Πολιτική Υγείας

Ευλογιά των Πιθήκων: Η θεραπεία της σε περιορισμένη προσφορά καθώς τα κρούσματα αυξάνονται

Ευλογιά των Πιθήκων: Η θεραπεία της σε περιορισμένη προσφορά καθώς τα κρούσματα αυξάνονται

Ο Abbo επεσήμανε επίσης ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης ένιωθαν ήδη το άγχος της διαχείρισης της COVID-19 πριν από το ξέσπασμα της ευλογιάς των πιθήκων.

Ευλογιά των Πιθήκων: Τα άτομα με ευλογιά των πιθήκων αντιμετωπίζουν ένα ευρύ φάσμα συμπτωμάτων, από ήπιες δερματικές βλάβες έως έντονο, εξουθενωτικό πόνο. Και οι ειδικοί δεν έχουν ακόμη αξιόπιστο τρόπο να προβλέψουν ποιος θα έχει τα χειρότερα συμπτώματα. Υπάρχει μια αντιική θεραπεία, το tecovirimat (TPOXX), αλλά αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμη μόνο από το Strategic National Stockpile. Ο FDA ενέκρινε το tecovirimat για τη θεραπεία της ευλογιάς το 2018 λόγω των ανησυχιών ότι θα μπορούσε κάποια μέρα να χρησιμοποιηθεί ως όπλο βιοτρομοκρατίας. Τα τοπικά τμήματα υγείας συνεργάζονται με το CDC και το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ για να ζητήσουν το tecovirimat μέσω ενός περίπλοκου πρωτοκόλλου 120 σελίδων.

Την ίδια στιγμή, τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων έχουν αυξηθεί σε περισσότερα από 11.000 παγκοσμίως, σύμφωνα με το CDC. Μόνο στις ΗΠΑ, τα κρούσματα έχουν πλέον ξεπεράσει τα 1.000

Και παρόλο που η ευλογιά των πιθήκων αποτελεί παγκόσμια ανησυχία, ορισμένα μέρη στις ΗΠΑ, όπως η Νέα Υόρκη, βλέπουν μεγαλύτερα κρούσματα.

«Από χθες, έχουμε πλέον έως και 336 κρούσματα μόνο στην πόλη της Νέας Υόρκης – και αυτός είναι ο τριπλασιασμός των κρουσμάτων μας, ουσιαστικά, την περασμένη εβδομάδα», δήλωσε η Mary Foote, MD, σε μια ενημέρωση ειδήσεων που χορηγήθηκε από το Infectious Diseases. Κοινωνία της Αμερικής. “Απλώς για να είμαστε πολύ σαφείς, δεν πιστεύουμε ότι αυτός ο αριθμός αντανακλά το πραγματικό βάρος της νόσου.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που δεν διαγιγνώσκονται”, δήλωσε ο Foote, ιατρικός διευθυντής του Γραφείου Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης για το Υπουργείο Υγείας και Ψυχικής Υγιεινής της Νέας Υόρκης. «Πιστεύουμε ότι πρόκειται για μια πραγματική εκθετική αύξηση των κρουσμάτων που πιθανότατα θα συνεχιστεί για λίγο», είπε.

Οι αυξανόμενοι αριθμοί κρουσμάτων είναι αποτέλεσμα αργής, ανεπαρκούς ανταπόκρισης στο ξέσπασμα, λένε οι ειδικοί

«Αν αυτή είναι μια δοκιμαστική εκτέλεση μετά την COVID για να δούμε αν είμαστε καλύτερα, δεν νομίζω ότι πάει τόσο καλά», είπε σε συνέντευξή του ο Amesh Adalja, MD, ανώτερος μελετητής στο Κέντρο Υγείας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Johns Hopkins Bloomberg. στη Βαλτιμόρη.

“Η απάντηση του CDC αφήνει πολλά να είναι επιθυμητά.” Η αργή ανταπόκριση στα αυξανόμενα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων είναι ακόμη πιο μπερδεμένη, λέει η Adalja, επειδή είχαμε ήδη όλα τα εργαλεία που απαιτούνται για να περιορίσουμε τη διάδοση.

“Αυτό θα έπρεπε να ήταν ένα κατ’ οίκον τρέξιμο μετά την COVID-19: μια όχι πολύ μεταδοτική ασθένεια για την οποία διαθέτουμε εμβόλια στο ράφι, αντιιικά φάρμακα και διαγνωστικά τεστ που ήδη υπήρχαν”, είπε.

Η πρόσβαση στη θεραπεία μπορεί να είναι δύσκολη

Οι υγειονομικοί υπάλληλοι στη Νέα Υόρκη ζητούν θεραπεία για το εκτιμώμενο 20% έως 25% των ασθενών με ευλογιά των πιθήκων που πληρούν ορισμένες οδηγίες.

Αλλά το πρόβλημα είναι ότι το φάρμακο μπορεί να συνταγογραφηθεί μόνο μέσω μιας νέας δυσκίνητης διαδικασίας που ονομάζεται «διερευνητικό πρωτόκολλο διευρυμένης πρόσβασης για νέο φάρμακο».

«Είναι αρκετά περίπλοκο… και πολύ χρονοβόρο για να ολοκληρωθεί όλη αυτή η γραφειοκρατία», είπε ο Φουτ.

Λόγω αυτών των απαιτήσεων, είναι κυρίως τα κρατικά τμήματα υγείας και τα μεγάλα ακαδημαϊκά συστήματα υγείας που έχουν τους πόρους για να το εφαρμόσουν μέσω αυτού του πρωτοκόλλου.

Προχωράμε μπροστά

Ο Abbo επεσήμανε επίσης ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης ένιωθαν ήδη το άγχος της διαχείρισης της COVID-19 πριν από το ξέσπασμα της ευλογιάς των πιθήκων.

«Αυτή είναι και η εξουθένωση των νοσηλευτών, των γιατρών, των τεχνικών εργαστηρίων, όλων όσοι εργάζονται ασταμάτητα τα τελευταία 2 χρόνια με την πανδημία COVID.

Τώρα, πρέπει να εστιάσουμε ακόμα στην COVID και σε αυτό το νέο ξέσπασμα. «Παρακαλώ κατανοήστε ότι εκτιμούμε όλα όσα κάνει η κυβέρνηση», είπε ο Άμπο, «αλλά χρειαζόμαστε βοήθεια με τη θεραπεία και την πρόσβαση στην ταχεία διάγνωση». Ερωτηθείς εάν οι επιδημίες μολυσματικών ασθενειών γίνονται όλο και πιο συχνές, ο Foote απάντησε ναι.

“Γνωρίζουμε ότι τα κρούσματα γίνονται πιο συχνά. Υπάρχει μια ολόκληρη βιβλιογραφία για τη δημόσια υγεία για να εξετάσουμε τους λόγους”, είπε.

Οι λόγοι περιλαμβάνουν την παγκοσμιοποίηση, την περιβαλλοντική παρακμή και πολλά άλλα.

Κατέγραψε τον ιό Ζίκα, τον Έμπολα, την COVID-19, τη μηνιγγίτιδα και τώρα την ευλογιά των πιθήκων «τα τελευταία δύο χρόνια». «Βλέπουμε οπωσδήποτε πιο συχνά κρούσματα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αντιδράσεις για την ευλογιά πιθήκων από την LGBTQ κοινότητα

Ο ΠΟΥ θα πραγματοποιήσει άλλη μια έκτακτη συνεδρίαση καθώς αναφέρθηκαν περισσότερα από 6.000 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων

Χρειάζονται περαιτέρω μελέτες για την θεραπευτική προσέγγιση της ευλογιάς των πιθήκων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Δωρεά 20 εξοπλισμένων ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

ΕΚΑΒ: Τα 20 προσφερόμενα ασθενοφόρα που αποτελούν μέρος της καθοριστικής πρωτοβουλίας της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και της «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Έλλειψη βρεφικών τροφών - O FDA αναφέρει ξεπερασμένο σύστημα και θέματα εκπαίδευσης

Ο Οργανισμός είχε δηλώσει προηγουμένως στο Κογκρέσο ότι οι υπάλληλοι του οργανισμού δεν έμαθαν για την καταγγελία μέχρι τον Φεβρουάριο λόγω καθυστερήσεων στην αλληλογραφία και της αποτυχίας κλιμάκωσης των ισχυρισμών του υπαλλήλου της Abbott.

Αυστραλία: Η κυβέρνηση διπλασιάζει τον αριθμό των νοσηλευτών που εντάσσονται στην SA Health

Αυστραλία: Ο αριθμός των πτυχιούχων νοσηλευτών που θα ενταχθούν στα νοσοκομεία της Νότιας Αυστραλίας θα διπλασιαστεί το επόμενο έτος στο πλαίσιο ενός σχεδίου 25 εκατομμυρίων δολαρίων που ανακοίνωσε η πολιτειακή κυβέρνηση. 

ΠΟΥ: Σκανδιναβικές και βαλτικές χώρες ζητούν την προαγωγή της ψυχικής υγείας

ΠΟΥ: Ειδικοί από τις περιοχές της Σκανδιναβίας και της Βαλτικής συναντήθηκαν για να μοιραστούν ιδέες σχετικά με τον τρόπο διατήρησης και βελτίωσης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας για τα σχεδόν 35 εκατομμύρια άτομα.

Οι ΗΠΑ ηγούνται νέων δεσμεύσεων για την καταπολέμηση του υποσιτισμού των παιδιών

Η Power δήλωσε ότι μια πλήρης πορεία των θεραπευτικών πακέτων διαρκεί αρκετές εβδομάδες και απαιτεί παρακολούθηση από έναν εργαζόμενο στον τομέα της υγείας, ενώ η θεραπεία κοστίζει λίγο περισσότερο από 100 δολάρια ανά παιδί.

Πώς χορηγήθηκε η ομοσπονδιακή εκπαιδευτική βοήθεια COVID-19 σε κάθε πολιτεία των ΗΠΑ

Περαιτέρω κονδύλια έκτακτης βοήθειας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση διατέθηκαν μέσω των νόμων “Φροντίζει” CARES και “Συμπληρωματικές πιστώσεις για την αντιμετώπιση και την ανακούφιση από τον κορωνοϊό”  CRRSA.