Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επίσκεψη του πρωθυπουργού στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» στη Θεσσαλονίκη

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επίσκεψη του πρωθυπουργού στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» στη Θεσσαλονίκη

Σήμερα εδώ, στον "'Αγιο Παύλο", ένα πολύ σημαντικό νοσοκομείο για την Ανατολική Θεσσαλονίκη, είδαμε ένα μικρό μόνο δείγμα από τις παρεμβάσεις αυτές, με τα καινούργια τμήματα επειγόντων περιστατικών, υπερσύγχρονα, τα οποία θα δοθούν σε λειτουργία εντός των επόμενων δύο εβδομάδων.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «’Αγιος Παύλος», όπου υλοποιούνται εργασίες ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού του τμήματος επειγόντων περιστατικών, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την περιοδεία του στην Πολίχνη.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης των έργων και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τους ασθενείς. Στο τέλος της επίσκεψης ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Η οικοδόμηση του νέου ΕΣΥ είναι πράγματι ένα τιτάνιο έργο. Βήμα-βήμα, όμως, το ΕΣΥ αλλάζει. Με σημαντική χρηματοδότηση και από το Ταμείο Ανάκαμψης, προχωράμε στον εκσυγχρονισμό και σε σημαντικές παρεμβάσεις σε παραπάνω από 80 νοσοκομεία και σε παραπάνω από 150 κέντρα υγείας. Σήμερα εδώ, στον “‘Αγιο Παύλο”, ένα πολύ σημαντικό νοσοκομείο για την Ανατολική Θεσσαλονίκη, είδαμε ένα μικρό μόνο δείγμα από τις παρεμβάσεις αυτές, με τα καινούργια τμήματα επειγόντων περιστατικών, υπερσύγχρονα, τα οποία θα δοθούν σε λειτουργία εντός των επόμενων δύο εβδομάδων. Συνολικά, μόνον ο “‘Αγιος Παύλος” από ευρωπαϊκούς πόρους, -θέλω να το τονίσω αυτό- θα εισπράξει παραπάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ. Είναι η μεγαλύτερη παρέμβαση που έχει γίνει ουσιαστικά στο νοσοκομείο, από τότε που κατασκευάστηκε. Κι όπως είπε και η κα Υπουργός, το νέο ΕΣΥ απαιτεί σημαντικές παρεμβάσεις, και σε υποδομές και σε εξοπλισμό αλλά κυρίως στην υποστήριξη του ανθρώπινου δυναμικού. Γιατί καλά τα κτίρια, καλά τα μηχανήματα, αλλά αν δεν έχουμε καλά καταρτισμένους και ικανοποιημένους γιατρούς, νοσηλευτές, υποστηρικτικό προσωπικό, το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως το οραματιζόμαστε.

Σε πείσμα όσων λοιπόν επιμένουν για αντιπολιτευτικούς λόγους να απαξιώνουν το ΕΣΥ, το ΕΣΥ αλλάζει βήμα-βήμα. Όπως είπα, είναι μια μεγάλη προσπάθεια, δεν θα φανεί όλο το έργο από την πρώτη στιγμή. Σε αυτή την κατεύθυνση, όμως, κινούμαστε με μεθοδικότητα και συστηματικότητα. Και κάτι τελευταίο, επειδή έχουμε μπροστά μας σε δύο μήνες από τώρα και ευρωεκλογές: είναι πάρα πολύ σημαντικό να αναλογιζόμαστε ότι όλες αυτές οι παρεμβάσεις γίνονται από ευρωπαϊκούς πόρους. Συγκεκριμένα, οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης είναι πρόσθετοι πόροι, τους οποίους αυτή η κυβέρνηση διεκδίκησε, εξασφάλισε για τη χώρα: 36 δισεκατομμύρια ευρώ, από τα οποία παραπάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ κατευθύνεται σε παρεμβάσεις που γίνονται στην υγεία. Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να το θυμόμαστε, διότι στις 9 Ιουνίου ψηφίζουμε και για μια ισχυρή Ελλάδα σε μια Ευρώπη που αλλάζει και η οποία πρέπει με την σειρά της να υποστηρίξει τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που γίνονται στην πατρίδα μας».

Νωρίτερα, χθες, υπεγράφησαν στη Θεσσαλονίκη οι συμβάσεις για τη λειτουργική και ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση εγκαταστάσεων τριών νοσοκομείων και 26 κέντρων υγείας στη βόρεια Ελλάδα, τα οποία υπάγονται στην 3η και την 4η ΥΠΕ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μητσοτάκης: Αναβάθμιση των ΤΕΠ 9 νοσοκομείων, Εθνική Δράση κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας & ΟικονομίαΑναβάθμιση των ΤΕΠ 9 νοσοκομείων, Εθνική Δράση κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας & Οικονομία

Υπεγράφησαν οι συμβάσεις για την αναβάθμιση των ΤΕΠ και των υποδομών 9 Νοσοκομείων στη Βόρεια Ελλάδα

Μητσοτάκης - Πρέπει η Ελλάδα να βαδίσει στον πολυδιάστατο εκσυγχρονισμό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Στο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας της ΕΕ στο Λουξεμβούργο ο Άδωνις Γεωργιάδης

Άδωνις Γεωργιάδης: Βασικά θέματα του Συμβουλίου αποτέλεσαν η έγκριση των Συμπερασμάτων για το Μέλλον της Υγείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η υιοθέτηση της Σύστασης του Συμβουλίου για τους τύπους καρκίνου που προλαμβάνονται με τον εμβολιασμό και η αναθεώρηση της φαρμακευτικής νομοθεσίας της ΕΕ.

Αγαπηδάκη: «Σε πλήρη ανάπτυξη το δίκτυο τηλεϊατρικής μέχρι το τέλος του 2025»

Αγαπηδάκη: Εργαζόμαστε μαζί με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και την ΗΔΙΚΑ για να φέρουμε τον πολίτη σε μία πραγματικότητα, στην οποία δε χρειάζεται να ανησυχεί για τίποτα.

Μαρκ Ρούτε: Ο Ολλανδός Πρωθυπουργός θα είναι ο επόμενος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ

Μαρκ Ρούτε: Ως αρχηγός του ΝΑΤΟ αντιμετωπίζει μια δύσκολη πράξη εξισορρόπησης, καθώς τα μέλη της συμμαχίας προσπάθησαν να υποστηρίξουν την κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ουκρανία χωρίς να προκαλέσουν περαιτέρω ρωσική επιθετικότητα.

Ποια μέτρα εξήγγειλε ο Γιώργος Φλωρίδης για την ενδοοικογενειακή βία;

Ενδοοικογενειακή βία: 13 νέες διατάξεις εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης στην προσπάθεια της Πολιτείας να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των κακοποιήσεων και της βίας που έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις.

Σουδάν: Ο πόλεμος βυθίζει τη χώρα σε βαθύτερο χάος

Σουδάν: Η ανθρωπιστική έκκληση υπό την ηγεσία του ΟΗΕ 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι «θλιβερά υποχρηματοδοτούμενη», καθώς μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί μόνο 441 εκατομμύρια δολάρια - 16 τοις εκατό.

Close Icon