Πολιτική Υγείας

Επιστράτευση γιατρών: Ξεκινά από 12 Ιανουαρίου η επιστράτευση του ιδιωτικού τομέα

Επιστράτευση γιατρών: Ξεκινά από 12 Ιανουαρίου η επιστράτευση του ιδιωτικού τομέα

Επιστράτευση γιατρών: Ξεκινά η επιστράτευση των ιδιωτών για να ανταποκριθεί το ΕΣΥ στις αυξημένες ανάγκες στις ειδικότητες Πνευμονολογίας, Παθολογίας, Αναισθησιολογίας και Γενικής Ιατρικής.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε, ξεκινά η επιστράτευση ιδιωτών γιατρών από την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου στη Δυτική, Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Πρόκειται για μια προσπάθεια του υπουργείου Υγείας να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες για υγειονομικό προσωπικό και ιδιαίτερα στις ειδικότητες Πνευμονολογίας, Παθολογίας, Αναισθησιολογίας και Γενικής Ιατρικής. Η επιστράτευση θα έχει διάρκεια ένα μήνα και θα καλύψει σημαντικές “τρύπες” στα νοσοκομεία του ΕΣΥ εν όψει της παραλλαγής Όμικρον και του νέου κύματος κορωνοϊού.

Τι αναφέρει το ΦΕΚ για την επιστράτευση ιδιωτών γιατρών

Η επίταξη αποφασίστηκε με βάση τα νέα δεδομένα με την μετάλλαξη Όμικρον, καθώς οι νοσοκομειακές δομές ασφυκτιούν και το προσωπικό δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις τεράστιες ανάγκες, παρά την αυταπάρνηση και τον ζήλο που παρουσιάζουν. Γι’ αυτό και στο ΦΕΚ αναφέρεται πως: “Επιτάσσουμε από ώρα 8:00 π.μ. της 12ης Ιανουαρίου 2022 και για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός τις υπηρεσίες αφενός μη επιταχθέντων έως σήμερα ιατρών, που διατηρούν ενεργείς συμβάσεις με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και αφετέρου μη συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτών ιατρών, ειδικοτήτων Πνευμονολογίας, Παθολογίας, Αναισθησιολογίας και Γενικής Ιατρικής, οι οποίοι έχουν την επαγγελματική τους έδρα εντός των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας.”

Τα φύλλα της επίταξης θα εκδίδονται από τις τοπικές αστυνομικές αρχές και οι υπάλληλοι του Δημοσίου θα κάνουν την επίδοσή τους. Μόλις λάβουν την επίταξη, οι αρμόδιοι γιατροί που θα έχουν κληθεί οφείλουν να παρουσιαστούν την επόμενη ημέρα στις 08:00 π.μ. σύμφωνα με τα όσα θα ορίζονται μέσα στο φύλλο επίταξης. Αναφερόμενοι στους οικείους υπευθύνους των δομών όπου και θα απασχοληθούν, αναμένονται να πιάσουν δουλειά άμεσα στο καθήκον.

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Στο "μικροσκόπιο" της κυβέρνησης η παραλλαγή Όμικρον - Στο τραπέζι νέα μέτρα

Έχουν αποσταλεί «φύλλα πορείας» σε 85 ιδιώτες γιατρούς σε Θεσσαλία και Βόρεια Ελλάδα

Πάνω απο 40 οι εθελοντές γιατροί που στηρίζουν το ΕΣΥ στη Βόρεια Ελλάδα-Προχωρά κανονικά η επίταξη

Κουρασμένοι και φτωχοί οι ήρωες γιατροί του ΕΣΥ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέα εκστρατεία κατά της πολιομυελίτιδας ξεκίνησε το Πακιστάν

Πολιομυελίτιδα: Στο Πακιστάν εντοπίστηκε κι άλλο κρούσμα πολιομυελίτιδας και οι εκστρατείες εμβολιασμού έλαβαν δράση. Ο λαός αντιδρά! Το εμβόλιο θα τους προστατεύσει από τη νόσο ή αποτελεί μία δυτική συνωμοσία;

Η απειλή της ευλογιάς των πιθήκων δεν ανεβαίνει στο επίπεδο της COVID-19

Τζο Μπάιντεν: Μιλώντας στο Τόκιο μια μέρα αφότου είπε ότι ο ιός ήταν κάτι που "πρέπει να ανησυχεί όλους μας", είπε ο Μπάιντεν πως "απλώς δεν νομίζω ότι ανεβαίνει στο επίπεδο του είδους ανησυχίας που υπήρχε με την COVID-19".

Σε εγρήγορση οι αρχές για την ευλογιά των πιθήκων - Σήμερα τα επίσημα αποτελέσματα για το πρώτο ύποπτο κρούσμα στην Ελλάδα

Τα συμπτώματα εμφανίζονται μεταξύ της 5ης και της 21ης ημέρας της μόλυνσης και είναι πυρετός, πονοκέφαλος, πόνοι στους μύες, πρησμένοι λεμφαδένες, ρίγη και κόπωση.

Βρετανική έκθεση υγείας προτείνει την αύξηση της ηλικίας καπνίσματος στα 21

Ο Javid Khan, ο συγγραφέας της μελέτης, θα συστήσει στην κυβέρνηση να αυξήσει την ηλικία καπνίσματος, με δύο πηγές να λένε στην Telegraph ότι είχε εξετάσει τη σύσταση να ορίσει την ηλικία στα 25.

Ο ΠΟΥ συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση για την παγκόσμια επιδημία της ευλογιάς των πιθήκων

Το CDC, μαζί με το Υπουργείο Γεωργίας και τον FDA κινητοποιήθηκαν για να αποτρέψουν την περαιτέρω εξάπλωση του ιού με την ανάπτυξη εμβολίου κατά της ευλογιάς και θεραπειών για ασθενείς, παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, κτηνιάτρους και άλλους χειριστές ζώων.

Περισσότερα τμήματα του Πεκίνου σε lockdown από σήμερα

Κίνα κορωνοϊός: Οι αρχές επέβαλαν lockdown στην περιοχή Haidian μαζί με τις περιοχές Chaoyang, Fengtai, Shunyi και Fangshan, ενώ όλοι οι εσωτερικοί χώροι ψυχαγωγίας, τα γυμναστήρια, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τα εμπορικά κέντρα έχουν κλείσει από σήμερα.

Μπάιντεν ευλογιά των πιθήκων: Πηγή ανησυχίας για όλους, οι ΗΠΑ εξετάζουν θεραπείες και εμβόλια

Μπάιντεν ευλογιά των πιθήκων: "Εργαζόμαστε σκληρά για να καταλάβουμε τι να κάνουμε και ποιο εμβόλιο, αν υπάρχει, μπορεί να είναι διαθέσιμο για αυτό. Είναι μια ανησυχία υπό μια έννοια ότι αν επρόκειτο να εξαπλωθεί, είναι επακόλουθο ότι όλοι πρέπει να ανησυχούμε".