπή είπε στην πραγματικότητα, θέλουμε ένα απλό μήνυμα. Ανησυχούμε μήπως έχουμε ένα μπερδεμένο μήνυμα εάν αυτά τα παιδιά δεν παίρνουν αναμνηστικό και οι ηλικιωμένοι παίρνουν. Αυτό δεν είναι επιστημονικό σκεπτικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

H επισήμανση της παραλλαγής ανησυχίας όμικρον ως ηπιότερης δεν σημαίνει ότι είναι ήπια, επισημαίνει η επικεφαλής των CDC Rochelle Walensky

Ο αριθμός των θανάτων στις ΗΠΑ από την COVID-19 ξεπέρασε το όριο των 900.000 την Παρασκευή

Επικρίσεις για την αμφιλεγόμενη πολιτική της μάσκας στα νήπια που παραμένει στη Νέα Υόρκη από τη Δρα Nicole Saphier

"Δεν υπάρχουν στοιχεία αυτή τη στιγμή ότι υγιή παιδιά ή υγιείς έφηβοι χρειάζονται ενισχυτικά" λέει η επικεφαλής του ΠΟΥ Soumya Swaminathan

Ο FDA πλησιάζει στην έγκριση ενισχυτή εμβολίου covid για παιδιά 12-15 ετών

Tα CDC ενισχύουν τη σύστασή τους για αναμνηστικές δόσεις για άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω εν όψει της παραλλαγής "όμικρον"

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σχέδιο Β για επείγουσα αντισύλληψη, απάντηση στην απαγόρευση αμβλώσεων του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ

Το δικαίωμα των Αμερικανών στην ιδιωτική ζωή προέρχεται από πολλά μέρη του Συντάγματος, αλλά εξελίχθηκε από το δικαίωμα πρόσβασης στην αντισύλληψη.

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την 4η δόση - Ποιους αφορά

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τα άτομα άνω των 65 ετών, για τα οποία η πλατφόρμα έχει ανοίξει από τον Μάιο, δεν έχουν προσέλθει σε ικανό αριθμό να εμβολιαστούν με το ποσοστό τους να αγγίζει μόλις το 15%.

3ος γύρος υποχρεωτικών τεστ Covid στο Μακάο καθώς τα κρούσματα αυξάνονται

Μακάο Covid: Το Μακάο τηρεί την πολιτική της Κίνας για μηδενική COVID που στοχεύει στην εξάλειψη όλων των εστιών, σχεδόν με οποιοδήποτε κόστος, αντίθετη με μια παγκόσμια τάση προσπάθειας συνύπαρξης με τον ιό. 

Τέλος στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού κατά της Covid-19 ανακοίνωσε η Αυστριακή Κυβέρνηση

Αυστρία: Η αυστριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα την πλήρη εγκατάλειψη της πολιτικής της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού κατά της Covid-19, μια πολιτική που είχε θέσει σε αναστολή τον Μάρτιο μόλις ένα μήνα μετά την έναρξη ισχύος της. «Πλέον, πρέπει να ζήσουμε με την Covid, επομένως θα εφαρμόσουμε μια σειρά μέτρων, το οποίο σημαίνει τον τερματισμό της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού», […]

Ο κυβερνήτης του Νιου Χάμσαϊρ εμποδίζει τους φαρμακοποιούς να χορηγούν ιβερμεκτίνη για τη θεραπεία της COVID-19 χωρίς ιατρική συνταγή

«Οι ασθενείς θα πρέπει πάντα να συμβουλεύονται τον γιατρό τους πριν πάρουν φάρμακα, ώστε να έχουν πλήρη επίγνωση των θεραπευτικών επιλογών και των πιθανών ακούσιων συνεπειών από τη λήψη ενός φαρμάκου που μπορεί να περιορίσει άλλες επιλογές θεραπείας στο μέλλον», είπε ο Sununu.

Τα χάπια για την άμβλωση θα γίνουν το επόμενο πεδίο μάχης στον αναπαραγωγικό αγώνα των ΗΠΑ

Καθώς αυτές οι νομικές μάχες ετοιμάζονται να γίνουν, η συνήγορος κατά των αμβλώσεων Savannah Craven είπε ότι αυτή και οι συνάδελφοί της θα εργαστούν για να απαγορευθούν όλες οι μέθοδοι άμβλωσης, συμπεριλαμβανομένων των χαπιών, σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

'Εγκριση δαπάνης για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS & απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων

ΗΔΙΚΑ: Εγκρίθηκε από την ΗΔΙΚΑ η δαπάνη για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS και απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων και γνωματεύσεων στα δημόσια Νοσοκομεία και τις δομές ΠΦΥ της χώρας.

Τα ευρωπαϊκά φεστιβάλ δεν πρέπει να καταργηθούν λόγω της ευλογιάς των πιθήκων λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Η Meg Doherty, από τα παγκόσμια προγράμματα HIV, ηπατίτιδας και σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων στον ΠΟΥ, δήλωσε: «Δεν το ονομάζουμε σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη. «Ο στιγματισμός δεν βοηθά ποτέ σε ένα ξέσπασμα ασθένειας», πρόσθεσε. «Αυτή δεν είναι μια γκέι ασθένεια. Ωστόσο, θέλουμε οι άνθρωποι να γνωρίζουν ποιοι είναι οι κίνδυνοι».