Πολιτική Υγείας

Fauci ΗΠΑ: Θα δαπανήσουν 3,2 δισ. δολάρια για αντιιικά χάπια για την COVID-19

Fauci ΗΠΑ: Θα δαπανήσουν 3,2 δισ. δολάρια για αντιιικά χάπια για την COVID-19

Ωστόσο, την Τετάρτη, ερευνητές του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφεραν ότι ένας από τους συνδυασμούς αντισωμάτων μείωσε επιτυχώς τους θανάτους σε μια μεγάλη μελέτη σε νοσοκομειακούς ασθενείς με COVID-19.

Fauci ΗΠΑ: Ο Fauci είπε ότι τα εμβόλια παραμένουν «το επίκεντρο του οπλοστασίου μας». Οι Ηνωμένες Πολιτείες αφιερώνουν 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια για να προωθήσουν την ανάπτυξη αντιιικών χαπιών για την COVID-19 και άλλους επικίνδυνους ιούς που θα μπορούσαν να μετατραπούν σε πανδημίες.Ο Δρ Anthony Fauci, ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας για τις μολυσματικές ασθένειες του έθνους, ανακοίνωσε την επένδυση την Πέμπτη σε ενημέρωση του Λευκού Οίκου ως μέρος ενός νέου «προγράμματος προστασίας από ιούς για πανδημίες» για την ανάπτυξη φαρμάκων για την αντιμετώπιση συμπτωμάτων που προκαλούνται από δυνητικά επικίνδυνους ιούς όπως ο κορωνοϊός.

Τα χάπια για την COVID-19, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την ελαχιστοποίηση των συμπτωμάτων μετά τη μόλυνση, βρίσκονται σε εξέλιξη και θα μπορούσαν να αρχίσουν να φθάνουν μέχρι το τέλος του έτους, εν αναμονή της ολοκλήρωσης των κλινικών δοκιμών.

Η χρηματοδότηση θα επιταχύνει αυτές τις κλινικές δοκιμές και θα παρέχει πρόσθετη υποστήριξη στην έ ευνα, ανάπτυξη και κατασκευή του ιδιωτικού τομέα.

Ο Fauci είπε ότι το νέο πρόγραμμα θα επενδύσει στην “επιτάχυνση των πραγμάτων που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη” για την COVID-19, αλλά θα λειτουργήσει επίσης για την καινοτομία νέων θεραπειών για άλλους ιούς.

“Υπάρχουν λίγες θεραπείες που υπάρχουν για πολλούς από τους ιούς που έχουν πιθανότητα πανδημίας”, είπε.

Αλλά πρόσθεσε, “τα εμβόλια παραμένουν σαφώς το επίκεντρο του οπλοστασίου μας.”

Οι ΗΠΑ ενέκριναν ένα αντιιικό φάρμακο, το remdesivir, κατά της COVID-19 και επέτρεψαν την επείγουσα χρήση τριών συνδυασμών αντισωμάτων που βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα να καταπολεμήσει τον ιό. Αλλά όλα τα φάρμακα πρέπει να εγχυθούν σε νοσοκομεία ή ιατρικές κλινικές και η ζήτηση ήταν χαμηλή λόγω αυτών των διοικητικών εμποδίων.

Η αμερικανική κυβέρνηση προσπαθεί να αυξήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις θεραπείες, συνδέοντας άτομα που έχουν θετικά αποτελέσματα για την COVID-19 με πληροφορίες σχετικά με τους κοντινούς παρόχους. Εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας, συμπεριλαμβανομένου του Fauci, ζήτησαν όλο και περισσότερο απλούστερα φάρμακα με βάση τα χάπια τα οποία θα μπορούσαν να πάρουν οι ίδιοι οι ασθενείς. Ορισμένοι φαρμακοποιοί δοκιμάζουν τέτοια φάρμακα, αλλά τα αρχικά αποτελέσματα δεν αναμένονται για αρκετούς μήνες. Τα επί του παρόντος διαθέσιμα φάρμακα έχουν αποδειχθεί ως επί το πλείστον ότι βοηθούν τους ασθενείς να αποφύγουν τη νοσηλεία ή να μειώσουν τον χρόνο ανάρρωσης κατά αρκετές ημέρες. Υπό τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, οι ΗΠΑ έδωσαν περισσότερα από 19 δισεκατομμύρια δολάρια σε ταχέως αναπτυσσόμενα πολλαπλά εμβόλια.

Αλλά λιγότερο από το ήμισυ αυτού του ποσού προοριζόταν για την ανάπτυξη νέων θεραπειών.

Αυτό το έλλειμμα γίνεται ολοένα και πιο ανησυχητικό καθώς η εκστρατεία εμβολιασμού επιβραδύνεται και οι ειδικοί τονίζουν την ανάγκη διαχείρισης της ασθένειας σε εκατομμύρια Αμερικανούς που μπορεί να μην εμβολιαστούν ποτέ.

Η μεγαλύτερη ανάγκη είναι ένα βολικό χάπι που μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς με πρώιμα συμπτώματα της COVID-19 να αναπτύξουν σοβαρές ασθένειες και να χρειαστούν νοσηλεία.

Αρκετές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Pfizer, Roche και AstraZeneca, δοκιμάζουν αντιιικά σε μορφή χαπιού.

Μέχρι αυτήν την εβδομάδα, τα μόνα φάρμακα που αποδείχτηκε ότι ενισχύουν την επιβίωση ήταν στεροειδή που χορηγήθηκαν σε ασθενείς, αρκετά ασθενείς ώστε να χρειάζονται επιπλέον οξυγόνο και εντατική θεραπεία.

Ωστόσο, την Τετάρτη, ερευνητές του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφεραν ότι ένας από τους συνδυασμούς αντισωμάτων μείωσε επιτυχώς τους θανάτους σε μια μεγάλη μελέτη σε νοσοκομειακούς ασθενείς με COVID-19.

Νέα για τα σχέδια της κυβέρνησης Μπάιντεν για τα αντιιικά χάπια αναφέρθηκαν για πρώτη φορά από τους The New York Times.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Έρευνα δείχνει τη θεραπεία για τις ‘καταιγίδες κυτοκίνης΄ που προκαλεί ο κοροναϊός

Το bamlanivimab και μόνο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου και νοσηλείας σε ασθενείς με λοίμωξη COVID-19

Ενώ τα εμβόλια βοηθούν στη μείωση της πανδημίας, χρειάζονται ευκολότερες και καλύτερες θεραπείες,

Νέα γονίδια που σχετίζονται με τον κορωνοϊό "κλειδί" για μελλοντικές θεραπείες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα απονείμει 103 εκ.δολάρια για να βοηθήσει λόγω εξουθένωσης των εργαζομένων στον τομέα της υγείας.

"Αυτή η χρηματοδότηση αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της κυβέρνησης Μπάιντεν-Χάρις να διασφαλίσει ότι θα έχουμε αρκετούς κρίσιμους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή, υποστηρίζοντας τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης τώρα και πέρα ​​καθώς αντιμετωπίζουν προκλήσεις εξουθένωσης και ψυχικής υγείας, είπε σε δήλωση.

Απαραίτητη η τρίτη δόση κατά της παραλλαγής Όμικρον, λένε τα CDC

CDC μελέτες: Τρεις νέες μελέτες στις ΗΠΑ προσφέρουν περισσότερες ενδείξεις ότι τα εμβόλια για τον COVID-19 ανταποκρίνονται στην παραλλαγή omicron, τουλάχιστον μεταξύ των ατόμων που έχουν λάβει αναμνηστικές δόσεις. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δημοσίευσαν τις μελέτες την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022.

Περισσότεροι από 3.000.000 πολίτες αξιοποιούν την άυλη συνταγογράφηση

Άυλη συνταγογράφηση: Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από την ΗΔΙΚΑ, περισσότεροι από 3 εκατομμύρια πολίτες έχουν καταχωρίσει στην πλατφόρμα ehealth.gov.gr το τηλέφωνο και το e-mail τους και χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες αυτές.

Χαλαρώνουν οι περιορισμοί στις διεθνείς πτήσεις της Αυστραλίας από την Κυριακή

Αυστραλία ταξιδιωτικοί περιορισμοί: Δυο αλλαγές θα τεθούν σε εφαρμογή από την ερχόμενη Κυριακή στις διεθνείς πτήσεις, αφαιρώντας την αναγκαιότητα για αρνητικό PCR test 72 ωρών και μειώνοντας τον χρόνο καραντίνας σε 7 ημέρες.

"Δεν υπάρχουν στοιχεία αυτή τη στιγμή ότι υγιή παιδιά ή υγιείς έφηβοι χρειάζονται ενισχυτικά" λέει η επικεφαλής του ΠΟΥ Soumya Swaminathan

Η Swaminathan είπε ότι μια επιτροπή θα συνεδριάσει αργότερα αυτή την εβδομάδα για να εξετάσει το ερώτημα πώς οι χώρες θα πρέπει να δίνουν ενισχυτές «με σκοπό τη μείωση των θανάτων».

Γκάγκα: Επιταχύνονται οι διαδικασίες πρόσληψης υγειονομικών

Γκάγκα: Μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται να αλλάξει ο τρόπος των προκηρύξεων, ώστε οι διαδικασίες να ολοκληρώνονται πιο γρήγορα. «Διατηρούμε την πλατφόρμα για να υπάρχει ενιαίο σύστημα μοριοδότησης, αλλά οι κρίσεις θα γίνονται από το εκάστοτε νοσοκομείο ώστε να προχωρούν ταχύτερα», ανέφερε συγκεκριμένα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, ενώ πρόσθεσε ότι δημιουργείται πλατφόρμα και για τους ειδικευόμενους γιατρούς, οι τοποθετήσεις των οποίων θα γίνονται επίσης από τα νοσοκομεία.