Πολιτική Υγείας

Ευλογιά των πιθήκων: Αντιδράσεις από την LGBTQ κοινότητα στη Νέα Υόρκη

Ευλογιά των πιθήκων: Αντιδράσεις από την LGBTQ κοινότητα στη Νέα Υόρκη

Ευλογιά των πιθήκων: Οι υποστηρικτές της LGBTQ κοινότητας εγείρουν ανησυχίες σχετικά με την αντίδραση της νόσου, με φόντο την πρόσβαση σε εμβόλια και σε ενημερωμένα δεδομένα.

Υποστηρικτές LGBTQ και οργανώσεις υγειονομικής περίθαλψης σήμαναν συναγερμό με την απάντηση των αξιωματούχων δημόσιας υγείας στο ξέσπασμα της ευλογιάς των πιθήκων στη Νέα Υόρκη εν μέσω ανησυχιών για την πρόσβαση σε εμβόλια και ενημερωμένα δεδομένα.

Αντίδραση για την ευλογιά των πιθήκων

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι σε πολιτειακό επίπεδο καθώς και στην πόλη της Νέας Υόρκης δεσμεύτηκαν την Πέμπτη να επεκτείνουν τις πληροφορίες που διατίθενται, ενώ περιέγραψαν επίσης τα βήματα που λαμβάνονται για τη διανομή του εμβολίου, το οποίο έχει περιορισμένη προσφορά στις ΗΠΑ. Αλλά οι υποστηρικτές πιστεύουν ότι οι τελευταίες μέρες έχουν χαθεί από την απάντηση. “Είμαστε δυνητικά αντιμέτωποι με μια ακόμη επιδημία με την ταχεία εξάπλωση της ευλογιάς των πιθήκων”, δήλωσε η Amanda Babine, εκτελεστική διευθύντρια της Equality NY. “Ωστόσο, βλέπουμε πολύ λίγη κίνηση και δημόσια εκπαίδευση που χρειάζεται για να κρατήσουμε τους ανθρώπους ασφαλείς. Αυτή τη στιγμή, ζητάμε από την τοπική, την πολιτειακή και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αυξήσουν την εστίασή τους στο να μας κρατήσουν ασφαλείς.”

Ομάδες υπεράσπισης, συμπεριλαμβανομένων των Pride Agenda, Housing Works και The Centre, επεσήμαναν ότι οι αξιωματούχοι δημόσιας υγείας τη δεκαετία του 1980 έκαναν τα στραβά μάτια στην αυξανόμενη επιδημία του HIV/AIDs εκείνη την εποχή. Οι ομάδες ζήτησαν επίσης πιο περιεκτική πρόσβαση στη γλώσσα στις αναφορές δεδομένων δημόσιας υγείας κατά τη διάρκεια της επιδημίας της ευλογιάς των πιθήκων. “Η LGBTQ κοινότητα έχει ιστορικά περιθωριοποιηθεί και αγνοηθεί ως προς τα ζητήματα που επηρεάζουν την υγεία μας”, δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια του New Pride Agenda, Elisa Crespo. “Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει μια προληπτική αίσθηση επείγουσας ανάγκης μεταξύ των εκλεγμένων ηγετών μας να ενημερώσουν επαρκώς και να ανταποκριθούν στο ξέσπασμα της ευλογιάς των πιθήκων στη Νέα Υόρκη. Απαιτούμε από τους ηγέτες μας να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να διασφαλίσουν ότι τα εμβόλια και η θεραπεία είναι άμεσα διαθέσιμα σε όποιον θέλει για να προστατευτούν από τον ιό”.

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι περιέγραψαν την Πέμπτη τα βήματα που λαμβάνονται για τη διανομή του εμβολίου, γνωστό ως JYNNEOS, το οποίο θα είναι διαθέσιμο για άτομα που έχουν γνωρίσει ή πιθανόν έκθεση σε περιοχές με τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων. “Από την αρχή, το Υπουργείο ξεκίνησε μια ταχεία, συντονισμένη απάντηση για να αντιμετωπίσει το ξέσπασμα της ευλογιάς των πιθήκων στη Νέα Υόρκη”, δήλωσε η Επίτροπος Υγείας της Νέας Υόρκης Mary Bassett. “Τώρα που λάβαμε μια αρχική παρτίδα του εμβολίου JYNNEOS για κοινοτική διανομή, θα λάβουμε αυτήν την περιορισμένη προσφορά σε όσους κινδυνεύουν περισσότερο, ενώ υποστηρίζουμε περισσότερα. Καθώς επεκτείνουμε τις προσπάθειές μας για τη δημόσια εκπαίδευση, θα συνεχίσουμε να παρέχουμε την υποδομή, την καθοδήγηση και τους πόρους για τα τοπικά τμήματα υγείας της κομητείας, τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και τους οργανισμούς που εδρεύουν στην κοινότητα σε όλη την πολιτεία, ώστε όλοι μαζί να προστατεύσουμε τις κοινότητές μας από την ευλογιά των πιθήκων και να μετριάζουμε την εξάπλωση”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο ΠΟΥ θα πραγματοποιήσει άλλη μια έκτακτη συνεδρίαση καθώς αναφέρθηκαν περισσότερα από 6.000 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι της Αϊόβα λένε ότι έχει αναφερθεί το πρώτο πιθανό κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στην πολιτεία

Ευλογιά πιθήκων: Άγνωστη η προέλευση του 7ου κρούσματος στην Ελλάδα

Ο Λευκός Οίκος λέει ότι 1,6 εκατομμύρια εμβόλια κατά της ευλογιάς των πιθήκων θα είναι διαθέσιμα μέχρι το τέλος του έτους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Δρομολογούνται από το Υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Σπύρος Δοξιάδης», νέα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου τους επόμενους μήνες.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται πως θα ξεκινήσουν οι δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις για λιπιδαιμικό και μεταβολικό προφίλ σε 5.706.125 άτομα (30-70 ετών). Σημειώνεται πως η καρδιαγγειακή νόσος αποτελεί την κύρια αιτία θνησιμότητας παγκοσμίως, καθώς ένας στους τρεις θανάτους οφείλεται σε καρδιακή νόσο και αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο Ερντογάν κέρδισε τις εκλογές στην Τουρκία με 52%

Εκλογές Τουρκία: Μεγάλος νικητής για 11η φορά αναδείχθηκε στον β΄γύρο των τουρκικών προεδρικών εκλογών ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος πήρε άνετη νίκη έναντι του αντιπάλου του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Εκλογές Τουρκία: Ερντογάν και Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου συγκρούονται

Εκλογές Τουρκία: Προβλέποντας μια νίκη Ερντογάν και περαιτέρω οικονομική αστάθεια, οι χρηματοπιστωτικές αγορές αντέδρασαν με την τουρκική λίρα να φτάνει σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ έναντι του δολαρίου την Παρασκευή.

Οι νέοι γονείς στο Η.Β. είναι απροετοίμαστοι λόγω αποτυχίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας, επισημαίνει έκθεση

Οι συγγραφείς έχουν δημοσιεύσει ένα σχέδιο δράσης για κυβερνητικούς αξιωματούχους για τη βελτίωση της υγείας των μελλοντικών γονέων—περιλαμβάνει:Κάντε τις υπηρεσίες φροντίδας πριν από τη σύλληψη διαθέσιμες σε όλους στο Ηνωμένο Βασίλειο—για την αντιμετώπιση της σπειροειδούς ανισότητας, Παροχή κινήτρων για τους γενικούς ιατρούς, τις υπηρεσίες μητρότητας και τους οικογενειακούς κόμβους για την ομαλοποίηση της φροντίδας πριν από τη σύλληψη — για τη βελτίωση της φροντίδας εγκυμοσύνης και μετά τον τοκετό,

Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας: 1η παγκόσμια στρατηγική για την πρόληψη και τον έλεγχο των λοιμώξεων

Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας: Η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας συμφώνησε σήμερα για την πρώτη παγκόσμια στρατηγική για την πρόληψη και τον έλεγχο των λοιμώξεων.

Με τον γενικό διευθυντή του ΠΟΥ συναντήθηκε η Μίνα Γκάγκα στη Γενεύη

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκε η έρευνα "People’s Voices" "Οι Φωνές των Ανθρώπων" που γίνεται σε όλον τον κόσμο, σχετικά με το πώς αισθάνονται οι πολίτες για τα συστήματα υγείας σε κάθε χώρα και τις αλλαγές που θέλουν. Η παρουσίαση της έρευνας People's Voices, που τελεί υπό τη μέριμνα και του Υπουργείου Yγείας της Ελλάδας, έγινε από την επικεφαλής, Prof. Margaret Kruk του Harvard και υπεύθυνη της ομάδας Quest. Τη συνάντηση άνοιξαν η Αναπληρώτρια Yπουργός, Μίνα Γκάγκα και η Dr Natasha Azzopardi- Muskat του ΠΟΥ. Η σχετική έρευνα θα ολοκληρωθεί και για την Ελλάδα στο επόμενο τρίμηνο.

Το CDC ενθαρρύνει τον εμβολιασμό κατά της mpox για την πρόληψη της καλοκαιρινής επιδημίας

"Ενθαρρύνουμε πραγματικά όποιον ενδιαφέρεται να έρθει στο κέντρο μας για να κάνει αυτό το δωρεάν εμβόλιο". "Η Mpox δεν έχει εξαφανιστεί και θα την παρακολουθούμε πολύ στενά", δήλωσε ο Dr. Ho. "Οι άνθρωποι που έχουν ένα ασυνήθιστο εξάνθημα θα πρέπει να ελεγχθούν για mpox και όσοι διατρέχουν κίνδυνο θα πρέπει να συζητήσουν για τον εμβολιασμό με τον πάροχό τους".