Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

Επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως Υπηρεσιών Υγείας σε Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας

Επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως Υπηρεσιών Υγείας σε Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας

Η Γενική Γραμματέας αναφέρθηκε στον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας με δρομολογημένες στοχευμένες ενέργειες που αφορούν, μεταξύ άλλων, την οικονομική διαχείριση των Νοσοκομείων.

Η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Λίλιαν Βιλδιρίδη, το Σάββατο 20 Απριλίου, πραγματοποίησε επισκέψεις στα Νοσοκομεία της Κοζάνης και των Γρεβενών συνοδευόμενη από τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ, Παναγιώτη Μπογιατζίδη.

Στα Νοσοκομεία, αφού περιηγήθηκε σε όλους τους χώρους και τις κλινικές, πραγματοποίησε συσκέψεις παρουσία της Διοίκησης, των Διευθυντών και στελεχών της Ιατρικής, Διοικητικής, Νοσηλευτικής, Οικονομικής και Τεχνικής Υπηρεσίας, κατά τις οποίες, συζητήθηκαν σε βάθος τα θέματα που απασχολούν τα νοσοκομεία, με έμφαση στα θέματα στελέχωσης και προτεραιοποίησης των αναγκών τους.

Η Γενική Γραμματέας αναφέρθηκε στον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας με δρομολογημένες στοχευμένες ενέργειες που αφορούν, μεταξύ άλλων, την οικονομική διαχείριση των Νοσοκομείων, καθώς και την εκπόνηση σχεδίου κινήτρων για συγκεκριμένες ειδικότητες που αποβαίνουν άγονες.

Η Γενική Γραμματέας επισκέφθηκε αρχικά το Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης «Μαμάτσειο». Σημείωσε ότι η έμπρακτη στήριξη του Υπουργείου Υγείας προς το Νοσοκομείο υποδηλώνεται όχι μόνο από τον διπλασιασμό του προϋπολογισμού εξόδων του Νοσοκομείου από 5,8 εκατ. ευρώ το 2019 σε 11,2 εκατ. ευρώ το 2023, αλλά και από την προκήρυξη 66 θέσεων μόνιμου ιατρικού προσωπικού την τελευταία τετραετία καθώς και την πρόσθετη προκήρυξη 10 θέσεων μόνιμου ιατρικού προσωπικού τους τελευταίους 4 μήνες, ενώ έχει γίνει και η πρόσληψη 81 ατόμων επικουρικού προσωπικού.

Επίσης τόνισε ότι έγινε η συμπερίληψη έργου ύψους 1,5 εκατ. ευρώ στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την αναδιαμόρφωση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών με βάση διεθνή πρότυπα για την οργάνωση της επείγουσας φροντίδας, εργασίες του οποίου έχουν ήδη εκκινήσει. Παράλληλα, το 2022 ξεκίνησε το έργο που αφορά στην προσθήκη νέας πτέρυγας Χειρουργικού και Παθολογικού Τομέα, προϋπολογισμού 13 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και εκτιμώμενη ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου μέχρι τον Δεκέμβριο 2024.

Ακολούθως, η Γενική Γραμματέας επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών. Η Λίλιαν Βιλδιρίδη αναφέρθηκε στο μεγάλο παραγόμενο έργο του νοσοκομείου, το οποίο αποδεικνύεται και από τα στοιχεία, όπως το γεγονός ότι εξυπηρετούνται όλα τα χειρουργικά περιστατικά, και γίνονται μόνο οι αναγκαίες διακομιδές λόγω πρωτοκόλλων, αλλά και την αύξηση τόσο του πλήθους όσο και της σοβαρότητας των χειρουργικών επεμβάσεων που διενεργούνται στο Νοσοκομείο.

Τα τελευταία χρόνια έχει υπάρξει σημαντική ενίσχυση του προσωπικού του Νοσοκομείου, καθώς προκηρύχθηκαν 33 θέσεις μόνιμου προσωπικού και προσλήφθηκαν 64 άτομα επικουρικού προσωπικού, με παράλληλο διπλασιασμό του προϋπολογισμού εξόδων του Νοσοκομείου από 2,5 εκατ. ευρώ το 2019 σε 4,8 εκατ. ευρώ το 2023.

Η Γενική Γραμματέας συνεχάρη τη Διοίκηση και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Νοσοκομείου για τη συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού όλων των βαθμίδων με αντικειμενικό σκοπό την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών υγείας. Μεταξύ αυτών είναι και η υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος επιμόρφωσης βοηθητικού προσωπικού, ειδικότητας μεταφορέων ασθενών του ΕΣΥ, που θα ξεκινήσει στις 16 Μαΐου με εκπαιδευτές τόσο προσωπικό του Νοσοκομείου όσο και του ΕΚΑΒ Γρεβενών, αλλά και η λειτουργία του Γραφείου Ποιότητας με την εφαρμογή του συνόλου των πρωτόκολλων ασφάλειας ασθενών του ΟΔΙΠΥ.

Τέλος, επισκέφτηκε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στο οποίο έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την αναδιαμόρφωση του, έργο που είναι ενταγμένο στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προϋπολογισμού 1,1 εκατ. ευρώ. Η Γενική Γραμματέας τόνισε ότι το Υπουργείο Υγείας βρίσκεται δίπλα σε όλο το προσωπικό για τη βέλτιστη παροχή υπηρεσιών υγείας και την ασφάλεια των ασθενών της Περιφέρειας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μητσοτάκης: Δέσμευσή μας να εργαζόμαστε στην κατεύθυνση μιας πιο ισότιμης κοινωνίας

Επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα

Υπογραφή συμβάσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση του Γ. Ν. Κεφαλληνίας και 7 Κέντρων Υγείας στην 6η ΥΠΕ

Μητσοτάκης: Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης προς το ΕΣΥ κατά 50%

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αγαπηδάκη Κάρπαθος: Να αναπτύξουμε τις υποδομές για ένα βιώσιμο και αποτελεσματικό σύστημα πρόληψης

Αγαπηδάκη Κάρπαθος: "Το μεγάλο στοίχημα για εμάς είναι να σταματήσουμε να μιλάμε για το πως θα μειώσουμε τις επιπτώσεις της νόσου και να χτίσουμε έναν υγιή πληθυσμό".

Κικίλιας: "Με τους εμπρηστές θα είμαστε αμείλικτοι"

Κικίλιας: Σήμερα συνελήφθη ο υπαίτιος εμπρηστής, Τούρκος υπήκοος, που ομολόγησε την εγκληματική του πράξη. Θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη βάσει του νέου νόμου. Το έχουμε πει πολλές φορές: Με τους εμπρηστές θα είμαστε αμείλικτοι.

Μητσοτάκης: Ο αγώνας μας για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας είναι διαρκής

Μητσοτάκης: Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει εξασφαλίσει και τα ειδικά διαμορφωμένα safe houses για τη φιλοξενία θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, άλλη μια παρέμβαση που μπορεί να σώσει ζωές.

Οι συνομιλίες για τη συμφωνία πανδημίας τελειώνουν χωρίς συμφωνία

Το αποτέλεσμα των συνομιλιών για τους διεθνείς κανονισμούς για την υγεία θα παρουσιαστούν επίσης στη συνέλευση της επόμενης εβδομάδας. Οι κανονισμοί παρέχουν ένα νομικό πλαίσιο που καθορίζει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των χωρών στον χειρισμό συμβάντων δημόσιας υγείας και έκτακτης ανάγκης που θα μπορούσαν να διασχίσουν τα σύνορα.

Μητσοτάκης: Η πορεία προς την Ευρώπη περνά από την Ελλάδα και από την τήρηση του Διεθνούς Δικαίου

Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι η πρώτη μας προτεραιότητα, κάτι που μας το ορίζει η πραγματικότητα που βιώνουν οι ίδιοι οι πολίτες. Είναι, όμως, ζήτημα σύνθετο που δεν αντιμετωπίζεται με λόγια και απλοϊκές λύσεις. Όσο επιμένει, θα επιμένουμε κι εμείς.

Η Σουηδία διατάσσει επανεξέταση μετά την «έκρηξη» των περιπτώσεων ΔΕΠΥ

«Φαίνεται επίσης να υπάρχει η πεποίθηση ότι η διάγνωση ήταν μια επίσημη ή άτυπη προϋπόθεση για να μπορέσουμε να λάβουμε επιπλέον βοήθεια στο σχολείο». Είπε ότι η αναθεώρηση ήταν μέρος του σχεδίου της κυβέρνησης για την προώθηση της ψυχικής υγείας και την πρόληψη της αυτοκτονίας μεταξύ παιδιών και νέων.

Κακώς ο χειρουργικός τομέας στο Παίδων εμμένει σε αναστολή

Άδωνις Γεωργιάδης: "Συνεχώς προκηρύσσουμε θέσεις αναισθησιολόγων και στα δύο αυτά νοσοκομεία - Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού. Αν θυμάμαι καλά από τις 8 θέσεις πληρώθηκαν οι 3 γιατί δεν πήγαν άλλοι."

Close Icon