Πολιτική Υγείας

FDA Κυβερνήσεις: Ορισμένα μη χρησιμοποιημένα εμβόλια covid – 19 της Johnson & Johnson αναμένεται να λήξουν αυτόν τον μήνα

FDA Κυβερνήσεις: Ορισμένα μη χρησιμοποιημένα εμβόλια covid – 19 της Johnson & Johnson αναμένεται να λήξουν αυτόν τον μήνα

Ενώ η παγωμένη διάρκεια ζωής επεκτείνεται σε χρόνια, το προϊόν αποστέλλεται σε δοχεία που διατηρούνται στους 2 βαθμούς C έως 8 βαθμούς C και που πρέπει να καταψυχθούν και σημαίνει ότι οι καταστάσεις θα έχουν περίπου 3 μήνες για τη διανομή τους.

FDA Κυβερνήσεις: Μόλις αποσταλεί, το εμβόλιο J&J COVID-19 έχει περίοδο αποθήκευσης περίπου τριών μηνών Η παραλλαγή COVID «Delta» έχει υπαλλήλους υγείας που παροτρύνουν τους Αμερικανούς να εμβολιαστούν. Με τον ρυθμό των εμβολιασμών COVID-19 να επιβραδύνεται στις ΗΠΑ και να παραμένει η ανησυχία μεταξύ μερικών για το εμβόλιο Johnson & Johnson και μια σπάνια σύνδεση με θρόμβους αίματος, ένας ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου προτρέπει τους κυβερνήτες να συμβουλευτούν το FDA για δόσεις που μπορεί να πλησιάζει η ημερομηνία λήξης. Σύμφωνα με τα δεδομένα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), από τις 303 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου που χορηγήθηκαν, μόλις 11,2 εκατομμύρια εμβολιασμοί ήταν με εμβόλιο της Johnson & Johnson παρά τα 21,4 εκατομμύρια που έχουν παραδοθεί.

Αρκετά κράτη ανέφεραν ότι χιλιάδες παραμένουν στα ράφια. “Δεν υπάρχει τρόπος στα τέλη Ιουνίου να μη λήξουμε μερικές χιλιάδες”, δήλωσε η Danielle Hilborn, η οποία επιβλέπει τα εμβόλια COVID-19 για την McLaren Health Care Corp. στο Μίσιγκαν, στο Wall Street Journal.

Στην τελική του συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, ο Andy Slavitt, ανώτερος σύμβουλος του Λευκού Οίκου για τη λοίμωξη COVID-19, δήλωσε ότι ο αριθμός αντιπροσωπεύει “ένα πολύ μικρό κλάσμα”.

“Υπάρχει ένα πολύ, πολύ μικρό μέρος των δόσεων που έχουν σταλεί σε πολιτείες που τελικά δεν θα χρησιμοποιηθούν”, δήλωσε ο Slavitt.

“Αυτά θα είναι κλασματικά ποσά και πραγματικά δεν θα επηρεάσουν σημαντικά την ικανότητά μας να δεσμευτούμε για τη διανομή εμβολίων παγκοσμίως.”

Ο Σλάβιτ επανέλαβε τη δέσμευση του Προέδρου Μπάιντεν να στέλνει 80 εκατομμύρια δόσεις στο εξωτερικό, αλλά αυτό δεν σημαίνει την ανάληψη δόσεων που έχουν ήδη διανεμηθεί σε κράτη.

“Έτσι, θα θέλαμε επίσης – τελικό, μικρό σημείο – να ενθαρρύνουμε κάθε κυβερνήτη – που έχει δόσεις που ανησυχεί ότι μπορεί να λήξουν, να συνεργαστεί απευθείας με το FDA σχετικά με τις σωστές διαδικασίες αποθήκευσης καθώς συνεχίζουμε να εξετάζουμε τις διαδικασίες που θα επιτρέψουν στις δόσεις να διαρκέσουν πιθανώς περισσότερο όσο περνούν από αυτές τις δοκιμές.”

Η Johnson & Johnson είπε ότι το εμβόλιό της εκτιμάται ότι θα παραμείνει σταθερό για δύο χρόνια στους -20 βαθμούς C και το πολύ τρεις μήνες σε κανονική ψύξη σε θερμοκρασίες μεταξύ 2 βαθμών C και 8 βαθμών C.

Ενώ η παγωμένη διάρκεια ζωής επεκτείνεται σε χρόνια, το προϊόν αποστέλλεται σε δοχεία που διατηρούνται στους 2 βαθμούς C έως 8 βαθμούς C και που πρέπει να καταψυχθούν και σημαίνει ότι οι καταστάσεις θα έχουν περίπου 3 μήνες για τη διανομή τους.

Στο Οχάιο, η πολιτεία εκτιμά ότι ο αριθμός των δόσεων που πλησιάζουν τη λήξη τους είναι πάνω από 200.000 και δεν υπάρχει νόμιμος τρόπος για να το αναδιανείμει το κράτος σε άλλες πολιτείες ή χώρες που έχουν ανάγκη.

Ωστόσο, ο Slavitt είπε ότι ο στόχος παραμένει “να χρησιμοποιείται κάθε δόση που έχει παραγγείλει ένας κυβερνήτης σε μια πολιτεία” και ότι “υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σε όλη τη χώρα, σε κάθε πολιτεία, που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, δηλαδή επιλέξιμοι, που διατρέχουν κίνδυνο και πρέπει να εμβολιαστούν.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Στο μικροσκόπιο τα εμβόλια Johnson & Johnson και AstraZeneca λόγω της πιθανής σχεσης με θρόμβους αίματος

Οι ΗΠΑ προτείνουν «παύση» για το εμβόλιο Johnson & Johnson για περισσότερες από 6 αναφορές θρόμβων

Στρατηγική συμφωνία J&J με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για το εμβόλιο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μάριος Θεμιστοκλέους: Από Τετάρτη 14/06 ανοίγουν τα ραντεβού με όλα τα εμβόλια για τους 18-24

Μάριος Θεμιστοκλέους: Όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, από την ερχόμενη Τετάρτη 14/06 ανοίγουν όλα τα εμβόλια για τους πολίτες 18 – 24 ετών.

Μαρία Θεοδωρίδου: "Ναι" στη δεύτερη δόση με AstraZeneca - Μόνο για τους άνω των 60 η πρώτη δόση

Μαρία Θεοδωρίδου: H Eπιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται το εμβόλιο της AstraZeneca να χορηγείται σε ηλικίες άνω των 60 ετών, ανέφερε η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης κατά της νόσου COVID-19. Επιπλέον, η κα Θεοδωρίδου ανέφερε ότι παραμένει η σύσταση της Επιτροπής για τη δεύτερη δόση στα άτομα που έχουν εμβολιαστεί με πρώτη δόση AstraZeneca, δεδομένου ότι ο κίνδυνος της σπάνιας ανεπιθύμητης ενέργειας θρόμβωσης με θρομβοπενία είναι εξαιρετικά σπάνιος στη δεύτερη δόση.

Μετά την Τρίτη, οι επιχειρήσεις στην Καλιφόρνια δεν θα χρειαστεί να περιορίσουν τον αριθμό των πελατών που έχουν ή χρειάζονται κοινωνική απομάκρυνση.

Τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως δεν απαιτείται να καλύπτονται, αλλά τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως θα πρέπει να φορούν μάσκα σε δημόσιους χώρους.

Η Νότια Ασία ζηούν εμβόλια από΄Κίνα και ρωσία λόγω εξάντλησης των αποθεμάτων της

Μια αποστολή Pfizer έφτασε επίσης στην Ντάκα την περασμένη εβδομάδα στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Covax, ενός προγράμματος που υποστηρίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τη διανομή εμβολίων σε φτωχότερα έθνη.

Κορωνοϊός: Τα σημεία δωρεάν ελέγχου για τη Δευτέρα 14/6

ΕΟΔΥ Κορωνοϊός: Σε 135 κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, θα βρίσκονται αύριο, Δευτέρα 14 Ιουνίου, Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Σύσταση για πλήρη εμβολιασμό των εργαζομένων πρώτης γραμμής από το Υπουργείο Υγείας Ινδίας

Τα νέα έρχονται για μια παραλλαγή κορωνοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία και συνδέθηκε με το 6% των λοιμώξεων στις ΗΠΑ και έχει γίνει το κυρίαρχο στέλεχος στο Ηνωμένο Βασίλειο, για να εξαπλωθεί πιο εύκολα από το αρχικό στέλεχος και θα μπορούσε να δημιουργήσει μεγαλύτερο κίνδυνο νοσηλείας, δήλωσε ο Δρ Anthony Fauci

Ο Καναδάς δεν θα εκδώσει 300.000 δόσεις εμβολίου Johnson & Johnson

Για να διασφαλιστεί η ασφάλεια «κάθε μελλοντικής προμήθειας εμβολίων» από την εγκατάσταση, η Health Canada δήλωσε ότι σχεδιάζει επιτόπια επιθεώρηση στο εργοστάσιο αυτό το καλοκαίρι. «Μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η επιθεώρηση, ο Καναδάς δεν θα δέχεται κανένα προϊόν ή συστατικά που κατασκευάζονται σε αυτόν τον χώρο», δήλωσε η Health Canada.

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ προσπαθούν να επεκτείνουν την κάλυψη εμβολιασμού covid -19 μεταξύ των εφήβων.

Η Beer είπε ότι πολλοί παιδίατροι σε εθνικό επίπεδο έχουν εκφράσει μια σταθερή τάση σε ασθενείς που παρουσιάζουν παρατεταμένα συμπτώματα μετά τη μόλυνση με COVID-19, επίσης γνωστή ως μακρά COVID, υπογραμμίζοντας τη σημασία των εμβολίων σε αυτήν την νεότερη ηλικιακή ομάδα.