Πολιτική Υγείας

Ευλογιά των Πιθήκων: Η μάχη κατά της νόσου απαιτεί από το Κογκρέσο να διδαχθεί από την COVID-19 και να ενεργήσει για τη χρηματοδότηση

Ευλογιά των Πιθήκων: Η μάχη κατά της νόσου απαιτεί από το Κογκρέσο να διδαχθεί από την COVID-19 και να ενεργήσει για τη χρηματοδότηση

Με την παροχή έκτακτης χρηματοδότησης για την καταπολέμηση αυτής της απειλής για τη δημόσια υγεία, θα έχουμε τους πόρους που θα δεσμευτούν για να διασφαλίσουμε ότι αυτό το ξέσπασμα δεν θα εξελιχθεί σε πλήρη πανδημία.  

Ευλογιά των Πιθήκων: Η διακομματική υποστήριξη της χρηματοδότησης θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της ευλογιάς των πιθήκων εάν το Κογκρέσο ενεργήσει σύντομα. Έλλειψη εμβολίου κατά της ευλογιάς των πιθήκων: “Χάσαμε το παράθυρο” για την πρόληψη της εξάπλωσης. Μόλις ολοκληρώθηκε η μεγαλύτερη κρίση στη δημόσια υγεία εδώ και έναν αιώνα, οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν άλλη μια σημαντική κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία με το ξέσπασμα του ιού της ευλογιάς των πιθήκων (MPV).

Οι δήμαρχοι της Αμερικής είναι έτοιμοι να αναλάβουν δράση για να ανταποκριθούν στην κατάσταση, όπως ακριβώς κάναμε και με την COVID-19, συνεργαζόμενοι με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για την εκπαίδευση των κατοίκων σχετικά με την πρόληψη της μόλυνσης, βοηθώντας στη διενέργεια εξετάσεων και διανέμοντας εμβόλια σε τοπικό επίπεδο.

Αυτό που μας λείπει – και αυτό που χρειαζόμαστε – είναι μια καλά χρηματοδοτούμενη και συντονισμένη ομοσπονδιακή απάντηση που θα μας βοηθήσει να είμαστε αποτελεσματικοί στο ρόλο που διαδραματίζουμε.

Όπως και στην περίπτωση της COVID-19, η Καλιφόρνια και η Νέα Υόρκη κατέχουν την πρώτη θέση στη χώρα σε επιβεβαιωμένα κρούσματα MPV.

Στις αρχές Αυγούστου, και οι δύο κοινότητές μας κήρυξαν τοπικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης δημόσιας υγείας για να επιταχύνουν την εκπαίδευση, τον εμβολιασμό, τις εξετάσεις και τη θεραπεία όσο το δυνατόν περισσότερων ατόμων σε πληθυσμούς που διατρέχουν κίνδυνο ως απάντηση σε αυτό το ξέσπασμα.

Αλλά σήμερα, λόγω της περιορισμένης προσφοράς, της περιορισμένης επιλεξιμότητας εμβολιασμού και των στενών παραμέτρων συμπτωμάτων για τις δοκιμές, δεν έχουμε καταφέρει να αξιοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητες που απαιτούνται για να σταματήσουμε αυτόν τον ιό.

Μπορούμε και πρέπει να τα καταφέρουμε καλύτερα.

Πρέπει να επικεντρωθούμε στην εξυπηρέτηση των κοινοτήτων με τον υψηλότερο κίνδυνο. Στο Σαν Ντιέγκο, το 92% των κρουσμάτων μας ήταν άτομα που έχουν αναγνωριστεί ως ΛΟΑΤΚΙ LGBTQ+.

Ενώ ο ένας από εμάς είναι ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος δήμαρχος της πόλης του Σαν Ντιέγκο και πρόεδρος της Συμμαχίας ΛΟΑΤΚΙ LGBTQ της Διάσκεψης των Δημάρχων των ΗΠΑ, πιστεύουμε και οι δύο ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να διαθέτουμε τους πόρους για να εκπαιδεύσουμε και να επικοινωνήσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά με τις κοινότητες που επηρεάζονται περισσότερο.

Και στις δύο πόλεις που υπηρετούμε, είχαμε επιτυχείς προσπάθειες εμβολιασμού που παρέδωσαν δεκάδες χιλιάδες εμβολιασμούς σε σεξουαλικά ενεργούς ομοφυλόφιλους και αμφιφυλόφιλους άνδρες.

Δύο βιοφαρμακευτικές εταιρείες θα δώσουν 5 εκατ. δολάρια και 500.000 δολάρια, αντίστοιχα, σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο εξωτερικό που ανταποκρίνονται στην αυξανόμενη επιδημία της ευλογιάς των πιθήκων.

Για να σταματήσουμε την εξάπλωση της ευλογιάς των πιθήκων MPV, χρειαζόμαστε μια πλήρως λειτουργική εταιρική σχέση μεταξύ ομοσπονδιακών, πολιτειακών και τοπικών κυβερνήσεων, μαζί με συνεχή χρηματοδότηση που θα βοηθήσει στην υποστήριξη αυτών των προσπαθειών.

Καθώς το Κογκρέσο επιστρέφει από τις διακοπές του Αυγούστου και αρχίζει τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό που θα οδηγήσει σε ένα βραχυπρόθεσμο ψήφισμα συνέχισης (CR), δεν θα πρέπει να χάσει αυτή την ευκαιρία να παράσχει χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των πιθήκων MPV.

Η αναμονή μέχρι να υπάρξει συμφωνία για τον προϋπολογισμό ολόκληρου του έτους – η οποία απέχει μήνες – ενέχει τον κίνδυνο να καταστήσει το έργο μας πιο δύσκολο, πιο δαπανηρό – και πολύ πιο επικίνδυνο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Κογκρέσο πρέπει να συνεργαστεί με διακομματικό τρόπο και να συμπεριλάβει το αίτημα έκτακτης συμπληρωματικής χρηματοδότησης ύψους 47,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Προέδρου Joe Biden, 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια από τα οποία θα διατεθούν άμεσα για την καταπολέμηση της επιδημίας της  ευλογιάς των πιθήκων MPV, στο επερχόμενο CR.

Αυτό το αίτημα ύψους 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα συμβάλει στον μετριασμό της επιδημίας της ευλογιάς των πιθήκων MPV με την αναπλήρωση του εξαντλημένου αποθέματος εμβολίων, την αύξηση της πρόσβασης σε εμβολιασμούς, εξετάσεις, θεραπεία και επιχειρησιακή υποστήριξη για τις κοινότητές μας, καθώς και την παροχή 600 εκατομμυρίων δολαρίων για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της ευλογιάς των πιθήκων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Όλες αυτές οι προσπάθειες θα βοηθήσουν να διασφαλιστεί ότι οι κοινότητές μας διαθέτουν τα απαραίτητα εργαλεία για να σημειώσουν πρόοδο κατά αυτής της απειλής.

Για να είμαστε σαφείς, είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση με την ευλογιά των πιθήκων MPV από ό,τι ήμασταν με την COVID-19.

Διαθέτουμε αποτελεσματική θεραπεία, εμβόλια και μια πιο εμπεριστατωμένη κατανόηση του ιού και του τρόπου εξάπλωσής του.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να βρισκόμαστε σε αναμμένα κάρβουνα και να αγωνιζόμαστε για ένα πρόγραμμα περιορισμού αυτής της επιδημίας.

Γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε άμεσα: να επιταχύνουμε την παραγωγή και τη διάδοση εμβολίων και θεραπειών, να επεκτείνουμε τις επιχειρήσεις δοκιμών και να μεταδώσουμε αποτελεσματικές εκστρατείες εκπαίδευσης.

Με την παροχή έκτακτης χρηματοδότησης για την καταπολέμηση αυτής της απειλής για τη δημόσια υγεία, θα έχουμε τους πόρους που θα δεσμευτούν για να διασφαλίσουμε ότι αυτό το ξέσπασμα δεν θα εξελιχθεί σε πλήρη πανδημία.

Η Αμερική πρέπει να δράσει τώρα για να αποτρέψει την ευλογιά των πιθήκων MPV από το να μετατραπεί σε κρίση πλήρους κλίμακας.

Το Κογκρέσο πρέπει να ενωθεί αυτή την κρίσιμη στιγμή για να εγκρίνει αυτή την έκτακτη χρηματοδότηση για να βοηθήσει να διατηρήσουμε τις κοινότητές μας υγιείς και ισχυρές.

Οι δήμαρχοι της Αμερικής είναι έτοιμοι να προσφέρουν και πάλι με τη βοήθεια της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Ο Eric Adams (D) είναι ο 110ος δήμαρχος της πόλης της Νέας Υόρκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η χρήση τεκοβιριμάτης για τη θεραπεία της ευλογιάς των πιθήκων

Καταρρίπτοντας τους κοινούς μύθους για την ευλογιά των πιθήκων

Το εμβόλιο αναμένεται να προκαλέσει ισχυρές ανοσολογικές αποκρίσεις κατά του ιού της ευλογιάς των πιθήκων 2022

Εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από ιό της ευλογιάς των πιθήκων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μετά τις κάλπες ο προσωπικός γιατρός – Στον «πάγο» πρόστιμα και κίνητρα

Ο θεσμός αυτός δεν πρόκειται να εγκαταλειφθεί στην τύχη του αν ανανεωθεί η λαϊκή εντολή στην παρούσα κυβέρνηση. Μεταξύ των κινήτρων που σκοπεύουν να δώσουν θα περιλαμβάνεται ένα επιπλέον ποσό στους γιατρούς για έναν συγκεκριμένο αριθμό επισκέψεων κατ΄οίκον στους εγγεγραμμένους πολίτες, ώστε να έχουν ένα κίνητρο να εγγραφούν

Η Σκωτία αλλάζει την πολιτική της για την αποστολή τρανσέξουαλ κρατουμένων σε φυλακή αποκλειστικά για γυναίκες

Το AFP ανέφερε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης της Σκωτίας Κιθ Μπράουν διέταξε την επανεξέταση των υφιστάμενων πρακτικών, καθώς το θέμα είναι "εξαιρετικά συναισθηματικό" και ότι "η ανησυχία του κοινού είναι κατανοητή". Ο Μπράουν προειδοποίησε κατά του στιγματισμού των διαφυλικών γυναικών ως εγγενή απειλή για τις γυναίκες.

Επανεξέταση των κανόνων αιμοδοσίας για τα άτομα που ανήκουν στην LGBTQ κοινότητα

ΗΠΑ: η πίεση από τις LGBT οργανώσεις, οι βελτιώσεις στις τεχνολογίες ελέγχου αίματος και η συμβολή των τραπεζών αίματος και της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης ώθησαν την FDA να επανεξετάσει τους κανόνες της.

Εθνικό Πρόγραμμα πρόληψης Καρκίνου του Μαστού & Τραχήλου της Μήτρας

Πρόληψη καρκίνου: Οι στόχοι του Εθνικού Προγράμματος «Υγεία Μπροστά» για την πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού και του Τραχήλου της Μήτρας, παρουσιάστηκαν σε ειδικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και τον Άγιο Νικόλαο.

Ο Μπάιντεν επεκτείνει την προστασία απέλασης για τους κατοίκους του Χονγκ Κονγκ εν μέσω "αυξανόμενης καταστολής" στην Κίνα

Επιπλέον, ο Λευκός Οίκος μοιράστηκε ότι 1.200 πολιτικοί κρατούμενοι βρίσκονται πλέον πίσω από τα κάγκελα και πάνω από 10.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί με άλλες κατηγορίες σε σχέση με αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.