Πολιτική Υγείας

FDA ΗΠΑ: Λέει στην Johnson & Johnson να πετάξει 60 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου COVID-19 λόγω ανησυχιών μόλυνσης

FDA ΗΠΑ: Λέει στην Johnson & Johnson να πετάξει 60 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου COVID-19 λόγω ανησυχιών μόλυνσης

Η FDA έχει επανειλημμένα αναφέρει την Emergent για προβλήματα που αφορούν κακώς εκπαιδευμένους υπαλλήλους, ραγισμένα φιαλίδια και προβλήματα μούχλας, σύμφωνα με το Associated Press.

FDA ΗΠΑ: Η Johnson & Johnson αρνήθηκε να σχολιάσει μια έκθεση της Υπηρεσίας Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων FDA που λέει ότι πρέπει να πεταχτούν 60 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου COVID-19 που παράχθηκαν σε μια προβληματική εγκατάσταση στο Μέριλαντ λόγω ανησυχιών για πιθανή μόλυνση. Η έκθεση, που δημοσιεύθηκε από τους New York Times, αναφέρει ότι ενέκρινε δύο παρτίδες του εμβολίου που παρήχθησαν στην εγκατάσταση Emergent BioSolutions στη Βαλτιμόρη, αλλά ότι διαπίστωσε πως “πολλές άλλες παρτίδες” δεν είναι κατάλληλες για χρήση. Η FDA σημείωσε επίσης σε ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή ότι “επιπλέον παρτίδες είναι ακόμη υπό εξέταση και ότι ο οργανισμός θα κρατήσει το κοινό ενήμερο όταν ολοκληρωθεί η εξέταση.”

Προς το παρόν, ο οργανισμός δήλωσε ότι “δεν είναι ακόμη έτοιμος να συμπεριλάβει το εργοστάσιο Emergent BioSolutions στο Janssen EUA ως εξουσιοδοτημένη μονάδα παραγωγής” και συνεχίζει να “επεξεργάζεται ζητήματα εκεί με τη διαχείριση της Janssen και της Emergent BioSolutions”.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία κλήθηκε να απορρίψει δόσεις από την προβληματική εγκατάσταση.

Η FDA έχει επανειλημμένα αναφέρει την Emergent για προβλήματα που αφορούν κακώς εκπαιδευμένους υπαλλήλους, ραγισμένα φιαλίδια και προβλήματα μούχλας, σύμφωνα με το Associated Press.

Ένας εκπρόσωπος της Johnson & Johnson αρνήθηκε να σχολιάσει στη Fox News σχετικά με το θέμα.

Η εξέλιξη ακολουθεί επίσης μια αναφορά ότι οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι ανέστειλαν τις νέες αποστολές του εμβολίου σε μια προσπάθεια να ανακουφίσουν τη συσσώρευση των δόσεων από τα κράτη.

Η Wall Street Journal ανέφερε την Πέμπτη ότι τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) σταμάτησαν προσωρινά τη διαθεσιμότητα σε πολιτείες, καθώς αρκετοί είχαν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την απώλεια δόσεων που δεν χρησιμοποιήθηκαν.

Η καθυστέρηση εν μέρει προέρχεται από την παύση των 11 ημερών κατά την οποία τα ραντεβού ακυρώθηκαν και επαναπρογραμματίστηκαν ως εμβόλια Moderna ή Pfizer-BioNTech.

Η FDA κινήθηκε επίσης για να εκκαθαρίσει το πιθανό καθυστερημένο χρονικό διάστημα επεκτείνοντας τις ημερομηνίες λήξης των δόσεων κατά αρκετές εβδομάδες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Λήξη μη χρησιμοποιημένων εμβολίων covid της J&J σε ένα μήνα

Johnson & Johnson Εμβόλιο : Το Βέλγιο αναστέλλει την χρήση του εμβολίου σε άτομα κάτω των 41

Έβδομη περίπτωση θρόμβωσης με διαφορετικά χαρκτηριστικά από τις προηγούμενες εξετάζει η Επιτροπή του CDC όσον αφορά το εμβόλιο της Johnson

Johnson & Johnson: Τα χαρακτηριστικά του εμβολίου

Παράγοντες αύξησης του κινδύνου ανάπτυξης θρόμβων αίματος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

N. Χαρδαλιάς: Απαγορεύονται δια ΠΝΠ μετακινήσεις σε δάση και περιοχές Natura ως τις 9 Αυγούστου

N. Χαρδαλιάς: Όπως επεσήμανε ο υφυπουργός, σε περίπτωση παράβασης, εκτός από τις σοβαρές ποινικές κυρώσεις, προβλέπεται στην πρώτη περίπτωση πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ, ενώ στη δεύτερη, το πρόστιμο ανέρχεται στα 10.000 ευρώ.

N. Χαρδαλιάς: 99 νέες πυρκαγιές σήμερα - Δύσκολη η αυριανή ημέρα

N. Χαρδαλιάς: Σήμερα είχαμε 99 νέες πυρκαγιές, ενώ κληθήκαμε να διαχειριστούμε συνολικά 145 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, εκ των οποίων παραμένουν ενεργές αυτή τη στιγμή και υπό διαχείριση οι 57.

Κ. Μητσοτάκης: Αναδασωτέες οι καμένες εκτάσεις - 6 περιφέρειες σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού

Κ. Μητσοτάκης: Με την Πολιτική Προστασία έχουμε καταστρώσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης, τοποθετώντας 6 περιφέρειες, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού. Σας ζητώ να περιορίσετε τις άσκοπες μετακινήσεις και να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί.

Γκίκας Μαγιορκίνης: Αύξηση κατά 35% των ασθενών στις ΜΕΘ - Πιέση στο ΕΣΥ

Γκίκας Μαγιορκίνης: Ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εντός της τελευταίας εβδομάδας αυξήθηκε κατά 35%. Ο αριθμός των νέων εισαγωγών με Covid-19 παραμένει υψηλότερος από 150 αλλά δείχνει σημεία σταθεροποίησης, καθώς και το ισοζύγιο εισιτηρίων/εξιτηρίων παραμένει μεγαλύτερο από 1 αν και η ψαλίδα εισιτηρίων/εξιτηρίων δείχνει σημεία μείωσης.

Κίνα Κορωνοϊός: Kαμπάνια εμβολιασμού για εφήβους 12-17, για να περιοριστεί η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα

Κορωνοϊός Κίνα: Το Υπουργείο Παιδείας της Κίνας ζήτησε από τις τοπικές αρχές να εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα που στοχεύει στον εμβολιασμό των μαθητών.

Νίκος Χαρδαλιάς για Βαρυμπόμπη: 12.500 στρέμματα κάηκαν - 76 σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές

Νίκος Χαρδαλιάς για Βαρυμπόμπη: Έχουν καεί 12.500 στρέμματα, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτίμησεςι 76 σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, 18 σπίτια εμφανίζουν μερικές ζημιές, 27 επιχειρήσεις έχουν σοβαρές ζημιές, 82 οχήματα καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ 64 οχήματα έχουν υποστεί μερικές ζημιές.