Πολιτική Υγείας

FDA ΗΠΑ: Λέει στην Johnson & Johnson να πετάξει 60 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου COVID-19 λόγω ανησυχιών μόλυνσης

FDA ΗΠΑ: Λέει στην Johnson & Johnson να πετάξει 60 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου COVID-19 λόγω ανησυχιών μόλυνσης

Η FDA έχει επανειλημμένα αναφέρει την Emergent για προβλήματα που αφορούν κακώς εκπαιδευμένους υπαλλήλους, ραγισμένα φιαλίδια και προβλήματα μούχλας, σύμφωνα με το Associated Press.

FDA ΗΠΑ: Η Johnson & Johnson αρνήθηκε να σχολιάσει μια έκθεση της Υπηρεσίας Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων FDA που λέει ότι πρέπει να πεταχτούν 60 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου COVID-19 που παράχθηκαν σε μια προβληματική εγκατάσταση στο Μέριλαντ λόγω ανησυχιών για πιθανή μόλυνση. Η έκθεση, που δημοσιεύθηκε από τους New York Times, αναφέρει ότι ενέκρινε δύο παρτίδες του εμβολίου που παρήχθησαν στην εγκατάσταση Emergent BioSolutions στη Βαλτιμόρη, αλλά ότι διαπίστωσε πως “πολλές άλλες παρτίδες” δεν είναι κατάλληλες για χρήση. Η FDA σημείωσε επίσης σε ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή ότι “επιπλέον παρτίδες είναι ακόμη υπό εξέταση και ότι ο οργανισμός θα κρατήσει το κοινό ενήμερο όταν ολοκληρωθεί η εξέταση.”

Προς το παρόν, ο οργανισμός δήλωσε ότι “δεν είναι ακόμη έτοιμος να συμπεριλάβει το εργοστάσιο Emergent BioSolutions στο Janssen EUA ως εξουσιοδοτημένη μονάδα παραγωγής” και συνεχίζει να “επεξεργάζεται ζητήματα εκεί με τη διαχείριση της Janssen και της Emergent BioSolutions”.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία κλήθηκε να απορρίψει δόσεις από την προβληματική εγκατάσταση.

Η FDA έχει επανειλημμένα αναφέρει την Emergent για προβλήματα που αφορούν κακώς εκπαιδευμένους υπαλλήλους, ραγισμένα φιαλίδια και προβλήματα μούχλας, σύμφωνα με το Associated Press.

Ένας εκπρόσωπος της Johnson & Johnson αρνήθηκε να σχολιάσει στη Fox News σχετικά με το θέμα.

Η εξέλιξη ακολουθεί επίσης μια αναφορά ότι οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι ανέστειλαν τις νέες αποστολές του εμβολίου σε μια προσπάθεια να ανακουφίσουν τη συσσώρευση των δόσεων από τα κράτη.

Η Wall Street Journal ανέφερε την Πέμπτη ότι τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) σταμάτησαν προσωρινά τη διαθεσιμότητα σε πολιτείες, καθώς αρκετοί είχαν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την απώλεια δόσεων που δεν χρησιμοποιήθηκαν.

Η καθυστέρηση εν μέρει προέρχεται από την παύση των 11 ημερών κατά την οποία τα ραντεβού ακυρώθηκαν και επαναπρογραμματίστηκαν ως εμβόλια Moderna ή Pfizer-BioNTech.

Η FDA κινήθηκε επίσης για να εκκαθαρίσει το πιθανό καθυστερημένο χρονικό διάστημα επεκτείνοντας τις ημερομηνίες λήξης των δόσεων κατά αρκετές εβδομάδες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Λήξη μη χρησιμοποιημένων εμβολίων covid της J&J σε ένα μήνα

Johnson & Johnson Εμβόλιο : Το Βέλγιο αναστέλλει την χρήση του εμβολίου σε άτομα κάτω των 41

Έβδομη περίπτωση θρόμβωσης με διαφορετικά χαρκτηριστικά από τις προηγούμενες εξετάζει η Επιτροπή του CDC όσον αφορά το εμβόλιο της Johnson

Johnson & Johnson: Τα χαρακτηριστικά του εμβολίου

Παράγοντες αύξησης του κινδύνου ανάπτυξης θρόμβων αίματος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι κορυφαίοι οργανισμοί της χώρας για τη φροντίδα της παχυσαρκίας αναπτύσσουν δήλωση συναίνεσης για τη νόσο

Μέχρι σήμερα, οι ασφαλιστές έχουν υιοθετήσει πολύ διαφορετικές προσεγγίσεις για τον καθορισμό των θεραπευτικών υπηρεσιών που καλύπτονται για τα μέλη τους, με αποτέλεσμα μεγάλες ανισότητες στη φροντίδα, και γι' αυτόν τον λόγο το προτεινόμενο από την STOP Ολοκληρωμένο Επίδομα Φροντίδας θα πρέπει να καθοδηγήσει τους ασφαλιστές κατά την ανάπτυξη των σχεδίων κάλυψης στο μέλλον

Δωρεάν εξετάσεις για την καρδιά για 5,5 εκατομμύρια Έλληνες – Συνέχεια στα προγράμματα προληπτικής ιατρικής

Σημειώνεται ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή και το πρόγραμμα πρόληψης καρκίνου του παχέος εντέρου που αφορά 3,8 εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 50-70 ετών.

Εγκρίθηκε νομοσχέδιο για τον τερματισμό του Covid-19 ως έκτακτη ανάγκη

ΗΠΑ: Παρά την ανακοίνωση του προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι οι δηλώσεις έκτακτης ανάγκης σχετικά με τον COVID-19 θα λήγουν τον Μάιο, οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής ψήφισαν τον άμεσο τερματισμό της έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία.

Απογευματινά Χειρουργεία: Πότε τίθεται σε εφαρμογή το νέο μέτρο και πού – Τι θα πληρώνουν οι ασθενείς

Όσο για τις αμοιβές των γιατρών, του προσωπικού αλλά και τα νοσήλια, ο ΕΟΠΥΥ θα καλύπτει πλήρως τα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια (ΚΕΝ). Έτσι, ο ασθενής θα επιβαρύνεται μόνο με την αμοιβή του γιατρού. Τα ποσά θα καθορίζονται με βάση τον τιμοκατάλογο των ασφαλιστικών εταιρειών οι οποίες πληρώνουν τις ιδιωτικές κλινικές ξεχωριστά και διαφορετικά για κάθε πράξη.

Μετά τις κάλπες ο προσωπικός γιατρός – Στον «πάγο» πρόστιμα και κίνητρα

Ο θεσμός αυτός δεν πρόκειται να εγκαταλειφθεί στην τύχη του αν ανανεωθεί η λαϊκή εντολή στην παρούσα κυβέρνηση. Μεταξύ των κινήτρων που σκοπεύουν να δώσουν θα περιλαμβάνεται ένα επιπλέον ποσό στους γιατρούς για έναν συγκεκριμένο αριθμό επισκέψεων κατ΄οίκον στους εγγεγραμμένους πολίτες, ώστε να έχουν ένα κίνητρο να εγγραφούν

Η Σκωτία αλλάζει την πολιτική της για την αποστολή τρανσέξουαλ κρατουμένων σε φυλακή αποκλειστικά για γυναίκες

Το AFP ανέφερε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης της Σκωτίας Κιθ Μπράουν διέταξε την επανεξέταση των υφιστάμενων πρακτικών, καθώς το θέμα είναι "εξαιρετικά συναισθηματικό" και ότι "η ανησυχία του κοινού είναι κατανοητή". Ο Μπράουν προειδοποίησε κατά του στιγματισμού των διαφυλικών γυναικών ως εγγενή απειλή για τις γυναίκες.