Πολιτική Υγείας

Ένοπλο προσωπικό: Η παρακολούθηση της ψυχικής υγείας του είναι απαραίτητη

Ένοπλο προσωπικό: Η παρακολούθηση της ψυχικής υγείας του είναι απαραίτητη

Ψυχική υγεία: Οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ ψυχικής κατάστασης και ψυχικής διαταραχής και ότι το υπάρχον κοινωνικό ταμπού που σχετίζεται με την ψυχική υγεία πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Περιστατικά ένοπλου προσωπικού που είτε πυροβολούν άλλους, είτε αυτοκτονούν με τα υπηρεσιακά τους όπλα είναι αποτέλεσμα ακραίου στρες λόγω της κουραστικής φύσης της δουλειάς τους και πρέπει να αντιμετωπίζονται προσεκτικά, πιστεύουν ειδικοί σε θέματα ψυχικής υγείας. Επίσης, είναι της άποψης ότι οι αρχές πρέπει να αξιολογούν την κατάσταση της ψυχικής υγείας των μελών των δυνάμεων τακτικά και όχι περιστασιακά.

Κατάσταση ψυχικής υγείας

Τους τελευταίους δύο μήνες, η Καλκούτα έγινε μάρτυρας τριών περιστατικών στα οποία ένοπλο προσωπικό πυροβόλησε τα υπηρεσιακά τους όπλα, αφήνοντας τέσσερις νεκρούς και τουλάχιστον τρεις άλλους τραυματίες. Στα θύματα περιλαμβάνονται μέλη διαφορετικών δυνάμεων και απλοί πολίτες. Στο τελευταίο περιστατικό, ένας τζάμπα της CISF ψέκασε σφαίρες από ένα τουφέκι εφόδου μέσα στον στρατώνα που συνδέεται με το Ινδικό Μουσείο, σκοτώνοντας έναν ανώτερο συνάδελφο και τραυματίζοντας έναν άλλο το Σάββατο.

Σύμφωνα με τον Δρ Ujjwal Bandyopadhyay, πρώην επικεφαλής του τμήματος ψυχιατρικής στο ESIC Medical College and Hospital στην Joka εδώ, το προσωπικό με ψυχιατρικό υπόβαθρο δεν πρέπει να λαμβάνει πυροβόλα όπλα. Θα συνιστούσα να τους δίνονται άλλες σχετικά λιγότερο αγχωτικές δουλειές που δεν απαιτούν τη μεταφορά ή το χειρισμό πυροβόλων όπλων, και μάλιστα υπό επίβλεψη, είπε ο Bandyopadhyay στο PTI. Επιπλέον, η κατάσταση της ψυχικής υγείας όλου του ενόπλου προσωπικού με ή χωρίς γνωστά ψυχιατρικά προβλήματα θα πρέπει να αξιολογείται τακτικά, είπε. Τέτοιες αξιολογήσεις γίνονται γενικά με σποραδικό τρόπο και θα πρέπει να γίνονται τακτικά. Πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για να διατηρηθεί το επίπεδο άγχους του ένοπλου προσωπικού σε χαμηλά επίπεδα, κάτι που μπορεί να γίνει με συμβουλευτική, γιόγκα και διαλογισμό, είπε.

Στις 10 Ιουνίου, ένας αστυφύλακας της αστυνομίας της Καλκούτα πυροβόλησε αδιακρίτως ανθρώπους σε έναν πολυσύχναστο δρόμο εδώ, σκοτώνοντας μια γυναίκα και τραυματίζοντας τουλάχιστον άλλες δύο στιγμές πριν βάλει τέλος στη ζωή του. Ένα προσωπικό της CISF αυτοπυροβολήθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο Netaji Subhash Chandra Bose στην Καλκούτα στις 22 Ιουλίου. Οι δουλειές του ενόπλου προσωπικού σε διάφορες δυνάμεις (στρατιωτικές, παραστρατιωτικές, αστυνομικές και άλλες) είναι εξαιρετικά αγχωτικές. Κατά καιρούς, γινόμαστε μάρτυρες παρορμητικών αντιδράσεων που μπορούν επίσης να ελαχιστοποιηθούν ή να προληφθούν με τακτική συμβουλευτική, είπε ο Bandyopadhyay.

Η Δρ Smaranika Tripathy, σύμβουλος ψυχολόγος σε νοσοκομείο της πόλης, είπε ότι είναι πιθανό ο άνδρας που φέρεται να πυροβόλησε μέσα στο Ινδικό Μουσείο να βρισκόταν σε κατάσταση οξύ στρες και δεν υπήρχε περιθώριο να βρεθεί η κατάλληλη λύση στα προβλήματά του. Το ένοπλο προσωπικό σε οποιαδήποτε δύναμη βρίσκεται πάντα υπό τεράστια σωματική και ψυχική πίεση λόγω της φύσης της δουλειάς του, είπε.

Πολλές φορές, εργάζονται κάτω από ακραίες θερμοκρασίες και στερούνται τον κατάλληλο ύπνο, το φαγητό, την ψυχική ηρεμία και την οικογενειακή ζωή, είπε η Tripathy. Υπάρχει ένα ξέσπασμα εάν η πίεση που σχετίζεται με την εργασία ξεφεύγει από τον έλεγχο και η ικανότητα του ατόμου να σκέφτεται εξαντληθεί, εξήγησε η Tripathy. Πρέπει να υποβληθούν σε ενδοϋπηρεσιακή εκπαίδευση και να τους δοθεί λίγη χαλάρωση. Είναι μέρος του εγχειριδίου κανόνων σε διάφορες δυνάμεις.

Η αστυνομία έχει ένα εγχειρίδιο για αυτό και πρέπει να το έχουν και άλλες δυνάμεις, είπε. Οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ ψυχικής κατάστασης και ψυχικής διαταραχής, είπε, προσθέτοντας ότι το υπάρχον κοινωνικό ταμπού που σχετίζεται με την ψυχική υγεία πρέπει να αντιμετωπιστεί. Όπως η σωματική υγεία, έτσι και η ψυχική υγεία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μας. Είναι εντάξει να μην είσαι εντάξει. Η δημιουργία υποστήριξης με ενσυναίσθηση, αποδοχή και κατανόηση των ανθρώπινων περιορισμών θα μας βοηθήσει όλους, πρόσθεσε η Tripathy.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να ενισχύσετε την ενθάρρυνση του εαυτού σας;

Επηρεάζει η καθαριότητα τη ψυχική υγεία;

Η επίδραση του φόβου στην υγεία

Πώς ο χορός συμβάλλει στη διατήρηση της ψυχικής ευεξίας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το Ιράν "στραγγαλίζει" το διαδίκτυο για να περιορίσει το υλικό από τις διαδηλώσεις

Οι Ιρανοί χρησιμοποιούν εδώ και καιρό Εικονικά Ιδιωτικά Δίκτυα VPN για να έχουν πρόσβαση σε ιστότοπους που είναι αποκλεισμένοι στο Ιράν - ακόμη και κυβερνητικοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Εξωτερικών, έχουν λογαριασμούς στο Twitter παρά το γεγονός ότι το δίκτυο είναι αποκλεισμένο στη χώρα.

Αλλαγή στη θέση των διατροφικών ετικετών προτείνει η κυβέρνηση Μπάιντεν

ΗΠΑ: Για να βοηθήσει τους καταναλωτές να προσδιορίσουν τη θρεπτική αξία των τροφίμων πιο εύκολα, η κυβέρνηση Μπάιντεν είπε ότι θα προτείνει την τοποθέτηση ετικετών διατροφής στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας αντί στο πίσω μέρος.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά αίρει την εντολή για το εμβόλιο covid στα σύνορα

Ο Καναδάς τερματίζει επίσης τον τυχαίο έλεγχο της COVID-19 στα αεροδρόμια και τη συμπλήρωση των πληροφοριών σε αυτό που έγινε η αντιδημοφιλής εφαρμογή ArriveCan, η οποία κατηγορήθηκε για καθυστερήσεις, επίσης, και δεν θα απαιτείται πλέον.

Δωρεά 20 εξοπλισμένων ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

ΕΚΑΒ: Τα 20 προσφερόμενα ασθενοφόρα που αποτελούν μέρος της καθοριστικής πρωτοβουλίας της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και της «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.