ΕΟΦ

ΕΦΕΤ: Ανάκληση ορισμένων προϊόντων Kinder λόγω πιθανής παρουσίας σαλμονέλας

ΕΦΕΤ: Ανάκληση ορισμένων προϊόντων Kinder λόγω πιθανής παρουσίας σαλμονέλας

ΕΦΕΤ: Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τις συγκεκριμένες παρτίδες των προϊόντων που ακολουθούν να μην τα καταναλώσουν και να επικοινωνήσουν με το τμήμα εξυπηρέτησης καταναλωτών της εταιρείας «Ferrero International S.A. Greece ΜΕΠΕ».

Ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε από το Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με την προληπτική ανάκληση συγκεκριμένων παρτίδων των προϊόντων Kinder Schokobons των 46 gr & 125 gr και Kinder Surprise maxi των 100 gr, λόγω πιθανής παρουσίας σαλμονέλας.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τα προϊόντα με αριθμούς παρτίδας:

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τις συγκεκριμένες παρτίδες των ανωτέρω προϊόντων να μην τα καταναλώσουν και να επικοινωνήσουν με το τμήμα εξυπηρέτησης καταναλωτών της εταιρείας «Ferrero International S.A. Greece ΜΕΠΕ» στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Σχετικά με την προληπτική ανάκληση των εν λόγω προϊόντων ο ΕΦΕΤ έχει ενημερωθεί και από την επιχείρηση Ferrero International S.A. Greece ΜΕΠΕ.

Ο ΕΦΕΤ διενεργεί σχετικούς ελέγχους και παρακολουθεί την εξέλιξη του θέματος
σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

  • Τι είναι η σαλμονέλα;

Η σαλμονέλα είναι βακτήρια που ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά από έναν Αμερικανό επιστήμονα ονόματι Dr. Daniel E. Salmon το 1885.

  • Τι προκαλεί η λοίμωξη από σαλμονέλα;

Οι περισσότεροι τύποι σαλμονέλας προκαλούν μια ασθένεια που ονομάζεται σαλμονέλωση. Ορισμένοι άλλοι τύποι σαλμονέλας προκαλούν τυφοειδή πυρετό ή παρατυφοειδή πυρετό.

  • Ποια είναι τα συμπτώματα της μόλυνσης;

Τα περισσότερα άτομα με λοίμωξη από σαλμονέλα έχουν διάρροια, πυρετό και κράμπες στο στομάχι. Τα συμπτώματα συνήθως ξεκινούν έξι ώρες έως έξι ημέρες μετά τη μόλυνση και διαρκούν τέσσερις έως επτά ημέρες. Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι δεν εμφανίζουν συμπτώματα για αρκετές εβδομάδες μετά τη μόλυνση και άλλοι εμφανίζουν συμπτώματα για αρκετές εβδομάδες.

Τα στελέχη της σαλμονέλας προκαλούν μερικές φορές μόλυνση στα ούρα, το αίμα, τα οστά, τις αρθρώσεις ή το νευρικό σύστημα (νωτιαίο υγρό και εγκέφαλος) και μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή ασθένεια.

  • Η σαλμονέλα είναι μια διαφορετική ομάδα βακτηρίων.

Οι επιστήμονες ταξινομούν τη σαλμονέλα σε ορότυπους (τύπους) εντοπίζοντας δομές στις επιφάνειες των βακτηρίων. Αν και έχουν περιγραφεί περισσότεροι από 2.500 ορότυποι, λιγότεροι από 100 είναι γνωστό ότι προκαλούν ανθρώπινες λοιμώξεις.

  • Πώς γίνεται η διάγνωση της λοίμωξης από σαλμονέλα;

Η λοίμωξη από σαλμονέλα διαγιγνώσκεται όταν μια εργαστηριακή εξέταση ανιχνεύει βακτήρια σαλμονέλας στα κόπρανα, στον ιστό του σώματος ή στα υγρά ενός ατόμου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Δεν έχει εντοπιστεί στην Ελλάδα το στέλεχος της σαλμονέλας που καταγράφηκε πρόσφατα σε ευρωπαϊκές χώρες.

Είναι εφικτό το εμβόλιο της σαλμονέλας;

Η νηστεία μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή λοιμώξεων και να προστατεύσει από ασθένειες, όπως η σαλμονέλα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΟΦ: Καταβάλετε κάθε προσπάθεια ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες ασθενών σε καινοτόμα φάρμακα

ΕΟΦ: Αποστολή του ΕΟΦ είναι η προστασία της Δημόσιας Υγείας και για το σκοπό αυτό μεριμνά όχι μόνο για την επάρκεια των φαρμακευτικών προϊόντων στην Ελλάδα αλλά και την διασφάλιση της ποιότητας και κατ επέκταση της ασφάλειας των ασθενών που τα λαμβάνουν, σημειώνει χαρακτηριστικά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων. 

Όλες οι παρενέργειες των εμβολίων κατά του COVID

Όλες τις ανεπιθύμητες ενέργειες των εμβολίων που χορηγήθηκαν κατά του COVID  στην Ελλάδα που καταγράφηκαν μέσω των αναφορών  , δημοσιοποίησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Τα self test που έχουν λάβει πιστοποιητικό (Λίστα)

O ΕΟΦ δημοσιεύει τον επικαιροποιημένο κατάλογο των αυτοδιαγνωστικών τεστ που έχουν λάβει πιστοποιητικό CE από Κοινοποιημένο Οργανισμό και έχουν κοινοποιηθεί στο Μητρώο Ι/Π ΕΟΦ.

Άφαντη η Mobile εφαρμογή του ΕΟΦ για την υποβολή ανεπιθύμητων ενεργειών

Η εφαρμογή Mobile για την απευθείας αναφορά ανεπιθύμητων ενεργειών  των φαρμάκων στον ΕΟΦ δεν λειτουργεί , μία περίοδο που λόγω της πανδημίας του COVID 19 θα μπορούσαν εκατομμύρια Έλληνες που εμβολιάζονται να αναφέρουν τις παρενέργειες των εμβολίων και να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα. Παράλληλα, οι Έλληνες πολίτες θα είχαν την δυνατότητα να ενημερώνονται  για τον αριθμό […]

ΕΟΦ ενημερώνει για τα τεστ κοροναϊού

Tα invitro διαγνωστικά ιατροτεχνολογικά προϊόντα (Ι/Π) που χρησιμοποιούνται για τις δοκιμασίες διάγνωσης της νόσου COVID-19 διέπονται από την οδηγία 98/79/ΕΚ. Tα invitro διαγνωστικά Ι/Π που πληρούν τις διατάξεις της παραπάνω Οδηγίας, φέρουν τη Σήμανση CE και κυκλοφορούν ελεύθερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.   Η νομοθεσία της ΕΕ (Οδ. 98/79 / ΕΚ) ορίζει ότι τα προϊόντα με σήμανση […]

ΕΟΦ: Με επείγουσα διαδικασία θα αξιολογούνται οι κλινικές δοκιμές για την νόσο COVID-19

Με επείγουσα διαδικασία θα αξιολογούνται οι κλινικές δοκιμές για την νόσο COVID-19 που υποβάλλονται στον ΕΟΦ. Τα παραπάνω τονίζει η Διοίκηση του ΕΟΦ στην πρόσκληση που απευθύνει στις φαρμακεύτηκες να καταθέσουν φακέλους για διεξαγωγή κλινικών  δόκιμων  αναφέροντας ότι ‘’ Για την έγκρισή τους απαιτείται η θετική γνωμοδότηση της Εθνικής Επιτροπής Δεοντολογίας.Αν οι κλινικές δοκιμές είναι πολυεθνικές  σύμφωνα με σύσταση […]