Πολιτική Υγείας

Γερμανία: Ζητά επιτακτικά ελέγχους της παραλλαγής COVID της ΕΕ για τις αφίξεις από την Κίνα

Γερμανία: Ζητά επιτακτικά ελέγχους της παραλλαγής COVID της ΕΕ για τις αφίξεις από την Κίνα

Ο Lauterbach δήλωσε ότι "δεν είναι ακόμη απαραίτητο" να γίνονται εξετάσεις ρουτίνας σε επιβάτες από την Κίνα, καθώς όλες οι παραλλαγές που παρατηρούνται σήμερα είναι ήδη γνωστές. Ωστόσο, δήλωσε ότι αυτό μπορεί ακόμη να αλλάξει, δεδομένου ότι τα δεδομένα από την Κίνα δεν μπορούν να ληφθούν με αξιοπιστία.

Γερμανία: Η Γερμανία δεν βλέπει προς το παρόν την ανάγκη να επιβάλει ελέγχους ρουτίνας στις αφίξεις από την Κίνα, αλλά επιδιώκει ένα συντονισμένο σύστημα παρακολούθησης των παραλλαγών σε όλα τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Karl Lauterbach. Με ένα τέτοιο σύστημα, οι νέες παραλλαγές του κορωνοϊού μπορούν να ανιχνεύονται και να λαμβάνονται γρήγορα τα κατάλληλα μέτρα, δήλωσε ο υπουργός, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για την έκρηξη των λοιμώξεων στην Κίνα.

Ο Lauterbach δήλωσε ότι “δεν είναι ακόμη απαραίτητο” να γίνονται εξετάσεις ρουτίνας σε επιβάτες από την Κίνα, καθώς όλες οι παραλλαγές που παρατηρούνται σήμερα είναι ήδη γνωστές. Ωστόσο, δήλωσε ότι αυτό μπορεί ακόμη να αλλάξει, δεδομένου ότι τα δεδομένα από την Κίνα δεν μπορούν να ληφθούν με αξιοπιστία. Ως εκ τούτου, τα ευρωπαϊκά έθνη πρέπει να “παρακολουθούν στενά” τα αεροδρόμιά τους, δήλωσε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι θα έχει συνομιλίες με τον Γάλλο ομόλογό του το απόγευμα της Παρασκευής. “Χρειαζόμαστε μια ευρωπαϊκή λύση”, είπε. “Για παράδειγμα, οι στοχευμένοι έλεγχοι συγκεκριμένων αεροσκαφών θα μπορούσαν να παίξουν έναν ρόλο εδώ”, δήλωσε ο Lauterbach.

Οι λοιμώξεις από τον κορωνοϊό έχουν αυξηθεί κατακόρυφα στην Κίνα, κατακλύζοντας τα νοσοκομεία, καθώς ξετυλίγονται οι σκληροί έλεγχοι που τορπίλισαν την οικονομία και προκάλεσαν πανεθνικές διαδηλώσεις. Ένας αυξανόμενος αριθμός χωρών, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, έχουν επιβάλει περιορισμούς σε όλους τους επισκέπτες από την ηπειρωτική Κίνα μετά την απόφαση του Πεκίνου να τερματίσει την υποχρεωτική καραντίνα κατά την άφιξη, γεγονός που ώθησε πολλούς πανηγυρίζοντες Κινέζους να κάνουν σχέδια για ταξίδια στο εξωτερικό. Στην ΕΕ, η Ιταλία διέταξε υποχρεωτικά τεστ κορωνοϊού για τους επισκέπτες από την Κίνα, ενώ η Ισπανία δήλωσε ότι οι ταξιδιώτες από τον ασιατικό γίγαντα θα πρέπει να αποδεικνύουν ότι είναι αρνητικοί ή πλήρως εμβολιασμένοι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Επισημάνσεις Ηλία Μόσιαλου για την παγκόσμια ανησυχία με την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων covid στην Κίνα

Στέλλα Κυριακίδου: Επιστολή προς τους υπουργούς Υγείας της ΕΕ για την προστασία των πολιτών έναντι του κύματος covid στην Κίνα

Ιαπωνία: Τεστ στις αφίξεις από Κίνα για COVID εν μέσω αυξανόμενων κρουσμάτων

Η Ιταλία δεν βρίσκει νέες παραλλαγές της Covid στον έλεγχο της Κίνας

Παγκόσμιος συναγερμός λόγω της έκρηξης της COVID στην Κίνα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τιμολόγια του Ρεύματος - Αλλαγές σε όσα γνωρίζουμε από 1ης Ιανουαρίου - Αναποφάσιστοι οι καταναλωτές

«Και το νέο πράσινο ενιαίο τιμολόγιο έχει σοβαρά ζητήματα νομιμότητας και διαφάνειας, καθώς αφήνει παντελώς αόριστο το τίμημα και για τον λόγο αυτόν οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, πριν επιλέξουν να μεταβούν σε αυτό ή να επιλέξουν κάποιο από τα άλλα προγράμματα των προμηθευτών» υπογραμμίζει ο νομικός σύμβουλος της Ένωσης Καταναλωτών – Ποιότητας Ζωής (ΕΚ.ΠΟΙ.ΖΩ) Παναγιώτης Σγούρας.

Υπουργείο Πολιτισμού - Διευκόλυνση της συμμετοχής των ΑμεΑ σε κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής

Είμαστε αντιμέτωποι με το στοίχημα να αποκαταστήσουμε την προσβασιμότητα σε μνημεία παγκόσμιας ακτινοβολίας, χωρίς να αλλοιωθεί, στο ελάχιστο, ο χαρακτήρας τους. Να μην είναι, δηλαδή, μόνο εύχρηστες οι νέες υποδομές που εγκαταστάθηκαν, αλλά και να συνδέονται αρμονικά με το μνημείο, σεβόμενοι απολύτως τις επιταγές του Αρχαιολογικού Νόμου.

«Ψηφιακός βοηθός» του gov.gr - Νέο ψηφιακό εργαλείο για τη δημόσια διοίκηση

«Οι εκπαιδευτικοί είναι αυτοί που θα βοηθήσουν τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τα νέα εργαλεία» είπε, υπογραμμίζοντας ότι εάν δεν επιτευχθεί αυτή η σύνδεση ψηφιακών δεξιοτήτων με τις ανθρωπιστικές σπουδές «η γενιά αυτή θα έχει μειωμένη ικανότητα να ανιχνεύσει» τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης.

Επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως Υπηρεσιών Υγείας σε Νοσοκομεία της Ηπείρου

Ήπειρος ΥΠΕ: Η Λίλιαν Βιλδιρίδη επισκέφθηκε νοσοκομεία της Ηπείρου και ενημερώθηκε για την πορεία του εκσυγχρονισμού τους, ενώ παράλληλα πληροφορήθηκε για τυχόν ελλείψεις και προβλήματα.