Πολιτική Υγείας

Γερμανία Covid: Αποθαρρύνει τα μη απαραίτητα ταξίδια στην Κίνα

Γερμανία Covid: Αποθαρρύνει τα μη απαραίτητα ταξίδια στην Κίνα

Γερμανία Covid:  "Αποθαρρύνουμε προς το παρόν τα μη απαραίτητα ταξίδια στην Κίνα. Ο λόγος είναι η κορύφωση των μολύνσεων από τον Covid και το καταπονημένο σύστημα υγείας".

Η Γερμανία αποθάρρυνε σήμερα τα μη απαραίτητα ταξίδια στην Κίνα, το πολυπληθέστερο έθνος στον κόσμο, το οποίο παλεύει με την αύξηση των κρουσμάτων Covid μετά τη χαλάρωση των αυστηρών περιορισμών για τον ιό. Αποθαρρύνουμε προς το παρόν τα μη απαραίτητα ταξίδια στην Κίνα. Ο λόγος είναι η κορύφωση των μολύνσεων από τον Covid και το καταπονημένο σύστημα υγείας”, ανέφερε στο Twitter το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Περισσότερες από δώδεκα χώρες έχουν θεσπίσει νέους ταξιδιωτικούς κανονισμούς για ταξιδιώτες από την Κίνα. Εμπειρογνώμονες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτή την εβδομάδα «ενθάρρυναν έντονα» τα 27 κράτη μέλη του μπλοκ να απαιτήσουν τεστ Covid από άτομα σε πτήσεις από την Κίνα και να πραγματοποιήσουν τυχαίες δοκιμές στις αφίξεις.

Αρκετά άλλα κράτη της ΕΕ — συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας — έχουν ήδη ανακοινώσει απαιτήσεις για τεστ Covid σε ταξιδιώτες που προέρχονται από το ασιατικό έθνος. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ιαπωνία είναι μεταξύ των μη ευρωπαϊκών χωρών που έχουν λάβει παρόμοια μέτρα.

Οι κινεζικές αρχές δήλωσαν τις τελευταίες ημέρες ότι το πρώτο κύμα μολύνσεων έχει κορυφωθεί σε πόλεις όπως το Πεκίνο και η Τιαντζίν. Αλλά το τέλος απέχει πολύ από το να είναι κοντά, με τους αξιωματούχους να προειδοποιούν για πολλαπλό ξέσπασμα τις επόμενες εβδομάδες, καθώς οι εργαζόμενοι των πόλεων επιστρέφουν στις αγροτικές πόλεις τους κατά τη χειμερινή ταξιδιωτική περίοδο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νέα, πιο επιθετική υποπαραλλαγή του κορωνοϊού έρχεται στην Ευρώπη αλλά με μια καθυστέρηση...

Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας εκφράζει ανησυχία για τη νέα παραλλαγή του COVID

Οι περισσότερες χώρες της Ε.Ε τάσσονται υπέρ των ελέγχων στα αεροδρόμια - Αντιδρά η Κίνα

Η ΕΕ θα συζητήσει την κοινή απάντηση της Covid στις αφίξεις από την Κίνα στις 4 Ιανουαρίου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέα κίνητρα για την πλήρη εφαρμογή του απαραίτητου για την ΠΦΥ θεσμού του Προσωπικού Γιατρού

Με τον τρόπο αυτό, το υπουργείο Υγείας ευελπιστεί ότι θα προσελκύσει μεγαλύτερο αριθμό γιατρών μέχρι το τέλος του χρόνου. Ταυτόχρονα, αναμένεται να «χαλαρώσει» κάπως το δεσμευτικό πλαίσιο ώστε οι ιδιώτες γιατροί να μπορούν να εξετάζουν και ιδιωτικά κάποιους ασθενείς οι οποίοι θα πληρώνουν από την τσέπη τους.

Σημαντικές αλλαγές στον τρόπο εργασίας τους αναμένεται να δουν οι γιατροί στο νέο ΕΣΥ

Ταυτόχρονα, εάν η ΝΔ μετατρέψει όλα τα δημόσια νοσοκομεία σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, όπως ήδη έχει προαναγγείλει, τότε οι γιατροί που θα προσλαμβάνονται δεν θα έχουν μονιμότητα στο ΕΣΥ, αλλά θα υπογράφουν συμβάσεις, επίσης, με συγκεκριμένο χρόνο εργασίας. Οι συμβάσεις έργου αυτές θα αμείβονται βέβαια με πολύ υψηλότερες αποδοχές από ό,τι λαμβάνουν σήμερα οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων με σχέση μονιμότητας με το σύστημα.

Επίκειται πρόγραμμα τηλεσυμβουλευτικής για ασθενείς με χρόνια νοσήματα μετά τις εκλογές από το Υπουργείο Υγείας

Στόχος είναι να μπορούν όσοι έχουν χρόνια νοσήματα, να απευθύνονται άμεσα σε γιατρούς για τα προβλήματα που θα αντιμετωπίζουν. Με τον τρόπο αυτό αναμένεται να αποσυμφορηθούν οι Μονάδες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) αλλά και τα νοσοκομεία από τις συνεχείς επισκέψεις των ασθενών με χρόνια προβλήματα, όταν οι δυσκολίες αυτές θα μπορούσαν να λύνονται και μέσω τηλεσυμβουλευτικής από το σπίτι.

Ο FDA ενέκρινε τελικά το τσιπ Neuralinkτου Έλον Μασκ για δοκιμές σε ανθρώπους. Έχουν αντιμετωπιστεί όλες οι ανησυχίες;

Ισχυρίστηκε ότι το Neuralink θα μπορούσε να αυξήσει την ανθρώπινη νοημοσύνη δημιουργώντας μια σύνδεση κατ' απαίτηση με συστήματα τεχνητής νοημοσύνης - επιτρέποντας, για παράδειγμα, βελτιωμένη γνώση μέσω ενισχυμένης μνήμης και βελτιωμένες δεξιότητες μάθησης και επίλυσης προβλημάτων.